Gå til innhold

bruthal

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bruthal

  1. skjermkortet ville jeg byttet ut med et 4870, kanskje også i 1GB utgaven hvis du har tenkt til å spille på høy (1920) oppløsning - prisforskjellen er såpass liten at det er verdt det. kan også vurdere gtx260. selv ville jeg ventet litt, dx11 kort kommer om ca en måned, selv om de nye kommer i høyere prisklasser først, vil de nok også drive prisen ned på eksisterende kort.

     

    hovedkort ville jeg ventet til vi ser noen tester, anandtech og sikkert flere andre kommer med reviews av hovedkort før helgen. MSI har f. eks. HK med overklokkingsknapp som klokker CPU automatisk, noe som ser ut til å fungere veldig bra:

     

    Using the OC Genie and the + buttons I was able to reach 3.4GHz 100% stable"

     

    eller med i7 870:

     

    You'll notice that we just got another 800 MHz out of the processor which is now clocked at 3743 MHz, and it's really a 100% stable overclock.

  2. Har sett meg ut nytt HK, RAM og CPU som jeg tenkte å bestille snart, nærmere bestemt en i5 750, 4gb RAM og et 1156-HK. Siden både i5 og HK ble sluppet i dag lurer jeg på om det er noen vits i å vente noen uker for å se om prisene faller litt etter lansering?

     

    Noen som husker hvordan det var med i7, C2D, osv da de ble lansert? Så vidt jeg husker kostet i7 920 kr 2495,- ved lansering, en pris som holdt seg i ganske mange måneder, mens C2D falt litt ganske raskt. AMD må jo svare på i5 med lavere priser samt at Q-serien til Intel må jo også settes ned i pris for å være konkurransedyktig.

     

    Jeg lurer altså på om det er noen hundrelapper å spare på å vente i noen uker.

  3. Kan prøve med et raskt svar...

     

    Du må gi mer info hvis man skal prøve å gjette seg til hva som fører til problemene dine. Siden du sier at du har litt erfaring;

    - piper maskinen?

    - hva slags hardware er det? er det f. eks. en led (altså lys) på hovedkortet som indikerer hva som problemet kan være?

    - starter viftene, harddisk, osv?

     

    skal jeg gjette, kan jeg tenke meg at du har glemt å koble til 6 eller 4-pins strømkontakt på hovedkortet (husker ikke i farten hvor mange pins det er)... har du en gammel PSU kan det være at den ikke leverer nok strøm... du må nok gi litt mer info samt hva slags deler du benytter hvis du har lyst på et fornuftig svar

  4. Jeg har en følelse at det ikke vil være like godt til å klokke som mitt gamle kort, derfor tenkte jeg å være grei med komplett og ikke åpne esken slik at de kan selge det til noen som A-vare.

     

    Overklokkingsegenskapene (langt ord....) til mine andre komponenter er jeg klar over, men hvis kortet f. eks. stopper på 350mhz vil jeg ikke være veldig fornøyd. Har prøvd å surfe tester av generelle 9300 kort og jeg ser det varierer i FSB fra 320 til 400. Mitt gamle kort har jeg sett 500+ på.

     

    En annen ting; dette kortet har 3-faset strøm-"et-eller-annet"... betyr det at kortet generelt vil være uegnet til klokking?

     

    For øvrig likte jeg veldig godt utseende - helt svart PCB

  5. Hadde et Asus p5e-vm hdmi (m-ATX) som jeg var veldig godt fornøyd med, men så sluttet nettverksporten å fungere. Sendte det til komplett og de vil nå gi meg et XFX GeForce 9300 (MI-9300-7AS9) tilbake. Dette er allerede på vei i posten, men jeg lurer på om jeg vil bli fornøyd med erstatningen. Har prøvd å google for å finne tester, men ingen treff.

     

    Kortet i seg selv virker veldig greit, spesifikasjoner:

    • Up to 1333 MHz Front Side Bus
    • Supports Intel LGA 775 processors
    • PCI Express 2.0 slot
    • Supports up to 8 GB of DDR2-800 memory
    • GeForce® 9300 graphics supporting Microsoft DirectX® 10
    • Onboard HDMI, DVI and VGA ports
    • Premium 8-Channel High Definition Audio
    • NVIDIA® Native Gigabit Ethernet
    • Rear Panel eSATA port
    • Rear Panel Clear CMOS Button
    • MicroATX form factor
    • Vista ready
    • HDCP ready
    • HDMI ready

    Problemet er hvordan det evt klokker. Jeg skal kjøre det på en E6300 (266x7) prosessor som kun har 7x multiplier. På mitt gamle kort kunne jeg kjøre det 100% stabilt på 400x7 med 1,2 volt (cpu-z: 1,104 ved load - prime95), evt 424mhz på 1,2625 (husker ikke load). Det var RAM som gjorde at det stoppet der, ikke CPU eller HK.

     

    Jeg benytter et eksternt skjermkort (7950 GT) så onboard grafikk har ikke noe å si, musikken kjører jeg gjennom squeezebox så lydkortet betyr heller ingenting.

