Gå til innhold

DaWiper

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DaWiper

  1. Forklaring av effektiv frekvens (1vs2 brikker)

    Minnebussen er en såkalt DDR-buss. DDR står for Double Data Rate, som betyr at det sendes eller mottas data to ganger pr. klokkeslag. Dette medfører at frekvensen minnekontrolleren og minnebrikkene kjører på, faktisk dobles teoretisk sett, og det samme gjør også ytelsen (teoretisk sett). Overgangen fra non-DDR til DDR er faktisk et at de største ytelseshoppene i databransjen.

    DDR har ingenting med én eller to brikker å gjøre.

     

    Med én og to brikker tenker du kanskje på dual channel. Dual channel (dobbelkanal) betyr at det er to minnekontrollere som arbeider parallellt med hver sin(e) brikke(r') slik at bussbredden (som originalt er på 64 bit) blir doblet (til 128 bit). Denne båndbreddeøkningen medfører latterlige 2-3% ytelsesøkning på AMD64-plattformen, men mye mer på Intel desktop-systemer.

    Dual channel krever parvis installasjon av minnebrikker (altså 2 eller 4 brikker, der to og to må være like), og har ingenting med frekvens eller effektiv frekvens å gjøre i det hele tatt.

    Den påstanden om 2-3% gjelder kun for socket A, nærmere bestemt nforce2. På de nyere S939 baserte maskinene er effektiviteten uten anstrengelser på ca 90-95% av total teoretisk båndbredde. Hvilket for en venice 3200+ med tighte timinger(1T) skal tilsvare cd 5.3-5.5 GB/s.

     

    EDIT: Hmmm... :hmm: Kan det tenkes at du mente total ytelse? :blush: Jaja, ser ut som jeg skulle lest over ett par ganger til. Sorry.

  2. Hvis det er snakk om DD encodede avi filer trenger du et AC3filter. Prøv:

    http://ac3filter.sourceforge.net/. Dette er det jeg bruker og har brukt det i et par år med både onboard og pcikort.

     

    Hvis det er snakk om DVD filmer kan det tenkes at du må gå i instillingene til ditt avspillings prg. og lete etter "spdif" i forbindelse med audio instillinger. Jeg bruker powerdvd og må velge "use spdif" under "speaker enviroment" i options katagorien "audio".

×
×
  • Opprett ny...