Gå til innhold

Asmodeus

Medlemmer
  • Innlegg

    440
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Asmodeus

  1. Noen som har erfaring med brenning på billige dvd plater, gjør de samme nytten eller er det fortsatt Verbatim som er tingen?

     

    Det er fortsatt Verbatim som anbefales, det vil det nok alltid være med mindre det dukker opp noe av høyere kvalitet (som da sikkert også vil ha høyere pris :) )

     

    DVD drevene i konsollene er sensitive og du risikerer problemer med å lese platene ellers. Mange opplever også problemer med å skrive til billigere merker. Det med hvordan billige plater påvirker hardware/laser er ikke akkurat mitt felt så jeg aner ikke om du i tillegg kan påføre drevet ditt noe slitasje ved bruk av billige merker, men har hørt mange si det.

     

    Hvis du ser bort fra dette med slitasje på drevet så er det vel egentlig bare å prøve og se hvordan de billigere merkene fungerer for din del? Du har jo brukt Verbatim før og fått det til å fungerer fint, så hvis du hopper over på et billigere merke og plutselig ikke får noe til å virke etter det så vet du jo hvorfor, ikke sant? Og da er det bare å hoppe tilbake til Verbatim igjen.

     

    Levetiden til platene kan nok også være noe lavere på billigere merker, men hvis prisen også er betydelig lavere så kan sikkert det betale seg i lengden likevel - er jo bare å brenne en ny kopi når den gamle kopien din er blitt utslitt.

  2. Noen som har fått til med linux på xbox 360?

     

    Har ikke gjort det personlig nei, men ja... det er noen som har fått det til.

     

    Vel og merke må du nedgradere til en tidligere versjon av kjernen som lot seg hacke for å få det til. Nedgradering av kjernen betyr at du ikke kan bruke konsollet online og heller ikke spille spill som er gitt ut etter den datoen hullet i kjernen ble tettet av Microsoft. (Ettersom begge deler forutsetter at du har en nyere versjon av kjernen enn den som lar seg Hacke) Hullet i kjernen ble tettet av MS for 2 år siden. De versjoner av kjernen som er gitt ut etter det vil ikke la seg hacke på samme måten.

     

    Pr dags dato må du altså gjøre et valg mellom å bruke konsollet til å kjøre LIVE og nye spill eller til å kjøre unsigned code / Linux. I og med at det nesten ikke finnes noe homebrew til Xbox360 er valget enkelt for de fleste.

  3. ok mener du da at jeg heller burde la hver å chipe xboxen?

     

    Ja, hvis det å unngå banning er viktig for deg så mener jeg det. Hvis det å bli bannet bare er noe du trekker litt på skuldrene av så kan kanskje modding være noe for deg likevel. Eller evt gjør som meg: Ha 2 xboxer, en umodifisert en til online spilling og en modifisert en til backups.

     

    hva med flashing a ? hva er best ?

     

    Jeg har ikke så sterke meninger om hva som er best av modifisert firmware og chipping. Ingen av delene er garantert trygt, begge deler er tryggere enn ellers hvis man sørger for å holde firmwaren oppdatert hele tiden. Eneste grunn til at jeg vanligvis råder folk til å gå for modifisert firmware fremfor chipper er at det som regel er billigst - money talks! :)

  4. Selvfølgelig kan du spille online.

    Min er flashet og jeg har spilt online i 2 uker nå...

     

    2 Uker? Jeg antar at dette er et forsøk på å være morsom? :)

     

    2 Uker er ingenting! 2 Uker er kanskje ikke nok til at MS har rukket å sette konsollet ditt på en liste over konsoller de ønsker å banne engang.

     

    Når du har vært online et år uten å bli bannet - DA kan du begynne å snakke. Og selv da vet du ingenting om hvorvidt MS kanskje kan klare å finne ut at du spiller med modifisert konsoll en gang i fremtiden.

     

    Du er kanskje ikke bannet nå, men du vet ingen ting om hva status for ditt konsoll vil være om f.eks. 2 måneder. De fleste store banne-bølgene har kommet i etterkant av store utgivelser i franchises som Gears of War og Halo. Neste gang en slik stor tittel kommer kan det hende at også ditt konsoll blir bannet. Du har ingen garanti for at det ikke skjer.