     

    Hva kunne jeg evt kreve som garantikort? Det jeg hadde var veldig bra, men er dessverre gått ut av produksjon så det er ikke et alternativ. Brikkesettet var G35 og det nye G45 finnes på Asus P5Q-EM.

    Burde jeg kreve det i stedet?

     

    Takker for alle innspill :)

  6. Headhunter: kabinettet er ikke det "vanlige" P180, men micro-ATX utgaven - holdt på å bestille det selv før jeg la merke til dette. Visste ikke at modellen eksisterte en gang før jeg så det her.

     

    Ang den bærbare PB Easynote som jeg også leste noen vurderte. Jeg kjøpte den selv i september for 3495,- Bare vær klar over følgende:

    - den har dårlig batteritid (ca 2 timer)

    - viften går nesten hele tiden (men ikke så veldig høyt)

    - det kun er 1 GB RAM installert (ingen ledige slots) - så bestill med 2x1 GB brikker.

    - tastaturet er litt mindre enn vanlig fullsize (trolig tilvenning)

  7. Her er mine tanker:

     

    - For det første ville jeg ventet med å bestemme meg for hardware til den første patchen kommer, det er godt mulig de klarer å optimalisere litt innen den tid. Vet at dette kan være vanskelig - har selv ventet på spillet veldig lenge.

     

    - Vent med å kjøpe skjermkort til vi får se hva den nye ATI driveren får til. Den skulle visst komme rundt 10. desember hvis jeg husker riktig.

     

    - Spillet ser ut til å være veldig CPU-avhengig. Hvis du kun skal bruke maskinen til GTA4, kan det holde med ATI 4850 og i stedet bruke pengene på en bedre CPU. Har sett poster som sier at de har et 4850 kort og at spillet ikke utnytter det fullt ut (har ikke kilde tilgjengelig så jeg tar et forbehold om at jeg husker riktig).

    For å se en oversikt over hva ulike CPU får til, se her:

     

    http://www.pcgameshardware.com/aid,669595/...cessors/?page=2

     

    GTA 4 (PC) - Summarization

    The PC version of GTA 4 has CPU power for breakfast - independent on clock speed, L2 cache or number of cores. The latter ones are very important, because without quad-core power GTA 4 is noticeably less enjoyable. For example: A Q6600 is about 52 percent faster than the dual-core E6600 when both CPUs are running at 2.4 GHz. If the clock speed is increased, the difference gets smaller, but is still huge and a QX6850 is 47 percent faster than an E6850. Dual-core processors have a serious disadvantage and only with 3.6 GHz an E8500 is able to beat the Q6600, but GTA 4 nevertheless suffers from frequent lags on dual-core systems - no matter if an AMD or Intel CPU is used. The Phenom X4 9950 easily passes the Q6600 and theoretically is on the same level as the Q6700 (not included in the benchmark).

     

    Testen over er utført på et GTX 280, 1280x1024, 50% view distance og max details.

  8. Var innom en nettbutikk i dag for å kjøpe Scythe Ninja CPU-kjøler, men kjøpte ett Asus P5B (standard) og 2gb OCZ PC2 6400 Platinum RAM i tillegg til Ninja'n. Har egentlig ikke bruk for det, dagens oppsett fungerer mer enn bra nok til mitt bruk (ASrock 775Twins-HDTV, C2D E6300, 1 GB PC3200 RAM og 7900GS), men tenkte jeg skulle leke meg og klokke litt...

     

    Nå har jeg lest litt og plutselig blitt usikker på om jeg kjøpte riktig combo.

     

    Hovedkortet - Asus P5B

    Jeg ser noen har gode erfaringer med OC av P5B, mens andre anbefaler helt klart å kjøpe P5B-E hvis man skal klokke. Ifølge spesifikasjonene skiller det ikke mye på de to kortene (Firewire pluss litt til), men er det noe jeg ikke har sett?

     

    RAM - OCZ PC2 6400 Platinum 4-4-4-15:

    Leser at de ikke er produsert av Micron og derfor kan man ikke forvente seg allverden av hastighet. Med min E6300 er jeg avhengig av høy FBUS (400+) og vil disse gå stort lenger enn 800mhz selv med lavere timings (som f.eks 5-5-5-?)? Standard spenning er 2,1 volt og så vidt jeg kan lese klarer ikke P5B høyere enn 2.1 volt så jeg har ikke mulighet til å guffe de litt ekstra opp.

     

    Så mitt spørsmål er altså: Har jeg kjøpt rett med tanke på at kjøpet var for å overklokke uten noen dypere mening enn akkurat det - trenger som sagt ikke mer ytelse (les: har ikke bruk for mer, men alltid gøy med mer hastighet :p )

     

    På forhånd takk for alle spekulasjoner, fornærmelser, gode/dårlige råd, osv

  9. Fjernet du de gamle driverne med Driver Cleaner slik at absolutt ALT blir fjernet, inkludert CAB?

    Visst ikke, kan du prøve dette. Kan være det ligger noen gamle filer i registret som ødelegger...

