Gå til innhold

Sindra

Medlemmer
  • Innlegg

    358
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sindra

  1. Heisann, ville bare informere dere om at maskinen nå er bestillt. Takk for innspill :)

     

    Endte med å gå for 6-kjerne cpuen fra Intel, GTX 660 TI cuda (selv om det muligens er litt overkill) og PRO utgaven av hovedkortet som anbefalt av MariusJS samt to stk av Eizio skjermen. Blir nok en ganske så saftig maskin, eneste ulempen må vel være at den ikke kan tas med hjem og brukes av meg selv !

     

    Endte på 24998,- (helt sant) så gikk en del over budsjett, men nå har vi en maskin som forhåpentligvis kommer til å duge i en lang stund fremover!

  2. Faller fort mot INTEL oppsettet etter litt diskusjon her på huset, men tenker å gjøre noen endringer:

     

    cpu - Intel® Core i7-3820 Processor (2090,-)

    mb - ASUS P9X79, Socket-2011 (1799,-)

    ram - Crucial DDR3 BallistiX Elite 16GB KIT (2x1199,-)

    cpukjøler - Corsair H110 Hydro Series CPU Kjøler (1145,-)

    ssd - Samsung SSD 840 PROSeries 256GB 2.5" OEM (1699,-)

    hdd- WD Red 3TB NAS Harddrive x2 (tenker å sette dem i raid 1 for ekstra sikkerhet) (2x1089,-)

    gpu - ASUS Radeon HD 7770 1GB GDDR5 V2 (995,-)

    lydkort - ASUS Xonar Essence STX (1349,-)

    kabinett - Fractal Design Define XL R2 Black Pearl/titanium (895,-/1099,-)

    psu - Corsair HX 650W PSU (899,-)

    dvd-drev - ASUS DVD Writer, DRW-24B5ST (199,-) (blu-ray kan kjøpes senere dersom det blir nødvendig)

     

    tot: 14751,- + kabinett og skjerm(er)

     

    Valgte testkandidaten til hw.no som cpu kjøler, da det er et poeng at maskinen skal være så rolig som mulig - det skal tross alt gjøres lydopptak i samme rom ... ;-)

  3. Hei, skal kjøpe inn og bygge en ny maskin for jobbens "multimediarom". Denne skal brukes til opptak og produksjon av videoer av forelesere som løser oppgaver - type statistikk/matte/øk.ad. osv.

     

    Her brukes et program som filmer personen som foreleser, samtidig som den "filmer" alt som skjer på skjermen innenfor det området som foreleseren har forhåndsvalgt at skal benyttes til oppgaveløsning. Programmet vi benytter heter Camtasia Studio http://www.techsmith.com/camtasia-system-requirements.html

     

    Jeg har ikke fått et spesielt budsjett, men fikk beskjed om at "dersom den koster 20 000,- er ikke det noe problem". Jeg tror nok kanskje en maskin i denne prisklassen alene vil være litt overkill, men anbefalte å kjøpe med en eller to ekstra skjermer (som er hakket vassere enn det kjipe Samsung/Lenovo skjermene vi har fra før) mtp litt ok bildekvalitet/fargegjengivelse. Merk OK, trenger ikke bruke type supervideo/foto skjermer, da dette ikke er for produksjon av profesjonelle videofilmer, men et verktøy for studentene, når de sitter hjemme å løser oppgaver osv. Poenget med å bruke såpass på maskinen er selvsagt også at den skal brukes en god stund før den skal byttes ut.

     

    Spesifikasjonsmessig tenker jeg i disse baner:

     

    - 16/32 gb minne (ville tro 16gb holder plenty, men om prisen ikke øker betrakterlig, vil 32gb selvsagt kunne øke levetiden på maskinen noe, og kanskje hjelpe i rendingsprosessen?

    - prosessor er jeg usikker på. Vet AMD sine 8-kjerners cpuer gir mye ytelse for pengene til denne type operasjoner. Eller er dette tilfellet der jeg bør går for i7 38xx?

    - hovedkort av god kvalitet, her har jeg ikke noen spesifikke krav

    - et godt eksternt lydkort, for at opptakskvaliteten skal bli ok+, type slippe en del støy som ofte kommer når man bruker det integrerte på hovedkortet mtp ad-konvertering (noen bra forslag her?)

