Gå til innhold

Thoth

Medlemmer
  • Innlegg

    149
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thoth

  1. Jeg synes den beste løsningen er å bruke harddisk skuff. En vanlig disk monteres i en skuff som etter behov kan dyttes inn i en ramme som er montert i en 5 1/4 brønn.

     

    Alternativ 1, Alternativ 2, Alternativ 3

     

    Alternativ 4.

    Ramme for 3 S-ATA disker. Dette er min favoritt, selv om vifta bråker forferdelig. Krever 2 x 5 1/4 brønner og har plass til 3 disker. Skuffene til denne er mindre og hendigere.

  2. Jeg er rett og slett avhengig av at noen knekker sperrene, for jeg kommer aldri til å kjøpe musikk eller film som ikke lar seg kopiere til harddisk og videre til mp3-spiller eller htpc/mediacenter.

    Glem heller ikke at du må ha mulighet til å kopiere film-samlingen din når Blu-ray eller HD-DVD blir byttet ut med et nytt format. Jeg har ihvertfall ingen planer om å kjøpe alle filmer på nytt hver gang det kommer et nytt format.

  3. Eneste måten jeg er med på disse teoriene er dersom disken står uten strøm i et par år eller dersom den blir utsatt for et veldig sterkt magnetfelt.

    5445529[/snapback]

     

    Mener du at det kan oppstå feil på en disk som ikke brukes så ofte? Feil som kunne vært ungått hvis den ble startet opp en gang iblandt?

    Jeg har noen disker i bankboks så dette er ganske interessant for meg.

  4. Så prisene på stue spillere for Bu-Ray og HD-DVD ligger vel i ca. samme pris sjikt som ved lanseringen av DVD. Men tror Blu-Ray og HD-DVD vil falle raskere i pris enn det DVD gjorde.

    5393707[/snapback]

     

    Det er ikke sikkert. De kan ikke starte noen stor produksjon før folk begynner å kjøpe, og jeg tror folk kommer til å sitte å vente på en standard.

    Nye (hvis effektive) kopisikringer kommer også til å begrense filmfrikenes interesse. Filmfrikene (som meg) holder hjulene i gang frem til hvermansen finner ut at de kan få spillere til 1000 kroner og filmer til 99 kroner i matbutikken og salget virkelig kan ta av.

    Personlig kommer jeg heller ikke til å være særlig rask til å hoppe på et system som f.eks har en effektiv sonesperring. Grunnen til at jeg kjøpte min første DVD spiller i 1998 var at den var sonefri og at jeg dermed hadde et mye større marked å plukke filmer i, enn de (ca. 10?) titlene som var tilgjengelig i Norge.

  5. Takk for et veldig bra svar.

    En ting: jeg synes det ser ut som artist og album tittel kan være hentet fra ID-tag (kan også være kataloger?), men at sang tittel er filnavnet?

     

    Jeg leste i en omtale at FLAC bare er støttet hvis komprimeringsmodus 1 eller 2 er brukt? Høres veldig rart ut siden 5 er default. Vet du noe om det?

    Litt skuffende at FLAC ikke spilles gapless, men et opphold på 0.044 sek. høres vel nesten ikke.

     

    Jeg kommer til å bruke mest MP3 filer, men muligens FLAC for album hvor det ikke er opphold mellom sporene.

  6. Jeg vurderer å kjøpe iAudio X5, muligens X5L. :hmm:

    Har lest en del omtaler men har likevel en del spørsmål som jeg håper noen kan svare på:

     

    - Hvordan holder batterikapasiteten seg over tid.

     

    - Den støtter vel ikke sortering på ID-tag, men viser den ID-tag under avspilling, eller bare filnavn? Fint om noen klarer å sette inn et bilde av hvordan skjermbildet ser ut under avspilling av musikk.

    - Støtter den playlist? Kan de redigeres i f.eks. notepad (tekstbasert)?

    - Kan den spille FLAC gapless (uten mellomrom opphold mellom spor som henger sammen)?

     

    - Hvor lenge har du hatt den?

    - Eventuelle andre ting du er spesiellt fornøyd med, eller ikke førnøyd med?

