Gå til innhold

JohndoeMAKT

Medlemmer
  • Innlegg

    13 805
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Blogginnlegg skrevet av JohndoeMAKT

  1. JohndoeMAKT
    Les først post (hardRape v0.1) først.
     
    Nå har jeg fått kokt i gang en ny versjon av scriptet.
     
    Utbedringene er:
    - 250+ linjer hjelpefunksjoner som gjør dagen lettere for meg.
    - Gamer.no lagt til.
    - Akam.no lagt til.
    - Av/på knapp lagt til.
    - Identifisering av side skrevet mye mer solid.
    - Artikkelendring omskrevet for å bedre støtte ting som testartikler.
    - Linker til et par søstersider og funksjoner lagt til.
     
    Her er linken Firefoxbrukere med Greasemonkey bare trenger å trykke på:
    http://brillegeit.com/hw/hardRape/v02/hardRape.user.js
     
    Operabrukere må laste ned både den og dette CSS-dokumentet og manuelt legge den til på de tre sidene. Hvordan dette gjøres er forklart under linken øverst i posten. ( hardRape v0.1 )
    http://brillegeit.com/hw/hardRape/v02/hardRape.css
     
    ---------
     
    Jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger og ønsker her, gjerne repeter det som er nevnt tidligere slik at jeg vet hva jeg skal prioritere.
  2. JohndoeMAKT
    Det er mange tåpelige ting du kan gjøre, og blir gjort, med javascript. Kombinér det med User JS, greasemonkey eller hva nå din browser kaller det og du har virkelig en piknik av festligheter. Når hardware.no for et par dager siden oppdaterte utseende på forsiden fant jeg meg selv lite villig til å enda en gang bli vant med en voldtekt av brukervennligen i jakten etter et moderne design. Så da ble jeg fristet til en liten voldtekt selv, med javascript som verktøy.
     
    Et sted mellom 2004 og 2005 syntes jeg brukervennligheten på topp og disse designene var i bruk så lenge at de ble hardware.no. Mørk blå topp, blå venstre med tekst jeg aldri har lest, stor logo i krysset på toppen, passe bred hvit midtkolonne med svart border, artikler med små høyrestilte bilder og én eller to grå og blå kolonner med siste fra forum og sikkert noe annet jeg heller aldri leste. Ta en titt i tidsmaskinen for å se hva jeg fabler om:
     
    http://web.archive.org/web/20040610172448/...ww.hardware.no/
    http://web.archive.org/web/20050205195137/...://hardware.no/
     
    Jeg skrev så et javascript med et tilhørende stilsett som henter ut de kjekke delene av forsiden og artiklene, fjerner hele dokumentstrukturen, bygger opp en trekolonners struktur og putter inn det vi ønsker. Bruker du Opera fører dette til og med til raskere sidevisning enn den orginale siden da Opera bla ikke rendrer <img> elementer med stil display: none; som det ene stilsettet påfører hele dokumentet. Scriptet er også skrevet i greasemonkey stil som gjør at Firefoxbrukere med den extentionen kan ha det installert på to trykk, selv om måten scriptet er skrevet vil ta mye lengre tid enn i Opera. Grunnen til det er at det starter ikke før eventen load blir kjørt for elementet body. I Opera skjer dette som sagt veldig raskt fordi det er omtrent bare lasting av <script> og <link> elementer som tar tid mens hele body som ikke blir vist tar millisekunder å rendre. Om noen har en god løsning på dette for Firefox vil jeg gjerne høre det, men frem til nå gidder jeg rett og slett ikke bruke tid på det da jeg bruker Opera.
    Jeg ble også etter hvert ganske lei av oppgaven og ble slurvete, så ikke klag på unødvendig kode og lite optimal CSS-struktur.
     
    Her er en preview av forsiden jeg laget et par dager siden:
    http://spackfish.com/hw/hw_mod_preview.avi
     
    Men nok ranting, her er installasjonsprosedyrene:
     
    Firefox:
    -Legg inn greasemonkey extension.
    -Trykk på denne linken og velg å installere.
    http://brillegeit.com/hw/hardRape/v01/hardRape.user.js
     
    Opera
    -Last ned disse to filene ( høyreklikk, save as ) en eller annen lokal plass. Det optimale er å lage en egen mappe kun for disse filene.
    http://brillegeit.com/hw/hardRape/v01/hardRape.user.js
    http://brillegeit.com/hw/hardRape/v01/hardRape.css
    -Naviger Opera til hardware.no, høyreklikk en tom plass og velg Edit Site Preferences og under Display velg .css fila over under My Style Sheet og under Scripting velg mappen du lagret de to filene i under User JavaScript Files.
     
    IE
    - :!:
     
    ----
     
    Kom gjerne med tilbakemelding om forbedringer og feil som det sikkert vil oppstå en haug av.
    Det neste tror jeg blir å gjøre noe virkelig tåpelig med diskusjon.no
     
    -Lars
×
×
  • Opprett ny...