Gå til innhold

Verdens raskeste nettleser?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gutter og jenter, angående Google Chrome, pass på!

 

http://www.dinside.no/php/art.php?id=784888

 

Ved å skrive inn eller vise innhold, gir du Google en uendelig, uoppsigelig, verdensomspennende, gratis og ikke-ekslusiv lisens til å reprodusere, bearbeide, endre, oversette, publisere, fremføre, vise frem og distribuere alt innhold som du sender inn eller viser ved bruke tjenesten.

 

Jeg avinstallerte min umiddelbart.

 

Som er samme lisens du signerer på ALT google, og Microsoft har noe ala den samme,og det har sikkert det fleste andre amerikanske firmaer.

Lenke til kommentar
Gutter og jenter, angående Google Chrome, pass på!

 

http://www.dinside.no/php/art.php?id=784888

 

Ved å skrive inn eller vise innhold, gir du Google en uendelig, uoppsigelig, verdensomspennende, gratis og ikke-ekslusiv lisens til å reprodusere, bearbeide, endre, oversette, publisere, fremføre, vise frem og distribuere alt innhold som du sender inn eller viser ved bruke tjenesten.

 

Jeg avinstallerte min umiddelbart.

 

Som er samme lisens du signerer på ALT google, og Microsoft har noe ala den samme,og det har sikkert det fleste andre amerikanske firmaer.

 

Microsoft, facebook og sikkert Apple og .... har en lignende EULA på sine nettprodukter...

Tror målsetningen er å beskytte seg selv mot søksmål og kartlegging av surfevaner .. Tviler på de vil publisere E-postene mine.. men de har dekket seg i tilfelle det skulle oppstå en feil. Enten i programvaren eller en brukerfeil.

Lenke til kommentar

Angående lisens-"problemet" syns jeg at folk overdriver masse. Istedenfor å skrive selv vil jeg gjerne legge ved en quote fra dinside sine kommentarer:

 

I USA har man nemlig en festelig mulighet til å saksøke for mer eller mindre det man vil, og det er nok også derfor det er flere advokater enn mennesker i landet. (I virkeligheten er det bare det landet i verden med flest advokater per innbygger.)På grunn av dette må man dessverre snekre sammen idiotiske EULA som høres ut som at dommedag kommer. Personlig så tviler jeg litt på at MS, Apple eller Google finner eposten min (eller forsåvidt innloggingen til nettbanken) spesielt spennende i vinningsøyemed. Selvfølgelig kan det være kjekt å samle informasjon for å vise mer målrettet reklame, men jeg må absolutt si at jeg foretrekker reklame om en god film framfor et eller annet tilfeldig hint om at jeg, eller damen, trenger viagra (for å sette det hele på spissen).Uansett. Tilbake til EULA. med tanke på hvordan nettet faktisk blir brukt til å dele informasjon med andre medmennesker, enten de bor i Norge eller Sverige, vil det fort åpnes en mulighet (type "bare i USA") for at Bob, som delte dokumentet han skrev i Google Writer med Bobo fra Canada, saksøker Google fordi dette dokumentet faktisk ble delt til hele verden som følge av at Bob ikke klarte å velge rett mellom å dele til en bestem gruppe eller til hele verden når kan klikket rundt i Crome i vilden sky.Enda bedre eksempler på hvor sært USA er når det kommer til muligheten om å saksøke, kan vel best illustreres ved "Caution, Hot Content!" på kaffekopper (som man forresten kjenner varmen fra igjennom den tynne pappen) eller advarsler på dyner om at de ikke skal spises.

 

Dette var en kommentar fra "erik" under artikkelen på http://www.dinside.no/php/art.php?id=784888

 

Saken er at dette ofte er mer en generell klausus enn noe de bruker for å totalt overvåke deg og bruke det du skriver for å tjene mer penger. Hvis det var tilfellet, hvorfor kan man da velge om man ønsker å delta på å sende anonym brukerstatistikk ved innstallasjon? (avkrysningsboks helt i begynnelsen av installasjonsprosessen.)

Endret av OJodd
Lenke til kommentar

Men ellers så må jeg si at det er mye bra med browseren.

 

Har sett anandtec testen og den får stå for sin del...

 

Men vi har testa litt på jobben her og kan vel si at den er dritkjapp å starte opp, selv om du legger inn et lass med sider. Opera kan være laggete inntil alle dine 20 sider er oppe, mens her så var det ikke problem å jobbe i en side mens 20 andre lastet.

