Gå til innhold

vikespen

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vikespen

  1. Har et slakt håndbrekk som såvidt holder bilen hvis jeg parkerer den i svak unnabakke i fri. Vet ikke om disse bilene har en strammeskrue noe sted alá det BMW 3-serien har. Den har nemlig en strammeskrue på selve brekket om jeg ikke tar feil?

     

    Noen som vet om Audi 80'n har noe sånt, og isåfall hvor? :dontgetit:

    9664594[/snapback]

     

     

    Hmm, tror det er noe greier inne i bilen, viss du tar å "river" opp askebegeret i midtkonsollen bak håndbrekket tror eg du kan klare å se om det er noe. Husker ikke helt, men viss du ikke finner noe der, så er det i hvert fall muligheter for å stramme det under bilen, fikk gjort det der da eg skiftet bremsene bak på bilen min.

  2. Jeg har en audi 100 med 2.0-motor som hadde nøyaktig samme problemer som din bil. Denne hadde et Mono-Motronic innsprøytningssystem. (motorkode AAE).

    Her kunne bilen rykke kraftig opp og ned i turtall mens man kjørte.. kunne framkalle samme symptomet om man stod stille og ga litt gass (turtallet og av og til gasspedalen gikk opp og ned ved rundt 2500 omdr/s

     

    Det som var feil her, var at potensiometeret som skal fortelle hjernen hvilken posisjon gasspjeldet står var utslitt, og ga derfor ukorrekte verdier tilbake til hjernen. Den prøvde da og kompensere ved å gi mer/mindre bensin, og ved å justere gasspjeldet med gasspjeldmotoren. Dette potensiometeret sitter skrudd fast på den nedre delen av den elektroniske forgasseren, og fås ikke kjøpt løst. Løsningen min ble da å bytte hele den nederste delen av forgasseren.

    9634618[/snapback]

     

    Dette høres ut som å være det samme som jeg sliter med. Husker du sånn ca. hva dette kostet? Mye arbeid?

    Hvor får en tak i dette, må en til møller?

  3. Lambda sonden kan være defekt ja. Hadde problemer med rykking på

    bilen min (Chrysler) og da var det den som var defekt.

     

    Håper du finner ut av det snart.

    9628367[/snapback]

     

    Hmm, vet du om det finnes noe måte å finne ut om den er gåen på?

    Den koster noen kroner i tillegg til arbeid, så vet ikke helt. Klarer man å bytte den selv, eller er det mye styr for å få det til?

     

    Har hørt noe om att det går ann å kjøre uten, vil en da finne ut om det er den som lager trøbbel?

  4. Så visst noen har noen gode råd å komme med hadde det vært supert.....

     

    Mye kondensvann i tanken?

    9628447[/snapback]

     

    Hvordan kan jeg finne ut det? må jeg tappe av hele tanken? merker ikke noe forskjell på problemene om jeg har full eller nesten tom tank...har hatt på en halvliter med noe bensinrense greier også som jeg kjøpte på mekonomen, hjalp ingenting som jeg merket.

  5. Har nok ikke fått bilen i orden ennå, kommer igjen med rykkinga. Har nå hatt bilen inne på verksted, de tok å byttet temp.føler uten att det ble noe forskjell. De nevnte også lambda sonden, men vet ikkje kor mye mer penger eg gidder bruke på denne bilen.

     

    Så visst noen har noen gode råd å komme med hadde det vært supert.....

  6. En Audi 80 som fusker litt med gassen, nykker når den står i ro å avogtil i fart. hva kan d være?

    9615337[/snapback]

     

    Hei!

     

    Hvilke motor har du og hvilke modell er dette? Har selv problemer med audi 80, og

    er like før eg gir opp.

    Kan jo se om denne posten er til hjelp:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=794629&hl=

     

    Ver snill å gi beskjed om du finner ut hva som kan være galt, har hatt bilen inne på verksted flere ganger, uten att de finner feilen, så begynner etterhvert å bli en dyr bil....

