Gå til innhold

trøls

Medlemmer
  • Innlegg

    1 638
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trøls

  1. Når man blander betong uten tilsetningsstoffer (dvs. bare vann, sement og sand/stein), skal den helst være så stiv som mulig. Jo mindre vann, desto sterkere betong.

     

    Det vil si at betongen blir så stiv at man ikke har sjans til å få til dette slangeprosjektet, med mindre man enten ødelegger den med store mengder vann, eller skaffer plastiserende tilsetningsstoffer.

  2. Har sett det bli gjort med spade, så det er ikke umulig, men vedkommende sa at han aldri ville gjort det igjen.

     

    Angående dybde, fritt etter Byggforsk 514.221: Drensledningens høyeste punkt må ligge 200 mm under overkant av gulvkonstruksjon. På laveste punkt skal den ligge under fundamentets underkant. Helning fra underkant drensledning til underkant fundament bør være mindre enn 1:3.

     

    Deretter fyller man igjen med drenerende masser, omhyllet av fiberduk. Vurder å lage en husdrenskum med vannlås og sandfang, til inspeksjon/vedlikehold.

     

    Om du har planer om å ha ett eller flere oppvarmede rom i kjelleren (om du har kjeller, da), ville jeg dessuten vurdert å isolere veggen utvendig i samme slengen.

  3. AtW: Dette høres bare mer og mer suspekt ut. Kort fortalt vil han altså jevne ut sosiale forskjeller ved å innføre en amerikansk modell ... nei, så dum kan han ikke være. Det ville til og med overgått affæren med hadronfilosofen som ble sprøytvarslet for et par-tre år siden.

     

    Han vil antagelig bare ha mer penger til Dragvoll, selvfølgelig betalt av gløsingene, og har prøvd å slenge sammen noen edle hensikter.

     

    Redigert: Trykkbare ord for nykomlingene.

  4. Jeg er ikke overbevist om det, på noen av vinklene ser det veldig ut som bjelken faktisk blir til støv. Håper jeg finner en film i høyere oppløsningen som gjør det mulig (for meg) å gjøre seg opp en sikker mening om hva som faktisk skjer.

    Se rundt 0:33 i den første filmen du postet. Følg toppen av søyla ned gjennom røykskyen.

     

    Husk at ved fritt fall er hastighet proporsjonal med tid, og forflytning proporsjonal med kvadratet av tid!

  5. Nå er det skyhøy etterspørsel etter studieplasser på medisin, så der kan man antagelig stramme inn ganske mye før kvaliteten på studentene blir merkbart dårligere. Kanskje slipper man også at de samler poeng i årevis, med flere yrkesaktive år som resultat.

     

    På siv.ing. er det litt verre, særlig fordi det er så forskjellig rekruttering til de forskjellige linjene. Folk ville antagelig gått ind.øk., nano og slikt selv med studieavgift, men de andre linjene kunne fort blitt upopulære. Man skal ikke lenger tilbake enn 90-tallet for å finne åpent inntak til bygg, for eksempel.

  6. Det er fullt mulig å skru på PC-en uten å åpne døra, med mindre man har vanvittige pølsefingre.

     

    Selv kjøpte jeg dette kabinettet for å kunne bruke Antec CP-850. Sammen med Scythe Mugen 2 på prosessoren, en slik til å lede varm luft ut bak, samt en PWM-kontrollert vifte i toppen av kabinettet (samme puls som CPU-vifta), har jeg fått en PC som er mer stillegående enn hva jeg tidligere har fått til med vannkjøling. Den klokker helt greit òg, med i7 920 @ 4.0 GHz.

     

    Temperaturene som er målt i denne testen er det vel ingen grunn til å protestere mot, men i mine øyne er P183 rettet mot folk som vil ha en stillegående PC.

  7. Ja, naturlig nok går det greiere å stille et spørsmål hvor alternativene er forskjellige tall av samme størrelsesorden så man kan regne på det, kvalitative matematiske bestemmelser eller lignende. Dessverre har mange av dragvollfagene som er å regne for gratis studiepoeng (og det er jo de man vil bli kvitt) spørsmål hvor betydningen av terminologien lett kan gjettes med eliminasjonsmetoden og litt språkkunnskap. Tekled faller i den kategorien, selv om det angivelig er et Gløsfag.

    Jepp. Forøvrig er tekled formelt under Dragvoll/SVT.

  8. Når vi snakker om eksamen i Dragvoll-fag sier det litt seg selv at det er en dragvolling som har laget den. I min erfaring er det vanlig med minuspoeng på flervalgs på Gløshaugen. :)

    Ikke etter min erfaring, men jeg er vel for gammel.

     

    Jeg mener forøvrig også at de beste MC-oppgavene jeg fikk gjennom studiet var i de mer typiske gløs-fagene (altså ikke tekled, bygg- og miljøteknikk-fagene osv). Mulig det er enklere å teste forståelse i dem.

  9. Er vel neppe realistisk med noe annet enn skriftlig obligatorisk oppgave (godkjent/ikke-godkjent) som en lavtlønna studass kan ordne og så tviholde på MC-eksamen.

    Vel, det er synd. Flervalgsoppgaver tester kunnskap (altså om folk har lest), mens skriftlig tester forståelse. Det er bokstavelig talt bakvendt å teste forståelsen halvveis i semesteret og puggingen på slutten.

     

    Hvis man innfører minuspoeng for ubesvart, trenger det ikke å bli så dyrt å lage flervalgs-semesteroppgaver, siden faglærer ikke må bruke ukesvis på å lage umulige lurespørsmål (à la Tekled-Tim). Rettingen gjøres uansett per maskin, eventuelt av stud.ass. med kontroll av faglærer til slutt.

  10. Det er slutt på flervalgseksamen som eneste vurderingsform, så det som er kjent som lette studiepoeng i dag blir betydelig verre i fremtiden.

    La oss håpe de går for flervalgs underveis i semesteret og ordinær skriftlig til slutt. Dette er den eneste riktige måten å gjøre det på.

     

    En annen ting jeg lurer på, er om det sitter en dragvolling (med fordypning i kvalitativ metode) litt for høyt i systemet, siden det ikke har vært vanlig å gi minuspoeng ved feil svar på flervalgs.

×
×
  • Opprett ny...