Jump to content

Geir T

Medlemmer
 • Content Count

  352
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geir T last won the day on May 28 2018

Geir T had the most liked content!

Community Reputation

403 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. OK Spartapus, men jeg faller av mht. ditt andre poeng. Når man f.eks. tar et klassisk euro-sentrisk fantasy univers, og forandrer karakterene fra slik de er beskrevet i bøkene, så vil dette åpenbart splitte fansen. Hvis noen vil lage et nytt handlingsunivers med f.eks. en sort protagonist, a la Black Panther, så er vel ingen her imot det. Det ville være nesten umulig å spille inn Ringenes Herre-filmene i dag, med manus tro mot bøkene og Tolkiens univers. Anklager om "manglende mangfold" ville hagle mot filmene, hvis ikke manusforfatterne forandret store deler av historien for å bli tilpasset tidsriktige venstreorienterte kampsaker anno 2019. Slik bør det ikke være. Hele poenget med kritikken av Rey som en Mary Sue-karakter (dvs. den nye Star Wars-triologien), er at man går bort fra klassiske fortellerteknikker a la "heltens reise", hvor protagonisten må gjennom skuffelser, tvil og motgang - før den endelige seier. Denne "hero's journey" ser man tydelig med Luke i den originale SW-triologien. Med Rey er det nærmest ingen selvransakelse, ingen utvikling, ingen reell følelse av sårbarhet og fare. Ray kan alt, inkludert fly et romskip bedre enn Han Solo fra hennes aller første gang, og plukke opp et lyssverd uten å aldri ha brukt det før, for deretter å kjempe vellykket mot en mørk jedi master osv. Ja, dette er sci-fi/fantasi, men det må være en slags indre logikk i handlingsuniverset. Pga. dagens radikale feminisme så skal liksom ikke den kvinnelige helten vise svakheter, noe som faktisk gjør helten mer sympatisk og tiltalende (som f.eks. Ripley i Alien, eller Luke Skywalker for den saks skyld).
 2. Hehe, tror du har lest for mye av BuzzFeed, CNN og co... PS: Håper The Witcher blir en bra serie, men siden dette er Netflix (med sine originale produksjoner av høyst varierende kvalitet) så bør man gå inn med forsiktige forventninger. Det jeg har sett av hovedrolleinnehaverne så langt virker lovende - især Henry Cavill, så krysser fingrene...
 3. Tror noen her ikke forstår hva kritikken mot nyere TV-serier og filmer handler om (dvs. SJW). De færreste er imot en sterk kvinnelig protagonist (Alien, originale Star Wars etc.) i utgangspunktet. Problemet er økende identitetspolitikk og radikal feminisme i filmer og TV-serier de siste 6-7 årene, hvor kvinnelige hovedrollefigurer må være perfekte (jevnfør nyeste Star Wars triologi og "Mary Sue"-karakteren). Samtidig skal menn reduseres til klønete medhjelpere. Kvinner plasseres i urealistiske situasjoner og roller, og produsentene er mer opptatt av å oppnå sin "mangfoldskvota" enn å finne den beste skuespilleren for jobben, og være tro mot det originale handlingsuniverset (såkalt "kulturell appropriasjon" går tydeligvis kun én vei). Eksempler på denne trenden er den nye Batwoman-serien, nye Star Wars, Watchmen, Star Trek Discovery, nye Doctor Who osv. Til Gunfreak, det du påstår er nonsens. Begrepet SJW ble skapt for ca. 6-7 år siden, lenge etter de filmene du nevner ble først utgitt. Nærmest ingen klagde vel over Leia eller Ripley i sin tid, ettersom dette var gode filmer uten eksplisitt venstrevridd propaganda.
 4. Ingen flimmer her men jeg spiller i 3440x1440 da. Pga av all foliage og småe detaljer i spillet så må man benytte TAA, FXAA og MSAA er rett og slett for dårlig. Men må countre blurringen med TAA Sharpening som du har i spillet. Jeg bruker også Clarity via nVIDIA Game Filter for å fjerne resterende blur på karakterer. Online har vært dønn stabilt her. Anbefaler å lese denne hvis du er usikker på innstillinger: https://www.reddit.com/r/RDR2/comments/dslzoq/i_tested_a_lot_of_graphics_settings_maybe_this/ Bare ignorer det han sier om anistrophic filtering her. Ikke gjør det! Slå det av ingame og force via nvidia kontrollpanel. Da får du