Gå til innhold

LilleGud

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LilleGud

  1. Ok, jeg går ut ifra det jeg er kjent med fra gamle IC2-kretser. Skal ikke dra diskusjonen noe lenger på det.

     

    Men ettersom det er forhandler sitt ansvar å bevise at brukeren har gjort noe feil (det står i forbrukerloven), så vil da i praksis forhandler ikke ha noen mulighet til å hevde at brukeren har flashet feil. Eller hva?

     

    Det vil jo i så fall være av interesse for denne brukeren, vil jeg tro.

    7647716[/snapback]

     

     

    Hadde det vært min tlf.

    ville jeg betalt for å få tilbake telefonen. UTEN rep.

    Så ville jeg gått direkte til Teleservice.

    fått deres mening på saken. event rep.

    HVIS! de repparerer den på garanti ville jeg gått tilbake til butikken og krevd pengene mine tilbake... De har da tydligvis lurt meg... :hmm:

  2. Som tillegg til posten over, kan jeg jo si at f.eks. min K610i plutselig sluttet å fungere etter simkort-skifte. Det som da hadde skjedd var at EROM'en plutselig var wipet, så denne måtte inn til service. Kunne ikke flashes hjemmefra. Men da noe av det samme skjedde med min M600i, var ikke dette problem å fikse hjemme. (Kan jo være Symbian-telefoner er greiere på dette området? :))

    7647695[/snapback]

     

    Det er noe i samme duren.

    Det er ikke nødvendig vis HW feil fordi windows krasjer.

    Samme tingen er det med telefoner.

     

    Har man sw utgave 1 så kan man ha mange rare problemer som en kompis med samme tlf med samme sw utgave 1 ikke har.

     

    Mao. det er ikke HW feil altid.

  3. En flashet brikke er vel ikke død? Det er jo som oftest bare fw som ikke har blitt skrevet korrekt, og dermed trenger reprogramering. Hvis brikken er død, er det ihvertfall ikke brukeren som har flashet den død i dette tilfellet:)

    7647598[/snapback]

     

    Først

    Til trådstarter:

    Send telefonen din til Teleservice. legg ved all informasjon ect.

    Så får du repparert tlf hvis det ikke er noe alvorlig galt. og du får i det miste et sikkelig svar. (Ikke "flashfeil, ikke garanti. du betaler." ) om det skulle være noe utover garanti.

     

    så kan vi fortsette "flash feil" diskusjonen.

     

    En flashet brikke er nok ikke død. men den er såppas død så tlf feks ikke starter. (dette er tilfelle jeg snakker om) da får man ikke lest ut info fra den før man

     

    A: har sparket igang tlf med en eller annen form for "formatering" Mao ikke noe "historik" og lese ut.

    eller

    B:

    tar ut brikken. som enkelt og greit ødelegger tlf for vidre bruk. men du kan finne ut når brikken blei skrevet til sist.

     

    jeg sier _ikke_ at dette er tilfelle vær gang.

    Det er mange telefoner som dør eller blir rare av "hjemme Flashing" som verksteder har 0 problem med å fikse.

  4. Joda, dere kan jo satse på 5-års reklamasjonstid, men så må dere også gjennom rettsapparatet for å eventuelt kreve dette. INGEN butikker opererer med mer enn 2års reklamasjon.

    7647494[/snapback]

    Nå er jo egentlig 5 års tiden ikke et tema i denne saken, så jeg beklager at jeg tok opp det. Og det tar litt tid og nøysomhet for å få igjennom en slik sak, men det er mulig. Og hvis alle går med den oppfatning om at forhandlere skal kunne gjøre som de vil, så vil selvsagt de også få lov. Men det lukter litt forhandlere/butikkmedarbeidere av noen her...

     

    hvordan får man sjekket dato for innlegging av programvare hvis tlf dør ?  :ermm:

    Jeg går ut ifra at verktstedene har mulighet til å lese chippen selv om den ikke starter, når de også har muligheten til å flashe den... De må jo nødvendigvis ha mer utstyr en telefon->usb->pc, og flashe den på forbrukermåten. Ellers vil de vel ha problemer med å flashe den også, ettersom de ikke får skrudd den på...

    7647542[/snapback]

     

     

    De eneste som kan lese ut den informasjonen i norge, av en død brikke er IBAS. Og da må brikken ut av tlf. mao. død/scrap-kast tlf.

  5. Godt nyttår!

     

    Jeg lurte på en ting angående garanti og slikt. Kjøpte en k750i ifjor og fikk etterhvert problemer med joysticken, men jeg klarte å leve med det. Jeg opplevde at mobilen også hang seg opp avogtil og restartet. Nå i høst hengte den seg skikkelig opp, og jeg ble nødt til å ta ut av batteriet for å slå den av. Da jeg skrudde den på igjen, kom jeg ikke lenger enn til Sony Ericsson logoen. Derfor sendte jeg den tilbake til webshoppen. Over 2 mnd senere får jeg beskjed om at det er en flashfeil på telefonen, og at hvis jeg vil ha den reparert må jeg betale 400 kr ettersom flashfeil ikke dekkes av garantien. Dette var vel og merke etter at jeg tok kontakt med webshoppen for å høre hvordan det gikk med telefonen.