     

    Jeg vet jeg høres litt krass ut nå, men det er så mange som tror de er helt trygge på grunn av at andre sprer feilinformasjon. De eneste konsollene som er 100% trygge mot banning er de konsollene som aldri har vært modifisert.

  5. Garantistatus: Garanti utløpt

    Garantitype: Standard

    Garantistart: 6/1/2007 8:53:00 AM

    Garantiutløp: 5/31/2008 7:59:59 PM

     

    Hmmm den garantiperioden der utgjør jo uansett bare 1 år!, Xboxene har 2 års garanti uansett hva slags feil du får, og 3 års garanti for RRoD feil. Så her må det være noe feil et sted. Garantiutløp skulle etter mitt syn ha vært 5/31/2009 7:59:59 PM

     

    Som andre påpeker så har du uansett 5 år reklamasjonsrett i Norge, så hvis du fremdeles har kvitteringen kan du levere konsollet tilbake der du kjøpte det og bruke reklamasjonsretten istedenfor garantien.

  6. Det er en 2,5" disk inne i plast-kabinettet til xbox-harddisken. Tror du meg ikke så kan du prøve å åpne den selv. ...

     

    Helt korrekt!

     

    Så ja du kan fint pakke inn en 1TB-disk inni der, men da måtte du ha brukt en 3,5"-disk og den ville ikke fått plass inne i disk-kabinettet. Skulle du derimor gjøre det så er det fullt mulig å gjøre det hvis du vil ha en disk liggende åpen vedsidenav xboxen.

    Skulle du ha puttet inn en 2,5"-disk så hadde du fint fått plass til den inne i disk-kabinettet.

     

    Teknisk mulig å fysisk koble den til ja, men Xbox360en vil ikke godta andre harddisker enn de som er FATX formatert (som du også nevner selv) og som i tillegg bærer MS sin unike nøkkel. Denne nøkkelen er knyttet opp mot de ulike modellene/størrelsene av harddisker som MS selger. I praksis betyr det at selv om du kobler til en harddisk på 1TB så vil ikke xboxen din kunne lese av partisjoner som er større enn 120GB (Ettersom det er den største harddisken MS selger pr dags dato)

     

    Jeg snakker nå selvsagt om SATA disker. For USB tilkobling gjelder helt andre regler.

     

    I tillegg er det hacket som finnes på nettet laget slik at det forutsetter at du har en harddisk av et bestemt merke og en bestemt modell (Det er for øvrig snakk om en 2,5" harddisk som passer inn i HDD-bayen, ikke noe slikt hack eksisterer for noen 3,5" harddisker enda) . Er du dyktig nok klarer du sikkert å lage ditt eget hack som får Xboxen til å lese akkurat DIN harddisk, men det er enklere å kjøpe en harddisk av den rette typen enn å finne opp hjulet på nytt, mener nå jeg.

  7. Til dere som tror chiping vil løse problemet med at dere ikke får lov til å ha større harddisker enn 120GB: Tro om igjen!

     

    Det finnes riktignok et hack som gjør det mulig å sette inn en annen harddisk enn MS sine egne harddisker, men størrelsen på denne er fremdeles begrenset til samme størrelser som MS har på sine harddisker: 20GB og 120GB (Jeg tror ikke noen har laget er slikt hack for 60GB harddiskene enda og det er vel tvilsomt om noen gidder å ta seg bryet med å gjøre det heller?)

     

    Harddisk hacket kan for øvrig brukes selv om du ikke har chippet konsoll, men det er kjent for å være en av de tingene som får konsollet ditt bannet fra LIVE, så det er vel sånn omtrent ingen gode grunner til å bruke noe annet enn MS sine egne harddisker, med mindre konsollet ditt allerede er bannet fra LIVE.

