Gå til innhold

ravika

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ravika

  1. De gjerdene og rekkverkene som naboene har oppført i senere tid tilfredsstiller teknisk forskrift (siden de er bygget uten godkjenning fra styret, og ikke i henhold til de retningslinjene som styret må ønsker å håndheve ovenfor meg). Men vil ikke det da også bety at kommunen da også kan kreve at terrassen (som styret ved oppføringen godkjente bygging av) bygges i forskriftsmessig stand (med rekkverk)? Så dersom jeg gjør kommunen oppmerksom på en slik mangel vil styret som eier av eiendommen være ansvarlig for at dette gjennomføres? I så fall bør det vel være i borettslaget og styrets interesse at mitt ønskede tiltak godkjennes?
  2. Styrets forslag som er mer ett gjerde enn ett rekkverk mener jeg både blir for lavt til å tilfedstillende fungere som fallsikring. I tillegg er stakitt utformingen også ikke like sikkert som en rekkverksutforming med en topprekke som man kan holde i på en enklere måte.
  3. Inntrykket mitt er at styret først og fremst er rettet mot at de ønsker å begynne å håndheve de estetiske føringene fra rettningslinjene. Når jeg har forhørt meg med dem om f.eks glassrekkverk har det vært helt utelukket pga. at det bryter med den visuelle stilen. Jeg hadde sett for meg å føre opp et rekkverk i en stil tilsvarende dette: Eller dette: Noe jeg mener oppfyller tekniske krav for sikkerhet dersom de blir av en viss høyde. Samt at de er praktisk utformet som balkongrekkverk med en topprekke som man kan lene seg på eller ta seg for for å unngå å falle. Styrets synspunkt virker å være fastlåst i at dette er den eneste godkjente utformingen (i en versjon som er 70 cm høyt):
  4. Jeg bor i et større borretslag bestående av en rekkehusbebygning på 100+ enheter. På uteområdet for min enhet har jeg en større terrasse som vender ut mot en mindre skråning mot vei, hvor det er opptil 2,5 meters fall. Jeg har hatt et ønske om å sette opp et rekkverk langs terrassen for å utbedre sikkerheten. Har derfor søkt styre om å få oppføre et rekkverk på 1 meter. Samtidig har jeg forespurt meg om det finnes interne rettninslinjer borettslaget for oppføring av rekkverk, da stort sett alle enhetene i borretslaget har ulike utforminger. I de siste årene har flere av naboene bygget rekkverk eller gjerder, men med helt ulike utforminger. Fikk først følgende uttalelse fra styret: Styret godtok derfor ikke min søknad, men ber meg følge borretslagets rettningslinjer og oppføre et stakittgjerde istedet for et rekkverk. Disse retningslinjene er utformet med hensikten om at de enhetene som har hager som uteområde på bakkeplan skal ha et dekorativt gjerde med lav høyde. Jeg mener min og ett par andre enheter har andre forutsetninger på grunn av høydeforskjeller, og at det derfor mangler rettningslinjer for oppføring av rekkverk i disse tilfellene. Jeg klaget så på dette og viste til at byggteknisk forskrift (TEK17) sier at det er krav om rekkverk (ikke gjerde) jmf. §12-11 og at "Høyde på rekkverk ved balkonger, tribuner, passasjer og lignende skal være minimum 1,0 m. jmf. §12-15". Fikk da følgende svar fra styret: Min opplevelse av dette er at styret prøver å lage sin egen virkehlighetsforståelse, med en formulering som at "...som tilfeldigvis har en høydeforskjell" så mener de at de har rett til å bestemme egne rettningslinjer. Før øvring mener jeg at deres påstand om at det finne flere eksempler i borettslaget på slik utforming heller ikke stemmer. De stedene der det er større høydeforskjeller så er det bygget ordentlige rekkverk som ikke er ihenhold til de rettningslinjene styret nå ønsker å håndheve. Har for øvrig styret rett til å plutselig begynne å håndheve slike retningslinjer, i all den tid andre beboere (som ikke har søkt om å bygge) har oppført rekkverk og gjerder som ikke er i tråd med rettningslinjene? For meg virker det også som en form for forskjellsbehandling, som kanskje er regulert juridisk på en eller annen måte? Beklager litt omfattende beskrivelse, men tenkte at mest mulig faktagrunnlag var nødvendig for å svare på spørsmålene mine. Har styret rett til å utforme og håndheve egne rettningslinjer som ikke følger byggeforskriftene? Kan styret plutselig begynne å håndheve slike rettninslinjer, når det foreligger en form for presedens i at styret ikke har fulgt opp disse rettningslinjene mot andre beboere? Hvordan bør jeg evt. gå frem videre?
×
×
  • Opprett ny...