Gå til innhold

Stinger169

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stinger169

  1. Hei.

     

    Beregning av forsinkelsesrente

    Periode: 19.5.2008 - 5.7.2011

    Beløp: 9 920,00

    Renter: 3 016,13

    Sum: 12 936,13 (øreavrundet til kr 12.936,-

     

    Minus bruksfradrag på kr 3100,-

    Frakt er en håndverker tjeneste som du har betalt for og som er 100% utført (du fikk varen), du kan kun kreve penger tilbake for den fysiske tingen.

     

    Du har derfor rett til å kreve tilbake kr 9836,- fra Komplett.no

     

     

    Anbefaler at du ringer og får en kontaktperson hos komplett på denne saken.

  2. Thorsen har rett.

    Enig. MEN problemet ligger i at man får ikke begge deler med en adapter (med mindre det er USB). Om lyden skal gå inn eller ut er en instilling i Mac'ens "system preference" og her må man da bestemme hvilken vei lyden skal gå!

     

    Nedenfor er et uttak fra brukermanualen til en 13" Macbook pro:

    "If an audio device plugged into the audio port isn’t working

    Unplug the audio device. Choose Apple () > System Preferences, and open Sound

    preferences. In the Input pane, specify whether you want the port to be used for Sound

    Input or Sound Output. Plug the audio device back in."

     

    Dere kan også legge merke til at flere av adapterene er uorginale mac deler. Eg hadde ikke stolt på noe slikt til en mac.

     

    Det kan jo kanskje være at et ipod headsett virker, men eg tviler på bakgrunn av bruksanvisningen fra Apple.

    mac.bmp

  3. Du trenger et av disse.

     

    ptams.jpg

     

    Bare gå ned til selgeren hos Elkjøp og be dem ta inn et til deg :)

     

    Etter å ha sjekket litt rundt, kan eg si med ganske stor sikkerhet at en slik adapter ikke vil fungere. det er audio in/out på maskinen. Dvs at man kan bruke kontaktpunktet begge veier, men IKKE samtidig med en slik adapter.

     

    Her har da ts blitt feilinformert av forhandler. Utfordringen er hvordan man skal gå frem i saken, eller om man skal la den ligge. Eg tror at butikken vil slå seg vrang på et hevingskrav, men hadde det vært min maskin så ville eg gått for et større prisavlag. Det kan jo være lurt å høre med forbrukerrådet hva dei anbefaler først.

  4. Noen butikker tar 100-200kr for å konfigurere nytt sim-kort. Nå kjenner eg ikke til om kortene går under forbruksvare eller om den har begrenset levetid (2 år). Men eg kan aldri tenke meg at det er 5 år på et slikt kort, eg har aldri vært borti slike reklamasjonskrav.

     

    Det som slår meg i denne saken er at det kan mest sansynligvis være rot i datasystemene til operatøren din, i såfall er det bare den som kan rette opp i feilen. Ring operatøren og få dei til å lage sak til teknikerene på tlfnr ditt.

  5. NB: produktet må være kjøpt i Norge. Du kan ikke reklamere i Norge på varer som er kjøpt i utlandet, selv om det går under samme firma!

    Utenlandske nettbutikker med norsk nettside henvender seg til norske forbrukere. Da er de nødt til å forholde seg til forbrukerkjøpsloven og kjøpsloven.

     

    Netthandel går det sikkert greit med. Eg mente kjøp over disk i utlandet. beklager at dette ikke var godt nok spesifisert! Det er kun internasjonal garanti som gjelder da og denne er vanligvis bare på 1 år + man kan kjøpe utvidet garanti som et tillegg.

  6. Det er 5 års reklamasjonsrett på bærbare datamaskiner DERSOM du kjøpte den som privatperson og til privat forbruk.

    Dersom det er en firmapc det er snakk om, er det kun 2 års reklamasjonsrett.

    Feilen og årsaken til feilen avgjør om du kan få gratis reparasjon. Søl på tastaturet for eks. dekkes ikke av produsenten.

    NB: produktet må være kjøpt i Norge. Du kan ikke reklamere i Norge på varer som er kjøpt i utlandet, selv om det går under samme firma!

     

    Du kan få hjelp på linken under :)

    http://support.euro.dell.com/support/topics/topic.aspx/emea/shared/support/dellcare/no/contact_technical_support?c=no&cs=RC1059028&l=no&s=dhs

     

     

    Elkjøp fører trolig også dell i butikk, du kan kanskje prøve der.

    • Liker 1
  7. Eg tror nok ikke at komplett kommer til å gi seg på dette.