    Men jeg har jo ikke flashet den feil. Har ikke flashet den i det hele tatt. Jeg har jo blitt levert et produkt med mangler. Står jeg helt uten rettigheter og må betale selv for reperasjonen?

     

    Hadde vært fint hvis noen kunne oppklart det for meg!

     

     

    Mvh,

     

    Raijin

     

     

    Edit: Sendte den inn i midten av Oktober

    7622300[/snapback]

     

    Kjenner host'n på den mobilen ganske godt, og den kan boote både fra nor og nand flash. Hadde jeg vært deg, hadde jeg etterspurt et mer teknisk nyansert svar.

    Hva er feil? Feil program? feil på brikker...kameraflashen :tease: ..etc.. (sistnevnte er selvsagt bare en spøk)

     

    Flashfeil kan være:

    Fysisk feil på NOR brikke<->host

    Fysisk feil på NAND brikke<->host

    eller feil programvare som ligger på et av disse rom'ene.

    + en rekke andre feil....

    7640545[/snapback]

    7640569[/snapback]

     

    Liek WTF ?

    Du har virkelig ingen anelse om hva du snakker om du ? :nei:

     

    Grunnkurs elektronikk ftw !

  6. Denne er vel til elf-man eller hva han het.

    Det er forresten tidligere bemerket at feil flashing ikke kan dekkes av butikk. Det burde jo være en enkel sak for butikken å sjekke når telefonen var flashet. Er datoen på sist flash etter at bruker har kjøpt telefonen, er det jo saken klar. MEN; jeg har tidligere jobbet i databutikk, og vet at så fort noen sier de har problemer med noe, så spurte jeg om de hadde forsøkt å oppdatere drivere, evt bios. Hvis man gjør feil ved bios-oppdatering, så går jo alt til h*****. Men samtidig er det jo ganske idiotsikkert også.

     

    Samme gjelder jo de telefoner jeg har forsøkt å oppdatere. Hjelper ikke å komme med feil firmware, da gis det feilmelding. Så hva kan brukeren gjøre feil? Han må jo ha skrudd av/koblet av mens den ble flashet, for at brukeren skal klandres. Og da vil vel neppe telefonen funke i det hele tatt...? Derfor tror jeg overhode ikke på denne "brukeren har flashet feil"-unnskyldningen...

    7646829[/snapback]

     

    hvordan får man sjekket dato for innlegging av programvare hvis tlf dør ? :ermm:

  7. Takk for tipsene!

    Skal prøve å få ringt SE imorgen.

    Ja, det var et prisoverslag på mail.

     

    Sendte forresten mail til webshoppen for 2 dager siden og sa at jeg ville reklamere på varen. Tar dette vanligvis ganske lang tid?

     

    glosi: Jeg kjøpte meg en telefon uten abonnement, så jeg antar jo at det ikke var noen sperre på den. Men av en eller annen grunn gikk det ikke an å oppdatere firmwaren. "Your operator does not approve of this service" eller noe sånt.

    7638699[/snapback]

     

     

    Var det et verksted som prøvde å oppgradere SWpå den ?

     

    I såfall vil jeg tro 99% sikkert at de IKKE bruker SE Sertifisert Programvare.

     

    Det går fint å oppgradere sw på en telefon uavhengi av oppratørlås eller ikke. (med mindre det er forøkt å oppgradere med ikke SE verktøy. for fjærning av lås ect.)

  8. hvis du har kjøpt en "gråimportert" tlf fra en webshop. som igjen har kjøpt et Stort parti tlf og har fått flashet disse på en eller annen måte. kan verkstedet avise dette på garanti. MEN! da er det Webshop/Forhandlers annsvar og fylle den garantien de er lovpålagt å gi.

     

    Forutsatt at tlf er kjøpt i norge. (norsk firma jada jada jada)

     

    Og ja "flash feil" (ikke forsøkt på å legge inn annen sw(språkpakker. w800sw på k750 ect)) Dekkes av garanti.

  9. Leste på sony ericssons side at det er autofokus på k750i.

    Dette kommer ikke frem i deres publikasjon om w800i, så jeg lurer da på om det er autofokus på denne telefonen?

    det er autofokus

    Svarer du på spørsmålet jeg stilte før dette også?

