Gå til innhold

Labelle

Medlemmer
  • Innlegg

    1 196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Labelle

  1. NULL skrev (7 minutter siden):

    Har bilen mulighet for å koble ut 4WD? Jeg mener å huske at ifølge instruksjonsboken for min bil, så skal 4WD kobles ut ved bruk av reservehjulet. 4WD-systemer er ganske så forskjellig, så her kan det nok være enklere å svare og sjekke om du oppgir hvilken bilmodell det er snakk om.

    Så vil det ellers kunne være en forskjell på å kjøre noen mil fram til fiksing, eller kjøre lang og lenge med reservedekket.

    Er en octavia med haldex. Så ingen mulighet. Er det bare å kaste det ut da?

  2. Takker for utfyllende svar.

     

    Jeg har også et litt annet spørsmål utenom. Bilen har 4x4 og et orginalt reservehjul med helt annen dimmensjon i bagasjerommet. Hvordan er det å kjøre med dette hvis en skulle være uheldig å punktere? Vil 4x4/differensial/ hjullagre ta skade?

    Svigerfar opplevde tilsvarende da han hadde skiftet til sommerdekk. Men så slo været om til vinter. Da byttet han kjapt over igjen til vinterdekk kun på  foraksel for å komme seg på jobb. Like etter røyk hjullageret. 4x4 her og.

  3. kremt skrev (6 minutter siden):

    Jeg har kjørt på mye eldre dekk enn disse. Så lenge sommerdekk er over 1.6 mm mønster er de lovlige. Ikke dermed sagt gode, men så lenge man er klar over hva man har og tilpasser kjøring og fart etter dette bør det være null problem. Et sett dekk kan koste mange, mange tusen, ingen vits å kaste bort halvbrukte dekk. 

    Det jeg også tenkte. Har alltid vært nøye med vinterdekk. Men sommerdekk blir faktisk noe helt annet. Syntes det er god skikk å kjøre "opp" dekk. Min største frykt er egentlig at et dekk punkterer på en lengre tur...

  4. Idag kan man lære utrolig mye via bilrelaterte forum og youtube. Jeg er ingen mekaniker men har en viss interesse for mekaniske virkemåter. Bytter selv mye slitedeler på min bil ved hjelp av instruksjonsvideoer på youtube. De som legger ut disse videoene er stort sett folk med høy interesse.

    Anbefaler da en bil med god tilgang til bildeler. 

    • Innsiktsfullt 1
  5. Hei,

     

    Driver med fluefiske og prøver å bruke solbriller uansett forhold for å beskytte øynene.

    Ønsker tips om gode polariserte solbriller med høy VLT. Altså briller som slipper inn mye lys som kan brukes i overskyet vær og skumring.

     

    Har sett litt på Smith low light ignitor.

    Hører også mye bra om Tonic, bajio og costa del mar. Disse er forsåvidt dyre briller. Noen med gode erfaringer? Finnes det billige gode briller?

    • Innsiktsfullt 1
  6. Hei,

    Skal selge et toalett og har funnet en kjøper. Under "klargjøringen" av det fant jeg en tynn sprekk på baksiden. Usikker hvor lenge den har vært der og av hvor stor betydning den har. Den går et stykke oppover langs kanten og ikke inn mot festepunkter (ovalt hull).

    Er det slik at dette toalettet er ubrukelig?

    20240223_114233.jpg

    20240223_114226.jpg

  7. Professor Balthazar skrev (3 timer siden):

    Det finnes flere varianter av denne sensorkabelen. På noen varianter er det bare brukt en vanlig ringekabel hvor det er to sammenlimte ledere som samlet danner en kabel hvor tverrsnittet har en 8-tallsform. En slik sensorkabel kan du lett lage selv med å bruke denne ledertypen "NRF   5648615 WATERGUARD Sensorkabel 2,5m". Samme kabel brukes også ofte til ringeknapper. Pass på å skav av issolasjonen på enkelte områder (sjekk den du fikk hos rørleggeren). På andre Waterguard-produkter er det brukt en helt flat sensirkabel som gjerne ender opp i en 3,5mm stereojack. Da kan du skjøte på en forlenger på selve matekabelen med en 3,5mm han/hun kabel.

     

     

    Hei,

     

    Ser slik ut.  Dobbel kabel ja.