     

    Eg stusser også på denne kommentaren: "Jeg fikk null bekjed om dette når jeg pratet med Komplett kundeservice over telefon, jeg fikk kun bekjed om å bruke den antistatiske posen jeg fikk tilsendt."

     

    Om man ikke sikrer hovedkortet godt nok for frakt og det oppstår skader, så står ikke forhandler ansvarlig for dette. Dette pga frakten reknes som et forhold på forbruker sin side.

    I tillegg så blir man møtt med et ganske tydelig og klartekstet deksel, når man pakker opp kortet første gangen. post-72395-1281137095,4869_thumb.jpg

     

    Så eg mener at komplett har retten på sin side til å avvise klagen.

    I denne reklamasjonsaken må nok du desverre sansynliggjøre at produktet var tilstrekkelig sikret for transport og at feilen var tilstede ved kjøpstidspunktet. Noe som eg anser som svært vrient!

    Komplett (som den profesjonelle part) har sansynliggjort at en skade er påført kortet, så om du vil komme noen vei her så kan du jo prøve forbrukerrådet.

  8. Hva feilet hovedkortet?

     

    Det er i tillegg et krav at man skal sette på plastbeskyttelsen til cpu socket, før man frakter hovedkort da desse pinnene tåler minimalt med motstand. Et trykk fra plastikk (mellom socket og veggen i eska)o.l. er nok da dette er skjøre saker. Er en grunn til at man aldri skal presse cpu ned i hk socket ved montering!!

    Eg har hatt mye med komplett.no å gjøre og firmaet er toppers på service. Komplett har absolutt ingenting bra å tjene på å "sabotere" kundeforholdet mellom dere, da du kan komme til å skrive negative ting om dei!

     

     

    Så for å gjøre dette svært enkelt. Dersom cpu socket beskyttelsen var av, så har du ingen god sak da transportskader er overhengende sansynlig i dette tilfellet. Du har da ikke sikret varen godt nok.

    Dersom du satte denne på før frakt, så må komplett sansynliggjøre sammenhengen mellom din feilbeskrivelse og bøyde pinner i socket. Dersom komplett kan sansynliggjøre dine problem med varen og skaden, så er det opp til deg å motbevise dette.

  9. Bryting av garantisegl får selvfølgelig bare konsekvenser for garantiretten din, det har ingenting med reklamasjonsretten din å gjøre.

     

    Mener du virkelig at man ikke skal ha mulighet til å forsøke å reparere egne gjenstander før man eventuelt tar skaden til selger? Hvis man påfører gjenstanden skader i forbindelse med reparasjonsforsøk så får man selvfølgelig ta det på egen kappe, men selger kan ikke automatisk avslå reklamasjon selv om produktet er åpnet!

     

    Eg meiner at man ikke skal forsøke å reparere egne produkt med tanke på bevisbyrden som blir snudd i ein ev. tvist med forhandler. I tillegg til at det er langt enklere for forhandler å motstride reklamasjon på produktet. Man stiller langt sterkere om produktets garantisegl er uskadet.

     

    Selger bør ikke avslå avhjelp med en gang, men informere om leverandørens standpunkt for det aktuelle problemet. Det er hovedsaklig verkstedene som tar seg av undersøkelsen og som kan avslå reklamasjon. Det finnes svært mange produkt som bruker har 0 peiling å fikse på egenhånd, i tillegg til reservedeler som kan være vanskelig og oppdrive. Man ender derfor vanligvis på at produktet blir skadet.

     

    Reklamasjonsretten går ut på at den eventuelle mangelen var tilstede ved salgstidspunktet. Bevisbyrden for mangler ligger på forhandler i 6mnd etter kjøp. §18 i f.kj.loven, men forhandler må også svare for mangler etter dette. Forhandler har en lettere sak mot forbruker om produktet har vært åpnet av uautorisert personell.

     

    Kan du komme med kilder for dine uttalelser ang reklamasjon der garantisegl er brutt, for eg meiner at det er feil tolkning i og med at kvaliteten på produktene blir svært forringet ved åpning.

  10. Skal bare rette på feilinformasjon fra Demonican:

    Det er på ingen måte noen automatikk i at du mister garanti- eller reklamasjonsrett om du peller fra hverandre et produkt!

    Greit nok, garantier har som regel en klausul som gjør at garantien ikke dekker skader når produktet er brukt utenfor sitt bruksområde, men for å miste reklamasjonsretten MÅ selger bevise/sannsynliggjøre at modifiseringen er skyld i feilen som oppstår.

