Gå til innhold

Sutekh

Medlemmer
  • Innlegg

    6 996
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sutekh

  1. Både elektrikere og telemontører tar på seg denne type oppdrag. Det trenger ikke være så veldig vanskelig å gjøre selv heller, men det spørs litt på hva slags bolig du har og hvor mye du bryr deg om det estetiske. I femtitallshuset vårt med masse mørkeloft og rotekjeller så har det ikke vært noe problem å legge ethernetkabler selv. Hadde jeg bodd i noe nyere som var fullt av skjulte elektriske anlegg etc. ville jeg nok overlatt det til profesjonelle. Det er ikke veldig vanskelig å jobbe med ethernetkabler, men det kan fort være ganske fiklete (og fryktelig irriterende hvis du oppdager at det har kommet brudd på kabelen etter å ha strekt den). Samt at det krever litt spesialverktøy som ikke er helt billig for å ordne kontakter, og du må holde tungen rett i munnen når du gjør det så alle ledningsparene blir koblet riktig.
  2. Hvis jeg kan få være litt pedantisk, flertallsformen av "Watt" er "Watt".
  3. Trist for deg, kanskje. Mens for henne kan det være en fordel å finne ut fort at dere ikke er kompatible
  4. Nå gjelder jo det strengt tatt de fleste fetisjer og kinks at de ikke nødvendigvis trenger å "ha noe med sex å gjøre" (hva du enn legger i det) for at man skal bli seksuelt tent av det. Det er mange ting folk blir opphisset av som ikke har noen logisk tilknytning til stimulering av kjønnsorganer, og hvordan hjernen former de koblingene tror jeg ikke man har noe godt svar på. Men det endrer ikke at det finnes folk som blir seksuelt tent av å for eksempel å sprekke ballonger, og man trenger ikke nødvendigvis forstå hvorfor en person har den fetisjen og hva det er som er opphissende med det for å akseptere at det er en del av den personens seksualitet.
  5. Nettopp fordi parafilier gjerne ikke er noe man forteller venner og bekjente om, så er nok sexarbeidere en bedre kilde til hva som er typiske kinks enn det en "vanlig" person observerer.
  6. Tja. I følge en sexarbeider jeg kjenner så mangler det ikke på mannfolk som er villige til å betale i dyre dommer for å bli tisset på, så selv om det kanskje ikke er den vanligste kinken så er det nok ikke super-uvanlig heller Er ikke som om det er spesielt risikabelt, så så lenge ingen av partene synes det blir veldig feil så virker det rimelig uproblematisk for min del. (Og hvis hun rapporterer at det smaker søtt, så kan det være et tegn på at du bør få sjekket deg for diabetes.)
  7. Sliter litt med å se at dette skal holde vann rettslig hvis folk bare velger å gi faen i det. Ungdomsklubber får vel heller ikke akkurat sponsormidler fra Nintendo så de har noe å tape på den fronten.
  8. Jeg hadde vel knapt 300.000 etter femårig master. Men dette var i 2003.
  9. Kan jeg bare få påpeke ironien i å på den ene siden være veldig opphengt i at man skal holde seg innen en litt arbitrær juridisk grense, og samtidig ikke ha noen issues med å begå andre, grovere lovbrudd som reaksjon?
  10. Med tanke på at trådstarter er tilflytter, så er det vel fort risiko for at det er noen gastronomiske forskjeller Anyway, spøk til side. Trådstarter: Som andre har nevnt så er seksuell lavalder 16 år. Det er rom for skjønn der det er liten forskjell i alder og modenhetsnivå mellom partene, men som alt annet som involverer skjønn så betyr det at du aldri kan være trygg på at det går i din favør hvis f.eks. jentens foreldre skulle finne ut av det og gå til steget å anmelde. Mitt råd er å ta det med ro, bruke tiden til å hygge dere sammen og bli bedre kjent og sette sexlivet litt på pause frem til hun fyller 16. Da er dere på trygg grunn. (Ja, jeg er fullt klar over at det å sette sexlivet på pause når man er ung og hormonell føles som verdens undergang, men det er veldig bra for dere begge at du unngår kriminelt rulleblad.)
  11. Noen konkret grunn til at du tror hen ikke tenner på deg? Fetisjer og andre parafilier kan selvsagt være dominerende elementer i seksualiteten som det ikke går an å være uten, men sannsynligvis er det heller noe man liker å drive med av og til uten at det trenger å stå i veien for mer "ordinær" sex og seksuell tiltrekning. Det betyr selvsagt ikke at det nødvendigvis er noe man vil være helt foruten heller, så et spørsmål du bør stille deg selv er om du er komfortabel med at dette er noe en partner lever ut uten å involvere deg, enten på egen hånd eller (og det er kanskje vanskeligere å leve med) sammen med andre.
