Gå til innhold

Vintersportskafeen - Generell vintersportsdiskusjon


Latias

Anbefalte innlegg

Jeg var klar over faren der. Mitt argument for å poste den her at orientering som et eksempel på sære sporter man kan sammenligne med det Norge opplever i vinteridretten. Det for å diskutere langrenn og skiskyting som egentlig er tema. 

Det finnes ikke en sommersport-kafé, men riktignok finnes det en sportskafe. En mod står fritt til å flytte post.

jeg regner dog ikke med mange svar uansett. 😉

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er det egentlig å diskutere? Noen satser mer enn andre, noen er enige i at det ikke blir riktig, andre uenige. Noen mener de tøyer grenser. Andre mener det er innafor,.

Det å venne seg til terrenget til et VM vil jo være veldig fornuftig. De har uansett ikke vært i løpsterrenget for det er stengt leeeenge før et VM. Blir jo som en vestlending drar til østlandet og trener i skoger som ligner terrenget der, er det feil å gjøre? Hvorfor skal vertsnasjonen ha en fordel da? 

 

Eg vet ikke, og eg tror neimen ikke mange bryr seg :p

Lenke til kommentar

Hehe, bra det. Nei, ikke mye å diskutere. Og svært få bryr seg i kafeforumene når det kan gå kvartal mellom hver post. 🙂 Men interessant for det jeg tok opp er dette at noen satser med enn andre, og noen bruker mer enn andre, som du skriver.  Også helt riktig med dette med vestlendinger og Østlandet. Sverige tok denne kostnaden, og knakk denne koden, mens for andre som dro ned rett før er landskapet fortsatt uvant.  Akkurat som at Norge driver trening på tilsvarende høyde før mesterskap på ski. Det er det heller ikke alle som har råd/tid til og endel synes er feil trykk på klima. Og da er vi jo inne på om kun de som er lokale skal ha fordel.

Og det bringer meg over til dette med å ødelegge sporten. Vi har nå funnet et punkt hvor det kan trekkes sammenligninger, men hvor Sverige og Nederland aldri gjør det, gjør Norge det. Dette på tross av Sverige dominerer mye mer i orientering og Nederland på skøyter enn det Norge gjør på ski.

Så langt er den eneste forklaringen på det tv-inntekt-argumentet. Men min motivasjon for diskusjonen er å finne flere argumenter jeg kan kjøpe og å simpelthen forstå fenomenet. Ja jeg synes det er litt urettferdig at bare Norge blir beskyldt for det, men jeg vil også forstå logikken. Tv-titter-argumentet som de internasjonale idrettsorganisasjonene (FIS/IBU) peker på, er frafall av gull gjør at 60-80 millioner landene (les tyske konsern), ikke gidder å sponse så mye fordi færre i deres geografi gidder å se på og da blir det mindre kickback av sponsormidlene. Det er argument som det er mye hold i. Men det litt artige er da, er å finne ut hvor får grensen for hvor liten en nasjon kan være for å få lov til å vinne mye i sporten uten å ødelegge den. Tyskland er 16 ganger større en Norge i potensielt antall tv-tittere. 8 ganger større en Sverige og 5 ganger større enn Nederland. Så det begynner å bli fare for å ødelegge sport når man har et tall på godt over 8. Hullet i argumentasjonen her er at Slovenia dominerte hopp og de er ca halvparten av oss, så tall rundt 30 er også greit. ;)

Sverige hadde en epoke da Magdalene Forsberg vant alt i skiskyting. De hadde også en periode i fjor med for tidlig toppet form og supre ski hvor de rasket med seg en skred av pallplasser i Kontiolahti. Norge hadde før det en høyere prosent andel tvtittere enn det Sverige hadde. På tross av vårt lave innbyggertall utgjevner vi endel av tvtitter-gapet Sverige slår oss med. Altså er ikek tvtitter-argumentet hele forklaringen. Det må være noe mer der ute...

 

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Til begge forrige postere det stemmer sikkert, og tusen takk for svar. Svt refererte til Bjørndalen. Tror de mente aktive nå. Håper Bø har fått sin levert, evt. har den i bestilling. :) Håper også at mølla har et spurte program slik at Samuelson og ikke minst Chaquelin får mer konkurranse der. ;)

Endret av maanemann
Lenke til kommentar
Jakobk skrev (På 4.8.2021 den 22.52):

Det er OL med Warholm som gruste verdensrekorden på 400m hekk, han karen med sølv på slegge, Jakob I, håndballjentene og sandvolleyballgutta. Sikkert andre også.

No disrespect, men hvem bryr seg da om at Chaquelin brakk armen? Ikke jeg i alle fall

Takk for svar, om enn et rykende uenig ett. ;)

Nå har dette med lite/ingen norsk dekning på «norsk web» pågått mye lenger enn OL. Men vi skal ikke lenger enn tilbake til Holmenkollen skishow før SVT la ut at Fossum-damene ikke skulle være med, mens ikke NRK etc. det siste kan man vurdere om er verdt en nyhet. Men laguttak etc. også for Norge finner jeg gjennom sesongen på SVT.