     

    Denne feiloppfatningen sparte Microsoft for masse penger når 360'ene døde som fluer av RROD uansett om de var modifisert eller ikke. Selv har jeg modifisert 2 360'er som har dødd, begge er refundert fra selger etter at jeg ba om bevis på at modifiseringen er skyld i RROD. (MS nekter selvfølgelig å reparere, men det er ikke mitt problem...)

     

    Om en forbruker har tatt for seg å åpne et produkt så må forbrukeren sansynliggjøre overfor forhandler at mangelen skyldes produksjonsfeil! Hverken produsent eller leverandør kan garantere for produktets kvalitet, når kjøper bruker produktet utenfor sitt annonserte virkeområde.

    "§ 26. Forbrukerens krav ved mangler

    Dersom det foreligger en mangel og dette ikke skyldes forbrukeren eller forhold på forbrukerens side, kan forbrukeren

    a) holde kjøpesummen tilbake etter § 28

    b) velge mellom retting og omlevering i samsvar med §§ 29 og 30

    c) kreve prisavslag etter § 31

    d) kreve heving etter § 32

    e) kreve erstatning etter § 33."

     

    Når en forbruker bryter garantisegl og/eller tar for seg med demonteringer av produkt som man åpenbart ikke kan gjøre noe med, skal ikke forhandler eller leverandør måtte svare for dette i etterkant. Dette med tanke på at feilen i stor grad kan være påført av kjøper som et forhold på forbrukerens side. Et bøyd hovedkort i en åpnet mobiltelefon er et slikt forhold.

    En stasjonær pc er blandt varer som bruker kan oppgradere eller endre. En mobiltelefon er åpenbart ikke en slik vare! Det er en arrogant og umoralsk holdning mot forhandler å forlange avhjelp for produkter man har fiklet i.

     

    tilbake til TS. Oppdater mobilens firmware. Dersom dette ikke hjelper kan man spørre forhandler pent om å få en ny vare, til tross for at man ikke kan kreve dette!

  11. Hei

     

    DOA er noe som inngår i garanti reglene til deg som kunde fra produsenten. Denne er vanligvis på 7 dager (Sony Ericsson og Nokia).

     

    DOA muligheten er ikke spesifisert i gjeldende lovverk (kjøpsloven/forbrukerkjøpsloven), da dette er en tilleggstjeneste fra produsenten. Det er ikke en rett du kan kreve etter utløpsdato iht norsk lov!

     

    Reklamasjonsretten (gjeldende lovverk) går ut på at forhandler har rett til 2 avhjelpsforsøk for SAMME mangel, så her må du spørre forhandler pent og høffelig om å få bytte telefonen da den er defekt. Pakk ned hele salgspakken og kontroller at det ikke er riper på produktet eller skader på embalasje. (headsett skal selvfølgelig være ubrukt). Om forhandler krever å få reparere telefonen din, så har forhandler den fulle rett til å gjøre dette.

     

    Bare gå fram på en skikkelig måte og be fint. Blir du sint eller oppfører deg ufint så kan du egentlig bare glemme å få byttet telefonen. :) lykke til

  12. Hei

     

    Hovedkortene til dv6000 har vært et mareritt for HP! DV6750 er trolig intet unntak.

    Den der maskinen kan holde rundt 80 grader ved heavy load. Normal operasjonstemp er rundt 45-55 grader. Dersom cpu over 88 grader er trolig hovedkortet, heatsink eller vifte defekt. Eller bare tettet til av støv.

    Det du som kunde kan gjøre er å stikke noe inn til vifta for å holde viftebladene på plass mens du tar trykkluft og blåser bort støvet. Støvsuger kan også brukes (men på litt avstand pga statisk elektrisitet).

     

    Om dette ikke roer ned temperaturen så kan du prøve en bios oppdatering, dersom du ikke har den siste. Ny bios inneholder informasjon til viftestyringa som får vifta til å rotere oftere og at den starter tidligere ved load. Til sist: Kjør recovery og nullstill maskinen. Dersom ingen av desse tingene virker, så har du ein ganske solid sak mot Elkjøp.

     

    Thermal paste/kjølepasta er kjølestoffet som ligger mellom to metallplater (cpu og heatsink) og er den viktigste komponenten for å kunne kjøle ned maskinen . Denne kan ikke renses! Den må da erstattes med ny og dette har ikke forbrukeren mulighet til å gjøre i reklamasjonstiden da reklamasjonsretten blir brutt ved å gjøre det. Kjølepastaen har man dermed reklamasjonsrett på i 5 år. Dette kan du gjerne si til selger.

