Gå til innhold

woptidu

Medlemmer
  • Innlegg

    473
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av woptidu

  1. <snip>

    Hva er det egentlig meningen at denne gratis-servicen inkluderer?

    </snip>

     

    Det er i det minste ikke lov å reklamere for denne gratisservicen slik de gjør uten at den også gir deg rett til å motta ekstra ytelser utover hva loven allerede sikrer deg. (Det er heller ikke lov å frarøve deg eller få deg til å frasi deg retter loven gir).

     

    Kort og enkelt ser jeg da for meg at slikt som justering og ting som ikke krever store og langtekkelige demonteringer selv om det ikke kan regnes som reklamasjon dekkes av denne avtalen/tjenesten. Andre ting som naturlig følger avtalen (nevner ikke ting normal reklamasjon garantert dekker) slik JEG ser det:

     

    - Bytte av slite/bruksdeler (bremseklosser, vaiere o.l.)

    - Justering av gir-/bremsesystem, så vel som tilpassing av flyttbare deler som sete/styre/holker/gir- og bremsesjalter

    - Smøring av bevegelige deler

    - Tips og råd til ekstra vedlikehold og bemerking av nødvendig betal-vedlikehold m/tilhørende råd o.l.

     

     

    Eksempler på ting som IKKE nødvendigvis følger med:

     

    - Deler (bremseklosser, bremseskiver o.l.)

    - Retting av hjul utover førstegangsservice, hvor dette enkelte ganger kan trenges

    - Tidsforbruk på bytte av deler/utbedring av feil forårsaket av uvitenhet, uhell eller overlegg så lenge dette tar særlig lengre tid enn det tar å forklare hvorfor det ikke dekkes ovenfor en kravstor kunde :p

     

     

     

    Hvorfor spør han/hun som tar i mot sykkelen etter hva som skal gjøres spør du?

     

    Jo det er jo ganske logisk.. De ønsker jo ikke å måtte teste ALT hver eneste gang du som forbruker finner det for lurt å (mis)bruke service-avtalen. Gir du et par hint om hva som lager lyder, kjennes rart ut etc. får de gjort det som trengs MYE raskere.

    Selvfølgelig går de alltid over alt småtteri før de sier seg ferdig. (sjekker girene, bremsene, sliterdeler generelt, at hjulene ruller greit, at ingenting er løst, at alle kule/rullelagere ikke har fått en eller fler kuler knust, at det ikke er store skader i rammen, at du ikke har andre farlige skader).. Finner de noe som bør utbedres og det dekkes/er forhåndsavtalt fixer de det. Dekkes det ikke og de KAN fixe det for deg så ringer de som regel for å gi pristilbud/prisoverslag og søker aksept for dette før det påbegynnes og utbedres. Har de uansett ikke tid til påvist nødvendig arbeide som IKKE dekkes/ikke er avtalt står det en notis som f.eks "NB NB bakhjulet ditt er værre enn tårnet i Pieza.. Må fixes..." på kvitteringen/arbeidsorderen.

     

     

    Alt dette sag; Jeg står ikke til ansvar for om min tolkning av XXL's avtale. Prøv gjerne å spørre de som får deg til å reise spørsmålet, om det du lurer på. Spør du rolig og vennlig har du en utrolig stor sjangse til å få en forklaring.

  2. Hva med å prøve Linux Ubuntu? :D

     

    Hva med å installere Windows 3.11?

     

    Ingen av dere bidrar egentlig til å svare på trådstarters spørsmål og kun en av dere gir et bra alternativ til vista.

     

    Sier seg selv at å innstallere W 3.11 er som å gå tilbake i tid 16 år, buggete og problematisk.

     

    Om trådstarter kommer med mer specs på maskinen kan vi i alle fall gi en god vurdering om han har noe å hente på Vista.

     

    Problemet er nok bare at trådstarter nok ikke vet så mye om denne maskina eller maskiner generelt, ellers hva tror dere selv?

     

    Trådstarter: Kontakt venner/bekjente, evt. hør med familie om de selv kan hjelpe eller kjenner/jobber med noen som kan ta en titt på det. Jo lengre ut i "rekka" du møter på den som hjelper deg dess mer sannsynlig er det at du nok bør regne med å måtte betale noe for det. Jeg hadde definitivt ikke fixa maskina til søstra til en arbeidskollega med mindre denne arbeidskollegaen min var 1 av 2 (sjefen min eller en utrolig pen pike:P)

     

    Står du helt fast rett og slett, er nok Elkjøp et greit sted. Anbefaler deg at du kontakter de på telefonen først for å få informasjon om hva du må ta med, hvor mye det koster og hvor lang tid det tar. De kan trolig ta backup for deg om du ønsker dette, men dette koster ekstra.