mye bedre bildekvalitet i alle spill. Tror dette er mye av problemet, man må være spesielt interessert i grafikk for å hele tatt vite hva hver enkelt innstilling gjør. Det er over 40 forskjellige innstillinger noe som blir helt håpløst for en vanlig bruker. Automatisk holder ikke ihvertfall, optimize fra nvidia gfe gjør jobben litt bedre men fortsatt langt unna optimalt. Gode tips, men tror du mener Sharpen. Clarity er del av Reshade. Brightness/Contrast i Geforce Experience gjør også en jobb med å skape livligere farger/lyssetting på en naturlig måte (minner litt om Clarity i Reshade). Jeg fiklet med dette tidligere i dag, og kom fram til at eneste måten å få et greit resultat, er å bruke TAA (high, max sharpening) i spillet (ikke FXAA), og i tillegg kjøre sharpening filter med ganske aggressive innstillinger, f.eks. Geforce Experience - sharpen (75% sharpening, 30% ignore film grain). Reshade bør ikke brukes her, fordi Red Dead Online kan tolke filene som juksing. Jeg ser også i RDO at jevnlig begynner trær og vegetasjon å rykke/twitch ca. en gang per 1-2. sekund. NPCs blir også usynlige av og til, de forsvinner i løse luften. Noen bugs å fikse her, men nå det er sagt, dette må være den mest avanserte grafikken i et PC spill så langt, men AA-funksjonene i spillet burde forbedres.
 5. Tja, spillet er en ambivalent affære så langt for meg. Har testet Red Dead Online, men ser noen LOD feil, dvs. diverse objekter (især trær, busker, grass/ugrass) som flimrer mellom ulike LOD teksturer (edit: tror dette er knyttet til spillets AA). Dessuten er det en del objekter som tegnes inn kun få meter unna (gjerde, vegetasjon, diverse småting, mer detaljerte teksturer på bygninger osv), selv med innstillinger på "ultra". Dette er så unødvendig, ettersom spillet kun bruker ca. 5-5.5 gb vram i 3440x1440 på ultra/high. Her sitter jeg med mitt 2080ti med 11gb, sukk. Grafikken i Red Dead Online/RDR2 er utrolig detaljert, men alle disse detaljene skaper også mye flimring/shimmering som krever god innebygd AA. SMAA fra Reshade har liten effekt på flimringen, og AA-funksjonene i RDR2 er dårlige. TAA skaper svært utydelig grafikk, og MSAA 4-8x er altfor krevende for GPUen (2x funker dårlig). Hvis du synes Witcher 3 har mye flimring/shimmer, så prøv RDR2/RDO... Lurer på om problemet ligger i grafikkmotoren, fordi ser ikke denne intense flimringen i f.eks. Kingdom Come Deliverance eller Metro Exodus. Rockstar Games burde virkelig forbedre AA-funksjonene i spillet, de fungerer rett og slett dårlig. Jeg mister også hele tiden kontakten med serverene i RDO (Error: 0x20010006). Det fungerte i går, så muligens er det den siste spill-oppdateringen som har skylden. Rockstar Games har en jobb å gjøre.
 6. Det er fordi spillet er i dx12 og Vulkan, som enda ikke er ordentlig støttet i Reshade (kun beta). Bedre å bruke grafikkfiltrene i Geforce Experience, som fungerer fint i både Vulkan og dx12. Edit: Det virker som mappe-rettighetene er strengere for RDR2, så når man lager en preset i Reshade, så må dette gjøres i et annet spill. Det kan være også at Red Dead Online vil klage på Reshade-filene i mappen..
 7. Tipper en del kommer til å hoppe over hele Catalina (blir Mojave det nye "Snow Leopard"?), og vente til neste OS versjon. Når jeg har også lest om mange bugs i Catalina, og noen av de nye appene mangler grunnleggende funksjoner - som f.eks. Musikk. Synes også de nye funksjonene i Catalina er relativt lite interessante. Apple burde heller gå over til å tilby ny OS versjon annethvert år, da denne årlige syklusen fører til unødvendig mye bugs og rot.
