Gå til innhold

Sissel B

Medlemmer
  • Innlegg

    656
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sissel B

  1. Jeg har nylig kjøpt meg en Yaber v5 prosjektor . Til denne har jeg koblet en Chromecast. Vi har en Harman Kardon Citation 500 og en Harman Kardon Citation 300. Jeg får koblet disse hver for seg til prosjektoren (en og en, ikke samtidig), men lurte på om det er mulig å koble disse sammen for å gå få lyd fra prosjektoren. Jeg klarer å koble de to sammen i en høyttaler gruppe i Home appen, og jeg kan spille av musikk fra Spotify fra telefonen på begge samtidig. Er det ikke mulig å koble dette sammen slik at jeg kan spille lyden fra prosjektoren (Chromecast som er koblet til den) på begge samtidig?

     

  2. Vi endte opp med å bytte planken i en JBL 5.0 multibeam som hun er veldig fornøyd med. MEN det hun opplever stadig at tven blacker ut og får bare ett sort bilde mens lyden fortsetter. 

    Hun har ett oppsett med tven som er nevnt over, nevnte JBL planke og en Telia tv boks. Disse er koblet sammen med hdmi kabler:

    TV boks-->HDMI->JBL planke (Hdmi)

    JBL  planke (TV/ arc) -->HDMI --> Phillips TV (HDMI arc)

    Kan det være noe med hdmi kabelene som gjør det? Hun har ikke hatt problemer med at bildet har falt ut før hun monterte planken.

     

     

     

  3. IMG_20221004_071022.thumb.jpg.6fb321f1da6f851328c7f0b35d0b2f5e.jpg

    Her gir det kanskje ett bedre bilde av hva det er. Kommer vel fram hvor mye ut av det jeg er med raid osv 😂. Men lærer mye av svarene jeg får på dette forumet da 😁👍

    Spørs om jeg får prøve meg litt fram. Finne fram full bruksanvisning for den på nett, koble fra de to eksterne diskene og sette inn ny og se hva som skjer. 

    NAS 326 står oppført med to usb 3.0 porter og 1 usb 2.0 port. Det kan vel tyde på at den framme er 2.0 og tregere å kopiere via enn de to bak 🤔

  4. vidor skrev (11 minutter siden):

    Etter det som er kommet fra nå tror jeg du har 3 stk 2TB og en 500GB i RAID-systemet ditt og to eksterne 1TB disker på utsiden som ikke er i RAID, men som fungerer som uavhengige disker. Du kan sannsynligvis koble en av disse direkte opp mot din datamaskin og nå tak i filene dine. Du kan sannsynligvis også koble denne i fronten på NAS og kopiere fra den til RAID. Er bare å teste.

    Da slipper du jo å ta kopi av dataene siden du allerede har dem og bare kan kopiere derfra.

    Hadde bare slettet 500GB RAIDet, nappet ut 500GB disken, satt i ny 2TB disk og satt opp RAID1 på nytt og deretter lagt inn fra backup du allerede har koblet til gitt at du har sjekket at det er mulig. Er du noe som helst i tvil, ta en ekstra kopi som nevnt før, sånn at du ikke risikerer noe.

    Da har jeg nok forklart meg dårlig 😛 Zyxel NAS 326 har plass for kun 2 interne disker. Jeg har altså en harddisk på 500gb og en på 2 tb. I tilleg har jeg to eksterne 1tb hardisker utenfor som er uavhengige harddisker som jeg har satt opp sikkerhetskopiering til. Så planen var å kjøpe en intern hdd på 2 tb, og fjerne og erstatte den på 500gb med denne, slik at jeg får utnyttet etterhvert all plass på den "gamle" 2 tb harddisken.

  5. vidor skrev (9 minutter siden):

    Det enkleste er nok å kopiere alt over til en annen harddisk (USB-disk eller i en datamaskin etc) og så sette inn en ny 2TB disker og så sette dem opp i NASet. Deretter kopierer du bare inn filene dine inn igjen.

    Mulig det går an å oppgradere størrelsen ved å bytte ut 500GB disken med en 2TB og la den rebuilde og så øke størrelsen fra 500GB til 2TB på RAIDet ditt etter dette, men dette må du sjekke opp om går før du prøver isåfall. Er litt forskellig oppførsel på ulike leverandører og modeller.