     

    Det finnes også endel andre forretninger som tilbyr mer spesialisert hjelp - fordi hva er vitsen med å reinstallere windows XP (eller vista for den saks skyld) om maskina aldri burde kjørt XP i første omgang, eller om problemet ligger f.eks i noe annet enklere å rette opp i ?

  3. Hei!

     

    Første gangen i dette forumet, håper jeg ikke blir spist levende! ;)

     

    Har lurt litt på å kjøpe denne mobilen til min mor til jul. Det er jo operatørlås på den. Det jeg ville likt å vite er om det går an å ta simkortet fra den gamle mobilen hennes, og sette det inn i denne nye? Hun har idag Tele2 Scratch på mobilen sin, om jeg ikke husker feil. Vil dette gå ?

     

    Vil jo helst at hun skal beholde mobilnummeret sitt, selv om hun får ny mobil..

     

    En annen ting, på den shoppesiden står det: "For Tele2 Champion ved kjøp av telefon betaler du kun månedspris i 12 måneder som bortfaller etter avtaletiden."

     

    Men ifølge telepriser er det ingen månedspris på Tele2 Champion ? De to andre Champion abonnementene, "Champion 149 kr/mnd" og "Champion 79 kr/mnd" til tele2 butikken, er ikke nevnt på telepriser..

     

    Grunnen til at Champion koster noe i 12mnd som du siterer, er jo fordi Tele2 nødvendigvis må få tilbake verdien av telefonen.. Men, kort og greit: Subsidiert telefon er IKKE gratis telefon - kanskje NOE rabattert men hvordan du enn vrir og vender på det så ender du med å betale hele eller nesten hele mobilens veiledende pris.

     

    Operatørlåser som jeg kjenner de, er og betyr nettopp det ordet sier; Telefonen er låst til operatøren. Det bør derfor ikke være noe problem å benytte et annet simkort i mobilen du evt. kjøper. Kontakt uansett Tele2 for å være 100% sikker.

  4. Oppsøk bare servicesenteret(oslo) eller regionskontorene (Buskerud, Stavanger ..) alt ettersom hvor du bor så får du kjøpt kabler på opp til 10meter for 79,-. Husk å få med en f-connector som settes i den enden som skal inn i dekoderen så du kan få skrudd den på gjengefestet bak på dekoderen.

     

    Tar du evt. med originalkabelen du fikk med dekoderen, får du byttet ut denne uten ekstra omkostninger.

     

    Obs: Unngå å skjøte kabler, samt det å bruke uoriginale kabler. Må du skjøte, kan det godt være at dette funker fint en stund eller hele tiden - men det er ikke ideelt. Med uoriginale (underforstått; Mulig for dårlig kabel) kan risikere at den tar i mot større mengder EM- og FMstøy som i sin tur kan gi problemer med å vise kanalen(e). Skjøter bør teknisksett være ok, men kan nok rammes på tilsvarende måte mht. støy. Pass i det minste på at kabelen er trippelskjermet.

  5. Tror det enkleste for deg er at du drar til en butikk hvor de selger trådløse routere og bare spør deg litt frem der.

     

    I kore trekk kobles routeren til modemet med vanlig nettverkkabel, og blir da typisk stående ca samme sted som modemet. Om dette er ugunstig for å få god dekning i hele huset, kan du bruke en lengre nettverkkabel mellom modem og routeren.

     

    Husk at få internettleverandører gir support på 3parts utstyr (herunder routere / hjemmenettverk generelt) så hvis vil safe litt bør du spørre om å få se litt på brukerveiledningen som følger med routeren for finne en du enklest mulig forstår - eller velge en fra et selskap/en butikk hvor enten selskapet eller butikken tilbyr deg brukerstøtte over telefon uten at du blir flådd (unngå dyre 829-nummere etc:P)

  6. Hepp!

     

    Skulle oppdatere programvaren på min gamle Nokia N95 (ikke 8GB-utgaven) før søss tok over den, men midt i prosessen påstår Nokia Software Updater (NSU) at forbindelsen med telefonen var brudt - til tross for at USBkabelen jeg brukte fremdeles var koblet til. Alt lå nemmelig på stuebordet og jeg lå langflat på sofaen uten å være i nærheten.. Så at progressindikatoren tikket fremover til ca 50% før dette skjedde.

     

    Når jeg skrur på telefonen nå, kjenner jeg den vibrerer som vanlig og baklyset tennes - men det er også alt som skjer. Har prøvd å holde telefonen helt avskrudd (tatt ut batteriet) i 5min men fremdeles starter ikke telefonen og pc-en indikerer heller ikke at den er tilkoblet.

     

    Tips?

  7. Tja, siden det er lagt på en ikke-systemdisk vil jeg tro det bare er å slette.. men hvorfor ikke bare pakke alt ned i en .rar fil og reboote - hvis alt fungerer fint (gjerne greit å kjøre systemet en liten stund (3-4-5-6 dager?) så du er helt sikker) så sletter du bare .rar filen også. Fucker noe er det bare å boote opp (i sikkerhetsmodus hvis nødvendig) og pakke ut .rar filen slik at alle filer havner der de lå og alt bør være tilbake til der du er nå.

