Gå til innhold

FullColor

Medlemmer
  • Innlegg

    1 366
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FullColor

  1. Ja, jeg lurer på, som overskriften sier, hvordan man pris setter brukt elektronikk. I dette tilfelle en svært lite brukt yamaha R-N803D som ligger rundt 8000kr+ ny. (https://www.prisjakt.no/product.php?p=4426351)

    Hvordan vet man egentlig hva som er for mye eller for lite, utenom og bare se rundt på markedet og sammenligne samme, eller lignende produkter?

     

    P.s. og i samme slengen, har noen lyst til og forklare meg forskjellen mellom integrert vs forforsterker. Så vel som hvordan jeg går fram om jeg vil ha en rør forsterker med kt88 rør, kombinert med evnen til å spille av lyd fra pc/eller nettverk? Rør forsterkere synes å gå opp i lyd kvalitet, men langt langt ned i bekvemelighet. Er dette riktig antatt av meg ? Tingen er, at jeg jo elsker å ha ting lettvindt og funksjonabelt, men vil så veldig gjerne ha den varme, kraftfulle, dynamiske/levende lyden av en rørforsterker. (Som jeg en gang fikk høre på av en annen som hadde nettopp det, og det hørtes bra ut.)

  2. Okay, jeg skal holde dette nogelunde brief, og komme til pointet uten for mye bakgrunns info.

    Jeg er lei av daarlig monitor teknologi som ikke en gang kan vise skikkelig svart, slik som vi hadde allerede i barndomen i form av bilderors tv'er og monitorer.

     

    Derfor nar jeg jeg vurderer monitor sa selvfolgelig bryr jeg meg om og fa best mulig svart niva. Ogsa derfor jeg foretrekker TN panel over IPS med bedre farger, kun pagrunn av svart nivaet.

     

    Men...Sa kommer det da til div bruk deriblant film. Og det jeg ser er at svart i filmer, er ikke en gang i narheten av det svart nivaet skjermen er i stand til og vise !! Naa for og utrykke meg litt her, hvor in i steike sjukt og bakvend er dette tullet? Se bilde for ett eksempel.

    w4jqEA6.png

     

    Det svarte er skermen min som viser den svarte Desktop bakgrunnen. Det "svarte" som opplagt ikke er svart, og som ikke en gang gjores saa svart som mulig er svart nivaaet som spilles av fra selve filmen. Jeg merker altid dette, n[r det er letterbox, da er de svarte letterbox strippene "svarte" mens det "svarte" i en helt svart/mork scene fra en film er morkt graatt! For en skam altsaa. Sa mitt spm til dere her paa forumet er, hvorfor i alle dager er det slik ? Og evt. hvilken gruppe idioter er ansvarelige for noe slikt ?

  3.  

     

     

    Fotoappen har hodet i skyen

    Fotovisning i Windows har tradisjonelt vært en arena for tredjeparts programvare. Den nye fotoappen som følger med Windows 10 kan endre dette. I hvert fall for enkel bruk. Den er nemlig koblet inn i skyen, og sanker automatisk til seg bildene du tar med mobile enheter som er koblet til.

     

    Æh. Okay så nå skal windows 10 liksom få lov til og stjele private bildene til folk som standard, og det er liksom okay ?!

     

    For noe galskapens dritt. Folk må jo være dumme som bare går med på det. Da var det uaktuelt.

     

     

    Det hadde sikkert vært mer riktig å ha "som er koblet til tjenesten" på slutten der. Du må selv koble opp mobilen din til onedrive og aktivere bilde-backup for at bildene legges i skyen...

     

    Så det er bare å slappe av.

     

    Ah. Vel jeg håper du har rett i det, i så fall var jo det godt og høre. Da gjenstår det kanskje bare å få kjennskap til denne oppdaterings funksjonen, for hvis den tvinger brukeren til og restarte når det ikke nødvendighvis passer brukeren så blir det for dumt også. Mener faktisk og ha opplevd det allerede, lurer på om det var erfaringen min fra win8.

  4.  

    Fotoappen har hodet i skyen

    Fotovisning i Windows har tradisjonelt vært en arena for tredjeparts programvare. Den nye fotoappen som følger med Windows 10 kan endre dette. I hvert fall for enkel bruk. Den er nemlig koblet inn i skyen, og sanker automatisk til seg bildene du tar med mobile enheter som er koblet til.

     

    Æh. Okay så nå skal windows 10 liksom få lov til og stjele private bildene til folk som standard, og det er liksom okay ?!

     

    For noe galskapens dritt. Folk må jo være dumme som bare går med på det. Da var det uaktuelt.

  5.  