    Hvordan kopierer jeg inn alt igjen på denne NASen uten at det tar flere døgn da? Synes det var litt komplisert å finne ut av denne NASen og jeg er ikke så teknisk av meg lengre. Brukte over ett døgn på å få filene fra en USB hdd og inn på den interne, men dette var fordi det gikk trådløst og jeg fikk mange avbrudd underveis hvor jeg måtte manuelt godkjenne filer. Alt tar jo litt tid når det er snakk om i underkant av 400gb. Men det skal kanskje gå an å kopiere raskere via USB porten på forsiden av denne? Men det aller beste hadde jo vært om det gikk an å gjenopprette fra den gjenværende disken eller noe.

  6. Jeg har en Zyxel NAS 326 som jeg nylig installerte to interne Harddisker i. Den ene en 2tb og den andre en 500gb. I tillegg har jeg to eksterne harddisker på 1 tb plugget i bakpå. I og med at det er en tid siden jeg hadde NAS sist (en Zyxel 325 v2 NAS som er i stykker nå ), så hadde jeg helt glemt hvordan alt fungerte. Dermed brukte jeg de samme hdd opp igjen, men kom ikke på at det kunne være lurt å ha lik størrelse på de 2 interne harddiskene . Og i og med at mengden data jeg skal lagre (stort sett bilder) begynner å nærme seg 500 gb, hadde det vært kjekt å ha en større disk en den på 500gb. Så jeg hadde tenkt å få tak i og sette inn en på 2 tb i stedet for den på 500gb. Men hvordan gjør jeg dette uten at jeg mister noe data?

  7. Svein M skrev (13 timer siden):

    Vil tro det holder med en passiv stylus pekepenn. De koster ofte ganske lite: Goji Color Stylus pekepenn (blå) - Penn og Stylus - Elkjøp (elkjop.no)

    Ellers så finnes aktive stylus pekepenner. Disse er ganske dyre. De er mer spiss i enden som en vanlig penn. Det er slik at pekepennen må passe til det spesifikke nettbrett. Her er søk på prisjakt etter slike:  Best pris på Aktive stylus-penner - Sammenlign priser hos Prisjakt

    Programmer for Android nettbrett:

    Sketcher Free, (Android Tools)

    ibis Paint X (ibis)

    MediBang Paint (MediBang)

    Infinite Painter (Infinite Studio LLC)

    Sketchbook - draw and paint (Autodesk)

     

     

    Oi. Tusen takk. Dette skal jeg se nærmere på 😊👍

  8. Jeg har en jente på 8 år som er litt hekta på å spille på nettbrett. Men hun er også veldig glad i å tegne, så derfor lurte jeg på om noen hang litt mer med på det feltet enn meg og vet om det finnes noe elektronisk penn eller noe for å bruke til å tegne på nettbrett? Og eventuelt noen apper eller programmer for å tegne i med? 

  9. Vi har nettopp fått fiber sammen med GetBoX og har i den forbindelse også oppgradert tven til en Panasonic 58" 4K UHD Led Tv og en LG SL8Y 3.1.2 Atmos Lydplanke . Det jeg lurer på er hvordan dette skal kobles for å få best mulig lyd. Jeg har prøvd å lese bruksanvisninger både til tv og lydplanke, men blir egentlig bare mer og mer forvirret jo mer jeg leser.
    Slik som det er nå, er GetboX koblet via HDMI 8K kabel til tvens HDMI 1. Så er Tvens HDMI (Arc) koblet til Lydplankens HDMI (Arc) med en annen HDMI kabel. Er dette riktig, eller bør dette gjøres annerledes av en eller annen grunn?

