Gå til innhold

ravika

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ravika

  1. krikkert skrev (1 time siden):

    Til det offentligrettslige: Hvis dagens gjerder ikke er i tråd med teknisk forskrift på bygge-/godkjenningstidspunktet, så er ikke konsekvensene at noen får lov til å sette opp gjerde. Konsekvensen er at kommunen kan kreve at gjerdene rives ned eller bygges i forskriftsmessig stand. 

    De gjerdene og rekkverkene som naboene har oppført i senere tid tilfredsstiller teknisk forskrift (siden de er bygget uten godkjenning fra styret, og ikke i henhold til de retningslinjene som styret må ønsker å håndheve ovenfor meg).

    Men vil ikke det da også bety at kommunen da også kan kreve at terrassen (som styret ved oppføringen godkjente bygging av) bygges i forskriftsmessig stand (med rekkverk)? Så dersom jeg gjør kommunen oppmerksom på en slik mangel vil styret som eier av eiendommen være ansvarlig for at dette gjennomføres? I så fall bør det vel være i borettslaget og styrets interesse at mitt ønskede tiltak godkjennes?

     

  2. Inntrykket mitt er at styret først og fremst er rettet mot at de ønsker å begynne å håndheve de estetiske føringene fra rettningslinjene. Når jeg har forhørt meg med dem om f.eks glassrekkverk har det vært helt utelukket pga. at det bryter med den visuelle stilen.

    Jeg hadde sett for meg å føre opp et rekkverk i en stil tilsvarende dette:

    118652184_10223756637324195_7502929643233740219_o.thumb.jpg.886c7c36507e31312cb11c164afd0463.jpg

    Eller dette:

    chrome_vFd3gNcInU.png.805f6418dc17df8f3a59e9e336c47d8b.png

    Noe jeg mener oppfyller tekniske krav for sikkerhet dersom de blir av en viss høyde. Samt at de er praktisk utformet som balkongrekkverk med en topprekke som man kan lene seg på eller ta seg for for å unngå å falle.

    Styrets synspunkt virker å være fastlåst i at dette er den eneste godkjente utformingen (i en versjon som er 70 cm høyt):
    446_1954684810.jpg.ecfcaf6355c88f9b3d0eabf373052663.jpg

  3. Jeg bor i et større borretslag bestående av en rekkehusbebygning på 100+ enheter. På uteområdet for min enhet har jeg en større terrasse som vender ut mot en mindre skråning mot vei, hvor det er opptil 2,5 meters fall. Jeg har hatt et ønske om å sette opp et rekkverk langs terrassen for å utbedre sikkerheten.

    Har derfor søkt styre om å få oppføre et rekkverk på 1 meter. Samtidig har jeg forespurt meg om det finnes interne rettninslinjer borettslaget for oppføring av rekkverk, da stort sett alle enhetene i borretslaget har ulike utforminger. I de siste årene har flere av naboene bygget rekkverk eller gjerder, men med helt ulike utforminger.

    Fikk først følgende uttalelse fra styret:

    Sitat

    Du peker på et område som har vært forsømt i mange år. Retningslinjene er 70cm høyde  med stående plank og avrundet topp. Minst 50 cm fra kant av internvei. Det er mye som er gjort i borettslaget uten at det er søkt på forhånd og det har således sklidd ut. Styret jobber med en designhåndbok som skal gi retning for renoovering og vedlikehold. Utseende skal følge tradisjonell stående plankegjerde (noe bredere plank) med avrundet topp eller skrånede spiss.

    Styret godtok derfor ikke min søknad, men ber meg følge borretslagets rettningslinjer og oppføre et stakittgjerde istedet for et rekkverk. Disse retningslinjene er utformet med hensikten om at de enhetene som har hager som uteområde på bakkeplan skal ha et dekorativt gjerde med lav høyde. Jeg mener min og ett par andre enheter har andre forutsetninger på grunn av høydeforskjeller, og at det derfor mangler rettningslinjer for oppføring av rekkverk i disse tilfellene.

    Jeg klaget så på dette og viste til at byggteknisk forskrift (TEK17) sier at det er krav om rekkverk (ikke gjerde) jmf. §12-11 og at "Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. jmf. §12-15".

    Fikk da følgende svar fra styret:

    Sitat

    Styret opprettholder sitt tidligere svar. Dette er å regne som del av inngjerding av disponibelt område som tilfeldigvis har en høydeforskjell. Du vil se flere eksempler i borettslaget. Hvorvidt det er så bratt at det kreves en meter gjerde vil vi komme tilbake til - så langt har ikke dette vlitt håndtert som en HMS sak.

