Gå til innhold

Cecion

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cecion

  1. Småskuffa over hvor slappe gjedden er for tiden. Fikk min første gjedde i Glomma på ca. 2.5-3 kg igår og den bare hang etter sluken. Hadde forventet en større fight på en såpass stor fisk. Men fin opplevelse var det da jeg endelig fikk fisk etter et par dagers jevnlig fisking :)

  2. Problemer kommer sjeldent alene, aye. Det tok vel 3-4 timer før den ble ferdig som er det dobbelte av hva deg egentlig pleier å ta, selve formateringen. Da den da skulle installere XP'en fikk jeg blåskjerm hvor det sto at det var noe programvarefeil, at det ikke var installert riktig. Restartet og installerte xp'en på nytt og det gikk greit. Fikk installert hovedkort drivere og sånt, også fikk jeg blåskjerm igjen. Og nå etter loadingen av windows xp'en så fryser den seg. Ikke under, men etter.

     

    Jeg har to harddisker, en sata disk, men den pleier ikke å vise seg i partisjonene :p Må visst installere noe sata/raid drivere for at den skal vises. Merkelig problem. Men får vel bare prøve å formatere igjen, kanskej det var et engangstilfelle!

     

    Eksentron: Hvordan kan jeg kjøre HDtune hvis jeg ikke kommer meg inn i windows?

     

    Takker for svar igjen! Hva skulle jeg gjort uten dere :)

  3. Heisann, prøvd å lete gjennom forumet om det er noen andre som har hatt et lignende problem men fant "heldigvis" ingen andre.

     

    Formaterer min harddisk fordi det var en skadet fil, fikk ikke helt med meg filnavnet. Problemet er at det går så latterlig tregt, jeg har formatert før så jeg vet sånn nogenlunde hvor lang tid en formatering tar. Å gå fra 0 %til 1 % tar ca. 30 minutt. Dette er noe jeg aldri har opplevd tidligere.

    Det er ikke meningen å klage, men er bare litt bekymret over om min litt gamle harddisk (western digital - 2-4 år) er ødelagt. Hadde vært veldig trist med tanke på at jeg ikke har råd til en ny en.

     

    Og som noen kan tenke seg valgte jeg ikke "hurtig"-formatering og har aldri gjort det før. Liker at det blir gjort skikkelig. Beklager om jeg har formulert meg dårlig. Takker veldig mye for svar :)

     

    mvh

     

    Cecion

  4. Heisann.

     

    For 2 døgn siden var nakken min helt fin, har aldri hatt noen store problemer med nakken. Har vært en uke i Hellas og sovet på en ikke så veldig god seng, så våknet i går morgens til at jeg hadde litt smerter i nakken. Denne dagen skulle jeg hjem så reiste trangt (fly og buss) i ca. 8 timer. Så når jeg våkner i dag morges har jeg helt sinnsykt vondt i nakken, klarer nesten ikke å vri på hodet ordentlig og hvis jeg ikke reiser meg ytterst forsiktig så blir jeg svimmel og får en skikkelig stikkende hodepine. Tar jeg noen dype åndedrag kjenner jeg at det ikke er slikt som det skal, selvom det ikke gjør vondt.

     

    Dette er litt skummelt siden jeg aldri har hatt noen lignende følelse før og privatlegen min er på ferie. Håper det er noen lommeleger som enten har opplevd dette før eller har noen tips og triks.

     

    NB! Har prøvd å massere det ut, men funker ikke det heller.

     

    Mvh

     

    Cecion

  5. Hei hei!

     

    Før jeg starter med spørsmålene mine så vil jeg bare si at hvis det er stilt noen lignende spørsmål - med svar - så gi meg gjerne en link, siden jeg ikke fant noe som kunne ligne på mine spørsmål.

     

    Det har seg sånn at jeg liker å kalle meg en liten fiskentusiast og fiske mye når jeg har sjansen, dvs. hytteturer med fjellvann for det meste. Favoritten er såklart ørret, fjellørret. Derfor vil mine spørsmål bli rundt dette og annet generelt. Sluker og spinnere er også favoritter, siden jeg liker å gjøre noe og ikke bare glo på en dupp. Jeg bare nummeriserer spørsmålene så det blir lettere å svare, hvis det blir noen svar ;)

     

    1. Det største problemet mitt er faktisk det at jeg mister alt for mange sluker, i alle størrelser. Fra en 6 grams spinner til 12 grams sluker etc. Jeg har prøvd å sveive inn med en jevn fart - men da vil ikke de lateste fiskene "bite" på. Prøvd å stoppe opp i 1 sekund for så å sveive inn for at de late fiskene skal tro at sluken er skadet. Og noen få andre varianter, selvfølgelig må jeg jo variere med forholdet. Uansett om det er langgrunt eller ei, så setter kroken seg fast. Hva gjør jeg feil? Jeg kan jo ikke sveive inn så sinnsykt fort. Tar det som en selvfølge at man mister et par sluker og spinnere, men når jeg mister halve slukboksen min så blir det et problem :p

     

    2. Er faktisk et par ganger at scenen er så slitt, eller knuten er så dårlig, at når jeg kaster ut så går sluken langt til helvette, burde man da bite av en halv meter for å unngå dette? Og hvor tykk scene trenger du til ørretfiske? De er jo noen små fightere vettu.