    Screenshot_20240115_191412_Chrome.jpg

  8. Hei,

     

    Fikk en rørlegger til å montere "waterguard" koblet mot oppvaskmaskin og kjøkkenkran. Etter enighet med han la jeg sensorkabelen selv da jeg skulle bytte ut oppvaskmaskinen etter han var ferdig. Sensorkabelen går rundt under koblinger under vask og så mot drypplaten under oppvaskmaskinen. Skulle så gjerne hatt en 30-40 cm mer kabel. Kan denne kabelen skjøtes videre på?

    20240111_102427.jpg

  9. Gjest ce488...037 skrev (På 22.12.2023 den 8:49 PM):

    Vært i samme forhold i 7 år nå selv, og kan telle på en hånd hvor mange ganger vi har hatt sex de siste 5 årene. Dog har ikke jeg store behov rundt dette. 

    Har heller ingen gode tips sånn egentlig. Poenget mitt var at det ikke er unormalt, selv for en som sover naken med ei flott jente i senga hver natt. 

    Anonymous poster hash: ce488...037

    Samme her. Hovedgrunnen her er nok vi er midt oppi småbarnslivet. Det frister liksom ikke. 

    • Innsiktsfullt 1
  10. :utakt skrev (3 minutter siden):

    Kjenner at jeg burde undersøkt dette bedre før jeg kjøpte lader. Godt å få bekreftet at jeg kan bruke laderen, det var fint. Men, batteriet sitter i bagasjerommet (over bakre hjulbue), av alle steder. Det blir bare "litt" klønete å koble til noe der, og la bilen stå med åpent bagasjerom i noen timer? Når jeg åpner bakluka "våkner" bilen i display og taklys. Kanskje det er lettere å ta ut hele batteriet, men ... styr. Hvertfall for en som ikke kan noe om bil. 😅

    Den våkner nok. Men de fleste biler slår dette og lys av etter en stund for div grunner. Fulgte det ikke med en hurtigkobling med ladderen din? Da kan denne monteres fast med hurtigkontakten liggende ut fra beholderen hvor batteriet er gjemt. Kjapt å koble på da. Monterte en slik på min mors rav4 som har batteriet i bagasjerommet.

    Screenshot_20240111_225339_Chrome.jpg

  11. :utakt skrev (23 timer siden):

    Det er litt sent å lure på dette nå, men kan jeg bruke laderen på en hybrid? Bilen er en Kia Niro phev, 2019. Den har jo 12v batteri, men er dette koblet sammen med det andre batteriet på noe vis? Jeg vil jo helst ikke ødelegge noe. :)

    Prøver å finne noe relevant i manualen, men jeg finner ikke noe om batterilading på denne måten. 

    Såklart. Kjempebra at du vedlikelader. Kan vel nesten ikke gjøre feil med dagens smartladderne.

  12. Deechon skrev (2 timer siden):

    Det er jo en mulighet, men det har ikke vært sånn før. Lyden er der hele tiden, selv når jeg ikke bruker noe vann.

     

    Fikk nytt toalett innstallert i november, kan jo hende rørleggeren som satte den inn gjorde noe feil. Men vil lekkasje i avløp gi utslag i lyd ved stoppkrana?

    Ja bare sjekk etter nytt utført arbeid. Hadde rørlegger her i sist uke. Vart lekkasje i området han arbeidet på som jeg oppdaget etter han dro.

    Men skal det ikke lekke ganske mye vann før man hører det i fordelerskapet?

  13. Svein M skrev (6 minutter siden):

    Fant en side om olje her: https://www.autonationmobileservice.com/blog/does-motor-oil-expire/

    For uåpnet så står det kanskje en dato på kannen. 2-5 år er det nevnt i artikkelen.

    For åpnet nevnes det bør brukes innen 1 år.

    Til lavere temperatur til bedre er det sikkert.

    "However, make sure you completely drain the old oil every time you store your car for more than a month. "

     

    Kanskje ta det med en liten klype salt det som står i den artikkelen. Tror ikke det er mange som gjør dette. Har ikke brukt snøfreseren på over 1 måned. Da må jeg visstnok bytte olje ifølge denne artikkelen.

  14. Oljen tar ikke skade av kulden. Hadde den gjort det kunne ikke vanlige biler stått parkert i kulde heller. Men kanskje greit at den nye oljen har romtemperatur når man bytter den. Ofte er motoren varm ved oljeskift for enklere tømming. Da er det kanskje ikke heldig å helle olje som har en temperatur på -20 grader på varme motordeler. Men neppe et problem til våren..

     

    Et spørsmål jeg har er om det er greit å ha en 1l flaske olje liggende bake i bilen i årevis for evt behov? Går slik olje "ut på dato" mtp fukt og oppvarming gjentatte ganger inni bilen? Eller har det liten betydning?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...