  7. Hei!

    Har nå fått skiftet rotor, fordelerlokk og tennkabler. Dette gikk fint uten noen store problemer, eneste var rotoren som satt godt fast, men fikk presset den av ved hjelp av noen skrujern underifra. :thumbup:

     

    Var tydelig att ting måtte byttes her ja, rotor var helt gåen, og fordeler lokk så ikke helt bra ut heller. Pluggene ble byttet for ca. 1mnd. siden.

     

    post-91597-1185890380_thumb.jpg

     

    post-91597-1185890402_thumb.jpg

     

    Har merket stor forskjell på bilen, men får fortsatt noen rykkinger innimellom, men er ikke så kraftige som de var. Og merker ikke fullt så mye bevegelse i gasspedalen. Er det noe mer i tenningssystemet som bør sjekkes ut? :hmm:

     

    Så tusen takk for hjelp :)

  8. dyrt nei om du har en vanelig audi 80 så koster det 400,- på biltema for alle kabler rotor og fordelerlokk.

    9096023[/snapback]

     

    da blir det biltema i morgen.

     

    er dette vanskelig å bytte selv? Så ut som om det bare var enkle koblinger, bare å koble fra gamle og inn med nye. Den rotoren, hvor finner en den? er det inne i fordelerlokket? er ikke helt inne på slikt.

     

    Skal ha bilen inn til mk-auto.no på mandag, så hadde vært bra om eg hadde klart å skiftet dette selv før, for å evt utelukke dette....

     

    Tusen takk for hjelp....

  9. bytt tennkabler rotor og fodelerlokk så er problemet løst. normalt med rykking når tennkabler osv er defekte eller har overslag.

    9093774[/snapback]

     

    Takk for svar, vet du om dette er dyrt? Er litt lei av prøving å feiling, så begynner å bli litt dyrt. Går det ann å måle kablene? Men synes det er litt merkelig når ang. gasspedalen....

  10. Har kontaktet Møller Bil, de kommer med dette:

     

    akslingen til gasspjeldet er forbundet med en elektrisk motor og et potensiometer. Den første regulerer riktig tomgang til enhver tid og det andre registrerer stillingen på gasspjeldet til enhver tid. Det vil nødvendigvis forårsake at gasspedalen beveger seg selv til tider.

     

    Skal man finne feil ved dette systemet, er det oppsatte feilsøkingsrutiner i verkstedlitteraturen på dette, der det måles frem data på ett og ett punkt i kretsen. Uten å følge denne prosedyren og gjøre disse målingene, vil du nok måtte bytte en del komponenter for å prøve deg frem til hvor feilen kan ligge.

     

    Så må nok levere inn bilen til møller for å få fikset dette, så blir nok dyrt.....

  11. Har selv en Audi 80 (93) og der beveger gasspedalen på seg, og det er normalt har jeg hørt. For at bilen skal gå bedre så gir bilen litt gass selv, regulerer seg selv etter turtall og sånn. Merker det mest i nedover bakker ved motorbrems

     

    Men at bilen rykker vet jeg ikke noe om. Har å et lite problem at bilen fusker litt da den er kald. Rundt 2000 RPM så holder den litt igjen, også plutselig kommer alt. Men det er kun da bilen er kald.

    9032766[/snapback]

     

    Det kan være att den skal bevege seg litt, men tviler på att det skal være slik som min er. Merker det ekstra godt når en har sluppet gassen helt ut, for å bremse eller sakke på, å når en da gir litt gass igjen får en ett skikkelig rykk.

     

    Ellers så er det den rykkingen som kan komme når en f.eks. kjører jevnt i 80-90, det kommer plutselig og en mister kontrollen med pedalen og bilen bare rykker bortover. Dette er som oftest når bilen er varm.

  12. Håper det er noen som har litt peiling på dette her, for nå er det like før jeg gir opp hele bilen ;)

     

    Har en Audi 80 2.0 1992/1993modell.

     

    Problemene er som følger att bilen begynner å rykke til tider, kan kjøre langt uten at en merker noe, men når det først begynner merker en det tydelig. Har også problemer med att gasspedalen beveger seg uten att en gjør noe med den.