     

    Du kan gjøre følgende. Finn fram kvitteringen, og 2 servicerapporter (trolig fra Infocare). Dersom det er beskrevet at maskinen blir varm alle gangene og dette er 3. gang så kan du som forbruker velge om du vil heve kjøpet eller ha ein omlevering. HP er ikke vanskelige ved sånne saker, der det er samme feilbeskrivelse alle gangene (og tidligere saker har blitt dekket av garanti/reklamasjon).

    § 30. Gjennomføring av avhjelp Avhjelp skal skje uten kostnad og uten vesentlig ulempe for forbrukeren innen rimelig tid og uten risiko for at forbrukeren ikke får dekket sine utlegg av selgeren.

    Selgeren har ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere avhjelp er rimelig.

     

    "Kontakt eventuelt HP direkte, ikke Infocare..." Forbrukeren skal og kan henvende seg til salgsstedet/selger så lenge denne ikke er konkurs! Til TS info om §16. Ein mangel er noe man må reklamere på. Dette går da mot §27 og §18:

     

    § 18. Tidspunktet for bedømmelsen av om det foreligger en mangel

     

    Ved bedømmelse av om tingen har en mangel, skal det tidspunktet da risikoen går over på forbrukeren, legges til grunn, selv om mangelen først viser seg senere.

    Hvis ikke noe annet bevises, skal en mangel som viser seg innen seks måneder etter risikoens overgang, formodes å ha eksistert ved risikoens overgang. Dette gjelder likevel ikke dersom formodningen er uforenlig med varens eller mangelens art.

     

    § 27. Reklamasjon

    "Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen. "

     

    Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro. Retten til å gjøre mangelen gjeldende kan også tapes etter foreldelseslovens regler om foreldelse.

     

     

    Bare hold deg til gode gamle §30. Gjennomføring av avhjelp ;) Den når du langt med i denne saken.

    Når du går til Elkjøp, gå forbredt på litt motstand. Men du er der for å kreve buyback (HP uttrykk) på maskinen etter §30 i forbrukerkjøpsloven. Dersom vedkommende du snakket med sist, nekter totalt ein gang til så snur du ryggen til han, finner en ein annen ansatt som du kan få hjelp av. Om mulig, be om å få snakke med daglig leder eller ein avdelingsleder på pc. At ein ansatt ikkje kan lovverket og tilby god assistanse, betyr ikkje at du må gå derfra uten å få skikkelig hjelp fra noen.

     

    Håper dette hjelper deg og lykke til :) Gi gjerne tilbakemelding etterpå.

     

    PS: Buyback tar normalt sett 1-5 arbeidsdager etter butikk/verksted har søkt.

  13. Dersom du har 2 maskiner med nøyaktig det samme problemet, burde du fått sjekket om strømnettet i boligen "provoserer" lader/pc!

     

    Dersom du nå har hatt samme feil 3 ganger og fått ny pc i forsøk på å fikse problemet, kan du kreve heving av kjøpet dersom feilen er den samme. Dette gjelder dersom du er forbruker. Som næringsdrivende er det ikke oppgitt noe antall for hvor mange ganger produktet kan repareres.

  14. Ser du har fåptt mange råd allerede - vil bare legge til at dersom det var CPU som er død så ville du fått error beeps fra hovedkortet ved oppstart - ikke automatisk avslutting.

     

    Jeg ville annbefalt at du fjerner alt som ikke datamaskinen MÅ ha får å starte, tar en CMOS clear og så prøver det. Etter det, kanskje se om du kan få testet med en annen PSU om du har en tilgjengelig.

     

    -Stigma

     

    Man trenger ikke nødvendigvis å få feilkoder fra hovedkortet når cpu feiler. Man kan også oppleve at maskinen går på, vifter starter og at det slår seg av igjen etter 1-5 sekunder. Dette skjedde med meg en gang, så eg vet at man nødvendigvis IKKE får pip koder fra hovedkort. Eg måtte remontere cpu for å få liv i systemet igjen!

     

    Dette hjelper ikke ts noe særlig, men eg skriver det for at andre kanskje kan bruke det som en mulig løsning på plutselig shutdown etter man starter systemet.

  15. Med andre ord; tar ikke batteriet lading i det hele tatt har du mulighet for å få godkjent reklamasjonen. Tar batteriet ladning men har begrenset kapasitet, vil du ikke få godkjent reklamasjonssaken.

