Gå til innhold

T0mmy

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av T0mmy

  1. Det gjør det også.

    Men kvitteringen er ditt eneste bevis på kjøpsdato, kjøpesum og hvem som er selger.

    Uten kvittering på den nye skjermen vil du sannsynligvis få avslag på en eventuell reklamasjon senere. For det er ikke sikkert at Elkjøp har en kopi av denne kvitteringen i sine systemer siden det i utgangspunktet var et låneprodukt.

     

    Pass imidlertid på at kjøpesummen på kvitteringen overstiger 1000 kr (helst mer).

     

    Er det flere enn meg som reagerer på at Emma22 ifølge Forbrukerrådet ikke kunne få mer enn 1000 kr ved heving?

    Ved heving skal jo begge parters ytelse leveres tilbake, dvs 3750 kr, med de unntak som allerede er nevnt. Det er jo uansett selgeren som må kreve nyttevederlag, det trekkes jo ikke automatisk... Hvis selger har krevet det, så virker jo Alastors regnstykke korrekt, og dette viser et helt annet beløp enn det Forbrukerrådet opererer med.

  2. Har sett litt på kjøpeguiden i forbindelse med en liten oppgradering av PC-en.

     

    Har i dag Club 3D nVidia GeForce 6800GT 256 MB PCIe:

    6800 GT 256MB (350/1000) (5.6/32.0) (AGP/PCIe) 256-bit

    - 16 pixel processors – 16 TMUs – 16 ROPs - 6 vertex processors

    The card is substantially faster than a 6800. GDDR3 memory can achieve higher frequencies than the slower GDDR which cards like LE and NU are equipped with. An unmodded X800 Pro is a bit slower.

    Viftelyden har irritert meg lenge, og jeg er nå på jakt etter et vifteløst kort. Har sett litt på kort i serien 8600GT:

    8600 GT 256MB (540/1180/1400) (4.32/22.4) (PCIe) 128-bit D-DLDVI

    - 32 unified processors – 16 TMUs – 8 ROPs

    The performance is about the same as a 7800 GT which in turn puts it ~15% above a 7600 GT. An 8600 GTS is about 15% faster.

    Hva vil den praktiske forskjellen være på dsse to kortene?

     

    Jeg stiller to absolutte krav til det nye skjermkortet; det skal være nVidia og det skal ikke være dårligere enn det jeg har i dag.

     

    Jeg spiller ikke like mye nå som jeg gjorde tidligere, og er derfor ikke ute etter noen toppmodeller. Likevel hadde det vært fint om kortet kunne ha taklet noen av de nyere spillene, så jeg i hvert fall får prøvd de. Dette er ikke et absolutt krav...

     

    Er det noen som har noen anbefalinger?

  3. Kom plutselig på at jeg selv bruker ShellExView for å fjerne diverse menyvalg for WMP.

    Dette programmet fungerer i hvert fall sånn at du kan aktivere/deaktivere ulike valg, men det kan være litt vanskelig å vite akkurat hva som skal bort. Programmet gir deg ikke mulighet til å fjerne enkeltvalg, som f.eks. to av de fire WinRAR-valgene. Du fjerner i stedet alle valg for et program. Mulig du kan bruke programmet til ditt formål likevel.

     

    Hvis du skal prøve det:

    Når du får opp listen med "Extension Names", sorter etter "Type", og se etter "Context Menu"...

  4. Takk for forslaget  :thumbup:  (det funka), men det er ikke helt det jeg er på jakt etter. Forslaget som du kom me gjelder jo bare WinRAR, mens det æ e på utkikk etter gjelder i selve Windows. Vet det finnes, har gjort det før...fjernet de valgene jeg ikke vil ha i "høyreklikk-menyen"....men husker bare ikke åssen man gjorde det :hmm:

    8563859[/snapback]

    Har ikke prøvd programmet, men kanskje Context Menu Editor kan være noe for deg?

  5. Hvis hele siden skal midtstilles tror jeg det enkleste blir å legge de tre eksisterende div-taggene inn i en ny div-tag. Behold text-align:center i body-parentesen, og i tillegg oppretter du en egen div-parentes for den nye div-taggen hvor du skriver inn margin: 0 auto; (slett denne teksten fra body-parentesen) i tillegg til andre ting du føler for som f.eks. bredde, marginer osv... Hvis all tekst o.l. midtstilles på hele siden, kan du bruke text-align:left for den nye div-taggen.

  6. Prøver du å skrive inn koden nøyaktig slik du kopierer den fra YouTube (dvs alt på en linje)?

    Virker litt rart at den skal legge inn linjeskift automatisk.

     

    WordPress skal jo bare legge inn det du skriver mellom <div class="entry"><p> og </p></div> (litt forenklet), så jeg kan ikke helt forstå hvorfor den skal legge inn en ekstra </p> dersom du bare kopierer koden over uten noe ekstra trykking og formatering.