    - et ok skjermkort, det skal ikke brukes til gaming, at all, men må kunne vise bildet over tre skjermer (som de fleste billige skjermkort kan?).

    - som kabinett tenker jeg meg Fractal Design Define XL 2 (dette har jeg erfaring med selv, og er både rolig og med god plass)

    - strømforsyning tenker jeg meg en av god kvalitet, type Corsair HX serien. Jeg vet av erfaring at PSU er noe av det som tar kvelden oftest!

    - skjermer har jeg ikke peil på i det hele, men bør sikkert være litt størrelse på dem, min 24". IPS-panel er vel å anbefale mtp fargegjengivelse/pris

    - SSD for windows og programmet vi bruker, samt gjerne en/to vanlige hdd til lagring

     

     

    Ellers skal denne maskinen kjøre Windows 7 Enterprise.

     

    Mine forslag:

    SKJERM:

    Eizo 24" LED FlexScan EV2436W-GY (3395,-) eller

    Dell 24" LED UltraSharp U2412M (2195,-)

     

    AMD:

    cpu/mb/minne - Oppgraderingspakke AMD - FX-8320 (2995,-)

    ssd - Samsung SSD 840 PROSeries 256GB 2.5" OEM (1699,-)

    hdd- WD Red 3TB NAS Harddrive x2 (tenker å sette dem i raid 1 for ekstra sikkerhet) (2x1089,-)

    lydkort - ASUS Xonar Essence STX (1349,-)

    gpu - ASUS Radeon HD 7770 1GB GDDR5 V2 (995,-)

    kabinett - Fractal Design Define XL R2 Black Pearl/titanium (895,-/1099,-)

    psu - Corsair HX 650W PSU (899,-)

    dvd-drev - ASUS DVD Writer, DRW-24B5ST (199,-) (blu-ray kan kjøpes senere dersom det blir nødvendig)

     

    Totalt: 11209,- + skjermer

    Andre gode forslag?

     

     

    INTEL:

    cpu/mb/minne - Oppgraderingspakke Intel Core i7-3820 (4.295) + Crucial DDR3 BallistiX Elite 16GB KIT (1199,-)

    ssd - Samsung SSD 840 PROSeries 256GB 2.5" OEM (1699,-)

    hdd- WD Red 3TB NAS Harddrive x2 (tenker å sette dem i raid 1 for ekstra sikkerhet) (2x1089,-)

    gpu - ASUS Radeon HD 7770 1GB GDDR5 V2 (995,-)

    lydkort - ASUS Xonar Essence STX (1349,-)

    kabinett - Fractal Design Define XL R2 Black Pearl/titanium (895,-/1099,-)

    psu - Corsair HX 650W PSU (899,-)

    dvd-drev - ASUS DVD Writer, DRW-24B5ST (199,-) (blu-ray kan kjøpes senere dersom det blir nødvendig)

     

    Totalt: 13708,- + skjermer

    (spørsmålet her er om jeg skal velge komponenter utenom oppgraderingspakken, for å kunne velge en annen cpu-kjøler f.eks? Forslag?)

     

     

    PS/OBS/SHIT/DAMN: Alt MÅ kjøpes fra MPX.no da dette er butikken vi har avtale med ...! Det er også en fordel at delene er på lager i nærmeste fremtid, da det er ønskelig å få denne på plass fortest mulig.

  4. Kan nok med ganske god magefølelse si at det dreier seg om problemer med din strømforsyning, har hatt lignende problemer tidligere, som ordnet seg ved bytte til en ny PSU. Har du mulighet til å få fatt i en som du kan koble til for å teste om det er tilfellet? Antall "Watt" skrevet utpå PSU er desverre ikke alltid en helt pålitelig pekepinn på hvilke resultater den faktisk leverer, det kan jeg absolutt skrive under på! Hvor mange ampere leverer PSUen din på 12v og hva krever gpuen? Det burde gi en pekepinn på om PSUen er for svak eller ei ;-).

