Gå til innhold

Pasient

Medlemmer
  • Innlegg

    1 409
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pasient

  1. Tenkte å oppgradere TVen min nå som feriepengene kommer. Derfor lurte jeg på hva jeg kunne fått for min gamle TV. Den ble kjøpt i 2013 engang. 

     

    Den har ingen skader eller mangler, alt av adaptere/overganger og 3d-briller (Gud vet hvem som vil bruke de, men men) følger med. 

     

    Noen som har peiling? Er den verdt 5000? 10 000? Verdiløs? 

     

    Takker for svar ^^ 

  2. Noen her som har fått klørne i rommet fra S4 "Google play edition"? Slik som jeg forsto det, så var det akkurat samme HW som Samsung sin variant av S4, så å bytte rom burde jo være en smal sak, eller?

     

    Man kan jo ikke kjøpe den fra Play (I Norge), men det er vel ingen problemer å få den bestilt fra over dammen?

    • Liker 1
  3. Har akkurat kjøpt Nexus 4. Bestilte med bumper og induksjonslader.

     

    Er det noe jeg burde være klar over med telefonen? Kjente bugs, feil, mangler osv? Virker jo som en solid telefon og vanilla android er et stort pluss for meg.

     

    S2en jeg hadde før kjørte også stock android. Så overgangen blir ikke så veeeeldig brå, dog så kjørte den 4.1. Fått med meg at det er blitt gjort noen endringer i 4.2.

     

    Sikkert blitt spurt om dette før, men jeg orker ikke å pløye igjennom 75 sider :p

     

    Forøvrig, er det noen deksler som er å anbefale, eller er bumperen god nok?

  4. Finnes det noe ICS rom der ute til Samsung som så og si er 100% stock bare uten TouchWiz?

     

    Er på utkikk etter akkurat det samme.

     

    Flasha med Odin i dag. Brukte også CF-root. Er generelt fornøyd, telefonen er merkbart raskere fra 2.3.5 og noen av funksjonene er veldig kjekke. Spesielt menysystemet virker til å flyte mye bedre.

     

    Ser nok ut til at enkelte har forventet seg alt for mye. Er selv kjempefornøyd :)

     

    Finnes det noe ICS rom der ute til Samsung som så og si er 100% stock bare uten TouchWiz?

    Er jo bare å laste ned Apex Launcher. Da får du den uten TouchWiz.

     

    Bruker Nova Launcher nå. Men et 100% stock ICS-rom til S2 hadde ikke vært å forakte. Det er mye tjafs som følger med fra Samsung. Ikke bare bloatware, men også feks dialern, som de ikke har endret på siden gud vet nå. Stock dialer i ICS ser jo faktisk helt latterlig bra ut.

  5. Om du har lyst på operativ tjeneste så regner jeg med at du snakker om mye grønn tjeneste i felt? Yrkessoldat kan jo være så mangt og er ikke synonymt med MG-ener i TMBN feks.

     

    Panserbataljonen eller 2 bataljon vil jo være to klare valg for deg om det er dette du ønsker. Stormeskadronen i PBN feks?

     

    Sjekk ut www.forsvaret.no for en beskrivelse av hva de forskjellige styrkene gjør.

  6. Fikk min Galaxy S2 for et par dager siden. Har ikke tuklet så veeeeldig mye med den før i natt, da jeg bestemte meg for å prøve meg på rooting og custom roms. Benyttet også muligheten til å browse i denne tråden for et par tips :)

     

    Det jeg har brukt (Det jeg husker jeg har brukt :p):

     

    Litening Rom 10.1

    ADW-Launcher

    Android 7 theme (WP7)

    Make your clock

    Ikon-pakke

    Simi folder

    Switchpor-widgets

    Widget-locker

    FML-widget (Steffen, tror jeg? Du linket til denne med transparent bakgrunn. Takk!)

    Uber-music player

     

    Jeg er meget fornøyd med resultatet. Slik den så ut, rett ut av esken var ikke min smak, for å si det mildt. ^^

    post-66803-0-00148400-1312880260_thumb.png

    post-66803-0-91342300-1312880272_thumb.png

    post-66803-0-76939600-1312880277_thumb.png

    post-66803-0-32626100-1312880285_thumb.png

  7. Angående hvor lenge du kan bli så er det følgende rettningslinjer for en vervet soldat (grenader):

     

    Du kan være grenader i 6 år (noen ganger utvidet til 9). Dvs 3 x 3 års kontrakter. Om du skal fortsette så må du GBK (grunnleggende befalskurs). Da får du grad som sersjant og følger opprykksregelene som et vanlig befal. 3 år som sersjant gir deg grad som fenrik og 5 år som fenrik gir deg grad som løytnant.

