Gå til innhold

Culex

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Culex

  1. Så en Phenom II+4stk 4870 klarer å levere ca en Petaflop? IBM driver jo å skryter av at de har brutt petaflop-grensen på amerikansk TV i disse dager.

     

    Synest det er merkelig at en såpass enkel maskin yter nesten like mye som det IBM skryter av.

     

    Det er da hele skyen de snakker om som skal ha ca. en Petaflop, ikke de inviduelle maskinene med 4x HD 4870. Eller en stygg skrivefeil.

     

    Fra Wikipedia

    In June 2008, AMD released ATI Radeon HD4800 series, which are reported to be the first GPU's to achieve one teraFLOP scale. On August 12, 2008 AMD released the ATI Radeon HD 4870X2 graphics card with two Radeon R770 GPUs totalling 2.4 teraFLOPs.
  2. Dere som sier linux er bedre. Hvordan ville det sett ut om 90% av maskinene globalt kjørte linux? Da hadde mengden linux-virus økt.

     

    Antagligvis vil den situasjonen aldri kommet opp. Etter som fri programvare blir mer utbredt så vil det vokse fram alternativer til linux(se FreeBSD, ReactOS, Hurd og andre) som er kompatible med hverandre(fordi de alle er fri programvare og kan mye enklere lages til å samarbeide) som spiser opp andel av markedet. I tillegg til dette kan man ikke glemme at proprietære systemer vil nok ikke forsvinne med det første. Realistisk sett vil det altså i framtiden sansynligvis være en mer heterogen blanding av platformer som i sin natur vil gjøre hele systemet av pcer mer motstandsdyktig ovenfor angrep.

  3. Grunnen til at det kommer i 32bit er vel at dem har lovet støtte for alle vista-programmer. Dermed blir det ikke lett om dem skulle gått opp til kun 64bit. "Brukervennlighet foran utvikling" er jo microsoft sin måte å gjøre det på

     

    Det vil fortsatt være mulig å kjøre 32-bits program selv om OS er 64-bit. Kompatibilitetslag sørger for det.

  4. Synes egentlig det er lite viktig å ha en artikkel om en RC versjon av en desktop utgitt på hw.no. Da kunne man like gjerne gitt ut artikler om andre like store/større prosjekter som oppgraderer versjonene sine. Det ville da selvfølgelig bli helt fullt av artikler under tema "Linux" på forsiden, noe som alle de andre som ikke bryr om GNU/Linux/Alternative programmer kanskje ikke kommer til å sette så mye pris på. Hw.no er jo fremdeles en nyhetsside for aktuelle nyheter, og jeg vil da argumentere at en ny desktop for *nix kanskje ikke er det mest vidt-spennende av ting som kunne blitt skrevet om.

     

    Derimot hvis det hadde vært nyheter om for eksempel OS forandringer(Windows 7, Linux 2.7/8, Mac OS XI/etc.) eller hvis nevnte desktop i artikkelen faktisk hadde blitt sluppet som ferdig-versjon hadde det vært akseptabelt å ha dette på forsiden ettersom det da har mer betydning leserene.

     

    Uannsett, hvis trenden fortsetter slik nå med en masse programvare nyheter i nesten lik mengde som maskinvare nyheter, så burde egentlig programmer.no gjenoppstå for å holde rede på disse tema.

     

     

    Håper ikke det hørtes for kritisk ut, jeg setter faktisk pris på disse artiklene.

  5. Jeg skjønner ikke hvordan et såpass "robust" vannmerke skal kunne legges til musikk/lyd uten å faktisk påvirke selve lyden. Det er rett og slett nødt til å ligge i det hørbare frekvensspekteret. Jeg skal ihvertfall ikke kjøpe musikk med forsøplet lydbilde.