    Jeg skulle da helst hatt den extra side informasjonen paa sidene, i tillegg til extra hoyde info sa vel...i pose og sekk liksom hallo. Lite vits i aa spille pa en 60' for eks nar alt bare blases opp storre.

     

    Er del sånt fov stiller på, bare så synd få spill har muligheten til å stille det.

     

    AtW

     

    Seint svar fra meg her, men så dette nå. Bare for og nevne at det jeg snakker om er det som er virkelig saker, ikke FOV justeringer. Altså bare se for deg en 60" skjerm hvor ting ikke er blåst opp til gigantiske proposjoner, ei heller en funky FOV som gir 180-360 graders funky syn som en lcd trip. Jeg snakker om og kunne bare adde extra informasjon, på samme måte som vi forholder oss til den virkelige verden. Hvor større skjerm ikke bare trenger og bety større bilde, men større mengde informasjon. FOV derimot kan man still inn slik man vil det på en hvilken som helst skjerm størrelse i tillegg. Hvis du skjønner hva jeg siktet til nå, så var det det jeg mente.

     

    Det er rett og slett så mange kunstige begrensninger kontruert i dagens teknologi, og den begrensede tanke måten til folk flest, deriblant dem som utvikler teknologien kan man trygt anta.

  6. Holy yeah. Dette ser ut som det er årets spill ! Nå er det bare og håpe for tid, fred, og mulighet orz... Det hadde jeg vært glad for.

     

    Virker som en bedre versjon av Skyrim om jeg for lov til og si det uten at noen blir støtet av det :)

     

    Og så er det release date på.....MIN Bursdag haha. Er det for meg eller ?

     

    (bare ett problem, det samme som har plagiert i årevis...Vi trenger en skikkelig pc skjerm for svingende. Med skikkelige svart nivåer! Hva skal til for at vi får en 27" oled snart da...før release ugh.)

  7.  

     

     

    Dermed er meningen at man skal klare å omgå begrensningen med dagens transistorteknologi, hvor elektronene «kjører» gjennom stadig mindre transistorer, en teknikk som omsider vil gjøre det umulig å håndtere varmeutviklingen etter hvert som brikkene blir stadig mindre.

    Litt OT, men gjøres ikke transistorene mindre nettopp av den grunn at det er færre elektroner som passerer, og dermed får man mindre varmeutvikling,...

     

     

    Var nettopp dette jeg også tenkte på. Virket counter-intuitive for meg.

  8. Man bør også vurdere om man syntes dette er greit før man prøver en test versjon:

    "When you acquire, install and use the Program software and services, Microsoft collects information about your use of the software and services as well as about the devices and networks on which they operate. Examples of data we may collect include your name, email address, preferences and interests; location, browsing, search and file history; phone call and SMS data; device configuration and sensor data; voice, text and writing input; and application usage."

     

    Kilde: https://insider.windows.com/Home/PrivacyStatement?Length=4

     

    NB! Disse betingelsene er spesielt for preview versjoner så gjelder ikke for retail versjoner

    Waow. Takk for heads up. Det var ikke lite heller maa jeg si.

     

    Maa nok si som Simen over at da blir det ikke noe testing av dette. Synd siden jeg begynte og glede meg litt for a se noe nytt.

  9. Som vanelig latterlig. Ja ha filmer med potensielt helt bestialske vold og voldtekts scener og grafiske detaljer spilt av ekte levende og naturlighvis naturtro skuspillere, men ett spill med implisert seksuel voldtekt i et spill som ser ut som et 8-bit grafikks spill fra 80årene. DET MÅ SENSURERES, eller banlyses.

    Uglupe dumme australiere...sigh
    Lurer på hva dem syns om det kontroversielle 'Hate' spillet haha.

  10. Jeg har fortsatt til gode å se en IPS-skjerm uten latterlig ødeleggende IPS-glow. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan skryte av at IPS har så gode innsynsvinkler når sort blir lysegrått/blått selv om man sitter rett foran skjermen, pga glow. På TN så skjer iallefall dette kun om man kikker inn fra sidene.

     

    Ser jo til og med i artikkelbildet at det er store tendenser til glow nede i høyre hjørne. Jeg ville aldri funnet meg i slikt på en skjerm til mange mange tusen kroner.

     

    Min favoritt til PC-bruken min er nok fortsatt MVA. Men så har jeg aldri vært en heavy FPS gamer heller da.

    Dette synes jeg til og med er for dårlig på gode TN paneler. Så er ikke i tvil over hva du sier et sekund. Det var blant annet en av grunnen til at jeg sendte Rog swift gaming skjermen jeg hadde i retur, som er en ganske heftig spill skjerm.