    Min opplevelse av dette er at styret prøver å lage sin egen virkehlighetsforståelse, med en formulering som at "...som tilfeldigvis har en høydeforskjell" så mener de at de har rett til å bestemme egne rettningslinjer. Før øvring mener jeg at deres påstand om at det finne flere eksempler i borettslaget på slik utforming heller ikke stemmer. De stedene der det er større høydeforskjeller så er det bygget ordentlige rekkverk som ikke er ihenhold til de rettningslinjene styret nå ønsker å håndheve.

    Har for øvrig styret rett til å plutselig begynne å håndheve slike retningslinjer, i all den tid andre beboere (som ikke har søkt om å bygge) har oppført rekkverk og gjerder som ikke er i tråd med rettningslinjene? For meg virker det også som en form for forskjellsbehandling, som kanskje er regulert juridisk på en eller annen måte?

    Beklager litt omfattende beskrivelse, men tenkte at mest mulig faktagrunnlag var nødvendig for å svare på spørsmålene mine.

    Har styret rett til å utforme og håndheve egne rettningslinjer som ikke følger byggeforskriftene?

    Kan styret plutselig begynne å håndheve slike rettninslinjer, når det foreligger en form for presedens i at styret ikke har fulgt opp disse rettningslinjene mot andre beboere?

    Hvordan bør jeg evt. gå frem videre?

  4. Innebandy er en sport som det er en ganske lav mestringskurve. Det er enkelt for en nybegynner å få følelsen av idretten, og mange nybegynnere opparbeider seg fort god teknikk. I min mening er det derfor helt uproblematisk å starte med innebandy etter fyllte 20+ og bli brukbart god, i motsetning til andre sporter.

     

    På mitt eget lag dukker det stadig opp nybegynnere i denne aldersgruppen som viser seg å hevde seg ganske fort. Men det er helt klart en forutsetning at du kan finne et lag som holder ditt nivå. Gjerne også et lag som er villige til å gi deg innføring i grunnteknikken. Det burde ikke være et problem for deg å finne en klubb som har et andre- eller tredje-lag som tar godt imot deg!

  5. Trening av keepere i innebandy blir dessverre alt for ofte "glemt" av under treningene. Nå skal det sies at de fleste øvelser som ender opp med skudd på mål er på sett og vis en keeperøvelse, MEN det finnes så mye mer.

     

    Basisgrunnlaget for keeperterning må være å passe på at keeperen befinner seg i rett grunnposisjon, slik vist på en av de videoene det linkes til. I min mening er posisjonering i målet minst like viktig som reaksjonsevne og bør være noe av det første som øves inn.

     

    Kan forstå det slik at deres treninger er mye basert på spillsekvenser og lite øvelser verken for utespillere eller keeper? I såfall vil jeg tipse om at du ber om å få kjørt endel øvelser som gir deg trening ikke bare i å stoppe skudd, men også forflytting og reaksjon.

     

    IFF har en egen guide for keepertrening det går ann å laste ned:

    http://windows3.salibandy.net/Materiaalit/...Goalkeeping.pdf

     

    Ellers vil jeg anbefale en meget god DVD som tar for seg generell oppstilling og bevegelse, samt en mengde øvelser, både egentreningsøvelser og øvelser med mot/medspillere på trening.

    http://www.idrottsbokhandeln.se/Shop/Artic.../?articleId=599

  6. Har samme ruteren og akkurat samme problemet. Detter ut av og til uten at jeg har funnet noen sammenheng når det skjer. Ser ut til å være helt random.

     

    Har siste firmware, men kanskje det kan ha noe med at det er mange andre nettverk i nærheten?

    Selv sender mitt på kanal 3, mens naboene er det 4 stk på kanal 11, 2 stk på kanal 1 og 2 stk på kanal 6.

  7. Køller over 102 har jeg skjelden vært borti. De fleste merkene har jo også 101 som lengste modell. Men denne: X3M Tycoon 25 104 cm, er den lengste jeg har sett. Nå vet jeg ikke om denne faktisk er fysisk lengre i skaftet eller om det bare er bladets vinkel mot underlaget som gjør at den virker lengre. Dette er uansett ikke en kølle jeg har sett/prøvd selv da min klubb har eksklusiv avtale med Exel, Canadien og Zone og får dermed ikke bruke andre merker.

  8. Skjedde noe lingnende med min PS2... ved et lynnedslag sluttet nettverksadapteret å virke.

    Jeg skrudde liksågodt opp ps2'en og målte de små sikringene som står inni. Viste seg at det var en av de som var gått. Er ikke så alt for godt med lodding og slik så dro på et el-verksted hvor de byttet sikring for meg for en 50 lapp.

