Jump to content

ColdIce

Medlemmer
 • Content Count

  3753
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

780 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Det forskes på om blodplasma fra friske mennesker etter covid-19 kan gis til per da syke mennesker covid-19: Forskere skal prøve å gi koronasyke blod fra folk som har blitt friske av viruset (Forksning.no) - 27 mars Vil overføre blodplasma til alvorlig coronasyke (VG.no) - 01. april (Beklager eventuell re-post, første-side sak på VG akkurat nå..)
 2. I Norge er det en dugnad å holde seg hjemme, i andre land følger politiet etter deg for å si i fra.
 3. Ser flere mennesker benytter noe som ligner på pannebånd eller høy hals aka balaklava for å beskytte seg, i Norge I Tsjekkia er det nå pålagt å bruke maske, så der har man begynt å mekke dette hjemme, sjekk ut Czechia sews face masks Jeg er litt i tvil om det er nødvendig eller ei. Antall mennesker samlet på en plass har selvfølgelig en betydning.
 4. Siterer mitt innlegg fra en annen tråd... Norge har mye å lære og dette er egentlig bare positivt for å begrense smitte.
 5. Forhåpentligvis positivt for verden at mange land kan få tilgang. FHI er forsatt skeptiske til hurtigtest, men la oss si at Norge får tilgang til hurtigtest og man får lov til å teste seg. Hvis en tester positivt, vil det det være pålagt at man må være hjemme, men man har også de tilfelle der du kan teste positivt uten direkte symptomer som hosting. Hvordan skal man håndheve dette? Bør det innføres et nasjonalt system der du må bevise at du ikke er syk hvis du f.eks går ut en tur til apoteket eller skal i butikken for å handle?
 6. Kan diskuteres... Italia var 1 av 21 land som hjalp Kina i februar: 21 countries donate medical supplies to China: spokesperson (Xinhuanet - kinesiske nyheter - ta det med en klype salt) - 6. februar Kina har så sendt ekstra hjelp til Italia (Reuters.com) - 13. mars "A team of nine Chinese medical staff arrived late on Thursday with some 30 tonnes of equipment on a flight organized by the Chinese Red Cross." Dette er jo fint landene hjelper hverandre, men Norge hadde tydeligvis ikke kapasitet til å sende ekstra utstyr til Kina under krisen i februar, hvilket er tydelig nå i disse dager....
 7. Breaking! Norge ville sende utstyr til Kina – før de oppdaget egne utstyrsmangler (vg.no) " Helsedirektoratet bekrefter overfor VG at direktoratet vurderte å donere 20 prosent av lageret til Kina, men at utstyret aldri ble sendt. "
 8. (Meta: hva har skjedd med forumet etter oppgraderingen... hvor er dobbel quote for historik?... arg... og hvor er FULL editor?) I Norge er kapasiteten for testing vært begrenset av antall prøvetakingspensler, melder FHI. Bare spekulering: Det kan også være at kapasiteten for testing også er begrenset pga. at mennesker må involveres i prosessen før man kjører testen inn en maskin som utfører analyse. Jeg er fullstendig enig med deg @sexylubb1 - alle bør få kunne kjøre hurtigtest dersom du har symptomer med at av følgende: dårlig appetitt, rennende nese, hoste som har vedvart over 8 timer (altså gjennomgående), feber osv.. Denne hurtigtesten bør være i samråd med lokalt legekontor / fastlege. Gitt en fastlege har 1100 personer, (som er gjennomsnittet) , anta at det er 100 som tester seg per fastlege med symptomer, det er 100 hurtigtester per fastlege. Det er ca. 4668 fastleger i Norge (2018). 4668 * 1100 = 5,134,800 mennesker ordnet under dette. For å kunne teste alle disse 100 menneskene trenger vi dermed ca. 466 800 hurtigtester. Det er det bare ikke kapasitet til å få til per dags dato, Norge vil ikke få så mange.
 9. Mulig postet før... men Spain buy 4 robots capable of testing a combined 80,000 patients daily (dailymail) - 22. mars Meget interessant, er dette hurtigtest eller PCR? Norge har jo sovet i timen, spør du meg. Både på bestilling av respirator og bestilling av kapasitet for testing
