Gå til innhold

Lucifer24

Medlemmer
  • Innlegg

    622
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lucifer24

  1. Knetten82x skrev (1 time siden):

    Hei. Eg har fått ssd disken nå. Kan eg bruke den mens eg venter på kjøleren eller vil den bli ødelagt? Kjøleren kommer ikke før torsdag..

    Det som pleier å skje er at ytelsen blir redusert viss det blir for varmt. Den er jo solgt uten kjøler så ville vært rart om den ble ødelagt av å bli brukt uten kjøler. Jeg hadde kommet til å bruke den uten kjøler mens jeg ventet, men liker ikke å garantere for andre at det skal gå bra uten engang å ha prøvd selv. Er du veldig usikker så kan du jo eventuelt google det å se hva slags erfaringer andre har, jeg har dessverre ikke tid til å sjekke det nå.

  2. Knetten82x skrev (3 timer siden):

    Hei igjen. Glemte at du hadde linket til denne. Den på 2tb er ikke rabatt på nå. Men ser 1 tb koster 1/3 del av prisen på 2tb så går for den. Kunne du vært så snill og hjulpet å linke til en kjøler som passer til denne brikken? 

    Denne burde passe så vidt jeg kan se. Den er anbefalt av theverge.com til å passe i ps5 og ssd'en du vil kjøpe står på kompatibilitets lista til kjøleren.
    https://www.digitalimpuls.no/diverse/141700/ek-m2-nvme-heatsink--nickel-m2-ngff-pcie-ssd-cooling-heatsink

  3. Knetten82x skrev (12 timer siden):

    Hei. Eg var for sein med å kjøpe den:( Er det noen som vet om en på 1 tb som passer til ps5 og som koster rundt 2000 kr? Fant en Corsair m600 pro men den var kjøleribben for høg. Men vet at man kan skifte kjøling på den. Men er redd for å ødelegge den evt. Er det bare lese hastigheten på 5500 som er viktig?  Eller bør skrive hastigheten også være høg? Mvh 

    Ikke noe problem å fjerne kjøleren, den er designet for at det skal være lett. Skrivehastighet er ikke viktig, strengt tatt så må du ikke ha 5500 MB/s i lesehastighet heller. Eneste kravet så vidt jeg vet er at den er gen 4. 5500 MB/s er en anbefaling, men det er jo noe som kan endre seg i fremtiden. Det er også mulig det kommer spill som faktisk trenger så mye for å fungere optimalt. Viss du vil spare penger i dag å kjøpe en billig ssd så kan du fint gjøre det, er ingen merkbar forskjell på spill om du så har den tregeste som er å få tak i. Om det skulle komme et spill som krever 5500 MB/s i lesehastighet, så kan du jo bare kjøre det fra den interne ssd'en. Priser går jo også ned med tiden, så kan være fornuftig vente med å kjøpe en rask en av den grunn også.

  4. aidskake skrev (1 time siden):

    Uansett så kan mangelen i hvert fall ikke forsvares. Selv fanboys bør ha trøbbel med å finne gode nok unnskyldninger for det (eller tydeligvis ikke alle da men..)

    Ja er ganske fascinerende å se folk forsvare at Sony har kuttet ut noe som hadde gagnet alle om det var der. Som om 3d lyd skulle være noen form for erstatning. Det er ikke engang et relevant argument for å kutte ut atmos.

    • Liker 2
  5. Knetten82x skrev (På 3.2.2021 den 17.23):

     Men eg stoppet opp når bransjen ble så kyniske at dei sluttet å oppdatere dx versjonen til kortene. Før kunne man oppdatere fra dx9a til 9b og så 9c. Når dx 10 kom så måtte man bytte skjermkort for å få dx 10.1 kort. Osv. Det var spikeren i kista for min del. Men hadde vært kjekt å hatt en god pc igjen. Men ikke til disse prisene.

    " Direct3D 10.1 still fully supports Direct3D 10 hardware, but in order to utilize all of the new features, updated hardware is required."

    Har ingenting med kynisme å gjøre. 10.1 måtte har nye maskinvare for å fungere optimalt, verre var det ikke. Fremskritt fører til at man i blant må kjøpe nytt utstyr, sånn har det alltid vært i teknologiens verden :) Men du har helt rett i at det også en er del kynisme i den bransjen. Intels stadig krav om nytt hovedkort ved nesten hver eneste prosessor oppgradering er et veldig godt eksempel på det.

  6. Dal skrev (På 8.10.2020 den 19.56):

    Vanskelig å velge.

    Jeg har en I9-9900k som jeg synes gjør sakene bra.. til spilling.

    Men; jeg skanner en del bilder for tiden, i høyoppløselige TIFF-filer. Når filene bikker en 150-200mb i størrelse, går det ikke spesielt raskt å åpne de.

