Gå til innhold

ambivalens

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ambivalens

  1. Hei, godt-folk!

     

    PC'en min begynner å dra på årene, og selv om jeg har gjort noen småoppgraderinger siden jeg fikk den for tre år siden føler jeg at tiden er snart inne for å gjøre en større oppgradering. Jeg ønsker råd og tips i forhold til hvilke komponenter jeg burde velge, og hva jeg burde prioritere å bytte ut. Jeg har ikke noe konkret budsjett, men det jeg ønsker er en PC som kan dra de fleste moderne PC spill på 1920x1200 på høy grafikkinstilling. Tror BF3 kommer til å være særlig aktuelt i første omgang. Helst ser jeg at prisen ikke overstiger 6000..

     

    Mine nåværende komponenter er:

     

    Kabinett: R3 Black Pearl

    HK: Gigabyte X48-DS5

    CPU: C2D E8400

    RAM: 4GB DDR2

    PSU: 750W Chieftec modulær

    GPU: HD5770 512 mb

    HDD: 125GB Intel X25 SSD + 1TB Spinpoint + 1TB Spinpoint + 750GB WD

     

     

    Tastatur, mus, skjerm og optisk drev ser jeg ikke behov for å bytte.

     

    Tips og råd mottas med takk!

  2. Hei!

     

    Jeg har nylig fått problemer med å starte desktopmaskina mi. Probleme begynte i går da den gjentatte ganger ikke ville starte. Viftene startet og den stod på i en 15 sekunders tid før den skrudde seg av. Tok ut et par USB enheter og da startet den. Fungerte fint kvelden. I dag etter jobb kom jeg hjem og da lagde den intens viftelyd (spess fra PSU) uten at jeg fikk opp bilde eller at den gikk videre. Etter et par forsøk sluttet strømknappen å svare i det hele tatt. Etter å ha ventet en stund så starter viftene i ca 1 sekund før den skrur seg av igjen.

     

    Jeg mistenker at det kan være et problem med strømforsyninga. Jeg har nylig (3 uker siden) innstallert SSD, nytt kabinett og en SATA kontroller, og tenkte at dette kanksje vil være litt mye. Specs er; MSI X48C MB, E8400, 4 GB DDR2, ATI 4870 OC, 2x 1 tb HDD i raid, 1 SSD, 1x 750gb, DVDRW, 2x 120 mm vifter, ca 6-7 USB enheter, kortleser. Strømforsyning er 550W LC Power. MB, CPU, GPU, PSU og RAM er 2,5 år gammelt.

     

    Etter at jeg byttet kabinett (Fractal R3) har temperaturene vært ca det samme som før. Har mye støv og dritt i kjøleribbene jeg ikke fikk helt fjernet, så dette bidrar til ganske høye temperaturer, men er ikke alarmerende. CPU temp er ca 38c ved idle og opp til ca 66 ved full load.

     

    Hva tror dere? PSU eller kan det være noe annet? Hvordan kan jeg teste dette før jeg kjøper noe nytt som jeg kanskje ikke trenger?

  3. Hei!

     

    Har hatt iPhone 3GS i to dager, og har lagt merke til litt merkelig atferd ved bruk av wi-fi. Når jeg er hjemme så er den bestandig tilkoblet til wifi-nettet, bortsett fra når skjermen er låst. Når jeg låser opp skjermen kobler den seg umiddelbart til wifi. Det som er snodig er at den ikke gjør det samme når jeg er på universitetet - da kobler den seg kun til wifi når den fetcher mail eller at jeg åpner safari eller et annet app som trenger datatrafikk. Følgelig varer batteriet mye lengre på universitetet enn når jeg er hjemme. Samboeren min har en iPhone 3G og den oppfører seg på samme måte hjemme som min 3GS på universitetet. Hvordan oppfører deres telefoner seg på hjemme wifi? Noen tips til hvordan jeg kan få telefonen til å kun koble seg til wifi når jeg trenger det? Har ingen push kontoer på - kun fetch på gmail hvert femtende minutt.

  4. Desverre viste det seg at de kun hadde en form for kognitiv terap og gestalt terapii. Har ingen anelse om hva dette dreier seg om, men tror dere at dette egner seg for meg eller trenger jeg noe annet?