     

    Obs: Common sense approach dette, så må ta litt forbehold osv ;)

  8. Med mindre du er en av de få som har en følsomhet mot slikt fra før av (en faktisk sykdom/lidelse) så er det så langt jeg vet ingen anerkjente studier som viser at det er NOEN skadelige effekter forbundet med WIFI eller andre trådløse løsninger som finnes på markedet per i dag. Som førstemann nevner over meg, er det derimot vanskelig å si noe om langtidseffekten siden vi fremdeles er i "startgropa" til den elktroniske (og trådløse) verden..

     

    ps: Til de der ute som dropper WIFI i frykt for stråling: Har dere også pakket inn huset i BLY for å blokkere ut alle andre former for radiobølger? Good... Freaks!

  9. (..) men er det noen som vet hva jeg kan gøre for å få lagt de inn?

     

    Takker for alle svar

     

     

    Programmene du har lastet ned er vel signert for kun din telefon, men hvis du sletter programmet fra itunes og går inn i app store på nytt så vil du få lagt det inn også på telefonen - fordi da du laste ned en ny versjon.

     

    Tør ikke LOVE at dette fungerer, og gjør det ikke det er du nok nødt til å kontakte NetCom som ovenfor Apple kan "gå god for" at enheten du nå har er en erstatning for gamleenheten / merke den gamle enheten som "scrapped" og dermed åpne for at første nye enhet du syncer i itunes blir godtatt.

  10. Jeg hadde noe problem med lyd osv. selv en av de første dagene. Etterpå har jeg ikke merka noe. Dreiv å skulle koble til øreplugger osv. så ble det ikke lyd. Merkelige greier.

     

    Jeg har et tilsvarende problem - enkelte ganger virker det ikke som om telefonen forstår at jeg har dratt ut ørepluggens jack, og jeg får derfor ikke tastelyder el.l.

     

    Løsningen for min del har vært å plugge til ørepluggene igjen og dra de ut.

  11. Nå som OneCall går vekk i fra tidligere tilbud (legger på kr 0.59 i oppstart fra første samtale fra 01.10.2008) er det på tide å tenke nye veier for undertegneres del. Greit nok - OneCall går over til REN Telenordekning, noe som igjen betyr 3G i Oslo (hvor stort sett Network Norway har dekningen pr. i dag - bare med edge). Men, når også OneCall mangler NOEN form for dataplanløsning er det adios for min del :\

     

    OG - ikke minst! Fikk nettopp Pandora (aka/tidligere kjent som MSN Music) til å fungere på iphonen min *STOLT* :w00t: nå så da er det IALLEFALL behov for litt dataoverføring.. Blir fort 50-150MB/dagen som vil gå over edge/3G for min del (128kbit / 8 * 360(1time) / 1024(MB * 3(timer))

     

    Edge skal visstnok gi ca 100-200kbit/sec i nedlasting, mens UMTS skal være opptil 384kbit/sec iallefall i telenors nettverk.

     

    SPØRSMÅLET da er; Har noen her prøvd å spille av musikk @ 128kbit i Oslo generelt og kan komme med erfaringer om hvordan det fungerer i praksis? Vil gjerne vite;

     

    - Hakker det ofte (ca hvor ofte, varierer det VELDIG)

    - Hvilken operatør benytter du

    - Benytter du Edge eller UMTS ?

  12. Prisguide/Anbefalinger er bare hardware.no's til en hver tid (..) mest oppdaterte forslag til en "sett sammen selv"-maskin.

     

    Ønsker du ikke selv å sette den sammen, har du vel iofs 2 valg;

     

    - Kjøp alle delene i èn og samme nettbutikk som samtidig tilbyr å sette maskinen sammen for deg mot betaling

    - Kjøp delene og få en kompis eller butikk til å sette den sammen for deg [hvis butikk er det mot betaling - bruker du en kompis så gjør han det nok gratis]

  13. Angrefrist har du dessverre ikke når det gjelder kjøp på fast utsalgssted.

     

    Du kan derimot gå innom og spørre pent om du allikevel kan få bytte, og begrunne det med at du ikke er fornøyd med produktet / at du ikke finner deg enig i selgerens påstand om at "Px200" er like god som "px100"..

  14. Har du satt opp routeren din til også å distribuere dns-servere? En rask måte å sjekke om dette er problemet er å skrive inn http://81.93.163.115/ (ip-adressen til dagbladet.no)

     

    Får du opp;

     

    "Not Found

    The requested URL / was not found on this server.

     

    Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."

     

    så er det dns som er problemet;)

×
×
  • Opprett ny...