     

    Så dersom du har litt teknisk innsikt er det verdt å sjekke ut. Er masse sikringer inne på "hovedkortet" i maskinen. Er nok en fordel om du får tak i et kart over innmaten slik at du vet hvor sikringene sitter og hva de hører til.

     

    Når det gjelder muligheten til å bytte den så har du nok ingen rett til det så lenge den har blitt tatt av lynet. Hverken reklamasjon eller garanti dekker slike skader. Det må i såfall gå på innboforsikring evt. ekstraforsikring som elkjøp selger.

  9. Mulig Dell har noe problemer med forventet leveringsdato på diverse produkter?

     

    Ringte for å bestille et nytt primærbatteri til en Latitude D820 i begynnelsen av denne måneden. Fikk beskjed av selgeren på telefonen at jeg måtte regne med en leveringstid på MINST 1 måned! Batteri var jeg jo nødt til å ha uansett, da mitt gamle hadde tatt kvelden, men til min store overaskelse kom det nybestillte batteriet i posten etter bare 5 dager...

  10. Nå vet jeg ikke i hvilken hall semifinalene ble spillt, men er jo utrolig dårlig dersom det er hallkapasiteten som er problemet da må man rett og slett spille kampene andre plasser. Nå har jeg ennå ikke vært borti problemet med for liten hall, snarere tvert om så er det oftest for lite folk på kamper (40-50 stk, i en hall som fylles opp med 2000-3000 personer når det er håndballkamper). Det sier kanskje litt om hvordan interessen for innebandy er.

     

    I semifinaler hvor det faktisk er potensiale for mange tilskuere er det jo helt talentløst å arrangere i en hall med bare plass til 350 tilskuere...

  11. Begge køllene du linker til er jo den samme køllen. Den ene er nok en gamlere årsmodell, men det har ikke så mye å si. I min mening er begge disse køllene ALT for myke (3,6 i flex). Vil nok tro det kan funke å ta zorro med køllen dersom du kan det, men er nok ikke det enkleste bladet å lære seg det med.

     

    Siden du nettopp har begynnt å spille innebandy vil jeg anbefale at du kjøper en kølle som du kan bruke til å forbedre basisferdigheter dvs. skudd pasninger og ikke zorrofinter. Se etter en kølle med flex på 2,7 eller 3,0 i rett lengde.

    Selv har jeg spillt med flere årganger av exel edge og har nettopp kjøpt denne køllen: Exel Edge 2,7 101cm

    Men syns det var en dyr pris for denne køllen på esport.no :thumbdown:

  12. Heitmann-Online har et bra innlegg angående oppmøte ved innebandykamper:

    http://heitmann-online.no/main/news.php?comment=300

     

    Selv er jeg av den oppfatningen at klarer klubbene å arrangere gode arrangementer rundt kampene kommer folk. Et annet poeng er; hvor mange av publikum er faktisk der av "egen vilje". Selv har jeg sammen med resten av laget mitt sett noen av kampene til Harstad, kun fordi den var rett før/etter jeg selv hadde spillt.

  13. Ved valg av kølle er riktig fatning (left/right) det mest kritiske.

     

    I tillegg må du få en kølle som er passe lang. Den skal ideelt være så lang at skaftet når deg en plass mellom navlen og brystbenspissen. Du måler lengden med å holde køllen paralellt ved siden av foten når du står oppreist. Vanlige køllelengder er mellom 95cm og 101cm for juniorer/voksne.

     

    Som en tredje avgjørende faktor på køllevalg er felxen på skaftet. Flexen er så mye skaftet gir etter når det blir utsatt for ett trykk på 30 kg. En nybegynner vil nok ha mykere kølle (høyere flex). Her må det vurderes hvor sterk du er, i tillegg spiller teknikken noe inn. En stiv kølle vil kunne skyte hardere skudd enn en myk, men dersom du ikke er i stand til å bruke flexen i køllen pga. at den er for stiv vil det istedet ødelegge for deg. Køllene finnes med flex fra 23mm til 36mm, så vidt meg bekjent.

     

    Ellers vil de ulike kølleprodusentene ha ulike køller som skal være god til spesielle ting. Zone f.eks har puter på bladet som vistnok skal hjelpe til med bedre ballkontroll. Her har jeg ikke mye peiling på hvilke merker som er best. Men selv foretrekker jeg Exel-kølle med Megalomaniac blad, da spesiellt Exel Edge 2,7.... som dessverre ser ut til å gå ut av produksjon.

     

    Men nå er det seriekamp i innebandy, så får heller komme tilbake senere med treningstips ;)

  14. Hvilken side regnes som "normal" når man er høyrehendt? Venstre?
    Begge sider er normale, uansett om man er høyrehendt eller ikke.

