Gå til innhold

Fotballpub'en - prat om fotball, fotball og fotball!


Alastor

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Typisk hvis det ene VM-et vi klarer å kvalifisere oss til er det i Qatar da...

Jeg støtter Tromsø IL her og håper flere eliteserieklubber følger etter. Synes det som har skjedd og skjer i Qatar med VM er mer enn nok til at nasjoner sterkt bør vurdere å boikotte mesterskapet.

Men jeg tror ikke det vil skje, og en boikott vil ikke ha en særlig stor effekt med mindre flere nasjoner går sammen om det, eller om store fotballnasjoner som Frankrike, England, Tyskland, Spania, Italia etc. velger å gjøre det.

Har reist på store mesterskap de siste årene og skulle vært på EM i fjor/i år, men til Qatar-VM er det ikke aktuelt overhodet å reise til som publikummer. Om det har noen hensikt å boikotte å se VM på TV er jeg mer usikker på.

Håper nasjoner som kvalifiserer seg likevel finner måter å uttrykke og fordømme på selv om de ikke boikotter mesterskapet. Enten det er med markeringer under mesterskapet, ovenfor sponsorer eller lignende.

EDIT: Sjå på her ja, Strømsgodset følger på.

 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Det er for sent å skulle begynne Qatar-boikott NÅ, det skulle begynt for fem år siden.. Vi har en overkommelig gruppe og noen fantastiske unge spillere som fortjener å komme inn i et mesterskap igjen. Å ta fra de denne muligheten nå er bare tull. Norge kommer ikke til å endre verden ved å boikotte VM i Qatar...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sportslig hadde det vært helt konge med VM. Drømt om det igjen siden 1998 jeg.

Men velger Norge og/eller andre land å boikotte så støtter jeg det. Jeg tror ikke det kommer til å skje, uansett er det jo laaangt fra sikkert at man kvalifiserer seg.

Noe må uansett gjøres, om det ikke er boikott så savner jeg tydeligere standpunkt fra nasjoner. Man kan ikke late som det er greit å utnytte mennesker på det groveste og la de dø for å lage fotball-VM. 6500 mennesker er døde - til nå. Vi har visst om grusomme forhold og dødsfall i flere år nå, men det har ikke blitt bedre, det har blitt mye mye verre som rapporten i Guardian i går viser.

FIFA og Qatar har blod på hendene, og de som deltar uten å eventuelt ta et tydelig standpunkt mot dette er i mine øyne medskyldige. NFF har vært flinke og sagt de ikke støtter at Qatar-VM tidligere, og samarbeidet med Amnesty osv så det er bra.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skuffende at Stabæk valgte å ikke til stilling til det enda.

Vi gikk inn for flere ting enn bare å jobb mot boikott av Qatar. Blir rettningslinjer med tanke på sportswahing og at det skal være en etisk komitee hvor også supporterne er representert. 

Endret av PatSharpX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.tv2.no/mening-og-analyse/12466058/

https://www.tv2.no/a/12558437/

Vet ikke hva som er sant og usant, men skal man boikotte så er det mange andre grunner til å gjøre det. Først og fremst at grunnen til at de får arrangere VM er fordi de er korrupte. For det andre så står de for verdier som hører til i det forrige århundret. Det er så mye fokus på at fotballspillere ikke tørr å komme ut av skapet samtidig som VM arrangeres av en nasjon som i verste fall straffer det med dødsstraff.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Helt enig. Det kan være NULL døde relatert til byggingen og man burde fortsatt 100% boikotte VM i Qatar. Hvis folk dropper boikotten bare fordi det tallet ikke stemmer så er det sleipt. Da var de aldri med på boikotten men gjorde det kun fordi de følte de måtte.

 

 

Edit: Føler vi kunne hatt en ny tråd rundt dette. Kanskje få litt oppmerksomhet.

Endret av Comma Chameleon
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Helt enig. De arbeiderne blir utnyttet grovt. De har elendige boforhold og lever på luselønn. Her så skal det ikke mye til før slik utnyttelse havner i medias søkelys, men det er ingenting sammenlignet med de umenneskelige forholdene arbeiderne der bor og jobber under. Likevel stilles det lite krav. Skal det være greit at de har det slik så lenge de overlever og det skjer utenfor Norges grenser med mennesker fra ekstremt fattige kår?

Er jo bare sykt å sitte å tenke at det er så åpenbart hele arrangeringen er gjennomkorrupt fra start til slutt, men likevel så har det fått minimalt med konsekvenser. 

 

Kanskje mod kan opprette tråd og flytte over innlegg?

Endret av Mr. President™
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Enig. Arbeidsforholdene er ikke menneskelige, dette er i bunn og grunn rent slaveri som har pågått over mange år. Det kan sammenlignes med konsentrasjonsleir, og det er ikke en gang å overdrive. Det er ikke sånn fotball-VM skal være. Jeg savner at en eller flere hovedsponsorer trekker seg eller sier klarere fra, det er disse som har aller størst makt ovenfor FIFA foruten de store fotballnasjonene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...