Gå til innhold

vebbi

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vebbi

  1. Problemet begynte med at en gang jeg bootet, kom det feil på windows. En av filene var korrupt eller ødelagt. Jeg prøvde flere forskjellige ting, bl.a sikkermodus og siste fungerende innstilling. Men, da jeg prøvde å boote med linux cd, kom det bare svartskjerm. Tok selvfølgelig ut CDen, men problemet fortsatte.

     

    Jeg prøvde å boote harddisken til laptopen(SATA) opp med min stasjonære pc, men jeg kom meg fortsatt ikke inn på disken. Jeg fikk opp at filene fortsatt var korrupte. Harddisken er ærlig talt ikke problemet, den er det bare å formatere. Dessuten har jeg prøvd med en ny 80 gig HD, men svartskjermproblemet vedvarer.

     

    Det var en gang jeg fikk frem skjermbildet i BIOS, og det var da jeg fikk et tips om å ta ut strømmen i 10 sek før jeg tok den inni igjen og startet. Da tenkte jeg at nå var det i orden, og tok inni ny windows cd. Men siden det har jeg fortsatt ikke fått frem skjermbilde.

     

    Så.. noen som har noen tips? At jeg fikk frem skjermbildet en gang viser at det ikke er helt håpløst...

  2. Jeg har brukt EWB i hele år(vk1). Helt forferdelig program, hadde et mye bedre program på grunnkurs. Tidligere i år hadde jeg som prosjekt å bygge en FM sender. Da jeg var ferdig å simulere i multisim, måtte jeg jo lage kretsen i ultiboard. Men det jeg ikke visste var at standard for banene var på toppen av kortet(sammen med komponentene). Det jeg etter hvert fant ut, var at det gikk an å switche banene til undersiden, men når banene ligger på undersiden går det ikke an å forandre på de (!) Det går ikke an å slette de eller noe annet. :no:

  3. Høres ut som det har fått litt juling, ja..  :hmm:

     

    Disse viftene du snakker om, er det bare helt vanlige vifter, eller er det VGA-kjølere?

    6326759[/snapback]

     

    Dvs? 20mm viften hadde tilkobling på skjermkortet, mens 80mm i utgangspunktet er en CPU vifte så jeg har koblet den på noe som jeg tror er -12v på hovedkortet(viften går motsatt vei i forhold til vanlig tilkobling til cpu viften)

     

    Forstår ikke helt hvordan skjermkortet ble ødelagt. Det skal jo ikke ha noen betydning at 0v ledningen til viften ryker.. eller?

  4. Tidligere i dag hadde jeg, som mange ganger tidligere problemer med varmen på mitt radeon 9800 kort. Midt i et game på wc3 klikket pcen, og da bestemte jeg meg for at det var siste gangen. Jeg hadde fra før av byttet ut viften på skjermkortet, men det hjalp ikke. Jeg byttet den ut igjen med en 80 mm vifte (den gamle var 20mm), men jeg tok ikke av 20mm'eren. Problemet er da at når jeg la 20mm på oppsiden av kortet røk den ene ledningen(ground/0v) .. og da luktet det svidd. Jeg skrudde selvfølgelig av pcen umiddelbart, men når jeg nå har bootet PC-en opp igjen er det "striper" på skjermen.. Så jeg lurer på om noen av dere vet om noen måter jeg kan fikse skjermkortet på eller er GPU-en permanent skadet?

  5. Kom opp i data jeg.. skal ha eksamen på mandag, og kommer desverre til å ha litt gammelt stoff (dvs muligens SD RAM o.l) Dette har jeg fått vite jeg kommer til å ha om:

     

     

     

     

    * Historiske utviklingen til PC, CPU og OS

    * Praktisk driftsarbeid. Forklare alle enhetene og bus systemene i en PC

    * Minne

    * Personvern og Datatilsynet

    * Inn og utenheter som printere og skjermtyper.

     

    Hadde det vært ting som DDR ram o.l hadde det vært lett, men jeg har da om eldre komponenter.. Det jeg lurte på var om dere hadde linker og tips til litt eldre ting? (prøven er basert på maskinvare bok som er fra år 2000 så..)

  6. Jeg har en elektronikk oppgave denne uken som jeg kunne trengt litt hjelp med. Oppgaven er som følger:

     

    Du har bygget en forsterker som er plaget av overoppheting. I den forbindelse skal denne utstyres med et display som viser temperaturen. Dette for å kunne visuelt observere temperaturen i forsterkeren. Blokkskjema for dette er vist nedenfor:

     

    elektronikk.JPG

     

    a) Konstruer den nødvendige elektronikken

     

    For å være helt ærlig så stinker jeg i digital.. På forhånd takk :)

  7. Hei. Jeg går VK1 Elektronikk, og i digital elektronikk har jeg da en oppgave som er som følger:

     

    4. a) Bli kjent med minnekretser.

    - ROM

    - EPROM

    - UV EPROM

    - RAM

    1. statikk

    2. Dynamikk

    - FLASH minne

     

    Det meste av det er ganske greit egentlig, men UV EPROM er det nesten ikke stoff om på nettet (tror det er pga det er en gammel standard elns). Spørsmålet mitt er som følger:

     

    - Hvordan fungerer UV EPROM

    - Forskjellen mellom EPROM og UV EPROM

    - Annen eventuell info

     

    På forhånd takk :)

  8. Jeg går VK1 elektronikk, og disse 3 ukene har vi i oppgave å bygge et kretskort med en eller annen funksjon for å så dokumentere og prøve det etterpå. Det kan være innen Lyd, styringskretser, USB, og andre ting. Bør ikke koste over kr 500,- . Noen forslag?

