Jump to content

PingEnt

Medlemmer
 • Content Count

  3564
 • Joined

 • Days Won

  10

PingEnt last won the day on March 9

PingEnt had the most liked content!

Community Reputation

2969 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17346 profile views
 1. Nå er det flere av bedriftene som har permitteringer som prøver å få leid ut arbeidskraften sin til andre. Og problemet med å sende dem på landet er rett og slett at de fleste ikke bor på landet, og å få folk til å flytte rundt masse nå er kanskje ikke kjempelurt?
 2. Store organisasjoner som hvem? WHO og liknende skriver kun oppsummeringsartikler (metastudier). De koordinerer sjeldent store forskerteam.
 3. Og hvem skal koordinere? Her er det nok vel så lurt at alle prøver sine ideer, og så ser vi hva som gir noe. Å forske i større team enn 10 stykker blir fort et organisatorisk mareritt.
 4. Fordi man uten mye stress kan fornye dem hvert år. Litt mer kjipt å bli kronesyk hvert år. Og da kan man få riktig flokkimmunitet, slik at si 99.99% av hele verdens befolkning blir vaksinerte. Da er det ikke rom for mye mutasjoner uansett.
 5. Løpende hypotese ser ut til å være nei, og det er lite data som tilsier at det skulle smitte på nytt. Det som selvfølgelig alltid kan skje er at en får nye mutasjoner som med influensa. Da er det vanskelig å forutsi hva som eventuelt skjer.
 6. Kina utøver nok for det meste kun makt for å, i deres øyne, beskytte befolkningen. Det er nok få diktaturer som gjør noe bare for a undertrykke, men de mener kanskje det beste for folket er hvis de beholder makten og landet forblir stabilt (som nok var deler av grunnen til den sterke reaksjonen mot corona der).
 7. Finner liknende bilder for norske busstopp.
 8. Ville si en viktig faktor er bruttonasjonalprodukt. Folk i Norge har råd til å reise betydelig mer. Nordmenn reiser mer internasjonalt og mindre innenlands mens for finnene er det motsatt.
 9. Sånn seriøst spørsmål: er ikke det der et eneste stort smitteparty hvis de står så tett? Trodde Kina hadde innført regler mot slikt også?
 10. Samme stemmer vel for omtrent hvert eneste europeiske land (iallfall EU-land). Danmark er kanskje de eneste som har vært litt harde. Dette er ikke typisk norsk. Regner med Harald Eia tar det opp i neste episode "Nei, det er ikke typisk norsk å være koronasyk".
 11. Ja, du har helt rett. Og en kan nok argumentere for systemet en har i Norge også. Men på en del poster synes jeg vedkommede skal ha relevant utdanning (helseminister bør i det minste ha sykepleierutdanning, eller biologiutdanning, eller medisin), justisminister bør ha jusutdanning eller liknende. Utdanningsminister hadde jeg også helst sett hadde en mastergrad i et fag man underviser i på norske skoler (eller tilsvarende), osv.
 12. Høie har toårig utdanning i hotelladministrasjon og ettårig studium i rett. Skulle gjerne kritisert ham og si han absolutt ikke har kompetanse for det han driver med nå (og det har egentlig vært klart mtp. hvordan han prioriterer med dyre medisiner), men dette er tilstanden for nesten alle norske ministere. Det eneste unntaket er kanskje justisminister, men selv der har kun halvparten av alle justisministere i Solberg-regjeringen hatt formell juskompetanse.
 13. Ja. En konsert er mye mer kaotisk og hvis konserten er på stående tribune med ølservering er nok kroppskontakt osv noe annerledes. Og så er det noe med samfunnsnytten en må vurdere oppi dette da (ikke bare læring, men også barnepass),og da er nok en skole mye viktigere enn en konsert.
 14. Ja, men her må jeg si jeg ikke liker Høies strategi (og jeg har forsvart FHI i mye). De kommer med veldig (juridisk) svak anbefaling om å droppe store arrangementer, men legger ikke noe pondus bak det. Det vil si at arrangører og kommuner sitter igjen med all skylda når de avlyser. Høie kunne godt tatt støyten for avlysningene.
 15. Ville bare minne om denne gamle tegneserien til Tegnehanne. La oss håpe legene er bedre rutinerte denne gsngen.
×
×
 • Create New...