     

    Bra jobba - fint at du fant en plass der du tror du kan trives med å besøke. Kognitiv terapi er den aller best dokumenterte behandlingen for depresjon, så det er nok akkurat det du trenger. Gestalt-terapi er jeg mindre kjent med. Den er heller ikke like godt dokumentert, men det betyr ikke nødvendigvis at det er en dårligere metode.

  5. Kjør på! Ofte er kan det være vanskelig å komme skikkelig igang, men om du føler at den personlige kjemien er helt feil så er det ikke noe i veien med å bytte behandler.

     

    Forhåpentligvis blir det heller ikke for dyrt for deg - ofte er 12 uker nok (12 besøk á en time).

     

    Det lover bra at du er gira på å komme i gang. Motivasjon til å jobbe for å oppnå resultater er gode prediktorer på suksessfull behandling :thumbs:

  6. Det finnes mange privatpraktiserende psykologer der du kan få time mer eller mindre på dagen uten henvisning. Dersom du vil ha en psykolog med trygdeavtale (altså, en som ikke koster deg mer en til sammen ca 1800 kr) så er du nødt til å få en henvisning fra legen og deretter stå på venteliste. Det er forskjellig hvor mye privatpraktiserende psykologer tar for timen, men et sted mellom 550 og 800 er å forvente. Selv kjenner jeg ikke til noe register over privatpraktiserende psykologer, men vil tippe at du kan finne en del på gulesider eller lignende.

     

     

    Jeg anbefaler at du oppsøker en psykiater, istedet for psykolog.

     

    Kan du vennligst forklare meg hvorfor du vil anbefale å oppsøke en psykiater i stedet for psykolog? Blir jo helt feil å kuppe denne tråden. Hva med en egen tråd til dette formålet?

  7. Leste det ja, men tror ikke jeg vet hva et profesjonsstudium er. Er det slik at man må gå på årstudium i psykologi og få gode karakterer (A-er) for så å søke profesjonsstudiet? Hvor mange år tar profesjonsstudiet?

     

    Hei.

     

    Profesjonsstudiet i psykologi (det som gjør deg til psykolog) tar 6 år. Da er det enten Årstudium i psykologi + 5 år profesjon (NTNU, UiB, UiT) eller 6-årig integrert (UiO).

     

    Opptaket på UiO er via samordna opptak og opptakskravet har vært latterlig høyt (ca 70 poeng på ordinær). Opptaket på de 3 andre universitetene er via karakterer på årsstudiet. Det er mange om plassene, så derfor krever det svært gode karakter. På NTNU har gjennomsnittet de tre siste årene vært at du må ha AAAB for å kunne komme inn, men ikke alle med dette snittet kom inn. Dvs AAAA for å være sikker på å komme inn. Tror det ligger på å omtrent det samme på de andre universitetene, kanskje noe lavere.

     

    For å lese om forskjellen på bachelor/master og profesjon, sjekk ut denne siden:

    http://www.psykologforeningen.no/Student/d...spx?aid=9131812

     

    Lykke til.

  8. kva er forskjellen der? Eg tenker Bachelor i Samfunnsvitenskap med fordypning i Psykologi om eg ikkje kjem inn på Bachelor Psykologi.

     

    introduksjonsstudiet i Psykologi kvalifiserer som 1. året i begge bachelorgradene.

     

    men kan du utdypa deg litt meir mtp profesjon/bachelor forskjellen? her eg noko eg ikkje har fått med meg.

     

    Hei!

     

    Først og fremst vil jeg si at det er ingen forskjell på bachelor i samfunnsvitenskap m/ fordypning i psykologi og det du omtaler som bachelor i psykologi. På NTNU heter det altså bachelorgrad i samfunnsvitenskap m/ psykologi.

     

    Det er veldig store forskjeller mellom en bachelorgrad og profesjonsstudiet. Bachelorgraden er på tilsammen 3 år, mens profesjonsstudiet er tilsammen 6 år. Bachelorgraden inkluderer gjerne mange emner uten for psykologien, og er dermed enn bredere utdannelse som man kan kalle enn almennutdannelse. Profesjonsstudiet er langt mer spesialisert og er fokusert mot klinisk psykologi og yrkesutøvelse som psykolog, men gir deg også mulighet til å drive med forskning på samme linje som en med master.

