Gå til innhold

jonleo

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jonleo

  1. har du fått bytta den reima nå? hørte liksom ikke mer om jobben  :ermm:

    6557062[/snapback]

     

    Tenk om han dreit i å bytte den da, og står fast på en øde landvei? :hmm:

    6760712[/snapback]

     

     

    Heh. Slik er ståa:

     

    Jeg dreit i å bytte reima, dro på ferie til nordnorge, beisa ca 4500 km på et par uker og nå er det vel enda mer, og reima henger på som bare det.. :D

     

    Men, må vel prøve igjen en dag..mista litt motet bare. :whistle:

  2. For moro skyld..

    Preika litt med en kompis på msn nå, og han mente han hadde funnet ei tegning av motoren som han påsto skulle kunne hjelpe meg med detta prosjektet mitt..

     

    Hurra, tenkte jeg, og ba han sende den over.

     

    Slik var den, og jeg må si jeg tviler litt på om dette hjelper meg, men moro var det, lell :D

     

    post-78116-1153319918_thumb.jpg

     

    Forstå det den som kan. Noen som vil skryte på seg å faktisk ha sett noe slikt før? :w00t:

     

     

    EDIT: Etter litt research på verdensveven finner jeg ut at dette faktisk er en flymotor som ble brukt av tyskerne under 2. verdenskrig. Har jo ikkeno med biler å gjøre i det hele tatt, faktisk.. grml. tosk.

  3. det hjulet står vel rett på veiva. der pleier jeg å sette en passende pipe på den skruen i midten, med latmannsarm og kjøre starteren en halv runde. da vil skruen løsne. selve hjulet må vel kanskje terses ut, men du får se hvor fast det sitter

    6519034[/snapback]

     

    Det høres jo svært så brutalt ut...skeeptisk.. :whistle:

    6519183[/snapback]

     

    Joda, kan kanskje høres brutalt ut, men det er den minst strevsomme måten å gjøre det på. Bare dra såvidt i startmotoren, skal ikke rare hikket til før den løsner. :thumbup:

    6519272[/snapback]

     

    ok. vi prøver. kommer tilbake med resultat seinere..evt bilde av ødelagt verktøy eller motordeler :p

  4. ..så dro man til Biltema og kjøpte reim og spennrulle, og smurte til med drivreim til dynamoen i samme slengen. Feis innom mekonomen for å få sånn Haynes-bok (de hadde ikke riktig bok på biltema), men den måtte bestilles. og jeg som var gira på å få detta gjort nå...er frista til å bare kjøre på og håpe på det beste :cool:

     

    5-56 er jo innkjøpt og ordforrådet er godt smurt..

  5. Så har man gått til anskaffelse av bil...

     

    1985 modell Toyota Corolla, 1,3 liter, finfint for studenten, den bruker lite bensin og den skal ifølge ryktene kunne gå leeenge.. ryktene, altså. ;)

    Ikke så hakkandes gal forsikring heller..

     

    Men, så fikk man det for seg at man ville kjøre og besøke Mor&Far i sommer, minst 1500 km å kjøre - hver vei.

    Jeg har så blitt anbefalt å få skifta registerreima, siden denne sannsynligvis (usikkert) ikke har vært skifta de siste ca 40-50000 km eller ca 10 år.. Og joda, det kan jo være kjedelig å bli stående i en skog i nordtrøndelag med full stopp.

    Etter endel grubling har jeg kommet opp med disse alternativene:

     

    Alternativ 1.

    Glemme reima og kjøre. Risikere at den ryker et eller annet sted på veien, og kaste bort 2 uker ferie på å skaffe transport til meg selv (hjem igjen) og bil (skraphaugen). Her kommer en annen ting inn; Kan noen fortelle nøyaktig hva som skjer om reima ryker? Noen sier alt går til H.. og noen sier det ikke er no farlig, siden stemplene aldri rekker opp til ventilene for å drepe dem.. (?). Motoren er en Corolla 1,3 liter type EE80L. Noen som har erfaring med disse og kanskje har prøvd å ryke reima? :cool:

     

    Alternativ 2.

