Gå til innhold

PureChaos

Medlemmer
  • Innlegg

    1 154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PureChaos

  1. To spørsmål:

     

    Noen som har noen gode linker til artikler, eller selv kan forklare meg alle de negative aspektene ved sit-ups? (Har blant annet hørt at 1 sit-ups tilsvarer samme belastning for korsryggen som 100 kg i mark?)

     

    Et litt mer intrikat spørsmål. Noen som er enige, eller kan bekrefte/avkrefte teorien min om at større brystvolum fører til større lunger noe som gir bedre oksygenopptak som igjen fører til bedre kondis? Altså brysttrening for å øke størrelsen på musklene. Høres kanskje litt søkt ut, men jeg merket selv at kondisen min ble mye bedre etter at jeg begynte med styrketrening.

     

     

    Lungenes volum kan ikke forstørres. De har en fast størrelse som ikke kan endres på. Det som derimot kan skje hvis man har for mye masse over brystet og magen, er at man må bruke mer krefter på å puste. Det er rett og slett mer masse over lungene, så musklene får mer å løfte på for hvert innpust.

     

    Det var snakk om overvektige i forelesninga der dette ble sagt, at f.eks mye fett på magen vil gjøre det mye tyngre for diafragma når man puster inn, og det samme rundt brystet. Hvorvidt det blir det samme resultatet ved mer muskler, eller om musklene er med å jobbe når man puster, det er jeg ikke sikker på. Står ihvertfall på Wikipedia at pectoralis major (den store brystmuskelen) hjelper til ved dyp innpust.

     

    EDIT: En liten kommentar til at kondisen din har økt ved styrketrening. Kjører du mye tung knebøy? Tror det var han Doof i tråden her som argumenterte fint for at knebøy hjelper godt på kondisjonen for en stund siden. Jeg blir ihvertfall ganske så andpusten av tunge bøy.

  2. Så... Hvis noen her skulle satt opp et slags "komplett" program, for å bygge hele kroppen jevnt, med stor fokus på balanse i fordelingen av kroppsmasse, hvilke øvelser ville dere lagt vekt på?

     

    Nybegynner?

    MyRevolution's nybegynnerprogram.

     

     

    Grunntrening?

    RYP-grunnprogram.

     

     

    "Viderekommen"?

    RYP-ekstrem muskelvekst

    5x5 stronglifts.

     

    Jeg ville ikke kjørt Strongslifts 5*5 som viderekommen, passer bedre inn i de to andre kategoriene du satt opp. Rett og slett fordi man ikke vil kunne fortsette den lineære progresjonen som er i Stronglifts når man kommer seg på et visst nivå. Da anbefaler også Mehdi andre programmer istedet.

  3. Jeg har drevet en del med klatring, og har i det siste gått over til å trene mer og mer ren kroppsvekttrening (chins, pull-ups, push-ups, planke mm.) i tillegg.

     

    Lurer på noen ting:

    - Hvordan kan jeg gjøre øvelsene tyngre? Legge på vekt, eller kan jeg "komplisere" dem på noen måte. F.eks. push-ups blir tyngre med bena høyere (men da trener man mye skuldre igjen) og chins blir jo tyngre med breiere grep (men da trener man òg andre muskler?). Trener nå med 3*10 chins med kroppsvekt uten problem, og det er vel ikke noe poeng i å stadig ta flere chins?

     

    - Hvilke andre øvelser anbefales? Finnes det noen gode sider/bøker med oversikt? Har funnet noen, men skulle gjerne hatt noen flere innspill.

     

    Kjøp boka Never Gymless av Ross Enamait. Finnes her!En utrolig bra bok som omhandler trening uten noe særlig utstyr.

     

    Men den letteste justeringa du kan gjøre med push- og pull-ups for å få de tyngre er å gradvis gå over til enarmsvarianter. Chins/pullups med en arm er utrolig tungt, så det er noe å bryne seg på en stund.

  4. Veganere får ikke i seg nok animalsk protein. De får et stort underskudd på aminosyrene leucine, valine og isoleucine - alle tre er viktige for mental kjapphet og muskelstyrke.

    Noen må ha glemt å si det til Mac Danzig, som er veganer og profesjonell mixed-martial artist samt tidligere lettvekttittelholder i King of the Cage.

     

    King of the Cage er ikke akkurat topporganisasjonen innen MMA. Danzig går nå kamper i UFC der han har en record på 4-4. Ikke den beste utøveren med andre ord, selv om han holder et veldig høyt nivå. Og de fleste andre på hans nivå og høyere spiser kjøtt, så han er heller unntaket enn regelen.

×
×
  • Opprett ny...