     

    For mer info om forskjellen mellom bachelor, master og profesjonsstudiet i psykologi anbefaler jeg deg å titte på denne nettsiden:

     

    http://www.psykologforeningen.no/Student/d...spx?aid=9131812

  9. 3. du trenger ikke bruker gkrellm i det hele tatt, du kan bruke i8kmon med -d-flagget.

     

     

    Takk for tips, men jeg fikk det ikke til å funke.

     

    Det jeg gjorde var å installere i8kutils, legge til i8k force=1 i modules, legge til i8kmon -d i sessions og lage en config fil (/etc/i8kmon) m/ følgende instillinger

     

    set config(0) {{- 0} -1 57 -1 50}

    set config(1) {{- 1} 50 70 35 65}

    set config(2) {{- 2} 60 80 55 75}

    set config(3) {{- 2} 70 128 75 128}

     

    Kan dere se noe jeg har gjort feil?

     

    De andre feilene (m/ unntak av museknappene på Mx510) rettet seg opp m/ reinstall av Linux Mint. Takk for tips uansett :) Har fortsatt mye å lære merker jeg.

  10. ... eller så var det jeg som drepte windowspartisjonen min, med min manglende linux kompetanse. Uansett så er jeg like langt.

     

    Etter å ha testet Hardy Heron m/ en wubi installasjon bestemte jeg meg for omsider å gå over til Linux. Prøvde meg litt frem med en LiveCD og valget falt på Linux Mint, Daryna siden jeg ikke hadde fått verken flash eller videoavspilling til å fungere tilfredstillende i Hardy Heron.

     

    Veit ikke helt hvordan jeg greide å ødelegge Windows partisjonen min, men nå er det likegyldig. Jeg skal gi Linux sjansen til å bli det ekslusive operativsystemet på laptopen. Windowspartisjonen viser ikke lengre i Linux og Windows nekter å boote.

     

    Men, jeg har nå 4 ting jeg på tross av iherdig googling fortsatt trenger hjelp med (rangert etter opplevd viktighet)

     

    1.Jeg vet ikke hvordan jeg skal få integrert det som var den gamle xp partisjonen inn i den nye linux partisjonen? Noen tips?

     

    2. Dell Recovery partisjonene (sda3 og Dell Utility) dukker opp på skrivebordet som disker og irriterer vettet av meg. Hvordan kan jeg skjule de? (se screenshot) Fjerne de i fstab, kanskje?

     

    3. Jeg bruker et program som heter GKrellM m/ plugin i8kutils for å styre viftehastigheten etter temperatur terskeler på min bråkete dell laptop. Programmet gjør nå alt automatisk og starter ved reboot. GUIen, stygg som den er, irriterer meg og jeg vil helst skjule den. Er dette mulig?

     

    4. Mindre irritasjonsmoment; jeg får ikke brukt tommelknappen på min Logitech mx510 til å gå tilbake hverken i filbrowsing eller i firefox. Guider jeg har funnet ved å google resulterer bare i at xserver nekter å loade på restart. Noen ideer?

     

    All hjelp mottas med stor takk!

    post-8890-1211138536_thumb.png

  11. Nå lurer jeg bare på 1 ting til... om jeg velger å ta Bachelor, fulgt av Master og deretter Ph.D\Doktorgrad, kan jeg da praktisere som psykolog på samme måte som prof.studiet? Eller må jeg ta noe annet enn Doktorgrad? Eller er det bare prof.studiet som gir aksess til å praktisere som psykolog?

     

    Master og PhD gir deg ikke tittel som psykolog og man ikke praktisere. Man kan da arbeide eller forske innen for andre felt enn det kliniske, f.eks. organisasjonsutvkling, bemanningsbyråer, undervisning etc.

     

    Vil anbefale deg å gå profesjonsstudiet da det i tillegg til å gi deg kompetanse og rett til å praktisere som psykolog gir deg også forskerkompetanse og mulighet til å ta PhDs innen alle feltene man kan m/ master. Master kan være bedre for noen, siden man tidligere velger et spesialfelt og har et år kortere studietid.

