Gå til innhold

melwasul

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av melwasul

  1. Jeg tok en rekke bilder av Powerade-drikkeflasken min. Den var opprinnelig blå, men det ble grønn på bildet, hehe. Dette bildet er ikke manipulert. Bare litt fargekorrigert og justert litt på levels. Jeg brutke en grønn laserpenn og en laaang lukkertid ;)

     

    Kamera: Canon EOS350D

    Lukkertid: 15 sek

    Blenderåpning: F/18

    Brennvidde: 35 mm

     

    Du ser kanskje at det er litt kornete der laseren treffer, er det ikke på grunn av bildekvalitet. Laseren er kornete. Ellers er jeg fornøyd. Håper ikke at ideen var oppbrukt?

    post-76486-1220035645_thumb.jpg

  2. Jeg liker slike bilder som skiller seg fra andre. Øynene hennes er noe som utstråler mest på bildene. Du legger kanskje litt altfor mange, så er det vanskelig å finne et bilde jeg liker best. Men jeg tror det er et av de mørke bildene jeg liker best. Kanskje fordi jeg liker mørke bilder med skygger.

  3. Jeg har ikke studert media og er heller ikke noen fotoekspert. Men jeg bruker sjelden blitz og syns ofte at det ødelegger bildet som gir et unaturlig lys i omgivelsen. Portrettbilder får personene ofte rare øyne eller uttrykk (spesielt de som ikke er vant til blitz). Også blir det ofte skygge av personen/tingen på veggen.

     

    Jeg skjønner at fotokameraet trenger lys for å kunne ta bilde, men jeg syns da at det er bedre å lyssette ordentlig. Eller finne fram stativ og bruk lenger lukkertid.

     

    Jeg kan skjønne dersom dere har travelt med å ta et "blinkskudd" der ute i mørket, men ellers ser jeg ingen grunn til å ha blitz... Hvorfor bruker dere blitz egentlig?

  4. Jeg har prøvd Canon EOS 350D nesten et helt år på folkehøyskolen ifjor. Jeg var derfor ikke i tvil om å kjøpe 350D selv om jeg ikke har prøvd Nikon. Kjøpte det billig like før de sluttet å selge Canon 350D. Også Canon passer bedre for meg fordi jeg allerede har et Canon-videokamera som kan bruke EF-objektiver. Herlig!

     

    Jeg er nybegynner når det gjelder objektiver. Folkehøyskolen hadde ikke noe annet enn kitobjektiv, og jeg har nettopp fått meg et nytt objektiv utenom kitobjektiv. Skal også kjøpe et teleobjektiv snart jeg får lønnen. Jeg kjøper kun EF-objektiv, for jeg tenkte å bytte til et mer avansert kamera senere i framtiden.

     

    Men jeg er kjempefornøyd med Canon EOS 350D så langt ;)

  5. Vet ikke om det er riktig subforum å legge i, men jeg har tenkt å bestille en god del varer fra bhphotovideo.com neste uke, hvor blant dem er Tele-objektiv, stativ, osv. Mest mulig som jeg trenger for å spare fraktpris. Så tenkte jeg at jeg trenger ekstra batteri fordi jeg ønsker å ta flere bilder på Roskilde festivalen.

     

    Jeg har også tenkt å kjøpe et par ekstra batteri til Canon 350D'en min. Jeg har funnet batteriet, men valget var mellom 850mAh og 740mAh. Jeg er ingen elektriker, men jeg vet at det er forskjellig strøm her og i USA.

     

    Etter villsurfing på fotovideo.com, fant jeg ut at de solgte 740mAh. Jeg vil gjerne få det bekreftet at jeg skal kjøpe batteriet NB-2LH med 740mAh.

  6. Jeg har ikke prøvd Sigma 18-50mm, men jeg har planer om å kjøpe det. Men jeg håper at det er noe feil med objektivet ditt, siden de ser noenlunde like ut. Jeg er enig med at det burde være bedre når du betaler tusenlapper ekstra.

     

    Men jeg har lagt merke til at når du har mindre blenderåpning på Sigma, tar det skarpere bilde enn Canon på f5.6 og 7.1. Men Canon tar skarpere bilde når det er f3.5. Merkelig. Også ser det ut som Sigma tar lysere bilde? Selv om du har satt på samme blenderåpning på begge, eller er det bare at dagen ble mørkere? hehe

×
×
  • Opprett ny...