     

    Prøvde for ett par uker siden å få byttet gasspjeldregulatoren, så ut til å hjelpe på gasspedalen, men ett par dager etterpå fikk jeg noen rykk igjen i bilen, og nå etter mange rykk er gasspedalen ute å kjører.

     

    Så det jeg lurer på nå er hva jeg skal prøve, er det noe med spjeldet (aner ikke hvordan dette funker og er), gasspedalen(hvordan funker den og kan det være noe galt med den?) Hvor får regulatoren de forskjellige signalene fra, kan det være noe elektrisk, for høy spenning f.eks?

     

    +Info fra Møller

    Denne bilen har en blanding av forgasser og innsprøyting, såkalt Mono-Motronic eller sentralinnsprøyting. Det vil si at det ikke er en ordinær forgasser på den, den ser lik ut, men inneholder stort sett bare et gasspjeld og en dyse i midten. Innsprøytingsmengden bestemmes av en styreenhet som på en vanlig innsprøytingsmotor, men i stedet for èn dyse på hver sylinder, sprøytes drivstoffet inn i innsuget fra forgasserenheten.

     

    Dette har jeg allerede utført:

    *byttet luftfilter, plugger, olje og gasspjeldregulator.

     

    Håper det er noen som har litt mer peiling på slikt enn meg som kan komme med noen råd, eller vet om noen som har peiling som jeg kan kontakte?

  13. Beklager, så ikke helt sammenhengen på hvor dette var skrevet.... men vanligvis står PCV for Pressure controlled valve...................Men blir ikke denne ventilen også styrt av trykk, selv om det ikke er akkurat dette forkortelsen står for i denne sammenhengen??

    Fra wikipedia: The system relies on the fact that, while the engine is running, the intake manifold's air pressure is always less than crankcase air pressure. The lower pressure of the intake manifold draws air towards it, pulling air from the breather through the crankcase (where it dilutes and mixes with combustion gases), through the PCV valve, and into the intake manifold.

    jaja, får ta meg en slurk maling før jeg legger meg.

  14. Hei!

     

    Har en Hyundai Accent, 1,5 liter, 96 mod., som bruker endel olje. Bruker grovt regnet 0,5 -1 liter pr. 500 km.

     

    Har søkt litt på engelske/amerikanske fora, og fått endel forslag på at "PCV" ventilen ikke fungerer. (Ble da, hvis jeg husker riktig, forklart at høyere trykk i topplokket førte til  lekkasje av olje inn i sylinder og dermed forbrenningen :hmm: )

     

    Det er ingen blårøyk og ingen lekkasje.

    Ved oljeskift kjørte verkstedet engang en motorrens, ble da litt mindre forbruk en stund, men er nå tilbake til samme mengde +.

    Har forsøkt tjukkere olje uten bedring. Har nå 10/40 tror jeg.

     

     

    - Forslag til andre ting som kan være årsaken?

    - Noen mulighet for å sjekke om det virkelig er denne ventilen som er synderen (blåse i den?)

    - Noen som har et godt norsk ord for "PCV" ventil (= "positive crankcase ventilation") slik at folkene på delelageret ikke ser dumt på meg når jeg spør om en sånn? :whistle:

     

    FC

    8041624[/snapback]

     

    Ble litt feil det jeg skrev her, så bare fjernet det jeg :dontgetit:

  15. Hei!

    Husker ikke helt hvordan dette var, men lurer på om jeg klarte å få det til bare med å ta ut cd-spilleren også føle seg frem, men er greit med en bok. slik att en ikke ødelegger noe, og sparer mye tid når en kan se der hvordan det skal gjøres.

     

    Hei.

     

    Jeg trenger hjelp til hvordan jeg kan få lys i min bil.

    Hvor jeg trenger det er hvor temperaturbryterne mine er. Man skal liksom se i mørket at der er et "bakgrunnslys" hvor man kan se enten om man vil ha varmen rett i ansiktet, ansiktet og føttene eller rett i frontruta osv. Jeg har en golf 2 1.6 og jeg har ikke så god peiling på bil etc.

