Gå til innhold

ttsam

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ttsam

  1. Først bør du finne ut om webhotellet ditt allerede har PEAR installert, dette gjør du ved å skrive pear i terminalen. Hvis du ikke får feilmelding er PEAR installert. Hvis så er tilfellet at PEAR er installert, installerer du bare pakker ved å kjøre pear install pakke_navn.

     

    Om det ikke er installert bør du forhøre deg med webhotellet ditt om du kan få det installert, for det er ikke sikkert du kan gjøre det selv.

     

    Selv foretrekker jeg å bundle alle biblioteker og pakker til applikasjonen før jeg deployer ved å "fryse" alt til mappen vendor/. Dette gjør det enklere å være sikker på at man alltid har de samme pakkene overalt.

     

     

    Hei og takk for svar.

    Jeg får feilmelding når jeg skriver pear så da er den vel ikke installert. Når jeg skriver ls -l så får jeg opp en tom fil som heter pear.

    I guiden for installering av PEAR står det blant annet:

    ----------------------------------------------------------------------

    Then, if you add ~/pear/bin to your path as the first entry in .bashrc (or whatever your startup file is), and run the command:

    -----------------------------------------------------------------------

    Vet du hvordan jeg gjør dette. Hvor ligger .bashrc?

     

    Videre:

    ------------------------------------------------------------------------

    $ pear install -o PEAR

    ----------------------------------------------------------------------

    Hva skjer når jeg gjør dette. Har gjort det før og fått feilmelding.

     

    Og et dumt spørsmål. Hva betyr ~ ?

  2. Jeg lurer på om det er noen som enkelt kan fortelle meg hvordan jeg får tilgang til PEAR pakker på mitt webhotell. Jeg benytter et webhotell med SSH tilgang, men har ikke noe greie på hverken GNU, Unix, Linux, Bash, .bashrc filer og annet som jeg kommer over når jeg forsøker å finne dette ut. Er det noen som evt. vet om noen gode bøker eller nettsteder som omtaler dette.

     

    Jeg har sett litt på http://pear.php.net/manual/en/installation.shared.php, men får det ikke til å fungere. Blant annet står det:

    '..add ~/pear/bin to your path as the first entry in .bashrc (or whatever your startup file is),..'

    Noen som vet hvordan jeg gjør det? :hmm:

  3. Det er i praksis svært svært vanskelig å gjenskape bankens beregninger nøyaktig uten å vite hvordan banken håndtere alle mulige rest-beløper og avrundninger. Kontakter du banken så dem sikkert ikke det de heller, bortsatt fra, forhåpentligvis, noen få gjemt langt langt bort fra kundesupporten. Med dagens systemer er det ikke sikkert at de banken vet selv, men at man må spørre it-leverandøren deres.

     

    Formelen din virker i hvertfall såNN tålig riktig. Den første funksjonen for a er jeg enig i (bortsett fra at jeg ville ha vært konsekvent på 1+r), den andre for t er jeg ikke like sikker på. Jeg hadde vært enig hvis du hadde sagt at du ville finne terminbeløpet for et år og sagt t = g * a. Når du vil ha terminbeløpet for en annen periode, så ville jeg heller justert verdien som du setter inn i funksjonen for a.

     

     

    Eksempel:

    a) Lån kr 100.000, restløpe tid 15 år, rente per år 12%, en termin i året. Jeg vil ha årlig terminbeløp.

    ((0,12*((1+0,12)^15))/(((1+0,12)^15)-1))*100.000 = 14.682,-

     

    b) Lån kr 100.000, restløpe tid 15 år, rente per år 12%, TOLV termin i året. Jeg vil ha MÅNEDLIG terminbeløp.

    ((0,01*((1+0,01)^180))/(((1+0,01)^180)-1))*100.000 = 1.200,-

     

    Akkurat hvordan banken din håndterer en termin med flere rentesatser, vil jeg tro vil kunne variere veldig.

     

    La oss si at du hadde hatt et terminbeløp på 1400 kr før renteendring (15% rente) i august og et terminbeløp på 1200 kr etter i oktober.

