Gå til innhold

asdffdsa

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asdffdsa

  1. Jeg er skeptisk til at man automatisk kan kjøre lett motorsykkel bare man har førerkort klasse B (bil). Det bør i det minste være noen kurs man må igjennom. For det å kjøre motorsykkel krever en helt annen årvåkenhet i trafikken. Man må rett og slett være mer på vakt og tenke litt annerledes enn man normalt gjør når man kjører bil. Spesielt siden et evt. sammenstøt blir så veldig mye mer alvorlig når man kjører motorsykkel. 

     

    Derfor mener jeg man bør kunne håndtere motorsykkelen på en bra måte. Alle klarer å sette seg på en moped og kjøre avgårde. En moped blir som oftest brukt som transportmiddel fra A til B som skole, jobb etc. hvis det ikke er for langt. 

     

    Men lettmotorsykkel går det fortere, aksellerasjonen blir omtrent som en bil og at en 18 åring med førerkort klasse B som kanskje ikke engang har kjørt moped skal få sette seg på en lettmotorsykkel å dure avgårde mener jeg blir litt vågalt uten noe som helst krav til å bestå noen tester.

     

    Jeg har nå kjørt tung motorsykkel i fem år og tok førerkort på tung motorsykkel når jeg var 37 år gammel. Nå er det riktignok vesentlig forskjeller på lettmotorsykkel og tung sykkel, men prinsippene er de samme. 

     

    Men at mopedene bør gjøre 50-60km/t er jeg enig i. Jeg kjørte moped på vei til jobb noen ganger i fjor sommer og jeg har aldri følt meg så "fanget" i trafikken noen gang. Jeg var faktisk redd ett par ganger da bussen kjørte forbi meg like før en bakketopp og måtte svinge inn da det kom bil i møte. Autovernet på ene siden og bussens bakhjul en halvmeter unna meg. 

     

    Å ligge i 45km/t i en 60 sone hvor de fleste biler ligger i rundt 70km/t er ikke trivelig og er direkte farlig mener jeg. Vertfall føltes det slik, å jeg kjører som nevnt tung sykkel på det femte året. Sistnevnte (når man har kjørt en del) virker langt tryggere i trafikken. 

     

    Men man er selvsagt usnett utsatt på to hjul, og blir farten høyere enn kunnskapene så går det som oftest galt. 

     

    Nå er vel ikke forslaget å la alle med klasse B kjøre lett motorsykkel.

     

    Sitert fra endringsforskriften:

    Elever med førerett i klasse B skal ved erverv av klasse A1 gjennomføre grunnkurs
    klasse A1, A2 og A jf. § 9-6 og § 9-7. 
    Eleven skal i tillegg gjennomføre obligatorisk kurs ved utvidelse fra klasse B til klasse
    A1 jf. § 9-20a. Kurset er på 5 undervisningstimer. Den praktiske øvingen gjennomføres ved
    at eleven kjører alene på motorsykkelen. Lærer kan maksimalt undervise 2 elever om
    gangen.
    
  2. Har sendt mail til samferdselsdepartementet selv. Ikke noen antydning til svar enda.

     

    Har forsåvidt meldt meg på grunnkurs klasse A1, A2 og A. Da dette kommer uansett til å bli et krav til førerretten, og det gjelder for alle klassene, tenker jeg det er like greit å få dette unna. Kommer nok til å bli økt etterspørsel om endringen går gjennom. Og det blir en mindre ting å gjøre dersom jeg må opp på A.

  3. Et argument som jeg ser går igjen er at 125cc er en del av en innstegsmodell for mc-kjøring, at man helst bør starte på dette nivået før man avanserer opp til klasse A2 og A etter et par år med kjøring.

     

    For min del, hvor jeg er over 30, er det mest økonomisk forsvarlige for meg med tanke på eventuell oppkjøring å gå direkte til A-sertifikatet. 

     

    Selvfølgelig kan jeg velge å kjøre en 125cc etter å ha fullført A, men i realiteten hadde jeg nok heller kjørt noe med betydelig høyere kraft og vekt. 

     

    Satt på spissen kan man argumentere for at en revidert modell med lavere terskel for den laveste klassen bevarer innstegsmodellen og her igjen reduserer risiko for fører, slik at man får trening på en "enklere" sykkel før man avanserer opp til de høyere klassene.

    • Liker 1
  4. Slik jeg forstår det så består høringen av to deler. En med endringer i opplæringskrav som inneholder presiseringer o.l. som nå trer i kraft 1. juni, og en del med forenkling av A1 dersom du har førerkort klasse B. Siden del 1 ikke var på oppdrag fra samferdselsdepartementet har vegvesenet skilt ut denne og gjennomført endringene. Del 2 mangler tilbakemelding fra samferdselsdepartementet, som ikke har tatt noen beslutning enda. 

     

    Strengt tatt er vi fortsatt på vent, men det finnes håp.

     

    Fikk innsyn i dokumentet jeg nevnte over, det inneholdt samme informasjon som lovdatalinken under.

  5. Nice! Nå snakker vi :D

     

    PS: b-die minne begynner å forsvinne, så lurt å kjøpe mens det er på lager ;)

     

    Lenge siden jeg har vært i markedet for nytt minne. Kunne du gitt en pekepinn på hva som er fornuftig å kjøpe mtp innkjøp av nyeste ryzenserie? Tenker rundt 2-3k for 16gb og høyest mulig ytelse

  6. Hei,

     

    Trenger ny bil og vil gjerne oppgrade litt på størrelsen slik at det blir enklere å ta med sykkel opp på fjellet. Ser i hovedsak etter en bil i trondheimsområdet.

     

    Har sett litt på subaru forester og honda cr-v, men trenger tips til hva som kan være fornuftig å kjøpe da jeg ikke har spesielt peiling på bil. Helst bensinbil

     

  7. Hei,

     

    Har en stasjonær jeg vurderer å selge. 

     

    Inneholder:

     

    Samsung 970 NVME 500 gb

    Asus Strix 1080ti med EK vannkjølingsblokk og bakplate

    AMD Ryzen 1700 med EK supremacy vannblokk

    D5 pumpe med reservoir, 

    420 radiator med Noctuavifter

    360 radiator med gentle typhoonvifter

    850W PSU gold+

    Asus Prime x370 Pro hovedkort

    16 GB 3200 ddr4

    Sitter i et fractal design define s

     

    Hva vil ca-pris være på denne?

×
×
  • Opprett ny...