    Så det jeg kunne tenkt meg, er en CPU som kan speede opp denne prosessen. Men jeg vet ikke hvilken egenskap jeg skal lete etter i en CPU som kan gjøre denne jobben raskere. Altså å åpne og prosessere TIFF-filer.

    Noen tips?

    Har samme cpu selv, men den er overklokket til 5.0 Ghz. Burde ikke være så veldig stor forskjell ved last som varer under 30 sekunder på oppgaver som bare belaster en cpu kjerne, som jo gjelder ved åpning av bildefiler.
    Hva mener du med lang tid? Jeg åpner på min pc 500 MB store tiff filer på 7-8 sekunder med LZW komprimering aktivert. Uten komprimering så er det ingen ventetid å snakke om, men da er filen på 1700 MB. Ved behandling av filene, sharpen og blur så er det ingen ventetid, ved bytte fra rgb til cmyk så tar det 3-4 sekunder. Ved behandling av bilder så er alle kjerner i bruk.

    Så når det kommer til åpning av filer så tror jeg ikke du har mye å hente uansett hva slags cpu du velger så lenge den du har booster som den skal, men ved behandling av filer så kan det være litt å hente med å velge en av de nyere amd cpuene, da både toppmodellen og den rett under. SSD er også viktig, men det regner jeg med du bruker.

     

    Edit:
    Fant denne testen
    https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-1-1-CPU-Comparison-Skylake-X-vs-Threadripper-1016/ 

    Som du ser så er det som oftest ikke mye å hente på å velge annen cpu, spesielt ikke når det kommer til åpning av filer. Tjener ca 1 sekund per 500mhz økning i frekvens på cpu, ser heller ikke ut til at arkitekturen til AMD er noe mer effektiv på åpning av filer. Det kan så klart ha endret seg på den kommende generasjonen, men jeg tviler på det.
    Har du mulighet til å forandre på på arbeidsflyten din?  F.eks skanne inn nye bilder mens Photoshop åpner ti-femten filer på en gang.(krever mye ram 32GB+) En annen mulighet er å jobbe med de uten komprimering for så å batch komprimere mange på en gang.

  7. Pallehysa skrev (På 3.9.2020 den 10.33):

    Som tydelig ikkje var tilfellet då Nvidia i den videoen du linket, påpeikte problemet, (games bottlenecked by traditional I/O) som du nektet på å innsjå og som du påstod var løyst med pcie 4. Er ikkje I/O ein del av båndbredda?

    Jeg snakket da om maks overføringshastighet som pcie takler, at I/O som helet ikke er så effektiv har jeg ikke nektet for. Ha jo sagt at det stopper opp på CPU/GPU, som jeg så har sagt sikkert kom til å bli løst med neste generasjon skjermkort, som det jo ble. Jeg har også påpekt at chipen til ps5 har en fordel ovenfor (dagens)pc, men har prøvd å illustrere at det kan omgås på pc så lenge man har heftig nok utstyr. Jobben som den chipen gjør kan gjøres av cpu, så er bare å ha mange nok cpu kjerner. Problem blir som jeg har sagt før, at sammenligningen da blir litt tåpelig. Å sette en pc til 50k mot en konsoll til ca 5k gir ingen mening. Jeg kan også være helt enig i at kostnadsmessig så var ikke problemet løst på pc viss det høres bedre ut?

     

    Pallehysa skrev (På 3.9.2020 den 10.33):

    Kordan tenker du det er lettere å teste dette på PC? Om eit spel blir utviklet på pc, som drar nytte av nye I/O løysinga, vil ikkje det spelet bli utilgjengelig for 99,9% av PC markedet? Kordan tenker du det kjem til å gå?

    Trenger ikke lage et spill på pc for å teste det, er bare å skrive et program som tester det. Tok f.eks ikke lange tiden fra strålesporing ble lansert til det dukket opp en test for det i 3dmark. Så vi vil fort se om Nvidias påstander stemmer. Og angående spill så er ikke det noe problem heller, de som ikke har siste generasjon skjermkort får ikke kjørt spillet i maks kvalitet. Samme som vi såg med strålesporing, det er en instilling som kan slås av eller på. Viss du leser lenken til saywhat over her, så har Nvidia bekreftet at RTX I/O vil fungere også for 20xx serien, altså dagen maskinvare. At jeg kan få neste generasjons I/O optimaliseringer på min egen pc bare med en gratis programvareoppdatering er noe som gleder meg stort :) Og det hadde ikke vært mulig om ikke båndbreddeproblemet var løst på pc.

    • Liker 1
  8. Pallehysa skrev (20 minutter siden):

    Du påstod at det var tilgjengelig og var løyst før Nvidia lanserte sitt nye kort. DET er forskjellen. Og no påstår du at komprimert data blir sendt til VRAM. Feil igjen.