     

    I august var avdragsbeløpet på 150 kr og renter på 1250 kr.

    I oktober var avdragsbeløpet på 200 kr og renter på 1200 kr.

     

    En mulig enkel løsning, hadde vært at banken ved en renteendring, i den første termin, ikke endret på selve avdragsbeløpet men bare endret rentebelastningen fra midten av september.

     

    Slik at innbetalingen i september ville blitt: avdrag som i august kr 150 + renter første halvdel sept (1250/2) + renter siste halvdel sept (1200/2) = 1.375,-

     

    Ser for meg at dette kan ha flere ulike løsninger fra bank til bank og system til system.

     

    Kunne vært intr å sett nærmere på hvis du kunne kommet opp med de relevant bakgrunnstallene.

     

     

    Takk for svar!

     

    I annuitetsformelen brukte jeg rentefot/12 for å beregne månedsvis. y står for de til enhver tid resterende terminer. I formelen 't = g * a * d / 30' brukte jeg 30 fordi det resultatmessig lå nærmest tallene jeg fikk fra banken. g står da for det til enhver tid gjeldende restbeløp.

    Men å bruke 30, som ikke engang er gjennomsnittet for antall dager i månedene er ganske søkt. Begynner å skjønne at det er vanskelig å få eksakte tall i forhold til banken, så jeg sender en mail til de og ser om de kan svare på det.

     

    Det viktigste er jo at jeg får tall som ligger nær opptil virkeligheten, så litt avvik kan jeg tåle. Skjønner at det blir enda vanskeligere når renten endres under terminen. Hvis jeg får noe vettugt svar fra banken skal jeg legge det ut her på denne tråden.

     

    Men det enkleste er ofte det beste. Jeg kan jo bare legge inn bankens tall for måneder med renteendring, så justerer jo de resterende verdier for regnearket seg selv i forhold til gjeldene rentefot.

  4. Jeg driver å jobber med personlig budsjett og forsøker å sette opp et regneark for låneutgifter

     

    Jeg har forstått at annuitetsfaktoren er som følger:

     

     

     

    a = r*(r+1)^y / ((1+r)^y) -1)

     

    der r er rente og y er antall gjenstående terminer. 

     

    En kan da finne terminbeløpet ved

     

    t = g * a * d / 30

     

    der g er gjeld, d er antall dager i en termin og 30 er satt for månedsterminer.

     

    Dette går jo bra så lenge renten er uendret eller endrer seg kun i begynnelsen av en termin.

     

    Problemet er hvis renten endres midt i en måned eller en termin. I kvartalterminer og halvårsterminer kan den jo endre seg flere ganger. Hvordan kan jeg beregne dette riktig? Jeg har forsøkt å legge inn et gjennomsnitt for renten i terminen, men tallene stemmer ikke med det jeg får fra banken.

     

    Noen som vet?

  5. Snodig. Har du forsøkt med denne? Hvilket operativsystem kjører maskinen din?

     

    :)

     

    Anbefaler deg også å lese her.

     

    Forsøkte plugin til Netscape også, men får følgende feilmelding:

     

     

    Error creating process <C:\Windows\INF\unregmp2.exe/Plugin>.

    Reason: Systemet finner ikke angitt fil.

     

     

     

    Jeg kjører Windows Vista og bruker Media player 11. 

     

    Fulgte den siste linken din som førte meg til plugin for firefox som jeg har installert. Forsøkte å endre i advanced config options som foreslått, men får det samme problemet. Ser at det er mange instillinger å forholde seg til, og det er mulig det er en av de, men jeg har ikke greie på hvilke jeg evnt. må endre på eller om det er noen instillinger i Vista jeg må endre  :hmm:

  6. Strålende lenke.

     

    Dersom bildet i spilleren blir "hvitt" eller deler av bildet ikke vises før du dobbeltklikker på spilleren og viser den i fullskjerm, bør du innstallere en Windows Media Player-plugin.

     

    Last ned Windows Media Player Plugin.