     

    Så fortsett å lete etter billigst mulig MS harddisker dere. Det er nok det som er mest lønnsomt uansett, selv om MS tar blodpriser for harddiskene sine :(

  8. Jeg har, i alle fall i teorien, mulighet til å koble min Xbox360 harddisk til min PC og overføre savedata fra xboxens harddisk over på PC'en på den måten, Men for å få til det måtte jeg modde den (Nærmere bestemt: åpne konsollet, og dermed bryte garantien, for deretter å montere inn et Xeno Topgear.) I tillegg trengs det software på PC'en som kan lese Xboxens diskformat. Og jeg har ikke satt meg detaljert inn i hvilke filer som ligger hvor på Xboxens harddisk så jeg vet ikke noe om hvilke filer som må kopieres over til PCen for å lagre et savegame/demo/spill der. Men jeg antar det er mulig å finne ut av sånt ved å lese litt rundt på nettet?

  9. Har prøvd det, men Harddisken er låst, og jeg får ikke unlocket den.

     

    Noen andre?

     

    Det betyr mest sannsynlig at din xbox er softmoddet, siden xboxer med chip ikke trenger å ha harddisken låst for å fungere.

     

    For å låse den opp trenger du et program kalt XBOXHDM samt en kopi av Eepromen fra harddisken hvor nøkkelen som skal låse opp harddisken ligger. Har du ikke den Eepromen er det lite som kan gjøres for å hjelpe deg.

     

    Det finnes et dokument som heter "XBOXHDM for dummies" som gir deg svar på alt det du måtte ønske å vite om hvordan man bygger, eller låser opp og igjen XBOX1 harddisker.

  10. sånn kjapt hvordan gjennopretter jeg orginal firmware da?

     

    Du må gjøre hele flashejobben på nytt, bare at denne gangen flasher du inn den originale firmwaren istedenfor den modifiserte.

     

    Å sette tilbake et garantisegl på et åpnet konsoll faller for øvrig inn under definisjonen på svindel, jeg ville heller ha sendt konsollet mitt til xunlock eller andre som reparerer konsoller, selv om det ikke er gratis. MS har dessuten en tendens til å ta ut gamle DVD drev og erstatte dem med de nyeste Lite-on drevene (som foreløpig ikke kan moddes) så det er også en risiko du må ta med i betraktningen.

     

    Vurder isteden å sende konsollet ditt til noen som kan gi deg en X-clamp fix så blir konsollet (forhåpentligvis) fikset i samme operasjonen, og du slipper mest sannsynlig liknende problemer i fremtiden.

  11. Too human er et spill som kommer ut i disse dager. For eksempelets skyld gjorde jeg et søk på

    Google: "too human" "zone free"

     

    Og fikk opp resulater som tilsier at dette spillet ikke er sonefritt. (med andre ord kan man ikke importere det fra USA eller Asia)

     

    Må korrigere meg selv litt her. Den asiatiske versjonen er visst sonefri selv om den amerikanske ikke var det.

  12. Nei, det viste vi ikke. Finnes det noe sted man enkelt ser om de er sonefrie eller ikke?

     

    Jeg kunne sikkert gitt deg en link. Men sannsynligheten er vel til stede for at den linken ville være utdatert om 3 måneder så det hadde ikke vært mye til hjelp. Enkleste er vel å gjøre noen Google søk for hvert av de spillene du kunne tenkt deg å importere fra USA for å se om de er sonefrie.

     

    Too human er et spill som kommer ut i disse dager. For eksempelets skyld gjorde jeg et søk på

    Google: "too human" "zone free"

     

    Og fikk opp resulater som tilsier at dette spillet ikke er sonefritt. (med andre ord kan man ikke importere det fra USA eller Asia)

  13. Hei, kamerat av meg har lyst å kjøpe spill fra over dammen. Er det noe lignende Freeloader til Xbox360 eller må den itilfelle moddes? Og hvis den må moddes; hva anbefalles?

     

    Ingen kjent mod til Xbox360 pr i dag vil la deg spille av plater som kun er beregnet på NTSC konsoller (japanske og/eller amerikanske) Derimot er det slik at brorparten (desverre ikke alle) av de spillene som lages til Xbox360 faktisk er sonefrie slik at du kan spille dem av på alle konsoller uavhengig av hvor du bor i verden - men det visste dere kanskje allerede?

