Gå til innhold

joniwes

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av joniwes

  1. Jeg har støtt på et litt merkelig problem på min fire måneder gamle pc (en Acer Aspire M5641). Hvis jeg forsøker å laste opp bilder til min flickrkonto eller japanphotos framkallingsprogram så henger hele maskinen seg. Dette gjelder både små og store bildefiler og både i Firefox og Explorer - i alle tilfeller laster maskinen opp 5% av det første bildet, og så henger alt seg, faktisk såpass at jeg må skru av maskinen manuelt. Den henger seg ikke hvis jeg laster opp til min wordpress-blogg, og heller ikke hvis jeg laster opp tekstdokumenter til min it´s learning-konto på jobb.

     

    Er det noen som har peiling på hva dette kan være, og evt. et forslag til løsning? (Helst uten altfor mange datatekniske fremmedord...) Jeg har for øvrig et Jensen trådløstkort og Jensen-ruter, og bruker Norman antivirus hvis dette skulle ha noe å si...

  2. Med fare for å ødelegge både whiskyprat, og aprilsnarravatarer... Er det noen av dere som har en anbefaling av PC-skjerm å komme med? Tenker 22-24", prismessig ikke alt for høyt, 2000 - 4000 kr. (Koster å være småbarnsfar...) Den skal sitte på en sånn en: Acer Aspire M5641 (Veldig greit med hjemmepcavtale gjennom jobben...)

     

    Jeg kan egentlig ikke så veldig mye om koblinger, men jeg tror grafikkortet ditt kan klare denne her. Men ikke stol 110% på meg, la noen andre komme med anbefalinger først. :)

     

    Litt treig av meg, men takk for svar og anbefaling. Det ser ut til at jeg heller mot denne, Samsung 24 lcd Syncmaster T240HD, noen som har noe å si om den?

  3. Jeg er 99% sikker på at den er montert rett vei, jeg mener jeg ikke snudde på den i prosessen. Hvorfor noe plutselig tar borti ribbene aner jeg ikke, det eneste må i så fall være at den har "hengt litt fast" når jeg løftet den av, men da burde den vel også føles litt slarkete? Bilde har jeg nok ikke, men det vil nok ikke kunne si så mye uansett. Jeg må nok krype til korset og be en noe mer datakyndig kompis av meg se litt på saken, og evt. heller koste på meg en ny (altså ny vifte, ikke kompis...)- de koster heldigvis ikke all verden.(fortsatt viftene...)

     

    Jeg har for øvrig ikke kommet borti med støvsugeren, og turtallet er ikke høyere enn det har vært før - lyden minner mer om det gamle trikset med å feste en plastbit til sykkelhjulet for å få "motorsykkellyd", tøft på tråsykkel, men ikke i en PC. :whistle:

     

    Takk for svarene forresten!

  4. Jeg åpnet pc´en min i går for å fjerne støv, noe som for så vidt var på tide. Bl.a var kjøleribbene til CPU-vifta (arrester meg gjerne om dette er feil navn på dingsen/ -e...) nesten tette av støv. Jeg måtte skru av selve viftedelen på toppen for å komme til, fjernet støvet og festet vifta igjen. Så langt alt vel. Når jeg så skal starte maskinen igjen etter dette, så lager den derimot en merkelig lyd, som jeg skjønner har med vifta å gjøre. Etter å ha åpnet maskinen igjen, og undersøkt litt, så skjønner jeg at lyden kommer av at viftebladene kommer borti kjøleribbene, det er i alle fall mitt beste forslag. Jeg forsøker nok en gang å løsne viftedelen, siden jeg mistenker at den kanskje sitter litt dårlig, og fester den skikkelig, og er helt sikker på at den sitter riktig, kobler opp og starter pc´en. Lyden forsvinner ikke, og viftebladene er fortsatt i kontakt med kjøleribbene.

     

    Er dette farlig for maskinen? Eller er det kun en irriterende lyd jeg kan overse? Maskinen nærmer seg uansett et stadium der den skal skiftes ut, men budsjettet tilsier at den helst må overleve fram til sommeren.

     

    Håper noe kan svare på dette.

  5. Kjøpte min uken før vinterferien, sammen med et batterigrep. Bestilte på søndag kveld, hentet på posten onsdagen etter - i "god" tid før ferieturen. Jeg hadde 350D fra før, men fant ut at tilbudet var for godt til å ikke benytte seg av - så tiden får vise om jeg selger det gamle, eller beholder det som backup-hus sånn i tilfelle *insert en god grunn her...* Foreløpig inntrykk er at det er et supert kamera, som passer meg mye bedre enn den lille 350´en. (Bare en liten nedtur at jeg ikke kan bruke den gamle fjernutløseren min på det nye...)