     

    :)

     

     

    Jeg har vært inne og sett på linken til NRK, men finner ikke noe der som beskriver noen løsning av problemet. Er ikke særlig imponert over denne siden. Andre nettlesere nevnes så vidt. Det eneste svaret jeg får er at jeg skal laste ned Flash player, noe jeg har gjort. Det er ikke bildet som blir hvitt. Det er hvitt fordi det ikke kommer noe bilde, og det hjelper ikke å dobbeltklikke.

     

    Nett-tv fungerer i IE, men når jeg velger forskjellige klipp i et program så feiler det ofte og nettleseren starter på nytt. Samtidig forsvinner fullskjermen etter en tid og jeg må dobbeltklikke på nytt for å få den opp. Irriterende! Selv om IE er en møkka nettleser kunne jeg godt levd med å bruke denne hvis den hadde fungert tilfredstillende.

     

     

    Jeg har en annen maskin der dette virker i Opera. Jeg bruker samme innstillinger som på denne maskinen så det kan ikke være innstillingene som er problemet. Antar at det er noen programmer jeg kanskje mangler. Jeg har lastet ned Windows media player plugin for Firefox som du referer til, men dette løste ikke problemet.

     

    :(

  7. Jeg har problemer med å få opp videoklippene til NRK nett-tv i nettleseren Opera. Der bildet skulle komme får jeg bare opp hvit bakgrunn, dvs. at det ikke er noe klipp som starter. Jeg har innstallert flash player. Utover det er det ikke mye hjelp å få fra NRK. Er det noen som har vært borte i dette før?

  8. Jeg kommer ikke inn på Internett! Når jeg skriver inn en adresse i nettleseren får jeg bare beskjed om at webområdet ikke kan vises.

     

    Jeg har en Acer aspire 1641 maskin. Bruker windows XP. For trådløs forbindelse bruker jeg Intel PROSet/Wireless. Modemet er et Speedtouch multimodem ST780WLT. ADSL leverandør er Telenor. Jeg har forsøkt å bruke windows til å administrere forbindelsen, men med samme resultat. Andre pc'er kommer inn på nettet uten problem. Jeg har det samme problemet uansett om jeg bruker IE eller Opera.

     

    Jeg har også forsøkt å koble opp med nettverkskabel, men med samme resultat.

     

     

     

    Når jeg forsøker å 'koble til' internet under tilkoblinger forsøker maskinen å kople til, men blir stående som frakoblet.

     

    Tilkopling.bmp

     

    Når jeg kjører en diagnostisering (IE) får jeg opp følgende melding:

     

    feil.bmp

     

    Men jeg har ingen brannmur og windowbrannmuren er avslått.

     

    Jeg får følgende diagnoselogg:

     

    feillogg.bmp

     

    Det virker som det er problemer med oppkobling mot http og ftp.

     

     

     

    Så da prøver jeg meg igjen. Er det noen som vet hvor feilen kan ligge og hva jeg kan gjøre for å rette den?  :hmm:

  9. Jeg kommer ikke inn på Internett! Når jeg skriver inn en adresse i nettleseren får jeg bare beskjed om at webområdet ikke kan vises.

     

    Jeg har en Acer aspire 1641 maskin. Bruker windows XP. For trådløs forbindelse bruker jeg Intel PROSet/Wireless. Modemet er et Speedtouch multimodem ST780WLT. ADSL leverandør er Telenor. Jeg har forsøkt å bruke windows til å administrere forbindelsen, men med samme resultat. Andre pc'er kommer inn på nettet uten problem. Jeg har det samme problemet uansett om jeg bruker IE eller Opera.

     

    Jeg har også forsøkt å koble opp med nettverkskabel, men med samme resultat.

     

    PC'en finner nettverket uten problemer og viser at det er koblet til. ipconfig viser at maskinen har fått utdelt ipadresse og har kontakt med ruteren. Egentlig skulle alt fungere. Jeg finner bare ikke ut hva som er feil.

     

    Kanskje jeg må reinstallere windows, men håper å unngå dette. Har ikke innstallert noen programmer som skulle forårsake dette.