  14. Jeg vet at jeg har Hitachi DVD-rom, men hvordan vet jeg om det er 0079? :p

     

    Da må du desverre åpne konsollet og lese på etiketten :(

     

    Hvis forteller hvilken dato konsollet ble produsert (står bak på caset) så kan jeg forsøke å finne ut hvilken revison du mest sannsynlig har, men kan ikke garantere noe.

  15. Og med enklest mener jeg at du bare tar den ut fra Xboxen, setter den i PCen, laster ned noe firmwaregreier og kjører det, også er den flashet og klar til å spille homebrews osv.

     

    Bilder hadde vært gøy også :).

     

    Hitachier med lave revisjonsnumre (lavere enn 0078) er enklest men bare hvis du har et connectivity kit (som gjør det svært enkelt å få disse over i mode B) Slax er også enkelt og kan brukes for å modde samtlige Hitachier til og med 0078 uten bruk av connectivity kit men kan være problematisk å få til å fungere på enkelte SATA chipset. Det er med andre ord mulig du må kjøpe et nytt PCI kort for å få slax til å funke med din spiller.

     

    Toshiba Samsung (Ts-h943) med MS25 firmware er lettest å modde hvis du ikke har noe connectivity kit men forutsetter at du har et kompatibelt chipset på hovedkortet.

     

    Det er evigheter siden de gamle Hitachiene og Samsungene gikk ut av produksjon så du finner dem kun i gamle konsoller. Der er som kjent også sjansen størst for å få RRoD.

  16. Steina har rett han, og hvis dere skulle være i tvil så les den offisielle specen for hver enkelt versjon av firmwaren. Specen er skrevet av dem som lager firmwaren (C4eva blant andre) og selv de (som har all grunn til å skryte uhemmet av firmwaren i og med at det er de selv som har laget dem) sier klart og tydelig ifra at all online spilling skjer på egen risiko.

  17. Vet noen om det er noe fremgang på modifisering av BenQ drevet? Noen som har knekt den enda?

     

     

    Hmmm... BenQ ble knekt for flere måneder siden - først via litt lodding, og deretter som et rent software hack.

     

    Nå nylig klarte man faktisk å softmodde Hitachi 0079 også så da er det kun Lite-On driven som gjenstår. (Men en løsning er visst like rundt hjørnet der også i følge dem som jobber med firmwaren til de ulike drivene.)

     

    Nå er greia den at BenQ drevene lages ikke lenger. De er blitt erstattet av Lite-On drev (Tror BenQ er kjøpt opp av LiteOn, om noen vet bedre så korriger meg gjerne)

     

    Som alltid tidligere er det nærmest håpløst å vite hva slags drev man får når man kjøper en Xbox, det er ren bingo - men det kan være til hjelp å sjekke LOT nummeret (som sier noe om når Xboxen ble produsert)

  18. NME2 er best (fordi den automatisk skrur seg av når du booter orginalspill)

     

    iXtreme er billigst.

     

    Hvis du skal gjøre jobben selv er det kanskje i din interesse å vite at for å få på plass til en NME2 chip så må du lodde den på plass, mens iXtreme krever ingen bruk av loddebolt (med mindre du har en Hitachi versjon 0079 DVD spiller)

     

    Begge (både NME og iXtreme) bør oppdateres jevnlig, Omtrent hver gang det kommer ny firmware på markedet som erstatter den gamle.

     

    Jeg ville valgt iXtreme fordi der kan jeg gjøre hele jobben selv og oppdatere gratis når jeg selv måtte ønske det, men er du god med loddebolten (sånn at du slipper å la noen andre lodde for deg) og har noen hundrelapper ekstra å avse til kjøp av chipen, så kan det godt hende NME er et bedre valg for deg. Den er jo mer brukervennlig når det kommer til normal daglig bruk av konsollet.

     

    Ellers anbefaler jeg deg å poste slike spørsmål i tråden som heter "Chipping/ modding av Xbox 360" både fordi det er det som er korrekt sted (bedre å samle alle slike spørsmål i en topic), og fordi at da slipper du å være hakkekylling for deltakere på forumet som har en litt dårlig dag.