     

    Da er du avdelingsbefal. Du kan være avdelingsbefal frem til fylte 35 år. Når du er 35 år så må du gå krigsskole eller noe som heter kvalifiseringskurs hos krigsskolen for å få yrkestilsettning. Når du får yrkestilsettning så kan du være i forsvaret livet ut.

     

    Verdt og merke seg: Kravet for å ta GBK som grenader er en fullført 3 års kontrakt eller en utenlandskontigent. Så du kan ta GBK etter 2 år som grenader såfremst du har vært i utlandet.

     

    Angående hvor lenge du kan gå som grenader, så er det avhengig av avdelingen. De fleste følger normen med 6-9 år, men jeg har møtt grenaderer fra Telemarks bataljon som har vært grenader i 12 år.

     

    Litt rotete forklart, men håper du skjønner tegninga. Om noen finner feil i innlegget, venligst påpek de da jeg ikke har 100% kontroll på avdelingsbefal/yrkesbefal og reglene rundt det.

  8. Om du søker deg til INTOPS i en 6 måneders kontigent så gjelder følgende når du er ute:

     

    1 leave per 3 måned. Dvs 2 leave på en 6 måneders kontigent. En leave er på 2 uker. I de to ukene er du fri til å gjøre hva du vil. Mange jeg kjenner som har dratt til utlandet på leave.

     

    Du har også fri når du redeployerer. For hver dag/uke du er ute så opparbeider du deg leave og rekreasjonsdager. Om jeg ikke husker helt feil så har du 4-5 uker med leave og rekreasjon etter en 6 måneders kontigent.

     

    Angående fritid når du er i AO, så har du jo fritid til en viss grad. Dvs, trening, velferd osv. Men du er på jobb 24/7 om du skjønner. Alt varierer jo selvfølgelig på stillingen din og arbeidsoppgavene dine. Men dette er som sagt normen når du er inne i camp, ihvertfall.

     

    Det jeg har beskrevet nå er en standard 6 måneders kontigent.

  9. Du trenger ikke førstegangstjeneste for å søke lederutdanninga i Forsvaret.

     

    Feks Krigsskolen har noe som heter gjennomgående krigsskole. Dvs at du går først et år "vanlig" befalsskole før du begynner på den 3 årige krigsskole-utdannelsen. Under de tre årene har du grad som fenrik og blir lønnet deretter.

     

    Du kan også søke vanlig befalsskole i hæren, sjøforsvaret og luftforsvaret uten noe erfaring fra Forsvaret.

     

    Det fungerer på følgende måte: Du sender søknad og hvis du blir godtatt så møter du på FOS (Felles opptak og seleksjon). Det er vel 3-4 uker med tester, intervjuer og øvelser. Om du kommer igjennom dette vil du bli tilbydd plass på en av befalskolene Forsvaret har og tilby.

     

    Det er et pliktår for hvert år du går skole. Eneste som ikke følger dette er om du tar en sivil utdannelse betalt av krigsskolen. Da gjelder det to pliktår for hvert år på skole.

     

    Hvilken linje du skal søke deg til kan ikke jeg si noe om. Men om du kun gjør det for lederutdanningen sin skyld, så kanskje infanteriet? Panserbataljonen eller 2 bataljon? Lagfører stillinger der kan vel kanskje være aktuelt for deg.

     

    Les på www.forsvaret.no - Der finner du informasjon om de forskjellige muligheten du har.

  10. Hadde lenge planlagt å kjøpe Samsungen, men ser nå at den får kritikk for middels byggekvalitet og at den har problemer med wifi. Det passet meg ganske dårlig da Samsungen oppfyller så og si alle krav jeg stiller til min neste pc. Derfor lurer jeg på om noen vet om et alternativ som ikke er dyrere (Vaio Z osv)..

     

    Kravene jeg stilte var følgende:

     

    13,3"

    Matt skjerm (Glossy skjerm er dealbreaker)

    Sandy Bridge CPU

    4GB minne (Minimum)

    Baklyst chiclet tastatur

    SSD (Eventuelt mulighet for å bytte disk selv)

    USB 3

    Design og vekt er viktig. Samsungen er griselekker og lett.

     

    Mac er utelukket pga glossy skjerm, mangel på USB3 og OS-X (Jada, vet jeg kan bytte).

     

    Samsungen hadde også et par gode features som touchpad med multitouch gestures, oppstartstid fra dvale på 3 sekunder osv osv.

     

    Så, noen som vet om noe? Prisen burde være under eller tilsvarende det 900X3A koster.

×
×
  • Opprett ny...