  9. Jeg har tenkt å kjøpe meg en ny 512 mb brikke, slik at jeg har 1024 ram. Fra før av har jeg en 512 pc2700 brikke, er ikke sikker på produsent, men har klokket de til 3200. Om jeg kjøper en ny 512 mb pc3200 brikke med bedre timings enn det den gamle ram brikken min har, vil begge brikkene da bruke timingsene til den dårlige brikken? Hadde vært greit med tips her :)

  10. Skulle likt å se folk spille wow glatt med full grafikk med 512mb minne, der er det 1gb minne som trenges..

    BF2 er vel bevist og testet ut at det kjører best med 2gb minne..

    Tror de fleste spillene som trenger 2gb er onlinespill, og det blir jo flere av dem hele tiden..

    Men uansett, mer minne er bra, man kan ha for lite, men ikke for mye.

    5171264[/snapback]

     

    Jeg spiller WoW glatt på full grafikk med 512 mb ram. Eneste som lagger er når jeg flyr inn i byene..

  11. Hvordan vet du at det er skjermkortet som er problemet?

    Har du prøvd med et annet skjermkort?

    Funker det på andre spill?

    Har du kjørt memtest for å se om minnet ditt er i orden? (Google it)

    Hva har du i maskinen? (Hovedkort, cpu, ram, psu, harddisk. Evt noe mer)

    Hva er temperaturene mens du "spiller"? (cpu og hk temp)

    5113518[/snapback]

     

    Når jeg måler hvor mye core og memory kortet mitt tåler i ATI Tools, så finner den alltid feil. I tillegg hadde jeg samme problemet før når jeg spilte World Of Warcraft og av og til på Warcraft III. På Warcraft III ordnet jeg det ved å sette ned klokkefrekvensen litt. Ved gamle spill som CS funker det helt fint. 99,9 fps. Prøver uansett å kjøre memtest.

     

    Spec: Intel S478 3.2 ghz

    512 MB PC2700 klokket til PC3200

    Sapphire Radeon 9800 Pro

    300W Strømforsyning

     

    Har ganske bra kjøling på pcen, ved idle ligger temperaturen på CPU'en på 31 grader og 26 grader på hovedkortet. Load er det vel max 45 grader cpu og 42 hkort

  12. Vel.. Nå har jeg prøvd det nye spillet Civilization IV mange ganger, og ingen av gangene har jeg hatt mulighet til å spille det mer enn 15 min før skjermkortet mitt klikker. Uansett hvilken klokkefrekvens jeg bruker på kortet eller hvilken driver jeg har så klikker kortet. Har prøvd omegadriver, ny catalyst driver og gammel catalyst driver. Jeg har byttet vifte på skjermkortet da den andre var delvis defekt, i og med at den "bråkte" hver gang jeg bootet pcen. Ingenting fungerer. Det som skjer er at skjermen fryser og jeg har kun mulighet til å bevege musepekeren vannrett. Nå vil jeg bare ha fram to ting: 1. ALDRI kjøp sapphire. Det har ikke vært noe annet enn problemer med kortet.

    2. Noen som har hatt et lignende problem og evt vet en måte jeg kan ordne det på?

  13. Jeg kunne godt tenkt meg å overklokke CPU'en litt, men problemet er at jeg har hovedkortet Intel D865GBF. I BIOS har jeg kun klokking av minne, som jeg har klokket fra PC2700 til PC3200. Er det noen som vet noen andre måter jeg kan låse opp BIOS'en på? Oppsettet mitt:

     

    CPU: Intel S478 3.2 GHz

    Hkort: Intel D865GBF

    Skjermkort: Sapphire Radeon 9800 PRO

    Minne: PC3200 512 MB (2.5-3-3-7)

    300 W strømforsyning

     

    Kjøling:

    1x 80 mm vifte side

    1x 80 mm vifte bak

    1x 120 mm vifte CPU

     

    Temperaturen på CPU'en holder seg ved idle på 33-34 grader, mens hovedkortet ligger 4-5 grader under der igjen.

     

     

    Alt annet er vel likegyldig.. På forhånd takk for hjelpen!

  14. Jeg kunne godt tenkt meg å overklokke CPU'en litt, men problemet er at jeg har hovedkortet Intel D865GBF. I BIOS har jeg kun klokking av minne, som jeg har klokket fra PC2700 til PC3200. Er det noen som vet noen andre måter jeg kan låse opp BIOS'en på? Oppsettet mitt:

     

    CPU: Intel S478 3.2 GHz

    Hkort: Intel D865GBF

    Skjermkort: Sapphire Radeon 9800 PRO

    Minne: PC3200 512 MB (2.5-3-3-7)

    300 W strømforsyning

     

    Kjøling:

    1x 80 mm vifte side

    1x 80 mm vifte bak

    1x 120 mm vifte CPU

     

    Temperaturen på CPU'en holder seg ved idle på 33-34 grader, mens hovedkortet ligger 4-5 grader under der igjen.

     

     

    Alt annet er vel likegyldig.. På forhånd takk for hjelpen!

×
×
  • Opprett ny...