Gå til innhold

hallojs

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hallojs

  1. Kjøpte et par Y-ledd på HiFi-klubben for å teste, og det ser ut til at koblingen fungerer utmerket! Det er nok noe mer motstand gjennom Y-leddet for lydnivået gikk litt ned, men det er ingen merkbar støy. Veldig praktisk å slippe å måtte bytte kanal på forsterkeren hele tiden, så dette anbefales. De på HiFi-klubben hadde heller ingen betenkeligheter når jeg fortalte om planene.

  2. Jeg har en TV og et Sonos-anlegg som jeg skal koble inn på en forsterker. Det som hadde vært greit er om man hadde sluppet en fjernkontroll bare for å velge inngang på forsterkeren. Jeg begynte å lure på om man kan bruke et Y-ledd (dobbel hunn RCA til enkel hann RCA) for å koble de to enhetene inn på samme inngang på forsterkeren, ettersom man ikke kommer til å bruke de to samtidig. Når Sonos spiller, og ikke TV´en, vil jo lyden gå inn på utgangen fra TV´en, er det noen som vet om det kan være skadelig på noen måte? Og hva skjer den gangen man glemmer seg og både Sonos og TV´en spiller samtidig? Slipper man unna med dobbel lyd, eller kan dette være ødeleggende på noen måte?

  3. Omsetning opp til kr 50.000 er omsetning innenfor loven men fritatt for mva. Dette skal rapporteres i post 1 og i post 3.

     

    Hmm... Jeg ringte skatteetaten for å få klarhet i dette og han sa at jeg ikke skulle ta med noe av det jeg tjente før jeg ble mva-registrert, til og med ikke i post 1. Beløpet med mva som jeg betalte inn hadde jo blitt det samme uansett, så det har kanskje ikke så mye å si?

  4. Hei!

     

    Jeg startet et enkeltpersonforetak for et og et halvt år siden, og ble mva-registrert i august i fjor. Jeg hadde kun en faktura etter jeg ble mva-registrert og ingen innkjøp. Nå holder jeg på å fylle ut omsetningsoppgaven og har et par spørsmål angående denne. Post 1 er jo grei, der fører jeg bare kredittsiden fra resultatregnskapet som omfatter alt som er opptjent (salgs- og renteinntekt i dette tilfellet). I post 4 setter jeg beløpet fra den ene fakturaen jeg hadde med mva, oppdelt i grunnlag og avgift. Så kommer det jeg lurer på. Fakturaene fra før jeg ble mva-registrert, skal de føres i post 3, altså at de kommer innenfor mva-loven, men er fritatt for avgift, eller skal de ikke føres i det hele tatt (bortsett fra at det ligger under post 1) ettersom de fakturaene ikke har noe med mva å gjøre?

     

     

    På forhond takk for svar!

  5. Hei!

     

    Holder på å fargekorrigere et bilde tatt på ferie i Kenya for noen år siden som skal henges på veggen sammen med andre reisebilder. Bildet skal printes i A4, så formatet er låst til det. 

     

    Som dere ser var orginalbildet ganske blasst, så dette har jeg prøvd å gjort noe med ved å justere kontrast i de ulike delene av bildet. Er ikke riktig helt fornøyd med resultatet, men klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er galt og om jeg kan gjøre noe med det. Hva synes dere?

     

    post-96100-1238421139_thumb.jpg

     

    Redigert bilde

     

    post-96100-1238420381_thumb.jpg

     

    Orginalen

  6. Har søkt meg inn på Danvik folkehøyskole, men så først nå at de har "kristent verdigrunnlag".

    Lurer på om det preger skolen veldig? Noen som har erfaringer med skolen? De skriver at de har "et kristent tilbud", men hvis det i bunn og grunn er en kristen skole, er jeg redd det blir mye obligatorisk jesus-greier jeg er nødt til å høre meg igjennom.

     

    Er ikke veldig gira på å få en religion jeg ikke tror på dytta ned i halsen.