  7. Joa, vet jo det, men har sett andre sider som får det til, så jeg satser på at det skal gå.

    Forslaget ditt blir samme opplegget som skrev i posten over, er bare to forskjellige måter å gjøre det på. Hvis jeg ikke finner ut noe mer går jeg kanskje for en av de løsningene.

     

    Men jeg begynner å lure på om dette kan være et server-problem og ikke nettleser/script-problem. På den lokale serveren jeg har satt opp virker ingen av de måtene jeg har prøvd i noen av nettleserne. Så lenge det er æøå i filnavnet får jeg Forbidden. Mens hos webhosten min fungerer det delvis som nevnt over. Er det noen måte jeg ved hjelp av htaccess kan bestemme kodingen av filnavn?

  8. Mener du at du kalte filen for Aar.doc mens den lå på serveren for så å kjøre denne koden?

    header('Content-type: application/msword');
    header('Content-Disposition: attachment; filename="År.doc";');
    readfile('Aar.doc');

    Eller brukte du en annen metode?

     

    Dette kan selvfølgelig være en mulighet, men nå som man får kjøpt domener med æøå, så bør man jo også kunne ha disse tegnene i filnavn også. Har i hvert fall lyst til å prøve en liten stund til før jeg gir opp, selv om nytteverdien nå er i ferd med å forsvinne i forhold til tidsforbruket.

  9. Har prøvd litt nå med Content-Disposition, og det første problemet var at filen som ble lastet ned var tom. Jeg la derfor inn en funksjon som sjekket om filen eksisterte, hvis ikke skulle den gi feilmelding. I feilmeldingen la jeg i tillegg inn url'en som scriptet spurte etter.

     

    Problem 2 ble da at hver gang jeg prøvde å laste ned filen, fikk jeg beskjed om at den ikke fantes (sikkert derfor den tidligere filen var blank), men hvis jeg kopierte url'en som scriptet spurte etter og limte den inn i adressefeltet, lastet den ned filen slik den skulle.

     

    Videre prøvde jeg å bruke dette scriptet som jeg trodde var et ferdigscript som skulle fungere. Den inneholdt i tillegg mange flere headere, og noen av dem gjorde i hvert fall så alt fungerte. Alle filer (også de med æøå) virket nå som de skulle.

     

    MEN: foreløpig var alt bare testet i Firefox...

    Ved testing i Opera og IE er jeg igjen tilbake til det opprinnelige problemet. Filer uten æøå går fint, men så fort de inneholder æøå får jeg følgende beskjed med ferdigscriptet: "NO FILE HERE", hvilket betyr at filen ikke eksisterer.

     

    I adressefeltet i IE ser jeg at dokumentet scriptet spør etter er "%c3%85r.doc", mens det egentlige navnet er "År.doc". Å skal vel egentlig erstattes med %C5 ??

     

    Det virker på meg som om det er noen konflikter mellom ulike charset-definisjoner, men på dette området vet jeg lite annet enn at det er viktig å spesifisere dem. Som nevnt tidligere viser mb_detect_encoding() at filen (eller filnavnet?) er kodet i UTF-8, mens selve html-dokumentet hvor linken er, har iso-8859-1 som content type/charset.

     

    Noen som har noen forslag?

  10. Sliter litt med å få æøå i filnavn til å fungere på siden min.

    Har laget et dokumentarkiv som leser ut filene i en mappe, og linker til disse.

     

    Filnavnet kjører jeg gjennom rawurlencode() og ikke urlencode() for å slippe at mellomrom erstattes med plusstegn, men jeg har prøvd begge deler i forhold til æ/ø/å-problemet uten forbedring.

    I Firefox 2.0 fungerer dette smertefritt, og den leser %20 (mellomrom) og alle de andre verdiene korrekt. Når filen lastes ned og lagres inneholder den da æ/ø/å. Filen "tøys og tull.doc" lagres som "tøys og tull.doc"

    I Opera 9.02 leser den mellomrom korrekt, men de andre verdiene blir stående. "tøys og tull.doc" blir da lagret som "t%F8ys og tull.doc"

    I IE6 leser den også mellomrom korrekt, men den stripper de andre verdiene. "tøys og tull.doc" blir da lagret som "tys og tull.doc"

     

    Denne siden tror jeg gir en forklaring på hvorfor IE og Opera skiller seg ut fra Firefox (eller omvendt). Tydeligvis er det Firefox som her følger standardene, men det hjelper lite når det går utover brukervennligheten for de andre nettleserne.

     

    Ved å bruke mb_detect_encoding finner jeg ut at filene uten æøå gir ASCII, mens de med æøå gir UTF-8. Jeg har ikke satt noen encoding selv via htaccess (Serveren er Apache 2.0.58 / FreeBSD). Men selve html-dokumentet har iso-8859-1 satt som content-type. Har sett litt på og prøvd med utf8_encode(), men har ikke fått noe positivt ut av det.

     

    Er det noen som har vært borti dette før, eller vet om en alternativ løsning? Målet er å få lagret filen med det riktige navnet (uten å måtte skrive det selv) i alle tre nettleserne.

×
×
  • Opprett ny...