     

    Dette er stort sett korrekt. Det spørs hvor stor begrensning det er på kapasiteten. Dersom batteriet holder 1-15% strøm rett etter 6mnd, vil det kunne reise spørsmål om 2 års reklamasjonsrett (også på mobilbatteri). Reklamasjon mot leverandører pleier å føre fram i slike tilfeller. Men dersom batteriet er nærmere 2 år og holder 10%, vil man kunne si at feilbruk er årsaken til den lave kapasiteten.

     

    På pc batteri er 1-15% kapasitet etter 1 1/2 år grunnlag for reklamasjon.

     

    Noe man også må ta i betraktning er at telefoner er ofte utsatt for store temperaturendringer, dette spiller en stor rolle for kapasiteten på batteriet.

  16. Bransjen har i tillegg sin egen finurlige måte å tolke lovene mtp batterier og kapasiteten på disse som gjør det til en vanskelig sak å avgjøre uten at man kjenner til alle detaljene i hver enkelt sak.

     

    Bransjen bruker stadig denne paragrafen:

     

    § 18. Tidspunktet for bedømmelsen av om det foreligger en mangel

    Ved bedømmelse av om tingen har en mangel, skal det tidspunktet da risikoen går over på forbrukeren, legges til grunn, selv om mangelen først viser seg senere.

    Hvis ikke noe annet bevises, skal en mangel som viser seg innen seks måneder etter risikoens overgang, formodes å ha eksistert ved risikoens overgang. Dette gjelder likevel ikke dersom formodningen er uforenlig med varens eller mangelens art.

    Selgeren svarer også for en mangel som oppstår senere, dersom den skyldes kontraktsbrudd fra hans eller hennes side.

     

    Fram til nå har laptop batterier gått etter "innen 6mnd etter risikoens overgang", men FTU har satt bransjestandard på at pc batterier skal ha 2 års reklamasjonsrett og pc leverandørene har innrettet seg etter dette.

     

    Mens med mobiltelefoner har det ikke blitt gitt noen bransjestandard på batterier, så bransjen forholder seg fortsatt til 6mnd lovverket mot kundene (fastmontert eller løst batteri). Batterier blir sett på som forbruksvare ettersom brukeren kan slite det ned med feilbruk og mange hurtigladinger. Derfor har forhandleren 6mnd bevisbyrde for alle påstander som blir gitt kundene, mens etter 6mnd ligger denne bevisbyrden på kunden (spesielt når det gjelder batteri).

     

    Men dette er loven, ikke noe som bransjen dikter opp. Den som måtte komme med at batteri ikke blir slitt ved feilbruk, bør lese bruksanvisningen til det.

     

    Oppsummert så er det altså 6mnd "garanti" bevisbyrde for forhandleren. Etterpå må kunden dokumentere korrekt bruk av batteriet iht bruksanvisning. Dette gjelder uansett om batteriet er fast (iPhone) eller Nokia/Sony Ericsson batteri.

  17. Eg ville koblet fra hdd, odd, lydkort osv. Alt som ikke er nødvendig for å starte maskinen.

    I tillegg ville eg ha koblet fra skjermkort (dersom dette ikke er integrert i hk) og startet maskinen. Dette for å sjekke etter pipekoder.

     

    deretter ville eg ha tatt ut cmos batteri og resatt hk for så og prøve power on på nytt.

    Dersom dette ikke går kan det være verdt forsøket å ta ut cpu og installere denne på nytt i hk.

     

    Viss ingenting av dette virker er nok hk eller cpu ferdig.

  18. Endre video innstillingene i spelet deres til følgende:

     

    Anti-aliasing: 2x

    Texture quality: Manual

    Texture resolution: High

    Normal map resolution: High

    Specular map resolution: High

     

    Eg hadde textures på extra og Anti-aliasing på 4x og slet veldig med direct-x error. Denne endringen bør fikse problemet. Gi gjerne tilbakemelding om det virket. Feilen ligger i modern warfare 2!

  19. Hei.

     

    Det første som eg må spør om er hvor kraftig strømforsyning du har? 8800gts bør minimum ha 450w (anbefaler 5-600w) Når du skriver at bsod oppstår under krevende oppgaver, så kan det rett og slett være at grafikk kortet ikke får nok strøm. Anbefaler at du også oppdaterer chipset driver, lydkort driver og oppdaterer windows (sp3 XP, sp2 vista)

     

    Vet du tilstanden til harddisken? kan også være denne som er begynt på siste verset. Hører du noen tikk eller skrapelyder? Hvordan er det med kjøling? Kan jo også være at maskinen ser ut som ei støvbombe innvendig.?

×
×
  • Opprett ny...