Jump to content

ThomasM

Medlemmer
 • Content Count

  6514
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1063 :)
 1. ThomasM

  Punktering

  Avhenger vel av når det er blitt meldt inn til kommunen og hvor lenge hullet har vært der. https://www.nrk.no/vestfold/hull-i-asfalt-ble-kostbart-1.6859665
 2. Du glemte "Krenket menneskerettighetene til naboen - slapp straff" Artikkelen er da på ingen som helst måte ensidig, vi vet hva som har skjedd i saken og vi vet utfallet. Kvinnen presenterer også saken fra sin side.
 3. Kontrakten henviser mer eller mindre til bustadoppføringsloven, med noen unntak (bla Overtagelsesdato skal meddels skriftlig senest 6 uker før overtagelse) Spørsmålet er jo da om dette bryter med https://lovdata.no/lov/1997-06-13-43/§10 "Entreprenøren skal overhalde fristar som er avtalte for overtaking, for fullføring av arbeidet eller delar av det og for heimelsoverføring." Utbygger har slått fast at frist for skriftlig meddeling av overtagelsesdato er minimum 6 uker før overtagelse, noe de åpenbart ikke har holdt. https://lovdata.no/lov/1997-06-13-43/§18 Dersom overtaking ikkje kan skje til den tida forbrukaren har rett til å krevje etter §§ 10 og 11, kan forbrukaren krevje dagmulkt for kvar dag forseinkinga varer. Men jeg vet ikke helt hvilken tid jeg har rett til å kreve. Jeg mistenker jo at utbygger gamblet på at de skulle slippe å meddele dato skriftlig, med det formål å aldri stå i fare for å måtte kompensere for forsinkelser. Problemet er at jeg ikke finner hva jeg kan ta de på når det kommer til at de bryter fristen om skriftlig varsel
 4. Hei, Sitert fra kontrakt: Det er alltid knyttet en viss usikkerhet til fremdrift og gjennomføring med hensyn til offentlige godkjennelser. På denne bakgrunn vil Selger fastsette en endelig overtagelsesdato når man har sikkerhet for når dette kan skje. Overtagelsesmåned vil bli meddelt med ca. 3 måneders skriftlig varsel fra Selger. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig senest 6 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato. Denne bestemmelse medfører ingen innskrenkning i Kjøpers rettigheter i henhold til bustadoppføringslova § 10 annet og tredje ledd. 6 Dersom oppstart eller arbeidene forsinkes av forhold Kjøper svarer for, har Selger rett til tilleggsfrist og dekning av sine merkostnader, jfr. bustadoppføringslova §§ 11 og 43. Dersom oppstart eller arbeidene forsinkes av forhold utenfor Selgers kontroll har Selger krav på fristforlengelse, jfr. bustadoppføringslova § 11. Kjapt og gæli: Utbygger ga først muntlig beskjed om at alt var i rute for overtagelse av boligen ila slutten av mars, på dette tidspunktet var det rett under 6 uker igjen til slutten av mars. Etter gjentatte purringer fikk jeg skriftlig overtagelsesdato satt til 4 april, på dette tidspunkter var det rett under 4 uker til 4 april. De har altså overskredet fristen i kontrakten med minimum 2 uker i tillegg til at datoen er blitt forskjøvet iht det som ble sagt muntlig. Ref siste bit så er det ingen forsinkelser som jeg som kjøper er ansvarlig for, og det er ingenting som er utenfor selgers kontroll heller. Utbygger ignorerer selvsagt det de har kommet med muntlig, at de var 2 uker for sent ute med å meddele dato skriftlig, og henviser bare til datoen jeg har fått skriftlig. Som kjøper, som tross alt skal planlegge overtagelse av bolig (og utflytting fra nåværende bolig) på en så smertefri måte som mulig (unngå unødvendige kostnader), så oppleves det jo som smått urimelig at utbygger oppfatter det slik at de står fritt til å bryte frister i kontrakten uten at det skal få konsekvenser for andre enn meg. Har jeg virkelig ingenting å stille opp med her, annet å bare gi uttrykk for frustrasjon
 5. Nå var ikke poenget at vinterdekk gjør bilkjøring idiotsikkert, poenget var at erfaring på ingen som helst måte veier opp for at med dårlige dekk så er det en vesentlig større sannsynlighet for at man havner i en situasjon hvor man mister alt av veigrep og bare seiler avgårde, uavhengig av farten man har på bilen og uavhengig av hvor erfaren man er som sjåfør. "Alltid tilpass farten etter forholdene" er vel og bra, men det går forferdelig liten tid fra at farten er tilpasset forholdene til at den ikke er det lengre, dessverre raskere enn man klarer å bremse.
 6. Forholdene på veien kan endre seg raskere enn "erfaringen" klarer å tilpasse seg. Hvis noen er overbevist om at de har såpass med erfaring at de helt fint kan kjøre med slitte sommerdekk på vinterføre, så er det bare til å håpe på at UP klipper førerkortet før det ender med en alvorlig ulykke. Ingen er påskrudd hele tiden, det skal alt for lite til for at det plutselig glipper og man har null grep og bilen bare seiler avgårde ukontrollert.
 7. Beklager det. Det min kone mener er disrespekt er dette. Min kone snakket med min kollegas assistent og forklarte hvordan assistenten bedre kunne gjøre sin jobb. Min kone har forståelse og arbeider innen samme område som min kollega og hans assistent. Både min kollega og hans assistent mente at det ikke var opp til min kone og forklare hvordan min kollega og hans assistent skulle løse sine oppgaver. Og med det, mener min kone at hun ikke er respektert, og at jeg ikke skal la min kollega få sitte på til jobb.
 8. Hva slags prisområde snakker vi. Høgskolen ligger jo godt plassert i sentrum, så prioriteten burde jo være å bosette seg et sted hvor man ikke er avhengig av å veksle mellom transport, ideen med å følge jernbanesporene for så å finne et greit område med gåavstand til jernbanestasjonen er definitivt ikke dårlig, da er man bare avhengig av å rekke toget fremfor at man først må ta buss. Har man mulighet så hadde jeg jo definitivt prioritert å bosette meg forholdsvis sentralt, for så å ta buss/trikk. Er jo plenty med folk som pendler fra Østfold.
 9. Jeg tipper uansett det handler om flyten du holder, ikke spesifikt bruken av 2 gir i rundkjøring, du leser ikke trafikkbildet godt nok. Når det gjelder påstanden tidligere i tråden om at det er tilfeller hvor man kan bruke selv 4 giret, så kan jeg ikke gjøre annet enn å riste på hodet, enten så holder man ikke fila og kjører "rett frem" eller så er det ikke spesielt behagelig å sitte på. Generelt så tipper jeg at 2 giret er det beste valget i de aller fleste rundkjøringene her til lands ift hastighet og turtall, uansett så er det jo dette med flyt som er viktig. Når det gjelder informasjon til de bak så avhenger det jo av hvordan man gjør det. Hvis man konsekvent bruker giret for å bremse hardt ned, og det er jo alt annet enn behagelig (eller lurt) så vil det jo komme brått på de som kjører bak, men hvis man bruker det for å rolig bremse farten inn mot en rundkjøring så ser jeg ikke helt problemet.
×
×
 • Create New...