    Bruke feriepengene fra deltidsjobben til å måke kjerra til et verksted og få skifta reima, og glemme turen siden pengene ryker. Ingen ferie. Egentlig et uaktuelt alternativ. (Betalte 9000 for bilen og regner ikke med å få den gjennom EU-kontroll neste år pga rust, så hvor mye gidder man å bruke på bilen?) :hmm:

     

    Alternativ 3.

    Kjøpe reima fra Mekonomen (drøyt 300 kr) og skifte selv. Såvidt jeg kan fatte sparer jeg da minst 2-3000 i verkstedregning og kan ta meg rå til ferietur. Så, skifte selv? Verktøy har jeg, men peiling har jeg strengt tatt ikke. Jeg skifta olje sjøl, no mer erfaring har jeg ikke.

    Kanskje noen har skifta reim på en slik? Og har no heite tips? Skru ut og inn skruer kan jeg, banne kan jeg og prøve vil jeg gjerne, men jeg er usikker. Fikk kasta etter meg no om at man må være forsiktig med å sette disse hjulene reima står på ut av posisjon, et eller annet med at stemplene og ventilene skal gå i sin spesiell rekkefølge og dette skal stemme overens. Greit, men er det no måte å sjekke at man får dette på rett plass? osv?

     

    Tror kanskje jeg vil prøve på siste alternativ, men er ikke sikker. Hadde satt stor pris på tips/råd/og sånt fra noen som evt kanskje har hatt samme dilemma.

     

    På forhånd; TAKK :thumbup:

     

     

    - jonleo

  6. okei. la oss så si at jeg renner til og kjøper ny PSU...noen anbefalinger, anyone?

     

    Den som står i er no møl som leverer 250 watt, men det er vel ikke noe særlig? (maskina er en 7-8 mnd gammel HP, ikkeno fancy, og med et minimum av utstyr :ermm: )

    Noen anbefalinger på merke/type/sånne ting?

     

     

     

    ..er veldig takknemlig for tips og råd her - er ikke så altfor kompetent på området, men "tøff" nok til å mekke selv ;)

  7. Nå har jeg plukka maskinen i fillebiter, og gått over hver eneste lille kabel og bryter og ja..i det hele tatt. alt sitter som det skal, såvidt jeg kan fatte og begripe.

     

    Så da er vel spørsmålet..hva er mest sannsynlig at jeg må bytte? strømforsyninga virker for meg som den tingen som ikke funker. men..jeg har desverre ikke så mye peiling. hadde vært innmari kjekt med innspill fra noen som har vært borti noe liknende, eller som har en ide om hva som eventuelt er den delen/komponentet som kan ha fått såpass juling at det rett og slett kan være ødelagt?

     

    som jeg skreiv, så var det som skjedde at maskina rett og slett tippa over baki varebilen under "den store flyttesjauen" igår... ;)

  8. men alt kjører ikke...INGENTING kjører..? det er kun de LED'ene som blinker..på strømforsyninga, og den som står inni av/på-bryteren frampå kabinettet.

     

    hva er sannsynligheten for at strømforsyninga ikke fungerer som den skal? om den var ødelagt, ville det vært sånn at ABSOLUTT ingenting fungerte, ikke engang lys i LED'ene? (som sagt, de blinker...)

     

    ellers er det absolutt ingenting som skjer. viftene står stille, alt er stille, ingenting går rundt inni der..

  9. Etter gårsdagens flyttesjau skulle jeg idag sette opp maskina igjen, men..den er dau. det eneste som skjer er at LED'ene på strømforsyninga og inni av/på-knappen (!) blinker ganske febrilsk. that's it. viftene står, diskene står, alt står..utenom de LED'ene da..

     

    Jeg satte maskina baki en varebil, kjørte avgårde og da jeg kom fram lå den...dumt å sette den sånn? ja! men, uansett, det er jo mer enn sannsynlig at et eller annet har fått seg en karamell da den tippa over. problemet mitt er bare å finne ut hva..noen som har en teori?

     

    Det er litt krise...eksamen nærmer seg, og jeg TRENGER maskina! :dontgetit:

     

     

    hilfe?

×
×
  • Opprett ny...