    • Liker 1
  11. Hvis du skal fjerne kamera/microfon ville jeg gått for en typisk bedriftsmaskin fra Lenovo, Dell eller HP. Altså Thinkpad, Latitude eller Elitebook/Probook. Det er ofte de enkleste maskinene å skru i fordi de er designet for service på stedet, og fordi service-manualer er fritt tilgjengelig på nett.

     

    Hvis du kjøper en slik bedriftsmaskin er jeg nokså sikker på at du kan deaktivere både kamera og mikrofon i BIOS slik at den ikke er tilgjengelig for operativsystemet. Hvis det likevel ikke skulle være godt nok, så tor jeg Web-kamera skal være mulig å fjerne. Mikrofon er litt avhengig av om den er loddet fast på et annet kretskort eller om den er en egen del/kretskort som du bare kan fjerne uten at det påvirker noe annet.

    I see, det gir jo litt håp så langt. Ja forsåvidt, så kommer jeg på det er andre ting man kan gjøre med web kameraet som er like godt som og fjerne det e.g. kan fysisk dekkes til. Da er det egentlig bare mikrofonen igjen som gjelder gitt.

  12. Jeg tror at livet er verdt det. Ville bare si det i farten mens jeg stikker innom.

     

    Erfaringene er verdt vil jeg påstå, selv når du ikke har livet eller vinden i ryggen. Mange som tenker på og ende seg selv, og fakstisk prøver og gjøre det, får en realisjon hvissnok i siste øyeblikk noe ala; "hvorfor gjør jeg dette??? det var jo så mange andre ting jeg kunne ha gjort" Selv problemer folk har er ofte ikke slik at de kan enten leves med, eller overkommes, men som emosjonelle mennsekser, så har vi kanskje en tendens til og utagere over ren frustrasjon. Som gjør at fokuset vårt blir bare negativt.

     

    Unntaket er hvis du lider på noen måte. Altså ikke av frustrasjon eller andre thing som man kan forandre fokuset vekk fra uten å gå i det dype og det brede her.

     

    Noen ganger kan bare det og føle sommer solen eller se en blomst bevege seg i vinden være det som gjør livet verd det. Gjerne mens du sitter ute og nyter ett eller annet godt noe.

     

    Skal jeg være ærlig med deg, så skulle jeg selv nesten misunne deg bare for det alene....

    Mye har med vårt perspektiv av ting, mer enn det har med den faktiske verden...mange ganger ihvertfal.

     

    Ser en del filmer selv, ehe. Eller gjorde, nå gjør jeg ikke det en gang.

  13. Fargene og lysstyrken på skjermen din endrer seg over tid - derav behovet for å rekalibrere en gang i blant. Har du en perfekt kalibrert skjerm i dag, har den mest trolig endret seg noe etter f.eks. et halvt år. De fleste løsningene jeg har vært borti begynner å nagge etter ca. 2 uker - ville tro det var litt i overkant aggressivt. En annen ting å ta med seg er at mange skjermer vrir på fargene når du justerer lysstyrken, så om du f.eks. hadde lysstyrken på 20% når du kalibrerte og så satt den opp til 80% etterpå vil du mest trolig ende opp med feil farger.

    Jasså ja.

     

    Det er jo nesten litt kjipt og høre. Jeg ihvertfall synes det er greiest og bare 'set and forget'. Også bare etter 2 uker da gitt. Men jeg tipper forandringene er vel heller små håper jeg som trøst eller hva ? Slik at hvis du først har kalibrert en skjerm bare en gang etter at du fikk den, så kan man vel forvente at den ihvertfall vil holde seg bedre en factory defualt ? (som så vidt jeg har fått med meg fra forskjellige tester og videre er gjerne mer enn bare litt utenom det kalibrerte optimale)

     

    Til slutt, du vet ikke tilfeldighvis hvorfor det er sånn, hva some er grunnen til at skjermen ikke "holder" seg ?

  14. Jeg mente selvsagt kr, og ikke bare k :)

    Hele maskinen uten å gjør noe så kan du vel få rundt 2000 om du finner en kjøper selvsagt.

     

    Når det gjelder brukte deler så er det lite garanti for dette ja :) Da er det bare å gjøre en ting, å informere kjøper om at det er null niks garanti for hvor lenge dette varer.

    Alright, takk skal du ha.

    P.s. jeg mener og ha sett noen selgere på finn.no med brukte pc'er for salg som har ligget betydelig høyere i pris. Så jeg er bare litt nyskjerrig, er det noen måte og beregne slike priser på ? eller er det bare basert på erfaring og eller rimelig gjetning ?

     

    Ja jeg vil ihvertfall informere en evt kjøper skikkelig.

×
×
  • Opprett ny...