    Jeg sa at problemet med båndbredde var løst på pc med pci express 4.0. Noe det er, at du mener båndbredde betyr noe annet jeg gjør er en annen sak. Den vanlige måten å forstå ordet båndbredde i den sammenhengen vi diskutere er bit eller byte per sekund.
    Ellers så regnet med det var åpenbart at det måtte innom GPU først, er jo ganske tydelig i illustrasjonen til nvidia. Regnet også med at du såg video før du begynte å diskutere innholdet i den. Ser forøvrig at jeg har husket feil om en ting som du har hoppet over å nevne noe om, og det er at Nvidia sin løsning er kjappere en sony sin. 14GB/s ikke 9 som jeg av en eller annen grunn har fått det til å bli.

    Pallehysa skrev (53 minutter siden):

    Eg såg forøvrig ikkje videoen du linket før no, og ja kan godt hende Nvidia har komt med ein tilsvarende løysing, som kan vise seg å være effektiv. Kor effektiv? Får vi i da heiletatt sjå det i næraste framtid? 

    Må ikkje spel spesifikt lages for å dra nytte av det? Og kor mange GPU cores vil bli brukt til dekomprimeringen? Blir det fortsatt brukt software decompression? GPU driver swizzling inn i VRAM? Kor effektivt er det egentlig?

     

    Ifølge illustrasjonen til Nvidia så får vi en viss antydning på hvor effektiv den skal være, det blir antydet at en halv kjerne er nødvendig for 14 GB/s med komprimert data. Jeg er forøvrig like skeptisk til Nvidia sine påstander om hvor effektiv løsningen er, som jeg er om Sony sine påstander. Vi får nok vite mye mer i den nærmeste fremtid ja, da det ikke er så veldig lenge til lansering. Er også tross alt en del enklere å teste sånne påstander på pc enn på konsoll. Akkurat som til konsoll så må så klart spill utvikles for å dra nytte av det ja. Så igjen, akkurat som konsoll så må vi nok vente kanskje så mye som noen år før vi får se full utnyttelse.

     

    Pallehysa skrev (1 time siden):

    Sony sin løysing er nåke heilt annet. At du prøver å sammenligne, påstå det er det samme, er og forblir feil....

    Det er ca samme løsning på xbox, pc og ps5, men med forskjellige måter å implementere det på. Sony sin er den mest unike ser det ut til, noe som dem jo gjør et stort poeng ut av. Det jeg skal frem til er at de gjør det samme, nemlig å effektivisere dataflyten mellom ssd og gpu og da er det naturlig å sammenligne. Om jeg gitt inntrykk av at det er helt likt så beklager jeg det. Da du er ganske så romslig med utrykkene dine og hva det betyr så regnet jeg med at det ikke var så nøye om jeg var romslig også.

  9. Pallehysa skrev (1 time siden):

    Du skreiv jo nettopp at dataen blei sendt til VRAM komprimert.. 

    9GB/s overføringshastiget komprimert data, direkte tilgang til vram. Akkurat samme som sony skryter av, du må gjerne vri å vende på det om du vil, men det forandrer ikke på noe. Når du kan referer til alt som skjer mellom sdd og skjermkort med "rask ssd", så syns jeg du ihvertfall kan prøve å forstå hva jeg mener. Jeg har også henvist deg til kilden så du kan se hvordan det blir presenter der om min kortversjon ikke er detaljert nok. Du kan få nøyaktig tid i videoen det blir pratet om viss du ikke vil se hele.

     

    Pallehysa skrev (1 time siden):

    Nei dette gidd eg ikkje meir. Du får leve i trua om at Sony ikkje har fått til nåke revolusjonerende. Nåke som ein drøss av spel utviklere hyller. Er lei av fanbois, som istadenfor å hylle nyvinninger, uavhengig av platform, skal bunkre seg i skyttergraver.

    Har aldri sagt at Sony ikke har fått til noe revolusjonerende, har faktisk sagt at det blir en bra konsoll flere ganger i denne tråden. Men nå som det samme er tilgjengelig på pc så slår du deg fullstendig vrang og nekter for at det har skjedd og drar fanboy kortet.

    Har også sagt jeg er veldig spent på å få se Sony sin løsning i praksis. Det jeg har argumentert for er at det skal mye til for å ta igjen forspranget pc har på konsoll og at Sony sin løsning kanskje ikke er nok. Det kan jeg fint gjøre uten at det betyr at jeg rakker ned på Sony. Og på konsoll så er og blir det en revolusjon uansett hva som skjer på pc. Noe som også er en revolusjon i seg selv er at Sony får til dette for prisen av et mellomklasse skjermkort. 
    Nå har pc fått samme løsning og det burde ikke overraske noen, er jo sånn det har fungert i denne industrien siden tidenes morgen, noen er først også kommer de andre etter. Denne gangen var Sony først med å presentere det, men skal de være først på markedet så har de nå litt over en mnd på seg.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  10. Pallehysa skrev (1 minutt siden):

    Handler ikkje om ressurser, når prosessen er treig. 