  12. Hei!

     

    Jeg er student fra prof. studiet på NTNU og kan fortelle deg litt om hvordan man kommer inn her.

     

    Opptakskravet for å komme inn på profstudiet (5 år, 300 sp) er fagene som inngår i "Instroduksjonsstudiet i Psykologi" (1 år, 60sp). Første året av en Bachelor-grad har nøyaktig den samme oppbygning som instroduksjonstudiet i psykologi, og vil derfor gi deg samme mulighet til å gi videre til Profesjonsstudiet i Psykologi.

     

    Opptakskrav i 2007 (ordinær kvote)

     

    Introduksjonsstudiet i Psykologi (250 plasser): 47.4 poeng

    Bachelor i Psykologi (250 plasser): 43.5 poeng

     

    Med andre ord betyr dette at det er ett fett om du velger bachelor å ta det første året på introduksjonsstudiet eller bachelor. For øyeblikket er det faktisk slik at alle med studierett på NTNU kan melde seg opp i de fagene som er opptakskravet for profstudiet .. med andre ord betyr dette at du ikke trenger å bekymre deg for å komme inn på det innledende året du må ha før selve prof studiet.

     

    Når du har fullført fagene som inngår i det første året (enten på bachelor eller introduksjonsstudiet) kan du søke opptak til profesjonsstudiet. Opptak skjer en gang i året (om sommeren) og det tas opp 24 studenter til høstsemesteret og 24 til vårsemesteret, altså 48 til sammen.

     

    Siden det er mange som har fagene som trenges for å gå videre (ca 500) og 48 plasser videre så trenger man gode karakterer i disse fagene for å komme inn. Karakterkrav i 2007 var at man fikk karakterene AAAB i de fire tellende karakterbelagte eksamene, men ikke alle som hadde disse karakterene kom inn. Dvs at man måtte ha kun A'er for å være helt sikker på å komme inn. Fra og med 2008 vil man ha fem tellende eksamener, og vi vet ikke hvordan dette vil slå ut. Det vil naturligvis bli like vanskelig å komme inn siden det er like mange som søker på like mange plasser, men siden det er flere karakterer som teller vil man sannsynligvis få mindre loddtrekking og dermed et mer "rettferdig" opptak.

     

    Første året kan være et temmelig slitsomt, men da er det viktig å ikke miste syne av målet. Det er verdt det om man kommer inn ;)

  13. Oi! Her var det en del feil informasjon :)

     

    For å bli psykolog må du gå profesjonstudiet i psykologi som er på 5 år. For å være kvalifisert til å på dette studiet må du ha GSK og Årsenhet på pyskologi. Normert studietid er da altså 1+5 år = 6år. Du kan gå profesjonstudiet ved 4 universitet i Norge; Bergen, Tromsø, Trondheim og Oslo.

     

    UiO har opptak direkte til profesjonstudiet fra VGS. Høst 2007 var karakterkravet på ordinær 69.5 poeng.

     

    NTNU, UiB og UiT har først opptak til årsenheten. Her er det MANGE studenter og opptakskravet er ikke særlig høyt (ca 40 tipper jeg). Deretter er det karakterene du får på årsenheten som avgjør om du får gå videre på profesjonsstudiet - de fleste opptakene ender med ca A i snitt.

     

    Håper dette var oppklarende :)

  14. Idéen at vi evolverer oss til idoter pga velferdssamfunnet er ikke særlig ny og heller ikke særlig god. For det første så forutsetter den at evolusjon kan føre til tydelige forandringer i løpet av kun noen få generasjoner - noe som egentlig er ganske tåpelig. Dersom vi skal evolveres til idioter vil det nok ta noen tusen generasjoner.

     

    Desutten viser forskning at den gjennomsnittelige verdensborgers IQ øker for hvert ti år og har gjort det de siste 50 årene eller slik. Har lest dette i en vitenskapelig artikkel, men fant det ikke bryderiet verdt å lete den opp. Det står også referert til samme fakta i NY Times, som selv uten å være vitenskapelig, kan regnes som passe troverdig. http://www.nytimes.com/2006/07/30/health/3...amp;oref=slogin. Dette kan kanskje være en pekepinn på hvor viktig kulturen er for utvikling av intelligens.