 

Javascript er funnet å gå raskere.

 

Er noe renderingsfeil her og der, men det var som forventet av en beta.

 

Filbehandleren til Chrome var litt morsom med "statistikk for nerder".

 

Det jeg sitter nå og lurer på er dette:

Siden javascript egentlig skal kjøres i en egen prosess som kompilerer til maskinkode og kjører hele rukkelet ...

 

Har vi da en gylden mulighet for å bytte ut javascript med et annet språk? Alle har sikkert sitt favorittspråk, så hvorfor ikke lissom?

Lenke til kommentar

Vel, sitter nå med et lite førsteinntrykk over nettleseren og må innrømmet at nå blir det Opera og Chrome som blir brukt. Enkelheten i Chrome sitt utsende tiltaler meg veldig og at den kjører hver sin fane som egen prosess er fint.. Begynner å bli lei av å måtte restarte hele nettleseren hver gang den finner på å henge seg.

Lenke til kommentar

"Ingen tilleggsmodul tilgjengelig for å vise dette iinholdet" er beskjeden jeg fikk når jeg prøvde å logge på i med BankID i nettbanken.

Har vel noe med java å gjøre tror jeg...

 

Men det er jo beta, så man kan kanskje ikke vente allverden med en gang. ;)

 

 

 

 

P.S. Rent subjektivt føles den ikke noe særlig kjappere enn Firefox med Fasterfox-plugin... :hmm:

Lenke til kommentar

Jeg har nylig testet de nyeste versjonene av Firefox, Opera, Safari, Chrome og IE (med og uten skin av typen Maxthon, Sleipnir osv..)..

Og det er én browser som virkelig skiller seg ut i forhold til ren ytelse; og det er Safari.

Samtlige browsere var tømt for cache, og ble pekt mot tre forskjellige (tunge) websider for test. Resultatene i forhold til hastighet var svært overbevisende.

 

Nå skal det sies at jeg ikke er en Apple fan-boy, og at jeg ikke har sammenlignet brukervennlighet, ekstra funksjonalitet utenom bookmarks, RSS, history osv.. Hvorpå alle browseren har særegenheter som gjør at de faller i smak hos enkelte. Oprah's SpeedDial-side er genial, og Safari og Chrome har tatt i bruk lignende patenter. Safari har en egen ClearType-funksjon i forbindelse med "utglatting" av fontene, men dette er jo også en smakssak.

 

Men Safari altså, for meg iallefall.

Lenke til kommentar

Javascriptytelse er et problem i dagens browsere, og et hett tema blandt utviklere.

Javascriptcompilering er også et område som har vært særdeles lite optimalisert frem til nå, noe som gjør ting spennende for de som liker sånne nerdeting. Ergo stort potensiale å hente.

 

Raskt nok? Langt derifra.

Husker ikke prosjektene i farten, men har sett et par gui-rammeverk prosjekt som er under utvikling. Kort fortalt, kunne lage gui som er like avansert som windows sin. De er sykt trege pga av js ytelsen.

 

Det er som Google sier, når man får opp ytelse og stabiliteten på js så vil nye og mer spennende applikasjoner kunne blomstre.

 

Idag har man jo problemer med at enkle ajax rammeverk går tregt.

 

Men nå må man huske at Chrome er en beta applikasjon og først og fremst en konseptbrowser slik jeg ser det.

Lenke til kommentar

Når det gjelder adblock til chrome så kan man bruke BFilter istedet.

 

Det er en ad filtrerende proxy, som da fungerer på alle browsere. Den fungerer fint på de fleste sider (et unntak er vg.no der de fleste bildene forsvinner), men noen må tweakes litt. Det er også en enkel "Bypass" funksjon for å slå den av hvis du møter på en side den funker dårlig på.

Lenke til kommentar
Vi brukte den såkalte Sunspider Javascript-test for å teste ut hastigheten på Javascript, og resultatet ble 5200 ms, noe som er en del raskere enn både Firefox og Opera. Til sammenligning fikk vi henholdsvis 7000 og 9800 ms for Firefox 3.0 og Opera 9.5.

 

Sitter HW.no med en dårlig maskin eller?

 

Mitt resultat ble som under og med 43 web-sider åpne i Opera 9.5

 

RESULTS (means and 95% confidence intervals)

--------------------------------------------

Total: 5756.0ms +/- 1.3%

--------------------------------------------

 

Frank

post-6294-1220456129_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...