  12. Eh. Innen jeg evt. har byttet til og vekk igjen fra Windows 11 så har det gått så mange år at jeg kanskje ikke en gang er interessert i fotografering lenger. Det bekymrer meg ikke nevneverdig. Altså, jeg hadde gjerne gitt Adobe en engangssum for en standalone-oppgradering til Lightroom 7 eller hva de er på nå. Men jeg gidder ikke å abonnere på software.
  13. Jeg bruker Lightroom 6 fremdeles, og det er usannsynlig at jeg kommer til å kjøpe noe som ikke er støttet av det (bytter jeg D750en blir det med en D850). Hvis jeg noensinne gjør det... vel, da får jeg finne noe annet enn Adobe
  14. Angående lovregulering, så er det lovverket de fleste sexarbeiderorganisasjoner jobber for avkriminalisering, ikke legalisering. Legalisering vil involvere et eget lovverk for å regulere sexarbeid, som vil medføre et skille mellom lovlig og ulovlig sexsalg og opprettholde et svart marked. Kan anbefale denne videoen av Juno Mac som forklarer det relativt greit: Denne saken fra Amnesty om situasjonen i Irland (som har mye av det samme lovverket som Norge og Sverige) er også bra: https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2022/01/try-listening-to-the-people-who-actually-know-whats-going-on/ Nå er jo mange av de negative opplevelsene knyttet til lovverk (trakassering fra politiet, lovverk som hindrer sexarbeidere fra å sikre seg selv, lovverk som holder sexarbeidere utenfor velferdsstaten etc.), så mange av problemene knyttet til sexarbeid løses ved å avkriminalisere. Pluss at da kan ikke politiet polstre oppklaringsstatistikken sin ved å springe etter sexarbeidere. Hvis man i tillegg klarer å fjerne så mye som mulig av stigmaet ved sexsalg, så vil du både øke trivselen for dem som driver med det, og gjøre det enklere for dem som vil slutte med det (siden en bakgrunn fra sexarbeid da ikke vil stå i veien for fremtidige jobber i samme grad).
  15. Det var argumentasjonen som ble brukt, men så innførte de endringene i hallikparagrafen som de facto kriminaliserer sexsalg, og stort sett så rammes sexarbeidere hardere av de relevante lovendringene som helhet enn kjøperne. I tillegg var det lovet hjelpeordninger som skulle støtte folk som ville ut av sexsalg, men de materialiserte seg aldri. Koster penger, vettu.
  16. For de som er interessert i temaet, så anbefaler jeg PionPodden, hvor folk som faktisk driver i bransjen snakker om det de ønsker heller enn å bli snakket over hodet på av andre. Ellers: Sexkjøpsloven bør fjernes fordi det eneste den egentlig oppnår er å gjøre det farligere å selge seksuelle tjenester, ved å gjøre kundene mer paranoide og dermed gjøre det vanskeligere for selgeren å sikre seg selv. Sexarbeideren ender opp med å ta en større del av risikoen i et yrke der maktfordelingen i utgangspunktet er rimelig skjev. Hallikparagrafen bør reverteres til formen den hadde før 2013, hvor utnyttelse faktisk var et krav, fordi det eneste den i dagens form oppnår er... å gjøre det farligere å selge seksuelle tjenester ved å forby sexselgere fra å jobbe sammen for egen sikkerhet. Akkurat nå kan du straffes for "hallikvirksomhet" hvis du: Deler husleie med noen som selger sex (brukes gjerne av politiet til å kriminalisere sexselgere som deler bolig for egen trygghet) Leier ut til sexselgere (Søk opp "Operasjon Husløs" i Oslo og "PIMPIT" fra Trondheim for eksempler, hvor politiet trakasserte sexselgere og fikk dem ulovlig kastet ut av boligene sine ved å true gjerne uvitende husverter med anmeldelse for hallikvirksomhet). Gjør en tjeneste for noen som selger sex som kan ses på som tilrettelegging (e.g. kjører dem til en kunde, med eller uten vederlag) Hjelper sexselgere med markedsføring (f.eks. ved å drive en webhosting-tjeneste hvor en sexselger har hjemmesiden sin.) ...og så videre. Listen er ganske lang. Det litt ironiske i alt det her er at det reviderte lovverket ble i stor grad innført som respons på moralsk panikk over at utenlandske quinder frembød sine attributter i hovedstadens paradegate, så dermed innførte man et lovverk som i praksis gjør gateprostitusjon til eneste lovlige form for sexsalg 🙄
  17. Spørs litt hvor merkene er, men på 6D er vel i hvert fall topp- og bunndekslene i plast (som er svart hele veien gjennom), så eventuelle bruksmerker der blir ikke så synlige. På 5DMkIV er vel nesten hele huset i metall som er malt svart, så naturlig at riper og merker blir litt mer synlige.
