Gå til innhold

torb

Medlemmer
  • Innlegg

    174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av torb

  1. Har fått IP nå. Det funker greit med gamle apparater opp mot multimodemet fra Telenor (Zyxel P2812). Men Gigaseten funker ikke. Supporten sier at jeg er avhengig av den ledningen som fulgte med i pakka. TAE - RJ 45 med 8 kontaktprunkter der de 2 ytterste ikke er belagt. Denne ledningen skal få telefonen til å oppføre seg som et analogt apparat. Så nå vet jeg hva jeg leter etter, og har startet letinga i diverse netshoper.

  2. Det er en Siemens Gigaset DX800A all in one. Jeg har ISDN idag, men Siemens sier at dette apparatet skal fungere greit også med IP. Og kabel for IP fulgte visstnok med, men det var det å finne den igjen, og vite hva jeg skal lete etter... Beskrivelsen fra Siemens suport var stor plugg i begge ender og fargekodene 2 brune, 1 oransje, 2 blå, 1 oransje 2 grønne. Men det er jo ikke like lett å se hva som er inni disse pluggene. Så spørsmålet blir hva heter en slik ledning som Siemens beskrive heter Hvis den skal hete TIA/EIA 568B.2 CAT.5E PATCH CABLE, så har jeg altså funnet den..

  3. Jeg skal endre fra fasttelefon til IP-telefon, men har surr i ledningsskuffen min. Husker ikke hvilken kabel som fulgte med telefonen til å kople opp mot ruteren. Men jeg TROR det var en ledning som det står TIA/EIA 568B.2 CAT.5E PATCH CABLE. Kan det stemme? Hvis nei, hva skla det stå på den rette kabelen?

  4. Har ASUS hovedkort P8Z777-V. Systemet ligger på en Kingston SSD. I en tid har jeg hatt problem med å få boote Windows etter å ha vært strømløs, men den har humpa seg opp ved å prøve flere ganger.. I dag - etter å ha vært strømløs i 5 minutter, er det komplett stopp. Maskinen var slått av på ordinær måte da strømen gikk.

     

    Følgende skjedde:

    Fikk ikke starte Windows. Prøvde å reparere oppstartproblemer med CD-en. Funka ikke. Prøvde å reinstallere Windows. Fikk et valg om jeg ville installere på SSD-en eller på en harddisk som tidligere system har ligget på. Men fikk en melding av typen "Finner ikke en enhet å installere på" Prøvde å formatere SSD-en. Funka ikke.

     

    I øyeblikket funker ingenting. Meldinga på svart skjerm er Bootmgr mangler. Jeg får kontakt med BIOS. På hovedkortet lyser det rødt AE. Må jeg prøve å installere BIOS på nytt, eller er Bootmanager en innstilling?

     

    Helst vil jeg selvfølgelig unngå en Windows-installasjon. Hovedproblemet er vel at det ikke synes å være en forbindelse med SSD-en?

     

    Her gode råd dyre, før jeg flyr i veggen. Er nok i ytterkant av min datakompetanse også nå.

  5. Takk, fant den under diskbehandling, ja. Formatterte den til NTFS slik harddisken er. Den fikk da stasjonsnevnet F: Jeg tenkte jeg vile kjøpe Norton Ghost og klone min nåværende C: på harddisk over på SSD, og deretter gå inn i BIOS og endre slik at den booter fra SSD. Deretter endre den nåværende harddisken til å lagre dokumenter, bilder etc, men ikke systemet. Er ikke dette riktig oppfattet?

  6. Har kjøpt meg en Kingston SSD. Har koplet til S-ATA ledningen til hovedkortet og koplet til strømledningen. Men når jeg slår på maskina fiunenr jeg ikke enheten under MIn datamaskin, bare de gamle harddiskene. I BIOS ser jeg at det er knytt en Kingston til en S-ATA port. Hva er det jeg gjør feil?

  7. Jeg har investert i en Dell U2711 - 27 tomms skjerm til 7 000 kr. Anbefalt oppløsning er 2560 x 1440. Jeg har prøvd å sette denne verdien både i ATI-driveren til skjermkortet (nytt)og ved å høyreklikke i skrivebordet-> skjermoppløsning. Det beste bilde får jeg med oppløsning 1680 x 1050. Prøver jeg større blir tekst grøtete og nesten uleselig. Bruker DVI-kabel. Hva kan være feilen? Jeg hadde gledet meg til sylskarp oppløsning.

  8. Jeg tenker å oppgradere til Adsl turbo (telenor). Har fått beskjed om at jeg da også må bytte ut ruteren min - en Vigor 2600G, som er noen år gammel. To spm i denne forbindelse:

    1. Hvis Telenor oppgraderer før jeg bytter ruter; vil linja falle vekk eller er det bare slik at min nåværende ruter ikke kan nyttiggjøre seg et breiere bånd? Mao at jeg fortsatt kan på netett med min nåværende ruter, men uten å få glede av høyere fart.

    2. Er Thompson-ruteren som Telenor leverer nå (multiruter) OK eller bør jeg satse på noe annet?

  9. Jeg legger merke til at dersom jeg i programet ikke har haker ved "Bruk maskinvare dekodingsakselerator# og #Bruk maskinvare fargeakselerator", så blir lyden fin, men bildet forsvinner helt, dvs grønn skjerm. Prøver jeg å kjøre DVDen i windows mediaplayer blir skjermen også bare grønn. Gir dette noen spor.

    ??

  10. Jeg har problemer med å avspille DVDer. Både bilde og lyd "hakker". Jeg bruker DVD WIN7 og har såvel en DVD spiller som brenner i maskina, begge av merke Plextor. Like galt på begge spillerne. Alt er innspilt på sone 2, og for ordens skyld: dette er originale og lovlige DVDer for sone 2. Det ser ut til å gjelde alle DVDer av type filmer etc. Enkle oplegg som reklame DVDer osv går greit. Er det noen som har et tips. En gal innstilling en plass - i program elelr oppsett av hardware??

×
×
  • Opprett ny...