Så til dette om VM-vinner-«armbrekking» på norsk jord er verdt et nyhetsoppslag. Svenskene mente i hvert fall det og der er interessen for skiskyting på det beste som i Norge eller lavere. Og de håver flere medaljer i Tokyo nå, pluss at armbrekket ikke engang skjedde på svensk jord. Men mye viktigere enn det er å gi Blinkfestivalen som foregår på norsk jord, og som er veldig bra, litt drahjelp/blest i riksmedia, det må vel være i hvert fall NRK sin oppgave slik som de ønsker å løfte hele Norge med sommerbil/båt.

En annenting jeg var nysgjerrig på var om han kritiserte arrangør for uhellet. Noe ingenting tydet på at han gjorde heldigvis.

Gjerne stående applaus, hatten av og nesegrus beundring for den vanvittige bragden til Warholm, jeg har selv sett løpet i reprise (satt ikke oppe) og resultatet spoilet på forhånd, og selv da følte jeg litt på spenningen de siste meterene. Kul fyr også. Men som sport liker man noen sporter mer enn andre selv om den internasjonale deltakelsen kan variere. I og med at Discovery har rettighetene merker jeg for egen del at interessen er noe lavere siden flere er "skjermet" fra å se det.

Nå skal vel snart Tv2 dessverre dele rettighetene til skiskyting med NRK. Da kan vil vel risikere reklamepause når Marte Olsbu Røiseland skal skyte om medalje ;) . 2 siter poster dog kanskje mer enn 1.

Om ikke annet har i hvert fall Aftenposten en gammel gladsak om at Dale er lagets frisør. ;)

Edit: korrigeringer. Det var Aftenposten og ikke vg som la ut om Dale. NRK postet om armbrekkingen dagen etter SVT. Det er bra. Og NRK mister ikke rettighetene til Discovery, men skal dele med Tv2

Endret av maanemann
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Er dårlig på alt annet enn langrenn, men tenkte jeg skal skaffe meg randoski og hive meg på toppturtrenden. Elsker livet utendørs, og skulle gjerne vært mer ute om vinteren også. Noen som har tips til hvordan skaffe seg en bra deal nå som sesongen snart begynner? Bor midt i gokk på Vestlandet så tror ikke Finn er så veldig bra, og aner heller ikke størrelsene mine. Kanskje noen nettsteder som kjører pakkedeals på starten av sesongen?

Og hva trenger jeg egentlig? Ski, bindinger, hjelm, staver, feller? Og skredsøker?

Lenke til kommentar

o00BHWN.png

(VG) Maren Lundby (27) er ikke villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte og må med tungt hjerte stå over vinter-OL i Beijing til vinteren.

https://www.vg.no/sport/hopp/i/jaK4ab/lundby-staar-over-ol-en-lang-og-krevende-prosess

hvorfor skal hun tvinges til å slanke seg hvis hun allikevel hopper langt? Er det for at hun skal hoppe "enda lengre" eller fordi hun er sjanseløs med vekten hun har nå?

okke som, trist hun ikke blir å se i Beijing da.

Lenke til kommentar

Raskt vekttap for damer er vel også mer problematisk enn for menn fordi de bruker veldig mye lenger tid på å bygge opp muskelmasse.

Sitat

– Alle som kjenner Maren, skjønner hvor tungt dette er for henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til VG.

Håper Bråthen har trippelsjekket med Ingvild Bretten Berg at den uttalelsen til mediene er greit.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

russerne er vel generelt sure og grinete, er mitt inntrykk.

når det er sagt, så tviler jeg på om de nye retningslinjene forandrer noe som helst.

  • Ingen løper skal hindre konkurrentene.
  • Førstemann velger raskeste linje. Men du skal ikke misbruke retten din.
  • Ingen skal forstyrres unødvendig når du går forbi. Kroppen må være foran skituppen til konkurrenten før du kan bytte spor.
  • Kommer løperne side ved side inn mot mål, er ansvaret delt for at konkurransen blir mest mulig rettferdig.

her blir det vel akkurat like åpent som før med ulike tolkinger av et evt. hendelseforløp. :roll:

Lenke til kommentar

Ja, det kan du si. Nå står det at førstemann får velge raskeste linje så i eksempelet på femmila i Obersdorf ville da  Bolsjunov ha første retten på sporet som både han og Klæbo valgte. (Sånn sett er egentlig reglene pro russiske) Jeg vet ikke hva det sto i reglene fra før, men de to første kulepunktene burde ta vekk noe rom for tolkning. 

Per idag lønner det seg for mye å henge og å vinne med spurt, jeg har derfor ikke noe i mot at den som er først inn på oppløpet får denne fordelen.

Jeg tror det med mer distinkte korridorer hadde vært bra også. altså noe mer markante skiller slik at det lønner seg mindre å skifte mellom dem. Det står ikke noe om det her, men håper arrangørene har fått beskjed om noe sånt.

For å bytte tema så til OL skal svenskene sende på noen betalkanaler og i Discovery+ app. Det er vel ikke mulig  å velge kommenteringsspor i Discovery+ appen? (vil høre hva svenskene sier ;) )

Endret av maanemann
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

skiskyting skal vel fortsatt gå på NRK og SVT mener jeg?

men de øvrige grenene er et sammensurium, eller "kanal-slalom" som de kaller det

https://www.langrenn.com/fire-kanaler-sender-langrenn-paa-tv-i-vinter.6417326-1743.html

jeg gidder ikke betale noe ekstra utenom grunnpake/valgfrie, så blir vel å sjekke hva som går/hvor samme dagen. Blir kanskje forandringer under veis, med hvor tingen sendes og.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...