  10. Det kommer litt an på hva slags tilbehør som ble kjøpt. Hvis brukeren som det digitale innholdet ble kjøpt på er satt til å ha denne xboxen som "hjemme xbox" i innstillingene så vil alle andre brukere på denne xboxen i de fleste tilfeller kunne bruke det samme kjøpte/nedlastede innholdet. Det finnes noen unntak som f,eks keys i rocket league som må trades til den andre brukeren noe som vil kreve 2 xbox'er

     

    Det som ble handlet var:

     

    Tom Clancy's Rainbow Six Siege Year 2 Pass

  11. Da vi kjøpte Xbox One til barna her i huset, ble det visst opprettet voksenbruker på meg og barne/ungdomsbrukere på barna. I dag skulle vi bestille noe tilbehør til ett spill men på grunn av begrensninger på barne/ungdomskontoen, ble det noe tull og tilbehør endte i stedet på voksenkontoen sin bruker. Er det mulig å overføre dette tillegget fra voksenkontoen til barne/ungdomskontoen på noe vis? De har visst kommet til ett visst punkt i dette spillet, hvor dette tillegget er veldig hendig, så det var visst ikke noe alternativ å bruke voksenkontoen til dette spillet og tillegget. ( I tillegg er ikke spillet en gang lastet på denne voksenkontoen, og en eventuell ned lasting tar evigheter pga dårlig internettlinje)

  12. Jeg var på besøk hos søsteren min, som for ett par år siden flyttet i ett hus med ferdig opplagte nettverkskontakter i flere rom i huset. Hovedinntaket står på ett vaskerom i ene enden av huset på ett vaskerom. Til dette er det koblet ett modem/ruter. Siden trådløst fungerte dårlig fra denne ble de anbefalt å koble til en Jensen Airlink 7000 etter denne. Videre fra denne er det koblet til noe jeg tror er en svitsj inni ett skap. Ut i fra denne er det koble en drøss av nettverksledninger som jeg tror er ledningene ut til resten av huset. I flere av husets andre rom er det montert opp dobbelt-kontakter. I stua i samme etasje og i tv-stua er det koblet til en slags tv-boks med hdmi uttak og greier og videre til tv, som de får tv-signal fra. Jeg prøvde å koble en pc med en nettverksledning til ett av disse ledige uttakene (nettverksuttakene), men fikk bare opp "Uidentifisert nettverk: ingen Internettkobling." Hvorfor får man ikke internett rett fra disse kontaktene? Er det noe problem med tildeling av IP-adresse fra ruter tror dere? Trådløst får kontakt med nett fra trådløs ruter. Men i tv-stue er signalet trådløst litt dårlig og ustabil siden det er så langt unna trådløs ruter. Så tenkte kanskje det gikk an å sette opp en ruter fra nettverksuttaket der. Men først må man jo klare å få internett via kabel ned dit.

    Har ingen erfaring med disse kombinert internett og tv-leverandørene da vi alltid har hatt separat tv (Rikstv) og internettleverandør, så skjønner meg ikke helt på det der

  13. Har samme Telenor modem som deg, og Asus ruter. Fikk nytt modem pga den forrige gikk i tordenværet.

    Men når jeg setter den i Bridge mode nå (oppskriften på telenor sine sider) så slutter internett lampa på modemet å lyse?

    Har prøvd å restarte et par ganger uten at den fungerer.

     

    Har resatt modemet og det fungerer fint uten bridge mode.. hmm

    Tror ikke alle lampene lyste til meg heller når modemet sto i bridgemodus.

    Satte dog modemet tilbake som ruter og hovedruteren min som aksesspunkt og i stedet for i går. For å sjekke om dette har noe innvirkning. Og fordi Telenor sa de ikke kunne sjekke for feil når den står i Bridgemodus.

    Irriterer meg om jeg må ha det slik for å få stabil linje, for jeg liker grensesnittet på Asus ruteren ti ganger bedre enn det på Zyxelen. Mye lettere å finne fram og forstå det man trenger å forstå.

    Men nå har vi fortsatt bare hatt linja i en uke, så kan hende den er ustabil av den grunn at de justerer enda? Sto at det kunne ta opp til flere uker. Kjedelig når angrerett er bare 14 dager og vi skifta over fordi det forrige nettet var så ustabilt...

  14. I dag har det tullet litt mer igjen, så da har jeg kjørt de cmd-greiene. Ser at ruter innimellom har en linje med "Request timed out" (uten at jeg vet om det virker inn på internetten ) . Når internettet detter ut, står det derimot i det cmd vinduet til 8.8.8.8 samme tekst 15-20 ganger etter hverandre og også ofte Reply from "x.x.x.x" "Destinaton host  unreachable"

×
×
  • Opprett ny...