  7. Min 2.5" montert i eksternt kabinett og med lærfutteral utenpå tok kvelden etter å ha seilt ned fra et bord og landet på parkett 50 cm nedenfor. Disken var ikke i drift når den falt ned. Den gikk å starte opp, ingen ulyder, men masse lesefeil. Hjalp ikke å formatere å legge inn nye data heller. Siden den likevel var ødelagt åpnet jeg den, men alt så normalt ut, og uten tegn til skader, og lesehodene var pent parkert.

    Så en disk tåler ikke falle i bakken, men hva som egentlig skjer fatter jeg ikke.

  8. Noen som har en anbefalt størrelse på C:\ partisjonen. Det er smart å ikke gjøre den alt for stor har jeg hørt. Til opplysning så er det en WD Raptor 74GB det er snakk om, hvis det har noe å si.

    5315963[/snapback]

     

    Det avhenger av hva du har tenkt å ha på C: partisjonen. Noen har kun Windows der, og programmer og alt annet på en eller flere andre partisjoner.

    Jeg har Windows og programmer på C:. På bærbar har jeg kun 4gb, på stasjonær 10gb, med 5gb ledig. Da kjører jeg temp og swap-fil på C: og har Office og masse andre programmer. Hvis du har mye spill må du kanskje ha større partisjon eller ha de på en egen partisjon. Jeg synes det er best å ha OS og programmer (inkludert spill) på samme partisjon siden programmene ofte legger filer under Windows kataloger uansett. Dessuten lager jeg image av C: partisjonen som jeg kopierer tilbake med 'jevne' mellomrom eller hvis det blir noe rusk i systemet, og da er det greit at både OS og programmer er på samme partisjon.

  9. Jeg er kanskje subjektiv, men iAUDIO X5 (og iAUDIO generelt) har alltid fått meget bra omtale på tester når det gjelder lydkvalitet.

     

    Denne kan også spille FLAC formatet, et format som ikke taper kvalitet ved komprimering.

     

    Mvh

    Einar

    www.vostok.no

    5305950[/snapback]

     

    Jeg vurdere X5 selv, men har lest i et review at den bare støtter FLAC filer som er komprimert i level 1 eller 2. Vet du om det stemmer? Høres litt rart ut synes jeg. Den burde takle default som er 5. En annen ting er at den ikke kan lese ID-tag fra hverken mp3 eller noen av de andre formatene??

    Uansett er den fristende - særlig X5L med 35 timers batteri.

  10. cy_demon,05/12-2005 : 14:22]Hvis du stadig faar CRC feil paa data du har flyttet rundt paa. Muligens er det snakk om defekt hardware. Som regel hovedkortet.

    5254786[/snapback]

     

    Jeg hadde problemer med det for noen år siden, da viste det seg at det var feil på USB kontrolleren på det eksterne kabinettet jeg brukte.

    Det var to feilmeldinger som gikk igjen, den en var CRC feil, den andre var noe sånt som at 'forsinket skriving ikke kunne utføres fordi enheten ikke ekstisterer'. Husker ikke helt ordlyden, for jeg har iheldigvis ikke sett den på lenge.

  11. Jeg bruker eksterne harddisker til backup av mine data, og lurer derfor på om man kan være 100% sikker på at dataene er riktig overført når man kopierer mellom to disker?

    Jeg har jo noen ganger i årenes løp fått melding om 'cyclic CRC error' eller noe i den dur, men kan man stole på at alt er i orden så lenge man ikke får noen feilmelding?

    Samme spørsmålet gjelder forøvrig kopiering fra CD/DVD etc.

  12. Men 1.5 X var veldig lite, har en Benq selv, med de innstillingene, og det går endel fortere enn det. Så jeg tror det er noe muffens på gang.

    5216621[/snapback]

     

    Hmm, det var visst ikke helt sant. Sjekket på nytt nå og rippingen begynner visst på ca. 5X og øker litt etter hvert.

    Men er det likegyldig om jeg ripper med "drive caches audio data" huket av og velger "Copy" eller om jeg kjører uten at den er huket av og velger "Test & Copy"?

    Alt var mye enklere med min gamle NEC3500 som hadde C2 støtte.

×
×
  • Opprett ny...