     

    Takk for svar.

     

    www.danvikfhs.no

     

    Kanskje litt sent men...

     

     

    Har selv kommet inn på Danvik, på TV-linja, og har forhørt meg en del om hvor kristen skolen er, da jeg nok har samme livssyn som deg.

     

    Det er en morgensamling hver morgen der det blir snakket litt om etikk og moral i forbindelse med media og kommunikasjon, altså ikke noe direkte kristent budskap (selv om det nok er det som er baktanken). Ellers så har de frivillige samlinger der det snakkes mer om kristendommen. Lærerne som jobber der er nok der mest på grunn av sin kompetanse, og ikke pga livssyn. Personlig synes jeg faget er såpass spennende, at LITT jesus skal jeg tåle dersom det må til. Jeg kommer uansett ikke til å bli påvirket.

  7. Skal kjøpe et kamera og har i mellom 15 og 20k til dette. Har fra før et lite nv-gs 180 kamera, og vil ta steget inn i den semiproffesjonelle verden. Altså et tyngere kamera med full manuell kontroll. Det bør ha mulighet for XLR tilkobling. Er villig til å kjøpe brukt kamera, dette er vel også ganske lurt for å få mest mulig for pengene i denne prisklassen. God bildekvalitet er viktig.

     

    I HD/SD spørsmålet er jeg litt usikker. Hvor "mye" HD får du for den prisen, altså får man et bra semipro HD kamera (brukt) for 15-20 000? Får vel veldig mye brukt SD kamera for den prisen, men det er jo fristende å prøve HD.

     

     

     

    Er litt i startfasen i jakten på kamera, så er det noen som har noen tanker rundt dette, evt kan anbefale noe?

  8. Jeg kjøpte en Volvo 240 her i vår som ikke var EU-godkjent. Vi skrev kontrakt og ble enige om at selger skulle betale alle utgifter som måtte komme for å få bilen EU-godkjent, for han påsto at den kom til å gå rett gjennom kontrollen. Det gjorde det altså ikke, så her sitter jeg med et utlegg på 3500 som jeg gjerne skulle fått igjen. Selgeren tar ikke telefonen, men jeg har snakket med foreldrene og de sier at han ikke er hjemme, men at de skal snakke til han når han kommer hjem. Dette har skjedd 4 ganger nå og flere ganger får jeg ikke kontakt med dem i det hele tatt. 

     

    Hva kan jeg gjøre? Kan jeg ved hjelp av kontrakten kreve inn pengene på noen måte? 

  9. Er ute etter en flatskjerm som viser SD signaler godt, men som også er en TV for framtiden. Normalt sitter vi ca 4 meter unna veggen der TV'en skal henge, og opptil ca 30 grader ut til siden for tv'en. Størrelsen bør være minst 37" og maks 42" ser jeg for meg, og gjerne full HD. Angående Plasma/LCD så er jeg ikke riktig sikker. TV'en vil bli brukt mest til vanlig tvprogram og en film i ny og ne.

     

    Vi har ikke tenkt å ha et eksternt lydanlegg, så TV'en bør levere god lyd. 

     

    Har vært i diverse butikker og forhørt meg, men alle selgerne anbefalte ulike skjermer, så det ble jeg ikke så mye klokere av.

     

    Håper noen kan hjelpe meg fram i flatskjermjungelen! :p

  10. Hei!

     

    Bruker posten din til et spørsmål i samme kategori jeg...

     

    Vi har en del maur i huset som kom for noen uker siden. Vi hadde samme problem i fjor, og da la vi maurgift (i pulverform på blå boks kjøpt på felleskjøpet) rundt hele huset og på plasser der vi fant mye maur inne. Utpå høsten fant vi ikke flere maur, og vi tenkte at vi hadde løst problemet, men det fant vi nettopp ut at vi ikke hadde.

    Er det noen som vet hvilken type maur det er snakk om, og hvordan man bekjemper den?