    Nå er det jo flest høyrehendte som spiller left, så på en måte er jo det den "normale" fatningen. Selv er jeg høyrehent men foretrekker Right-kølle, så egentlig er det bare smak og behag. Spill den veien du føler er rett for deg.

     

    Vet ikke om butikker i akerhusområdet som selger køller, siden jeg ikke er derfra. Men når det gjelder nettbutikker som selger innebandykøller vet jeg om Esport.no og Innebandybutikken.se Begge disse har unihoc iRule og andre zorroblader.

  15. En 3.6 kølle er jo veldig mykt. Dersom du ikke er jente eller barnesspiller ville jeg anbefalt deg å skaffe deg en stivere kølle (minst 2,7 - 3.0). At bladet er Soft (SB) gjør jo at det kan bøyes lett. Er ikke noe problem å bøye bladet da, men husk å varme det opp når du bøyer det (med kokende vann). Avkjøl det så i kalt vann helt til det er blitt kaldt. Et soft blad har mer tendens til at bøyen går tilbake igjen enn et hardt blad. Bossy-bladet, spesielt de som er soft er ganske myke og går endel tilbake når du har bøyd det. Dersom du ofte bøyer på bladet med hånden når du spiller for å forme det til, vil bladet bli mykere og mykere. Bruk derfor kokende vann istedet når du bøyer bladet.

     

    For å måle bøyen på bladet, legger du kølla ned på gulvet slik at innersiden av bladet er ned mot gulvet. Avstanden fra gulvet til det høyeste punktet inni køllebladet kan maks være 30mm. Her er det bare å måle med linjal eller lignende. Mange bruker det som en tommelfingerregel at dersom en femkroning går under bladet er bøyen i grenseland, men da har du ennå litt å gå på siden en femmer er 26mm.

     

    Dersom du ikke kan zorro vil du nok trenge en større bøy enn bare 30mm, men det vil hjelpe å lage en "grop" i tuppen å¨bladet, men det fører mest sansynlig til at bøyen blir over 30mm.

  16. har tenkt å begynne med en sport etter en veldig lang pause fra håndball, det jeg husker mest med a bedrive fritiden med sport er at kommer du deg ut og får ny bekjenskap til andre, du tvinger deg selv fra skjermen og må være sosial for å ikke svikte laget under en kamp.

     

    personlig tror jeg at en sport er tingen for deg.

    Enig, sport kan være meget sosialt og gir deg mange muligheter til å skaffe deg venner.

     

    ole_marius: Til deg i bodø vil jeg foreslå at du kommer på innebandytrening på Bodin VGS, dersom det høres interesant ut. Bodø Innebandy starter opp ungdomsgruppe (16-20 år) fredag den 11. januar klokken 16 til 18 i gymsalen på Bodin VGS.

  17. Exel Bossy er absolutt ikke noe "ferdigprodusert" zorro-blad og Exel Edge er jo en kølle med Exels vanlige Megalomaniac blad. Ingen av disse er spesiellt produsert for zorro.

     

    Hvis du skal ha et exelblad som er "zorro-klart" så er Exel Mega-Tähkä det eneste exelbladet for det formålet

     

    Selv kan jeg ikke zorrofinten, men har en kølle med Exel Mega-Tähkä noe som nok kan hjelpe endel. Men blir mye øvelse for å få det til tenker jeg. (Da har jeg ikke endret bladet fra slik det er orginalt)

  18. Må bare nevne at bruk av Spare Air pådrar du deg risikoen for å få lungebrist når du dykker, som i all annen apparatdykking. Det er derfor svært viktig å ikke bruke den til å ta ett og annet innpust for så å holde pusten lengst mulig (spare på luften). Pust ut hele tiden!

  19. Hvor stor spare air flaske kjøpte du?

     

    Må si jeg tviler på hvor mye nytte du egentlig får av denne. En 1 litersflaske på 200 bar vil jo gi 200 liter luft på overflatenivå. Regner man med en Surface Air Consumption (luftforbruk på overflaten) på 18 liter/minutt. Vil en slik flaske bare gi deg 11 minutter luft på overflatenivå. Under vann minker denne tiden drastisk jo dypere du kommer.

  20. Og jeg tror ikke man kan få slik som på tegneseriene. Der man bare har en flaske med munnstykke... :p

    Joda, Spare Air heter det, men er til oppstigning i nødsituasjoner. Har selv en vestflaske på 0,4 liter (232 bar) som kan monteres munnstykke på istedet. Begrenset med luft i disse (92,8 liter), så er ikke noe å bruke til dykking.

×
×
  • Opprett ny...