  5. Av de to ville jeg klart valgt den fra mpx. På rendering av prosjekter i photoshop eller av film, vil netonnet sin være en noe bedre grunnet 4 kjerner, og slik programvare typisk utnytter dette spesielt godt, men dersom dette kun skal gjøres i et begrenset omfang tror jeg heller du vil nyte godt av det kraftigere skjermkortet i den fra mpx. Ellers vil de virke identiske ytelsesmessig hva normal bruk angår, alt du nevner vil går like lett/greit på begge, bortsett fra spilling.

     

    Ved spilling vil definitivt mpx sin levere et bedre resultat (gt635m er vel egentlig det samme som gt555m, bare klokket litt opp), og ved normal bruk vil de oppleves identisk.

     

    Ville kjøpt med en ekstra minnebrikke som du nevner og gjerne en ssd disk dersom budsjettet ditt tillater det. Sistnevnte vil du absolutt legge merke til!

  6. Heisann!

     

    Jeg skal sette opp en ny server hjemme hos foreldrene mine, denne skal ha følgende muligheter:

     

    - Backup av forhåndspesifiserte mapper både fra Mac og Windows maskiner

    - Deling av musikk

    - Deling av video (til mac, ps3, xbox 360, diverse pcer)

    - Gjerne mulighet for å kunne få tilgang til den eksternt

     

    Har lekt med tanken om å kjøpe en Windows Home Server 2011 lisens og bygge en egen filserver, men lurer på om noen av dere har erfaring med hjemmeserverprogramvaren fra Microsoft?

     

    Kostanden for å kjøpe en lisens er ikke enorm, det som er viktig for meg er at dette er realitivt smertefritt å få satt opp, og enda viktigere, uhyre enkelt å bruke. Hvordan vil dette skille seg fra andre konkurrerende løsninger fra f.eks. Linux?

     

    Har ikke kjempepeil på Linux, det er dermed det som vil være enklest å få igang som er mest riktig. Det er viktig at det er stabilt og ikke trenger noe særlig tilsyn, da jeg ikke bor hjemme lenger og er uheldigvis den eneste med IT-antenner i heimen.

     

    Et siste spørsmål: Hva skiller en WHS-løsning mot det å sette opp en NAS? Mister man mye funksjonalitet ved bruk av NAS?

  7.  

    Denne vil klare det meste ja, men for all del (!) ikke finn på å kjøpe den! Den er noe ræl. Har selv hatt den tidligere så snakker av erfaring.

     

    Atom prosessorene er djevelens verk og gjør at maskinen til enhver tid føles treg. Ja, den klarer 1080p, men resten av bruken som en pc gjennomgår ødelegger for opplevelsen. Det som jeg også merket meg var at den etter å ha stått påskrudd en stund, slet med at alle HD-filmer hakket. Dette ordnet seg med en restart, men var utrolig irriterende.

     

    Og ja, dette skjedde både med 32/64 bit versjon av windows 7 og med ubuntu.

  8. Mer informasjon om neste generasjon får man nok, men tror nok man skal vente en god stund før tablets med Tegra3 faktisk dukker opp. Man skal nok gjennom noen måneder med rykter om leaks av rykter før de første bildene av testversjoner dukker opp. Den prosessen har ikke startet enda. Tipper derfor det tar et halvårs tid før neste generasjon blir tilgjengelig. Og da er man jo tilbake til spørsmålet "Vil jeg kjøpe første versjon av Tegra3-tablets, eller venter jeg et par revisjoner?". Og da har jo allerede ryktene om Tegra4 satt igang.

     

    Er man skeptisk til hvor funksjonabel en tablet kan være, er Transformer verdt en titt, imo. Etter å ha blitt totalt avhengig av min, ser jeg ikke nytten av en "ren" tablet. Transformer har alt det de andre har, men ingen andre har det Transformer har. (Bortsett fra full-size USB på Iconia. Det trenger man dock til på Transformer... og 3g. Det har ikke Transformer.)

     

    Bør vel advare om at jeg er fanboy og bør taes med en god klype salt. ;)

     

    Edit: Mer avgjørende enn Tegra3 for min del, er hvorvidt de ulike tablets blir oppdatert til Icecream Sandwich. Det er det ikke sagt noe om. Hadde jeg fortsatt sittet på gjerdet ville jeg nok ventet til slik info kommer.