 10. Cruiseskip kan ha ført til enorm smitteøkning i Sydney (NRK) Det skrives at man var klar over tilfelle av smitte ombord, men likevel kunne alle gå fritt i land. Hvor er tiltak for karantene? Så en blogg-video fra en Amerikaner som returnerte til Shanghai veldig nylig (tror den var postet i denne tråden for noen dager siden). Alle ble sjekket ut fra flyet, rett inn på hotell for karantene. Forstår at det er forskjell på antall passasjerer, men å være så naiv skal ikke være mulig.... Edit: Minner litt om Norge med det flyet som landet i Torp, alle kunne bare spasere rett inn i Norge med beskjed om karantene, men et fly på Gardermoen samme kveld ble sjekket nærmere.
 11. Jeg mener Norge fortsatt har mye til å lære fra land som Kina når det gjelder håndtering av kriser. Bare rent teknisk sett, i Kina så jobber mobiloperatørene og store selskaper som Alibaba sammen med myndigheten for å få kontroll på spredningen. Alibaba har blandt annet jobbet med QR-kode system (technode.com) som kan vise din helsestatus for covid-19. Norske Heidi Berg er i Shanghai og bruker selv dette systemet (Dagbladet). Så hurtigtester i Norge av lokale kontorer / fastlege samt direkte innrapportering til sentrale systemer som norske giganter som Visma eller Telenor har tilgang til burde komme på plass for å hindre en spredning som er ukontrollerbar. Just my 5 cents...
 12. Sammenlignet med 2009 H1N1. Antall rapportere tilfeller til FHI i 2009: 12455. Fordelt per måned ser det slik ut: Foreløpig ser Koronavirus slik ut i følge FHI: Det var altså halvparten så mange smittet av H1N1 mellom april-september 2009 mot Korona på 1 mnd. Det er mulig ferieavvikling i juni/juli har en betydning, men det som bør være tydelig er at dette viruset har et potensial for å spre seg mye raskere. Forøvrig, antall personer som har død av Covid-19 nærmer seg antall personer som døde som H1N1 i 2009, det er bare på 2 måneder mot H1N1 som hadde ca. 10 måneder på å spre seg.
 13. Jeg bringer frem en artikkel som nesten er 1mnd gammel nå: Harvard-professor: Tror ikke utbruddet lar seg stanse (26.02.2020 @ VG.no) På det tidspunktet var det nok allerede importering av viruset, men kanskje ikke lokal spredning. Professor hos UiT sier: Kapasiteten i dag er lik 0 for befolkningen som ØNSKER å teste seg. Det er relativt få tiltak offentlig foruten om at du blir BEDT om å holde deg hjemme (hvilket er en dugnad..) Er det bare jeg som skulle ønske det var strengere regime tidligere, e.g alle som kommer fra utlandet -> karantene på hotell? --- Forøvrig, det viser seg at flere som er smittet ikke har noe symptomer i det heletatt:
 14. Meget interessant, takk for deling Jarmo! Dersom dette også er tilfelle i Norge har vi _veldige_ store mørke tall, ikke bare store mørke tall. Tillater meg å siterer et tidligere innlegg fra meg: Så vi benytter test med PCR påvisning fordi det KAN påvise virus tidlig i sykdomsforløpet, men reglene for testing er så strenge at de som testes allerede viser et eller flere symptomer hvilket IKKE er tidlig i sykdomsforløpet. Lokale legekontorer / fastlege bør få mulighet for hurtigtest ASAP
 15. Irriterer meg over at testing i Norge er veldig strengt og vi har store mørketall pga. vi kun tester mennesker som mulig må inn på sykehus eller er i risikogruppen med symptomer samt helsepersonell. Karoline Bragstad v/ FHI sier til Forskning.no: Så vi benytter test med PCR påvisning fordi det KAN påvise virus tidlig i sykdomsforløpet, men reglene for testing er så strenge at de som testes allerede viser et eller flere symptomer hvilket IKKE er tidlig i sykdomsforløpet. Lokale legekontorer / fastlege bør få mulighet for hurtigtest ASAP
×
×
 • Create New...