    Tilkopling.bmp

    feil.bmp

    feillogg.bmp

  10. Legg inn driver til nettverkskort pånytt.

     

    Hei. Jeg har lagt inn driver til trådløst nettverkskort på nytt, uten at det hjalp, men kan jo selvfølgelig legge inn driver til nettverskortet også..

     

    Jeg vil tippe det er noe galt med DNS. Prøv å gå inn på en ipadresse, <a href="http://193.69.165.21" target="_blank">http://193.69.165.21</a> (vg)

    Hvis du kommer inn på ipadressen, er det mulig du må sette dns adressen manuelt i innstillingene.

     

    hmm. Jeg kommer ikke inn med ipadressen heller, i browseren. Men når jeg i kommandovindu skriver

    ping www.vg.no

    så får jeg opp ipadressen 193.69.165.21. Det betyr vel at jeg kommer ut på nettet, eller?

  11. start-kjør:

     

    Skriv cmd

     

    Skriv ipconfig i vinduet som har kommet frem, post her det som kommer på skjermen.

     

    Hei, det som kommer frem er følgende:

     

    C:\Documents and Settings\Harald>ipconfig

     

    Windows IP-konfigurasjon

     

     

    Ethernet-kort Trådløs nettverkstilkobling:

     

    Tilkoblingsspesifikt DNS-suffiks : lan

    IP-adresse . . . . . . . . . . . : 10.0.0.3

    Nettverksmaske . . . . . . . . . : 255.255.255.0

    Standard gateway . . . . . . . . : 10.0.0.138

     

    Ethernet-kort Lokal tilkobling 6:

     

    Medietilstand. . . . . . . . . . : Medium frakoblet

     

    C:\Documents and Settings\Harald>

  12. Jeg kommer ikke inn på Internett! Når jeg skriver inn en adresse i nettleseren får jeg bare beskjed om at webområdet ikke kan vises.

     

    Jeg har en Acer aspire 1641 maskin. For trådløs forbindelse bruker jeg Intel PROSet/Wireless. Modemet er et Speedtouch multimodem ST780WLT. Jeg har forsøkt å bruke windows til å administrere forbindelsen, men med samme resultat. Andre pc'er kommer inn på nettet uten problem. Jeg har det samme problemet uansett om jeg bruker IE eller Opera.

     

    PC'en finner nettverket uten problemer og viser at det er koblet til nettverket. Det er skrevet inn riktig krypteringsnøkkel. Egentlig skulle alt fungere. Jeg finner bare ikke ut hva som er feil.

     

    Håper på at det er noen som har noen forslag om hva jeg bør prøve. :ermm:

     

    Skudd i blinde: Sjekk om IE er satt til arbeid frakoblet? På Fil->Arbeid frakoblet

     

    Takk for svar. Nei, det er ikke det.

     

    Problemet har tydeligvis ikke noe med den trådløse forbindelsen å gjør da jeg heller ikke kommer inn ved å bruke nettverkskabel.

  13. Jeg kommer ikke inn på Internett! Når jeg skriver inn en adresse i nettleseren får jeg bare beskjed om at webområdet ikke kan vises.

     

    Jeg har en Acer aspire 1641 maskin. For trådløs forbindelse bruker jeg Intel PROSet/Wireless. Modemet er et Speedtouch multimodem ST780WLT. Jeg har forsøkt å bruke windows til å administrere forbindelsen, men med samme resultat. Andre pc'er kommer inn på nettet uten problem. Jeg har det samme problemet uansett om jeg bruker IE eller Opera.

     

    PC'en finner nettverket uten problemer og viser at det er koblet til nettverket. Det er skrevet inn riktig krypteringsnøkkel. Egentlig skulle alt fungere. Jeg finner bare ikke ut hva som er feil.

     

    Håper på at det er noen som har noen forslag om hva jeg bør prøve. :ermm:

  14. På de øverste knappene av ditt tastatur har du bilde av en lignende tast post-70743-1222353331.jpg

    Du skal holde inne FN+F2 hvis den knappen er tildelt F2, eller den kan være F4 som eks.