    En ting er i hvertfall sikkert, det er at jeg vil ha lyst der når jeg kjører.

    Mye jeg må av med da? Hvor osv? Noen som kan hjelpe ved god forklaring/guide eller bilder etc?

     

    Takk for alle svar som er relevante :)

    8157554[/snapback]

  16. ingen som har gjort dette før ?  :hmm:

    7940042[/snapback]

     

    Hei!

    Har gjort dette for 1år siden, husker ikke alt jeg løsnet, men fjernet noe ved ventilasjon/cd-spiller, løsnet noe under rattet, og rund instrumentene. Så klarte jeg å vri hele boksen som instrumentene sitter i slik att jeg kom til på oppsiden der det sitter 2 stk. lyspærer, tror det var bare å vir de en halv omdreining så løsnet de. Vet ikke om det går å få andre farger siden det er hvitt lys som kommer ovenfra og lyser ned og gjennom instrumentene. Men er nok andre som har mer peiling på dette... Haynes boka er en fordel å ha ja.... Men er bare å prøve seg frem å løsne forskjellig til du har fått løsnet alle skruene rundt instrumentboksen.

  17. Hei folkens!!

    En kamerat av meg har ett problem med anlegget i bilen sin, det blir til tider enormt med skurring i høyttalerne når han spiller musikk. Han har funnet ut att det er noen cd-er og noen spes. sanger som det går bedre med enn andre, så jeg skjønner ikke hva feilen kan være.

    Vi tok å byttet spiller, men fikk akkurat den samme feilen igjen etterpå. altså bortkastet. Så det jeg lurer på nå er om det er ledninger eller forsterker som kan være gåen. Hvordan kan jeg finne feilen? noen gode råd??

  18. Forsterkeren er sendt tilbake til meg fra dynabel, og det gikk på garantien, så vil anbefale Eltek og dynabel til alle som er interessert i bilstereo og knall bra kundeservice, de brukte bare noen dager fra de mottok forsterkeren til den var fikset og sendt i retur... så da blir det musikk i bilen min igjen:D

  19. Er nok noe i forsterkeren din som har tatt kvelden. Ring Eltek og hør hva du skal gjøre, og om de vet hva som kan være feilen.

     

    Og IKKE, IKKE, IKKE driv å bytt sikringer når de ryker uten å finne ut av hva feilen er. Det er en grunn til at de ryker, og å bytte sikring løser ikke problemet. Det kan såklart være noe så enkelt at du har spilt for høyt, forsterkeren har blitt for varm e.l., men regelen er å alltid finne feilen FØR du bytter sikring.

     

    Noe annet blir litt som å skru av brannvarsleren gang på gang, uten å sjekke om det brenner noe sted..

    7362809[/snapback]

     

    Skal ta kontakt med eltek da, håper det er noe jeg kan fikse selv. Tror ikke jeg har kjørt den for hardt, og det står bra montert med mye luft i bagasjerommet. Var bare plutselig den begynte å blinke, så røk sikringen.

  20. Har en Saga USC 9975 forsterker, fra www.dynabel.no

    Nå har jeg fått litt problemer med den, har funket fint siden mai, så lurer på om hele forsterkeren er gåen..

    Symtomene er att jeg ikke får lyd i sub`en, det lyser på power lampen, men så blinker det en rød feil lampe også, vet ikke hva eg skal gjøre med det. Har røket noen 60A sikringer, men de ryker ikke med en gang.

     

    Dette har eg prøvd ut:

    *Koblet fra sub`en og sett om feilen forsvinner, det gjorde den ikke.

    *sjekket att alle tilkoblingene ser bra ut, sjekket jordtilkoblingen også, alt ser greit ut.

     

    Håper noen med litt mer peiling enn meg kan hjelpe meg, vil helst ikke kjøpe ny forsterker nå.....

×
×
  • Opprett ny...