     

    Akkurat dette tenkte jeg på også. Hvis de skal lage et vannmerke som er sydd inn i musikken, så må jo det påvirke den lyden som kommer ut. Jeg håper virkelig ikke at det blir standard å vannmerke musikk slik. Det er ille nok å se bilder og film som er vannmerket, musikk blir da oppå det igjen og bare forsøpler hele opplevelsen.

  6. jeg prøvde det med å sette inn windows cden for å reparere, og da tok den med meg til en en sånn kommando linje side som du snakka om.

     

    der står det

     

    "1: c:/windows

     

    hvilken windows-innstallasjon du vil du logge deg på

    (trykk ENTER for å avbryte)?"

     

    da har jeg trykket "1" og da kommen denne kommandoen opp:

     

    "C:/windows>1"

     

    jeg har prøvd å skrive inn passordet etter det men da får jeg opp meldingen:

     

    "kjenner ikke igjen kommandoen. skriv HELT for å vise en liste over støttede kommandoer"

     

    Hvis det ikke kom noe spørsmål om passord så er det bare å skrive inn kommandoen: chkdsk /r

     

    Eventuelt hvis det er et annet problem har du en del forskjellige kommandoer du kan få listet opp ved å skrive inn kommandoen: help

  7. jeg brente ut ubuntulive på en cd og fikk starta den opp på laptopen, men når jeg skulle prøve å komme inn på hardisken/partisjonene (blant annet den windows lå på) fikk jeg en feilmelding der det sto at den ikke kunne mounte partisjonen..

     

    Hvis det er slik at filsystemet er blitt korrupt, kan du fikse det ved å boote Windows CDen inn i Recovery Console. Bare boot opp CDen og vent til installasjonen spør om du vil reparere(husker ikke akuratt knappene man må trykke på).

     

    Når du er inne i Recovery Console får du bare en kommandolinje som spør etter Administrator passord, altså passordet på brukerkontoen som heter Administrator. Sett inn passord, trykk enter og velg Windows installation ved å sette inn riktig tall når den spør etter det(vanligvis 1).

     

    Når du endelig er inne, bare kjør kommandoen: chkdsk /r

     

    Den vil sjekke gjennom filsystemet på system-partisjonen. Det vil nok ta en stund, avhengig av hvor stor partisjonen er. Prøv å boot Ubuntu igjen etter det, burde være bedre sjanser for at den klarer å mounte partisjonen.

     

    Eventuelt kan du hoppe over det siste og prøve å ta en reparering av Windows installasjonen fra Windows CDen, men hvis du har alt liggende på sammen partisjon som Windows så er det ikke noe garanti for at den ikke formaterer.

     

    Uannsett, håper det hjelper noe.

  8. Kom oppi samme problemet en stund siden. Løste det ved å få tak i partisjons recovery diskett og boote av den for å se om den kunne finne tapte partisjoner. Husker at jeg måtte prøve litt av hvert før noen av dem fant partisjoner på disken.

     

    Så det er bare å finne fram søkerverktøyene, noen ekstra disketter og begynne å lete.

     

    Anbefalte søkeord på google er ikke overraskende "partition recovery".

  9. Noe jeg tenker når jeg ser denne er at den klarer å drive 4 skjermer fra et enkelt kort, noe som bare Maxtor og eventuelle Pro-kort(Til mye høyere pris forresten) har kunnet gjøre tidligere. Jeg ser for meg at dette kortet vil være veldig attraktivt for de som arbeider med store desktoper fordelt på mange skjermer. I tillegg, siden det er så mange hovedkort nå for tiden som har to PCI-ex x8(16) slotter nå for tiden vil det da bety at ved bruk av bare to forholdsvis billige skjermkort vil man kunne mate 8 skjermer med skrivebord. Det lyder bra synes jeg.

     

    P.S. Man vil vel ikke kunne kjøre to sånne i Crossfire, vil man? Mener å huske at ATI sa noe om at Crossfire var laget veldig skalerbart for å kunne ta i bruk mange GPUer.

     

    Edit: Skrivefeil

×
×
  • Opprett ny...