     

    Hadde jeg ikke kjøpt en Xoom, ser jeg for meg at det hadde ligget en Transformer på bordet foran meg nå og ikke en xoom;-).

     

    Du har nok rett i at det er en stund til enda, men, jeg tror nok ikke det er alt for mange uker til vi begynner å høre mer konkrete rykter. Tipper i løpet av slutten på september/begynnelsen av oktober. Og jeg vil også tro vi får den første tableten med tegra 3 før jul. Ryktene sier vel at dette enten vil være en Xoom 2 eller en ny versjon av transformer. Nvidia har forlengst startet produksjonen av Tegra 3 og vil tro utviklingen av neste generasjon tablets er godt i gang om ikke ferdig hos leverandørene. Den neste fasen med produksjon/markedsførin/lansering trenger ikke ta veldig lang tid, selv om det ofte tar det.

     

    Tegra 4 er planlagt utgitt i 2012, mest sannsynlig i slutten. Jeg forstår hva du mener med å kjøpe nå fordi det alltid vil komme noe nytt og bedre litt lengre frem i tid, men neste generasjon kommer nok mer direkte til Norge enn førstegenerasjon slik at ventetiden blir mindre og perioden fra produktet er utgitt til neste generasjon trapper frem blir lengre.

     

    Vil nok tro at de vil kunne oppdateres uten problem, men selvfølgelig spørs det jo hva de ulike produsentene velger å gjøre. Her vil jeg ivertfall tro at min Xoom er en sterk kandidat til en oppdatering siden det tross alt er en clean umanipulert honeycomb tablet.

  9. Vudere selv denne Xoom nå. Eller kanskje transformer.

    Velger ikke samsung pga mangel på sd card, hdmi ut og usb støtte.

     

     

    Lurer på om det er noen andre ROOM til Xoom?

    Isåfall hvilke anbefalles?

     

    Når kommer det nye Zoom/transformer's?

     

    Ville nok ventet nå, da du i løpet av de neste måneden vil få mer informasjon angående neste generasjon tablets (tegra 3). Ellers er min Xoom oppdatert til 3.2 for en god stund siden. Nei det finnes ikke custom roms til den enda, kun en del forskjellige kerneler (m/ ganske så imponerende overklokkingsmuligheter).

  10. Høres ikke veldig ut som feilen ligger i skjermkortet for å være ærlig. Opplever du artifacts når du spiller?

     

    Prøv å installer programmet DriverGenius Pro, skann maskinen og se at alle drivere er up to date.

     

    Er det kun når du spiller dette skjer? Eller skjer det også dersom maskinen står på over en lengre periode? Isåfall, prøv å starte maskinen i safe mode for å se om maskinen er stabil her. Dersom det er tilfelle, er det garantert driver/software problemer.

     

    Jeg tok en celan install av windows 7 nå, og ja jeg pleier alltid å sjekke om pcn er up to date. Har instalert alle drivere jeg kan få tak i. Jeg får erroren med det som er grafikk krevende, altså spill og GPU stress tester som 3dmark. Det skjer ikke under vanlig bruk som å høre på musikk eller se en film osv. Jeg får masse piksler på skjermen og bilde blir forvridd noen ganger, andre ganger så blinker skjermen og hører at skjermkoret slår seg av og på, noen ganger ender det opp med BSOD. Har sjekket ram og cpu uten å finne noen feil der.

     

    Ahh, så det er sånn å forstå. Dette høres mer ut som feil på skjermkortet. Tror nok jeg ville tatt en telefon til butikken du kjøpte det og få det sendt inn til reparasjon ;-)

  11. Som flere her allerede har påpekt er det helt absurd at Pixmania er inkludert i denne listen. Ivertfall at de plasseres så høyt oppe!

     

    Pixmania er en bedrift som befinner seg og driftes i og fra frankrike, ja med norske eiere, men uten norsk kjøpslov.

     

    Jeg har selv brent meg på denne bedriften og opplevde den grusomme kundeservicen, alt dritet de prøver å presse deg til å kjøpe i tillegg til produktet du faktisk skal ha.

     

    Det at prisen er lavere enn en del andre nettbutikker er selvsagt da alle varene er fra importører som ikke holder til i norge/skandinavia og ikke minst mister man 2 års garanti og 5 års reklamasjon. Dette utgjør en ganske mye større verdi enn de få kronene du sparer spør du meg.