     

    Det er vel heller liten sammenheng mellom IQ og EQ slik jeg har forstått det, den ene utelukker ikke den andre. Vi mennesker har mange ferdigheter, det er ikke nødvendig og kalle alle ferdigheter for "intelligens et-eller-annet".

     

    Forskjellen mellom krystallisert og flytende intelligens er egentlig ganske interessasnt synes jeg og verdt og diskutere.

     

    Flytende intelligens er gjerne omtalt som "g-load" og testes gjerne ved hjelp av matriser, som er den type test som den danske testen omtalt over er. Mensas IQ test er også en matrise-test. Denne typen test måler KUN g-load, eller flytende intelligens. En analfabet som har vokst opp uten anledning til å lære lese kan skåre like høyt som hvem som helst annen. En slik test egner dermed godt til å måle hva slags potensiale en har.

     

    Krystallisert intelligens er mer den informasjonen og kunnskapen man har opparbeidet seg gjennom livet så langt. For mange høres dette rart ut, men dette er da altså en kombinasjon av ditt potensiale og din interesse og motivasjon for å lære. Logisk nok så vil det være høy korrelasjon mellom flytende og krystallisert intelligens siden en intelligent person vil suge til seg mye kunnskap og forståelse fra miljøet rundt seg på samme måte som en svamp med høy sugeevne vil kunne suge til seg mye vann når den er utsatt for det.

     

    De tyngre IQ-testene som f.eks. WAIS (http://en.wikipedia.org/wiki/Wechsler_Adult_Intelligence_Scale) har både matriser og informasjonstester og tester således begge formene for intelligens. En kombinasjon av de to vil IMHO være et mer verdifullt mål enn noen av de for seg selv.

  15. Skjønner ærlig talt ikke poenget med å modde en 360. Risikoen for å bricke konsollen, umaket med å laste ned og brenne spillene, prisen for dual-layer skiver, faren for å bannes fra Xbox Live og at man dessuten mister garantien (Hva hvis enn får RROD? Noe som ikke er så veldig usannsynlig) synes meg å være flere en nok grunner som gjør modding heller uattraktivt. Forutenom de argumentene som allerede er nevnt så kan man jo trekke frem umoralen i piratkopiere spill, men det argumentet biter ikke særlig på meg og slik er det vel med de fleste andre her.

     

    Forøvrig vil jeg anbefale maxconsole.net sine forum dersom du er interessert i modding. Der vil du helt sikkert finne svar på dine spørsmål.

  16. Min levde i 11 mnd før RROD. Men makan til smertefri service har jeg sjelden vært borte i; de kom og hentet den og leverte den igjen hjemme hos meg - på to uker.

     

    Det er sannelig ergelig når maskinen plutselig kreperer slik, men når umaken ikke er større enn som sådan så synes jeg ikke at upåliteligheten av konsollen er et argument som veier tyngre enn alle de nye spillene som har kommet det siste året.

  17. Når jeg ser på TV, og det spiller ingen rolle om det er fra dekoderen eller antenne, så kommer det til tider et "rosa" støysignal som kan rulle ned fra toppen og til omlag noen cm ned på bildet. Kommer ikke med regelmessig intervall, og har ikke funnet noe system. Tar jeg totalt vekk dekoderen, og det kun er antennekabelen fra vegguttaket som er tilkoblet, så får jeg fortstatt samme feil. Tar jeg bort antennekabelen fra TV'en, så den kun er tilkoblet dekoder via. SCART, så er også problemet fortsatt der. Men igjen, ikke noe trøbbel med DVD spilleren. Byttet SCART ingang og kabel mellom dekoder og DVD også, ingen endring.

     

    Jeg har samme TV og samme leverandør - Canal Digital, men uten dekoder. Opplever "støysignalet" jeg også, men bare på enkelte kanaler.

     

    Prøvd å skru av støyreduksjonen? Har ikke prøvd det selv, men kanskje det er problemet?

×
×
  • Opprett ny...