    :yes:

    nope

  10. Jeg lurer også på hvorfor du får telefoner fra SE.

    En annen ting er at du snakker om å bytte deksel. Fullt så enkelt er det vel ikke. De har jo for eksempel to helt forskjellige løsninger når det gjelder linsedekselet.

    hehe. VIP :tease:

    linse lokket er forskjellig. men oppbyggingen på Ramme/antenne og batteri cover er den samme.

    kamra sitter på samme plass.

     

    Men jeg må ta litt forbehold for det til jeg faktisk har prøvd. men jeg er 99% sikker på at det går.

  11. Vet ikke om dette har blitt tatt opp tidligere, da jeg ikke har lest hele denne tråden:

     

    Skjermen til W800i vil være underlegen skjermen vi finner på K750i. Den vil nemlig få samme skjerm som S600, en skjerm som er svakere innendørs enn K750i sin skjerm, men bedre utendørs (for sammenlignig, bla deg gjennom testen av S600 hos Mobile-Review.com). Bl.a. fører dette til lavere oppdateringsfrekvens ved animasjoner hos W800i.

     

    Av andre ting så vil linsen på kameraet holder lavere standard enn K750i også. Grunnen til alt dette er ønske om lavest mulig pris på W800i! Hvis alt dette stemmer så er jeg glad jeg valgte å kjøpe meg en K750i.

     

    Kilde: SE-NSE.com

    det er bare:

     

    bsflag.gif

  12. Det er absolutt INGEN forskjell på hardware på K750i og W800!

    bortsett fra dekslene da såklart. det er muligens en annen tastedome på dem. sitter med begge 2 forran meg her. har desverre ikke lov å åpne w800i enda. :/

    Hvor har du fått fatt i dem?

    k750i'n fikk jeg av SonyEricsson i starten av mai.

     

    W800i'n er en kollega sin. fikk den av Sony Ericsson i dag.

  13. Det er absolutt INGEN forskjell på hardware på K750i og W800!

    bortsett fra dekslene da såklart. det er muligens en annen tastedome på dem. sitter med begge 2 forran meg her. har desverre ikke lov å åpne w800i enda. :/

     

     

    som sagt det er BARE SW forskjell.!

     

    jeg kommer til å ta en W800 og sette på k750 dekslene. :whistle:

  14. til å være en såpass ny mobil, kan man ikke si at k750 har vært spesielt ustabil, eller "full" av bugs.

    er andre mobiler som har vært betydelig værre.

    Litt av det som gjør (føler jeg) det litt "tryggere" å kjøpe en K750 såpass tidlig er netopp det geniale at man kan oppgradere FW hjemme i sin egen stue.

    Selvom det ikke kanskje var helt rett frem...

    :whistle:

    så min syn på det er at å kjøpe en K750 nå, er tryggere enn om man skulle kjøpt en annen fersk mobil som ikke har den muligheten at man kan oppgradere mobilen hjemme.

    jeu. sant sant. det er egentlig veldig lite feil til at det er den første tlf. med ny generasjon system kontakt.

    jeg sier absolut på ingen måte at man ikke skal kjøpe k750i det er en genial tlf.!

  15. Leste på en side at softwaren til K750i er ustabil.

     

    "Kan forekomme telefoner med ustabil software. Sony Ericsson jobber med å rette dette. Ny software ventes i uke 25-26"

     

    Stemmer dette?

    Den har vel aldri vært ustabil, har vært stabilt uten feil eller stabilt med noen småfeil.

     

    Har ikke hatt noen problemer med den gamle programvaren og har ingen problemer med den nye.

     

    Kjøper du mobilen kan du oppgradere den slik

    å komme og si at den første softwaren ikke var ustabil er lett dumt. all_coholic.gif

     

    jeg har heller ikke problemer med den første softwaren, men det er VEEEldig mange som har det.

     

    så jeg vil anbefalle alle og oppgradere !

    Følg med litt da.

     

    Sier at den har inneholdt noen småfeil, sier ikke at den er perfekt.

     

    Men siden de som i begynnelsen ikke har hatt feil ikke har fått det etterhvert og omvendt så er den stabil i ordets rette betydning.

    små feil og små feil :hmm:

  16. Leste på en side at softwaren til K750i er ustabil.

     

    "Kan forekomme telefoner med ustabil software. Sony Ericsson jobber med å rette dette. Ny software ventes i uke 25-26"

     

    Stemmer dette?

    Den har vel aldri vært ustabil, har vært stabilt uten feil eller stabilt med noen småfeil.

     

    Har ikke hatt noen problemer med den gamle programvaren og har ingen problemer med den nye.

     

    Kjøper du mobilen kan du oppgradere den slik

    å komme og si at den første softwaren ikke var ustabil er lett dumt. all_coholic.gif

     

    jeg har heller ikke problemer med den første softwaren, men det er VEEEldig mange som har det.

     

    så jeg vil anbefalle alle og oppgradere !

×
×
  • Opprett ny...