     

    Retur og reparasjon tar unødvendig mye tid, om du i det hele tatt får dette dekket av det ene året med garanti du får med på kjøpet. Samt det er ekstemt tungvint å drive med posting av produkter gjennom hele europa hver gang en feil oppstår...

    • Liker 3
  12. Prøv å fjerne skjermkort driveren med Driver Cleaner/sweeper. Installer deretter driveren fra cden som fulgte med skjermkortet.

     

    Ja har prøvd dette 3 ganger nå, men det som skjer når jeg installerer den nye driveren er at den får error når den installerer microsoft visual c++ redistributable 64-bit, dette skjer hver gang jeg prøver clean installing av ati driveren.

     

    Jeg kan spille visse spill i opptil 1 time uten at det kommer en error, men i 3dmark11 komer den med en gang. Har tenkt på å sende kortet tilbake, men har ikke et kort å teste for å være sikker, så vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Noen som har noen ideer?

     

     

    Høres ikke veldig ut som feilen ligger i skjermkortet for å være ærlig. Opplever du artifacts når du spiller?

     

    Prøv å installer programmet DriverGenius Pro, skann maskinen og se at alle drivere er up to date.

     

    Er det kun når du spiller dette skjer? Eller skjer det også dersom maskinen står på over en lengre periode? Isåfall, prøv å starte maskinen i safe mode for å se om maskinen er stabil her. Dersom det er tilfelle, er det garantert driver/software problemer.

  13. Hvilken maskinvare har du?

     

    Lillebroren min hadde et liggnende problem som du beskriver med en pc jeg satte i sammen for ham tidligere i sommer. Den skrudde seg randomly av, noen ganger med en gang, andre ganger etter opptil flere timer. Det første som slo meg også var problemer med varmen. Dette fant jeg fort ut ikke stemta, da temperaturene var laaaaangt under en temperatur som kan være skadelig. Det viste seg tilslutt at det og fjerne driverene (med driver cleaner eller hva det nå heter igjen) til skjermkortet og heller installere de som fulgte med i esken løste hele problemet.

     

    Dersom dette ikke fungerer, kan du selvsagt starte i safe mode for å se om maskinen klarer seg gjennom natten uten omstart?

  14. Hei,

     

    som det ble nevnt lenger oppe i tråden, har du S-serien til Sony som vil passe perfekt. Dersom du selv kjøper en SSD og monterer den, har de en modell til 9999,- som har integrert 3G adapter (sim-kortleser).

     

    Pris hos Dustin Home er 9899,-. Eventuelt koster den som sagt 9999,- hos Sony Center.

     

    Spesifikasjoner utover dette er:

     

    - AMD HD6470 + Intel HD3000

    - i5 2410m 2.3 ghz

    - 4gb ddr 3 ram (en ledig slott)

    - 3G adapter

    - magnesium/aluminum chassis på 1.7 kg

    - dvd-drev

    - matt skjerm

    - opplyst tastatur

    - 7 timer batteritid med normal bruk (mulig å kjøpe ekstrabatteri som fordobbler dette for ekstra lange flyturer!)

    - 2 års henteservice inkludert i prisen

     

    Det er noen forskjeller i spesifikasjonene på denne og den til 16k, men dersom du ikke skal bruke den til type gaming eller lignende på siden, vil den opplevde ytelsen være identisk (om du bytter ut HDDen med en SSD selvsagt).

     

    Dersom du vil ha i7, HD6630, 6GB ram og blu-ray drev, kan du velge modellen til 12999,- som heter vpc-sb1b9e. Denne er også uten SSD, men vet av erfaring at dette ikke er vanskelig å bytte på S-modellene til Sony.

  15. Vet ikke om du allerede har kjøpt systemet, men hvis ikke; kjøp Sonyen(!). Har hørt begge to å mener personlig Sonyen spiller rotta av Logitech systemet. På musikk er lyden både fyldigere og mer detaljert, mens på film er forskjellen vesentlig større i Sonys favør. Lydbildet er både større og mer levende, spesielt i scener der det er masse som skjer (eksmepel; første slaget i Master and Commander).