  19. For å ta den grafiske stilen i korte trekk:

     

    Først hadde vi brettspillet Warhammer (...) Deretter kom WarCraft (...) Etterhvert kom World of Warcraft (...)Til slutt kom(mer) Warhammer Online

     

    Du har rekkefølgen helt korrekt. Men for å gi litt mer kjøtt på beinet med en artig tilleggsopplysning:

     

    Det aller første Warcraft spillet som ble laget skulle egentlig ha vært et Warhammer spill. Men Games Workshop trakk seg fra prosjektet midt i utviklingsfasen så Blizzard måtte endre navn på prosjektet og endte opp med å lage sitt Warcraft isteden. (Tror nok GW muligens har angret litt på å trekke seg fra det prosjektet i ettertid ;) )

     

    Med andre ord:

    Hele Warcraft Universet er faktisk en kopi av Warhammer universet, så det er ingen bombe at når Warhammer online spillet dukker opp så likner både grafikken og alle rasene du kan velge mellom veldig på WoW. Men markedet for denslags er nok mettet tror jeg, så WAR blir aldri like stort som WoW. (På den annen side: Et evt Warcraft bordspill kommer nok heller aldri til å komme i nærheten av å bli like stort som Warhammer bordspillet er, også det fordi markedet er "mettet" av Warhammer og andre liknende spill allerede.)

  20. Det finnes et hack som gjør det mulig å sette inn enten en 20GB harddisk eller en 120 GB harddisk, men det er en del ulemper med dette hacket.

     

    1) Det forutsetter at du bruker en harddisk av et helt bestemt merke og en helt bestemt modell.

     

    2) Hacket er kjent for å være en av de tingene Microsoft kan sjekke når de går gjennom Xbox-LIVE kontoer for å se hvem som skal bannes. Med andre ord er det en fin måte å bli bannet på.

     

    3) Mange ønsker å ha en harddisk som er av en annen størrelse enn 20GB eller 120GB. Dette er ikke mulig pr idag. Det er kun partisjoner på 20GB eller 120GB som vil bli godtatt av konsollet. Hacket forutsetter at partisjonen er på enten 20GB eller 120GB. (Men du kan faktisk ta ut din 20GB harddisk og erstatte den med en 120GB harddisk via dette hacket)

     

    4) Hacket er mer innviklet enn å bare åpne HDD-bayen ta ut gamle HDDen og sette inn den nye. Du må bl.a. koble den nye HDDen til PCen din for å kjøre hacket på den.

  21. Er det mulig at jeg både kan få lyd og bilde på denne her? Det er høgtalere i skjermen, med egen jack inngang bak. Jeg har vurdert og bare kjøpe en DVI til HDMI overgang, men dette gir vel ikke lyd?

     

    Hvis du ikke har de nødvendige tech-skills til å lage den geniale boksen som Parted foreslo så må du på en eller annen måte få koblet den gule RCA pluggen fra din vanlige Xbox TV kabel til skjermens VGA eller DVI port. (Det å koble den røde og hvite RCA pluggen til en svart jack inngang er en smal sak med en billig overgang som du får kjøpt i så og si alle elektronikk forretninger)

     

    Jeg vet ikke om det finnes kabler for slikt men du kan jo prøve å se om du finner det. Jeg vet at det er fysisk mulig å gjøre det, for det er bl.a. dette en VGA boks gjør, men VGA bokser er dyre (noen hundrelapper) og blir litt overkill for å få til det du forsøker å gjøre.

  22. Det finnes videoer som viser enkelt-deler av fremgangsmåten, men jeg tror ikke det finnes noen videoer som viser hele smørja fra A til å.

     

    Textbook's Xbox 360 Firmware Flashing Tutorial er den guiden de aller fleste benytter seg av, og hvis det er noen av delene i prosedyren du gjerne vil ha videoer av så finner du sikkert det også hvis du googler litt.

     

    Texbook guiden finner du her:

    http://360mods.net/Downloads.html

×
×
  • Opprett ny...