     

    3. Oppbevaring av fisk. Hvis du er på en fjelltur er det som oftest dagsturer eller flere dagers tur - for meg - og da har du ikke tilgjengelighet for å fryse ned fisken. Hvordan skal du bevare fisken så den ikke blir ødelagt? Sløyefisken, pakke den godt inn i en plastpose eller annet og holde den unna sola. Noe mer?

     

    4. Tilberedning av fisk (ørret) på bål. Det jeg personlig pleier å gjøre er å ha med meg alluminiumsfolie, salte fisken og legge den på kullet. Er det andre måter? F. eks ved å filere det eller steke / koke med kjele eller plate? Hadde vært hyggelig med en liten personlig forklaring på hvordan dere tilbereder og krydrer den :)

     

    Vel, da var min spørrerunde med - kanskje - mange dumme spørsmål. Men jeg vedder på at det er mange som vil sette pris på å få litt informasjon på hvordan man kan unngå nybegynnerfeil osv.

     

     

    Peace out

     

    - Cecion

  6. Fikk laks allrede tidlig i 2009 og den kommer eg neppe til å toppe under laksesesongen. :p

     

    13.7kg.

     

    DSCF1981.jpg

    DSCF1985.jpg

     

    Ser jo ut som den verste oppdrettfisken.

     

    Personlig liker jeg best å fiske noe jeg kan spise så favorittene er ørret og røye, men abbor og gjedde funker også.

     

    Største ørreten jeg har fått bikket nesten over 2kg og ble tatt på oter. Ganske så gøy å dra opp den;)

  7. Hei :)

    Jeg har en 17" lcd-skjerm og en 28" TV som jeg har koblet til dataen.

    Tven er koblet med en s-videokabel.

    Jeg har ATI catalystcenter men klarer ikke å få bilde på begge skjermene samtidig. Men det jeg kan er å få bilde på tven, men da ikke på 17"eren, og omvendt. Dette gjør jeg i Catalystcenter ved å dra ikonet av tven under "Attatched displays......" over til "Main"

    Men jeg klarer ikke å få bilde på dem samtidig.

    Noen som vet hvordan jeg kan få bilde på begge samtidig? enten som kloning eller som utvidet skrivebord?

     

    Det går ikke å skifte på det inne på Windows sine skjerminnstillinger heller. for når jeg "utvid til windows-skrivebord" så går det heller ikke :hrm:

     

    Takk til de som kan hjelpe :thumbup:

  8. Fant dette svaret i en annen post.

    jeg ikke får bildet over på TV'en i det hele tatt.

     

    Før kunne jeg i alle fall overføre bildet til kun å vises på TV.

     

    Forstår ikke helt problemet ditt.

     

    Hvis du fikk bildet før, hva var så problemet?

    Og nå er alt svart?

     

    Hvor i ATIcc du ser på secondary display?

     

    Hvilket TV er det?

    Hvilke kabler / tilkoblings måter bruker du?

     

    Selv bruker jeg enter windows skrivebord --> egenskaper --> instillinger --> høyreklikk #2 og velg tilkoblet

    for å bruke TVen som en skjerm nr#2 hvor jeg kan dra filmer og slik over i

     

    Ellers cloner jeg via ATIcc --> display manager --> en TV skal vise under "attacked dispalys currently disabled" som man kan høyreklikke på og velge eks. clone with main.

     

    "Force TV detection" under Display options i ATIcc kan kanskje hjelpe?

     

     

    Tror vi kan hjelpe bedre om du svarer på spørsmålene først.

    7461431[/snapback]

     

    Ganske bra forklart, problemet her er at det IKKE går an å høyre klikke på TV'en. Og det går heller ikke å aktivere skjerm nummer 2.

  9. Vi er en gjeng på ca. 10 stk som skal kjøpe inn paintball-utstyr til privat bruk.

    Jeg sendte inn mail til en nettbutikk som selger paintball-ustyr og fikk dette tilbudet (i spoiler!):

     

     

    title=]tilbud1rd6.png

     

    beklager for bilde, men gidd ikke å skrive inn :)

     

    Jeg nummererer spørsmålene så det blir mer oversiktlig.

     

    1 Vi må være 10 stk som kjøper inn samlet, og det blir frakt fritt. Når 10 stk kjøper utstyr til 29.000,- kr blir det mye moms. Er det da mulighet til at man setter en A/S foretning eller enkeltmannsforetak som eier? Så vi får billigere med moms etc.?

     

    2. Og hvis man skal bestille fra A/S firma, eller enkeltmannsforetak, må ikke firmaet omhandle noe om paintball? En revisor kan jo komme innom "Golf A/S" f.eks, og sjekke utgiftene og innkjøpene.

     

    3. Hva om vi da får et firma som driver med paintball daglig, til å bestille for oss?

     

    4. Er det ikke slik at selvstendig næringsdrivende med over 10k i lønn slipper kan trekke fra moms?

     

    Vær så snill å unngå spam, og hold dere on-topic!

    Takker for svar :)

×
×
  • Opprett ny...