     

    I tilegg har du to HDMI innganger på forsterkeren, som gjør tilkoblingsarbeidet en del enklere enn å styre med hdmi til skjerm og optisk til forsterker. Og ikke minst, vil dette gjøre at du vil kunne spille av HD-lydsporene fra blu-rayene dine. Dette vil ikke kunne sendes igjennom en optisk lydkabel, som har en maksgrense på 1500kbps fordelt på alle kanalene (DTS).

     

    3333,- er faktisk en glimrende pris på anlegget, så løp å kjøp sier nå jeg!

    Nei har ikke kjøpt noe enda :p Bra innlegg, men jeg ser nå på denne når jeg nå ser at det kanskje ikke er plass til dype høytalere ved siden av TVen. De ser ganske like ut (kansje likt lydbilde..), den er også satt ned 700 kr.

    e. Sony bdv-e280 passer også stua.

     

    Samsungsystemet har jeg desverre ikke hørt, så det kan jeg ikke uttale meg om. Har dog tidligere hatt svært dårlig erfaring med et Samsung dvd-system i samme prisklassen (tror det kostet 2500,- eller noe slik). Dersom du har lite plass kan føttene på fronthøytalerne tas av rett under der hvor Sony merket befiner seg og henges på vegg.

     

    Ellers har du flere store fordeler med Sony kontra Samsung:

     

    - 3d blu-ray støtte, dersom du en eller annen gang skal kjøpe 3dtv

    - mulighet for å gjør bakhøytalere trådløse

    - ipod/iphone dock inkludert (denne kan selvsagt styres med fjernkontrollen til anlegget)

    - Ikke minst; 2 HDMI innganger(!)!!!

     

    Lydkvaliteten tipper jeg vil være en del bedre i Sonys favør, rett og slett siden dette er et dyrere og mer påskotet anlegg i utgangspunktet. (Noe som selvfølgelig betyr bedre elementer i høytalerne, mer påkostet hovedenhet osv.)

     

    Håper dette hjelper deg i riktig retning;-)

     

    Sindre

    • Liker 1
  16. Vet ikke om du allerede har kjøpt systemet, men hvis ikke; kjøp Sonyen(!). Har hørt begge to å mener personlig Sonyen spiller rotta av Logitech systemet. På musikk er lyden både fyldigere og mer detaljert, mens på film er forskjellen vesentlig større i Sonys favør. Lydbildet er både større og mer levende, spesielt i scener der det er masse som skjer (eksmepel; første slaget i Master and Commander).

     

    I tilegg har du to HDMI innganger på forsterkeren, som gjør tilkoblingsarbeidet en del enklere enn å styre med hdmi til skjerm og optisk til forsterker. Og ikke minst, vil dette gjøre at du vil kunne spille av HD-lydsporene fra blu-rayene dine. Dette vil ikke kunne sendes igjennom en optisk lydkabel, som har en maksgrense på 1500kbps fordelt på alle kanalene (DTS).

     

    3333,- er faktisk en glimrende pris på anlegget, så løp å kjøp sier nå jeg!

  17. Har selv hatt Xoom 3G siden slippdagen i usa. Må si meg meget fornøyd, på tross av trege oppdateringer i forhold til funksjonalitet som ble lovet.

     

    Da jeg var der i sommer vurderte jeg sterkt å bytte ut Xoomen mot GT 10.1, men etter om og men ble det til at jeg beholdt den, fordi;

     

    - SD-kort

    - HDMI-ut

    - USB-inn

     

    GTen har en egen plugg der man kan kjøpe en overgang til HDMI/USB, men da blir det mer å bære på, samt mer stress. Ellers er ytelsen identisk, bortsett fra at Xoomen faktisk er målt til å være hakket kjappere til å loade nettsider med default browseren.

     

    Ja, den er litt tykkere og tyngre, men er har ikke vært noe problem for meg.

     

    Der positive med GTen er skjermen, som er en del bedre, men igjen, her fungerer Xoomen uansett greit for mitt bruk (film og surfing).

     

    Venter heller til neste generasjon før Xoomen byttes ut;-)

     

    PS: Karakteren i VG var helt på jordet...!

×
×
  • Opprett ny...