  6. Jeg mener å huske at det er helt vanlig at bildet i søkeren viser (omtrent) 95% av det bildet som til slutt blir tatt - så hvis jeg ikke husker helt feil nå, så er det du opplever helt normalt... (Tar jeg feil blir jeg sikkert fort nok arrestert, og skal beklage på forhånd.)Jeg vet dog ikke hvorfor det er sånn, andre her inne kan sikkert forklare det ytterligere.

  7. Hos meg gjøres dette automatisk hvis jeg bruker den medfølgende programvaren, enten Zoombrowser eller Digital Photo Professional (for Canon...). Det kan vel tenkes at andre produsenters programvare vil gjøre det samme? Ellers er jo tipset som awesnes kommer med greit, da - og neste tips vil jo være at du venner deg til å holde kameraet på samme måte hver gang du tar bilder på høykant heretter. Da går det som en lek å "markere-høyreklikke-og-rotere"...

  8. Hvis du senker blikket ditt litt, så vil du finne mengder av liknende tråder i denne delen av forumet - og de aller fleste inneholder ordene "Canon 400D" i en eller annen form. I tillegg er søkefunksjonen verdt et forsøk. Uansett vil du nå antakelig få flere slike svar, samt beskjed om at "alle kameraene i denne prisklassen er omtrent like gode, prøv dem og se hvilket som ligger best i hendene dine." Dette er ment som et tips, og ikke surmaget kritikk av forespørselen...

  9. Føler det må være såpass med luft i rundt henne, siden hun hopper osv.

    Pluss jeg måtte nesten helgardere meg litt da jeg ikke viste helt hvor høyt hun ville hoppe, hvilken retning hendene gikk i osv .P

     

    tror ikke bildene er for mørke, min skjerm er relativt kalibrert, og de virker ikke alt for mørke her =)

     

    Har det i to ord pga 3 ord regelen. Ikke pga jeg ikke vet hvordan det skrives.

    9186461[/snapback]

     

    Kjøper den med luft rundt - det var bare et lite førsteinntrykk fra min side - bildet er uansett bra! At skjermen min kan ha spilt meg et puss tviler jeg heller ikke på... :hmm:

     

    Når det gjelder kommentaren om emnefeltet så var det fordi moderatorer slår ned på å omgå tre-ords-regelen ved å dele opp ordet - ikke for å antyde at du ikke vet hvordan det skal skrives...

  10. Du har fått fram mye bra i "modellen" din, noe som vitner om god kommunikasjon med henne, slik at jeg likte alle bildene. Av småpirk så føler jeg at de to i s/h kanskje er noe mørke, men her tar jeg forbehold om at det er skjermen min som gir det inntrykket. På det siste bildet så er min personlige mening at det kanskje blir litt mye luft rundt henne, i tillegg så ser det ut til å være noe rusk (støv?) i nedre kant av bildet.

     

    PS: Du bør kanskje vurdere å endre bildetittelen noe, før en moderator klasker deg på lanken. "Barneportretter" skal skrives i ett ord, ikke to - selv om særskrivingsviruset dessverre snart virker å være almenn akseptert i skriftsspråket... ("Lammelår", ikke "lamme lår" - det er noe heeelt annet... ;) )

  11. Her ser det vel ut til at kameraet har gjort valgene utfra de hvite klærne, og sånn sett er det vel helt normalt at ansiktene, som tross alt er "badet" i skygge blir for mørke. Husk at den innebygde blitsen har sine begrensninger i rekkevidde, så hvis du er for langt fra motivet så kan det gjøre at effekten forsvinner... Men det er sikkert andre, mer drevne, her inne som har mer fornuftige ting å si om dette enn meg... Lykke til videre uansett - du har et fint kamera! (Dagens fanboy´isme i denne omgang...)

  12. Jeg holder forsatt på å lære meg å bruke kameraet og dette med fokus punkter.

    Tror jeg har skjønt at det er noe jeg faktisk kan påvirke.

    Hvor kameraet skal bruke de 9 punktene.

    Dere ser det nok på noen av bildene er hovedattraksjonen faktisk ikke er fokusert men derimot bakgrunnen.

     

    For å få bedre kontroll på fokuseringen så kan jeg tipse deg om å stille inn kameraet ditt til å kun bruke det midterste punktet. Da vil du i større grad få fokus der du vil, og sjansen for å bomme er mindre.

×
×
  • Opprett ny...