Gå til innhold

Vintersportskafeen - Generell vintersportsdiskusjon


Latias

Anbefalte innlegg

Utsagnet hans isolert sett "Nå er sporten blitt en farse", er jeg dessverre enig i. For meg handler det om at de ikke tør å rendyrke sporten, og forsøker å gjøre den til noe annet enn den faktisk er. 

Men premisset hans "løyper som ser ut til å favorisere syltynne" er jeg derimot helt uenig i. Langrenn ER en utholdenhetsidrett, hvilket i sin natur fører til at det er en fordel å være forholdsvis lett i kroppen.

Jevnt over så har da langrenn i stadig større grad favorisert mer eksplosive og sterke kvinnelige løpere, med Bjørgen og Kowalczyk som på mange måter revolusjonerte dette.  Sprint, kortere distanser og fellesstarter er gradvis blitt en større del av programmet. På bekostning av intervallstart, duathlon og 30km (kvinner), (som nå kun arrangeres en gang i året i world cup, og da i Holmenkollen).

Der man tidligere gikk mye lengre traseer inn i skogen, med veldig varierende kupert terreng, noe som favoriserte de aller mest utholdende løperne. Har man nå mange korte runder som går innom stadion (og gjennom sprintløypene der), hvilket gjør at en ganske stor del av løypa har en forholdsvis flat profil. For å kompensere for dette, og for å sørge for at renn ikke bare avgjøres på oppløpet, har man derfor valgt å bevisst legge inn noen motbakker ila løpya, for å faktisk gjøre det mulig for de mer utholdende å også kunne vinne.

Og utsagnet "Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og andre tynne utøvere har fått herje fritt." er jo bare komisk. Ingvild startet da som en sprinter, altså i utgangspunktet en sterk og eksplosiv utøver, som bevisst har jobbet seg mot å bli en utøver som er bedre på utholdenhet. Og Johaug klarte før kun å hevde seg på de lengste distansene, gitt at løypeprofilen var hardt nok. Om ikke så slo Bjørgen eller Kowalczyk henne alltid i spurten. Hennes "revolusjon" etter at hun kom tilbake fra utestengelse er jo ikke at hun er blitt råere i bakkene, men at hun nå også er helt ekstrem på flatene, og dermed matcher sprinterne på alt minus den alle høyeste toppfarten i en flat spurt.

Endret av blured
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingvild er da ganske vanlig og ikke syltynn, Heidi Weng er mye tynnere da.

Men det som jeg har merket mest, er at det er så grasalt mange av disse korte sprintløpene. I morgen igjen ser jeg. Det blir bare oftere og oftere ser det ut til. Hvem har bestemt at det skal være sånn økning av de distansene der?

Lenke til kommentar

Jeg veit ikke helt om jeg håper at dem finner noe eller ikke. På en måte så ønsker jeg for Russlands (som land) del at det er reint., men på en annen måte så syntes jeg det er reinspikka idioti om en utøver som har blitt dømt og utestengt for doping tidligere, gjør det igjen.

Synnøve Solemdal da... har ikke gjort noe av seg på lenge, så skyter ho 9/10 på førsteetappe på en stafett!

Lenke til kommentar

Russland sier "vi" (andre najsoner sikkert) er ute etter å "ta" Russland. Jævlig rart det der, når de åpenlyst sier at de ikke har dopingkultur, og når de hele tiden har dopingsaker i systemet. Russland er en skam for idretten, og jeg de fortjener alt de får slengt mot seg, enn så lenge de ikke ønsker å ta et oppgjør med dopingkulturen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...