    On PC, there's a lot of layering and overhead. Then you have the issue of getting compressed textures into video memory requires reading into RAM, software decompressing, then calling into a GPU driver to transfer and swizzle them, with numerous kernel transitions throughout.

    https://wccftech.com/tim-sweeney-explains-exactly-why-the-ps5s-ssd-and-i-o-architecture-is-way-more-efficient-than-pcs/

    Det er sånn det var før, er ikke sånn nå lenger nå som skjermkortet kan hente data direkte fra ssd'en. Prosessen er ikke lengre treg.

    • Liker 3
  11. Pallehysa skrev (3 minutter siden):

    Komprimert data til VRAM? Og så må skjermkortet gjere kva for nåke? 

    Er ikkje det langt fra det samme som å sende Ukomprimert data fra SSD til RAM, og så og sei insta til VRAM for bruk?

    Poenget er at man nå kan "strømme" data direkte til skjermkorter akkurat som man kan på ps5. Som jo har vært det store argumentet sony har brukt for å fremheve ps5 over andre platformer. Det blir vel greit forklart i presentasjonen til Nvidia. Om nvidia sin metode er litt mer eller mindre effektiv enn ps5 sin spiller ingen rolle med tanke på hvor mye mer ressurser som er tilgjengelig på pc fra før av.

    • Liker 2
  12. Pallehysa skrev (41 minutter siden):

    Ubegrunna påstand, då spel utviklara, som eg linka over, meina nåke heilt anna. 

    Utviklerne i artikkelen snakker ikke, så vidt jeg kan se, om pc i det hele tatt. De skryter av hvor bra ps5 kommer til å bli, og at det kommer til å bli en bra konsoll tviler jeg ikke på. Det eneste ps5 hadde som fordel over pc er den berømmelige chipen til å avlaste cpu/gpu ved dekomprimering av data, nå som den er borte, så finnes det ikke lengre noen grunner når det kommer til maskinvare, til å ikke kunne kjøre et hvilket som helst ps5 spill på pc. Eneste spørsmålet som gjenstår er hva hvilken av de nye skjermkortene fra Nvidia man må ha får å kjøre spillene i ihvertfall samme kvalitet. Min gjett er at 3070 holder med god margin, men det vet vi så klart ikke før alt har blitt lansert.

     

    Pallehysa skrev (53 minutter siden):

    Og du misser totalt fordelen med SSDen til Sony.

    Er vel heller du som totalt misser at den fordelen nå er borte.

  13. Pallehysa skrev (20 timer siden):

    Kan garantere at PS5 exclusives, ikkje vil bli sluppet på PC med det første. 

    Mulig, men det kommer til å skje. Og det er ikke lengre noen grunn til å la være utenom sony sin velvilje

    saywhat skrev (7 timer siden):

    Personlig gleder jeg meg til tredjeparter får testet systemene opp mot hverandre. Alt vi har nå er ord.

    Det er gjør jeg også, håper det ikke blir lenge til for dette tegner til å bli den største ytelses oppgraderingen mellom generasjoner noen sinne. Er faktisk en tredjepart som har fått muligheten til å teste de nye skjermkortene fra Nvidia, men er skuffende hvor lite han fikk lov til å si. En kjapp tur igjennom 3dmark kunne dem vel ha kostet på seg :) Uansett så er det vel rimelig åpenbart hvordan det ender mellom ps5 og pc, PS5 skryter av 60 fps i 4k, nvidia skryter av 60 fps i 8k, ihvertfall for de som har råd til toppkortet til ca 17000.

    • Liker 1
  14. Pallehysa skrev (På 28.8.2020 den 17.40):

    PCIe 4.0 er kun bandlinja fra SSD til hovudkortet. Kva som skjer vidare derfra, er det PS5 har løyst. Med egen hardware. 

     

    Lucifer24 skrev (På 28.8.2020 den 14.13):

    Har blitt løst på pc også med pci express 4.0.

    Lucifer24 skrev (På 29.8.2020 den 10.11):

    Nå kommer jo neste generasjon nvida gpu'er om kort tid, og de har nok temmelig sikkert så mye å gå på når det kommer til rå ytelse at kombinert med nyere ssd'er så kjører nok den demo'en helt fint på pc og sikkert også i høyere oppløsning og FPS

    Ja da er det ihvertfall løst på pc også.

    Sony tror også det vil gå fint å kjøre playstation spill på pc, det blir ikke spesifisert i artikkelen, men regner med det inkluderer ps5 titler
    https://www.gamer.no/artikler/sony-vil-slippe-flere-av-sine-egne-playstation-spill-til-pc/498383

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...