     

    214320.jpeg

  11. Hei!

     

    Jeg har nettopp kjøpt meg en Volvo 240 GLE, 86 mod. Den har metallic lakk som ser ganske grei ut på avstand, så jeg tenkte jeg skulle slippe å lakkere den. Det er noen skader i lakken og de tre verste ser dere på bilde 1, 3 og 4. I tillegg har lakken mange plasser (så og si hele bilen) ørsmå striper som på bilde 2. Prøvde å polere en liten flekk med en voks fra Biltema (Brilliant Wax) som jeg fant, men uten at småstripene kom bort. Vannet prellet av da...

     

    Bilde 1: Stripeskader i lakken på siden av bilen, stripene kjennes med neggelen.

    Bilde 2: Små striper som kun sees på nært hold, eller i sola. Kjennes ikke med neggelen.

    Bilde 3: Rustflekk på 1-2 cm på den ene hjulbuen.

    Bilde 4: Lakkskade på venstre side av panseret og litt på kanten (helt til høyre på bildet). Klarlakken har flasset av.

     

    Så jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å utbedre disse skadene, i det minste gjøre dem mindre synlig? Lakken er tross alt 22 år gammel, så noe må man jo regne med, men det hadde vært greit om noe kunne gjøres...

    Polering gjør vel mye, men hva med bilde nr 4?

     

    post-96100-1211376094_thumb.jpg

  12. Hei!

     

    Jeg har lyst til å lage en film, men siden jeg er mest opptatt av det tekniske, har jeg problemer med å finne på den "geniale historien". I stedet for å bruke lang tid på å finne på en god ide, så tenkte jeg at det må være enklere å bruke en eksisterende historie og heller gjøre det jeg er god på.

    Så det jeg er ute etter er en novelle som egner seg til å lage film av. Med tanke på rettigheter er det vel enklest å bruke en norsk forfatter, jeg trenger jo tillatelse til å bruke storyen. Når det gjelder type novelle så er jeg kanskje mest interessert i noe i skrekk/triller sjangeren, men også andre. Historien bør kunne utspille seg i norsk natur.

     

    Hvor finner man slike noveller? Er det noen som vet om noen forfattere som kan være aktuelle?

  13. Takker!

     

    Mente Premiere Pro 2.0, noe emnetittelen også burde si noe om. Beklager hvis noen feiltolket dette pga min litt dårlige formulering.

     

    EDIT: Prøvde nå, og metode 1 fungerte ikke, metode 2 fungerer, men det heter Past inserts og ikke Past attributes (står der den og, men er ikke aktiv), metode 3 fungerer også, men er en smule tungvindt.

     

    Konklusjon: Legg på effekten på et klipp, kopier effekten, marker klippene du vil ha effekten på, velg Edit -> Past inserts.

  14. God kveld godtfolk!

     

    Jeg har drevet med premiere 2.0 en stund, men det er altså en liten ting jeg ikke finner ut av, og som irriterer meg til tider. Hvordan legger man på en lik effekt på flere klipp uten å måtte kopiere den til hvert enkelt klipp? Skulle tro det var bare å markere klippene og dra effekten over, men slik er det altså ikke...

  15. Oki!

     

    Må man velge mellom å ha bevegelige menyer og å animere ut menyen? Skal man animere ut en meny så må man vel lage en videofil som starter med nøyaktig samme bilde som selve menyen, og siden man ikke vet når brukeren trykker, så vet man heller ikke hvilket bilde videofilen skal begynne med. Er dette rett tenkt, eller er det noen triks?

  16. Hei!

    Bruker Encore DVD 2.0 og After Effects 7.0. Har laget en komposisjon i AE som jeg vil bruke som bakgrunn i DVD-menyen, men får ikke importert den til Encore. Dynamic link fungerer ikke, og Encore vil ikke ta AE formatet når jeg importerer. Finnes det en annen løsning? Har laget statiske menyer før, men vill prøve meg på noe med mer bevegelse denne gangen.

×
×
  • Opprett ny...