  18. Dette. Det er forskjell på å kryptere så tredjeparter som klarer å stjele databasen ikke kan hente ut originalverdien, og å hashe så heller ikke eieren av databasen kjenner originalverdien.
  19. Flere og flere pluss-artikler (som jeg ærlig talt synes jeg burde hatt tilgang til som Tekna-medlem, spesielt siden Helthjem er fryktelig dårlige på å få papirutgaven helt hjem til meg) og nå et forsøk på å få meg til å registrere meg hos enda en forbanna kommentarfeltleverandør... Synes ikke akkurat tu.no er noe særlig å ta vare på lenger.
  20. Som Brodsky sier, innendørs sport er ett av de områdene hvor det fort kan koste penger å få god nok ytelse. Jeg tror 50mm blir litt for ufleksibelt og gjerne litt kort brennvidde til det bruksområdet. Jeg ville holdt øynene åpne på bruktmarkedet og sett hva du kan få en Sigma 50-100 f/1,8 for evt. Det blir fremdeles ikke billig, men fort rimeligere enn fullformathus og 70-200 f/2,8 (som gjerne er regnet som "gullstandarden" til den typen fotografering). Alternativt kan du se litt på hva det vil koste med et brukt hus i 5D-serien og en brukt, litt eldre modell 70-200 f/2,8 (gjerne tredjeparts, e.g. Sigma eller Tamron) Skal du ha noe stort rimeligere som samtidig gir tilstrekkelig grei eksponering med kort nok lukkertid, så må du gjerne gå for fastoptikk som Brodsky nevner, med den mangelen på fleksibilitet det innebærer.
  21. Strengt tatt har ingen fullformathus samme fatning som 30D, men de kan bruke mye av den samme optikken. Canon har to halv-kompatible fatninger for speilreflekskameraene sine. Fullformathusene har EF-fatningen, som de innførte da de begynte å lage autofokusoptikk en gang på åttitallet. APS-C-husene (e.g. 30D) har EF-S-fatning, og EF-S-optikken er i utgangspunktet laget for et mindre sensorformat. Den er konstruert så den projiserer en mindre bildesirkel, samt at den gjerne stikker lengre inn i kamerahuset (som er mulig fordi APS-C-hus har et mindre speil). Så: EF-optikk passer på både fullformathus og APS-C-hus. EF-S-optikk passer ikke på fullformathus. Og så er det noe tredjepartsoptikk som er konstruert for APS-C-bildesirkel (og vil derfor gjerne gi mørke hjørner på fullformatsensor), men bruker EF-fatningen slik at det går an å montere det på EF-kamerahus. Av speilreflekskameraene så bruker 1D og 5D-seriene EF-fatningen. De to, tre og firesifrede modellene (e.g. 90D, 850D, 2000D) bruker EF-S-fatningen. Det samme gjelder 7D-serien. Alt av speilløse bruker en ny fatning som ikke er kompatibel med de gamle fatningene uten en adapter. Om du kan bruke den optikken du har med et fullformat speilreflekshus må du nesten bare sjekke. Om optikken har "EF-S" i navnet kan du ikke det. Heter den bare noe med "EF" kan du det.
  22. Moren til de her nusselige små nurkene er uføretrygdet.
  23. Vi har gode nok marginer til at alt av barnetrygd (pluss engangsstønadene) går til fondssparing som vi så casher ut til ungene når de virkelig trenger det (e.g. egenkapital til bolig, ekstrautgifter til utenlandsstudier el.l.) Men ellers så har vi en konto vi disponerer sammen, der vi betaler inn hver måned proporsjonalt etter inntekt. Den brukes til alt av husholdningsutgifter: E.g. betjene lån, alt til bilhold, mat, vedlikehold, offentlige avgifter etc. Hadde vi hatt behov for det hadde barnetrygden også gått inn der. Så jeg vil anbefale den løsningen. Så får dere finansiere individuelt forbruk med det som er igjen etter overføring til felles konto.
×
×
  • Opprett ny...