     

    Dette skal løse ditt problem, ellers så kan det også være en fysisk bryter på frontsiden av din bærbare pc.

    post-70743-1222353444_thumb.jpg

     

     

    Takk for svar!

     

    Jeg har selv en ASUS PC der jeg kan gjøre dette. Problemet med Acer pc'en er at jeg ikke finner noen slik knapp eller funksjon. Ser imidlertid ut som problemet har løst seg selv. Tror det er noe galt med Intel PROSet/Wireless programmet.

     

    Dumme dumme meg. Det er jo en slik bryter i fronten av pc'en.

  15. På de øverste knappene av ditt tastatur har du bilde av en lignende tast post-70743-1222353331.jpg

    Du skal holde inne FN+F2 hvis den knappen er tildelt F2, eller den kan være F4 som eks.

     

    Dette skal løse ditt problem, ellers så kan det også være en fysisk bryter på frontsiden av din bærbare pc.

    post-70743-1222353444_thumb.jpg

     

     

    Takk for svar!

     

    Jeg har selv en ASUS PC der jeg kan gjøre dette. Problemet med Acer pc'en er at jeg ikke finner noen slik knapp eller funksjon. Ser imidlertid ut som problemet har løst seg selv. Tror det er noe galt med Intel PROSet/Wireless programmet.

  16.  

     

    Takk for svar!

     

    Linken nedenfor hjalp meg til å innstallere et program som rettet feilen slik at jeg kommer inn på den vanlige velkomstskjermen, og som gjør at jeg selv kan velge hvilke måte brukere logger på eller av.

     

    http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/fix_xp_logon.htm

     

    Problemet skyldtes i dette tilfelle sansynligvis programmet Intel PROSet/Wireless og har noe å gjøre med en fil som heter IWPDGINA.DLL

  17. Hei

     

    Jeg har windows xp. Når jeg slår maskinen på så får jeg opp en dialogboks med Brukernavn og Passord. Denne får jeg opp uansett om jeg har ett passord eller ikke. Det jeg ønsker er å få opp den vanlige velkomstskjermen for windows xp.

     

    Er det noen som vet hvordan jeg endrer dette i windows?

  18. Hei

     

    Jeg har en Acer Apire WLMi laptop som jeg ønsker å få koblet opp mot et trådløst nettverk(wlan). Problemet er at når jeg slår på noe som heter Intel PROSet Wireless og trykker 'Slå trådløs på', så får jeg følgende melding:

     

    Intel® PRO/Wireless Network Connection er fortsatt deaktivert. Bruk maskinvarebryteren for å aktivere den.

     

    Er den noen som vet hva en maskinvarebryter er og hvordan får man får slått denne på? Har googlet litt, men det er få treff på maskinvarebryter eller maskinvaresvitsj.

     

    Takknemlig for hjelp..

  19. Hei!

     

    Jeg har Windows Vista home premium og Norton Ghost 12. Jeg får opp velkomstskjermen når jeg starter Norton Ghost, men når jeg trykker fortsett får jeg opp følgende feilmelding:

     

    Error E1AD3212: You do not have sufficient privileges to perform this operation. See help for more information about Security Settings.

     

    Er det noen som har vært bort i dette problemet før? Jeg vet ikke om dette er noe som skyldes Ghost eller om problemet ligger i windows.

  20. Jeg har en tekststreng (dato) som inneholder '01-10-2008'

     

    Jeg har en kode i javascript som er slik:

     

    var d = new Date(dato);

    alert(d);

     

    Opera tolker dette korrekt til:

    Wed, 01 Oct 2008 00:00:00 GMT+0200

     

    IE tolker dette til:

     

    Thu Jan 10 00:00:00 UTC+0100 2008

     

     

    Hvordan får jeg IE til å tolke dette som jeg vil ha det? (Jeg vil at koden

    skal fungere både i Opera og IE for å sammenligne datoer)

     

    :ermm:

×
×
  • Opprett ny...