    5762717[/snapback]

     

    Ikke brukt driver cleaner, men ATIs egen cat-uninstaller, lastet ned fra ATI.com. Men skal prøve Driver Cleaner for å se om det gjør noe forskjell.

  10. hmmm... Dette blir bare merkeligere:

     

    - Når jeg avinstallerer alle ATI drivere (med ATIs CAT uninstaller) og restarter maskinen, klarer ikke windows å finne de rette driverne (selv med Windows Update). Men med de innebygde Windowsdriverne får jeg spilt av video, dog med redusert kvalitet.

     

    - Når jeg legger inn nye ATI drivere (har prøvd nærmere 10 stk) fryser bildet i Media Player etter noen få frames, men lyden går som normalt. Hvis jeg er rask med å lukke Media Player fungerer maskinen fortsatt - i Task Manager ser jeg at Media Player fortsatt går i bakgrunnen, men bruker ikke noe minne eller CPU. Hvis jeg nå starter opp en film i WinDVD fungerer avspillingen fint. Hvis jeg derimot starter en film i WinDVD før jeg har fått Media Player-krasj fryser systemet seg...

     

    Så for at jeg skal få sett på video, må jeg altså først starte en film i Media Player, så lukke den fort, for så å se filmen i WinDVD.

     

    Jeg har nå også reinstallert de nyeste driverne til hovedkortet, i tilfellet det skulle ha noe å si.

     

    Må kanskje formatere og reinstallere, men jeg er redd for at problemet vil fortsatt være der. Siste alternativ er å prøve med et annet skjermkort for å se om det hjelper.

  11. Har prøvd å lete litt rundt, men finner ingen data på hvor stor plass en TT Big Typhoon tar. Jeg har en XP2500 på et Asus A7N8XE-Deluxe i et AOpen H450B-kabinett og det kan se ut som om det ikke er plass til en så stor vifte. Fra toppen av Socket A til nedre del av strømforsyninga er det bare 3,5 cm:

     

    Vedlagt er bilder av hvor mye plass jeg har å gå på (tatt med SE k750i):

     

    post-87696-1142508139_thumb.jpg

     

    post-87696-1142508163_thumb.jpg

     

    Noen som har erfaring med TT Big Typhoon eller kjenner til hvor mye den bygger ut?

  12. http://www.pcworld.no/index.cfm?fuseaction...18A405D791D8AA8

     

    Kanskje en av di driverne du har brukt?

    5747791[/snapback]

     

    Takker for linken, knallbra! skal prøve alle sammen etter jobb.

     

     

    Prøv med et annet skjermkort (eventuellt lån med en venn).

    5749091[/snapback]

     

    har ikke så mange venner :( , neida har tenkt det samme. har en kamerat som har et radeon 9800pro (men med r350-kjerne) som jeg tenkte jeg skulle prøve.

  13. Har prøvd flere avspillere, samme resultat. Så jeg antar at det er driverproblemer. kortet er vel rundt 1,5 år nå, men det fungerer fint til spill, 3dmark, osv, så jeg har antatt at det er OK. Tok en rens av det for en stund siden hvor jeg fjernet støv og la på ny arctic silver 5.

     

    Scorer forresten rundt 2k i 3dmark 2005 som jeg antar er ganske greit med mine spesifikasjoner.

  14. Min PC:

    - Xp2500

    - ASUS A7N8E-deluxe hovedkort

    - MSI Radeon 9800pro skjermkort (vises som 9800XT i enhetsbehandling, trolig pga R360 kjerne)

    - 1 GB standard PC3200 RAM

    Ingen overklokking

     

    Jeg tror problemet oppstod da jeg oppdaterte driverne til skjermkortet.

     

    Ved avspilling av video (uansett format) blir det første framet vist i skjermen, så henger bildet seg. Lyden fortsetter som normalt. Prøver så å lukke avspillingsprogrammet, men får standard "program encountered an error and has to shut down" (eller lignende). Når jeg så svarer NEI på spørsmålet om jeg ønsker å sende melding til Microsoft, låser hele maskinen seg. Ikke bluescreen, bare heng, så jeg må bruke reset knappen.

     

    Alt annet fungerer som det skal, inklusive spilling.

     

    Har prøvd mange forskjellige drivere, også omega, men alt gir samme resultat. Hadde også installert K-lite codec pack (FULL), men avinstallering av denne gjør ingen forskjell. Benytter et ATI-tool for fjerning av gamle drivere.

     

    Har også formatert C:\ og lagt inn windows på nytt, men det samme problemet eksisterer fortsatt. Pga litt knot rundt partisjonering mistet jeg driverne jeg brukte før og som fungerte veldig bra.

     

    Begynner å bli litt rådløs, snart ikke flere drivere igjen å teste... tror det blir NVIDIA skjermkort neste gang.

     

    For alt jeg vet kan det være noe idiotisk jeg har oversett, så jeg takker for alle svar uansett hvor "selvfølgelig" svaret er.

×
×
  • Opprett ny...