 8. Tja... 1: Hvis du ser på argumentasjonen til CDPR for å fjerne valg av kjønn, så gir det ingen mening. CDRP fjerner kjønn "for ikke å utelate/fornærme noen spillere", og dermed ekskluderer de det store flertallet av vanlige spillerne, for å tekkes en svært liten, men høyrøstet, minoritet. SJW-aktivister er ikke typisk dataspillkjøpere uansett, men elsker å lage bråk på sosiale medier rundt temaer som kun 1-2% av befolkningen bryr seg om. 2: Når man fjerner kjønn til spillkarakteren, så gir dette en mer generisk spillopplevelse som mangler viktige nyanser - ettersom NPCs i spillet ikke forholder seg til om du er mann eller kvinne. "Fordelen" for CDPR er at de kan lage færre dialoglinjer og ulike historielinjer avhengig av om du spiller som kvinne eller mann. 3: Hva med å tilby spilleren tre valg: man, woman, custom? Problemet løst, men neida. Hele måten CDPR kommuniserer denne saken på lyser "wokeness" lang vei, noe jeg ville ha forventet fra selskaper som EA Games og Ubisoft - ikke CDPR.
 9. Ser ut som at CD Project Red dessverre har gitt etter for "wokeness"-trenden, og begynner nå å tilpasse 2077 Cyberpunk etter ytringer fra SJW-politiet på sosiale medier, så vel som gaming-nettsteder som Polygon.com. Lurer på hvor mange flere innrømmelser CDPR vil gjøre med Cyberpunk 2077, fram mot utgivelsen neste år. https://www.keengamer.com/articles/news/cyberpunk-2077-abondons-gender-options/
 10. Hva skal jeg egentlig svare på? Temaet vi diskuterte var PK-trenden i populærkulturen de siste 7-10 årene, men du avsporer debatten ved å trekke inn stråmenn og diverse "what about". Hvorfor skal Hollywoods bruk av hvite skuespillere på 1950-tallet rettferdiggjøre kunstige rollebesetninger i 2019? PS: Dine påstander (eller "konspirasjonsteorier" som du kaller det) om Russland vs. Trump og Brexit er også irrelevant. Det finnes ingen direkte bevis på at Russland innvirket på resultatet til det am. presidentvalget eller Brexit. Men nå har debatten sporet av, så dette blir bortkastet tid for min del.
 11. Det er så mange ad hominem og stråmenn i dine innlegg, at det blir meningsløst å prøve å opprettholde en seriøs og sivilisert debatt (hvor gammel er du, 15-16?). Du forstår fremdeles ikke at temaet var om dagens samfunn, og sosialpolitiske trender de siste 10 årene? Hvorfor ikke samtidig gå tilbake til det am. slaveriet på 17- og 1800-tallet for å kritisere dagens europeere, men samtidig ignorere afrikansk, arabisk og asiatisk slaveri som tom. foregår den dag i dag?
 12. Dette var lavmål. For det første vet du tydeligvis mer om Fjordmann enn meg (som er ingenting), for det andre er "konspirasjonsteori" den billigste hersketeknikken i boka. Det at du trekker fram Ringenes Herre, avslører at du ikke forstår temaet - som er SJW, politisk korrekthet - kall det hva du vil, som vokste fram for ca. 8-10 år siden (etter Ringenes Herre og GoT ble utviklet). Først i USA, og deretter i Europa. Det har vært skrevet mye de siste 5 årene om meningssensur på vestlige universiteter (hvor dette startet), men også økende kritikk av eurosentriske film/spill-univers - ja, også mot Witcher 3, Kingdom Come Deliverance m.fl. (inkl. økende krav om å bedrive historierevisjonisme, for å tilpasse gjengivelser av fortidens Europa til nåtidens sosialpolitiske trender). Når det gjelder film, så er det bare å trekke fram Oscar-utdelingen for et par år siden. Du gjør også en logisk blemme ved å klage over at hvite tok fargedes roller i Hollywood-filmer på 1900-tallet (bl.a. et produkt av en langt mer homogen vestlig demografi), men sverter de som klager på det motsatte (eller andre former for påtatt "diversity") som ekstreme. En annen tilnærming er å skape nye tilpassede handlingsunivers (a la Black Panther) hvis man ønsker mer mangfold, det er ikke så vanskelig. For øvrig, hvis det jeg skrev om økende motstand mot "venstreliberal" politisk korrekthet i Vesten var nonsens - hvorfor fikk vi Brexit og Trump, og hvorfor blåser det en nasjonalkonservativ vind over USA og Europa?
 13. Denne trenden går kun en vei, og det er alltid den europeiske kulturen og eurosentriske universene som må vike. Prøv å sette en hvit mann til å spille Shaft eller en annen farget figur - det ville ha blitt ramaskrik. Totalen av dette er hva folk etter hvert blir lei av, ikke den enkelte karakter eller film/serie.
 14. Problemet er når eurosentriske filmunivers stadig omskrives utelukkende pga. politisk korrekthet, ikke for å forbedre historien. I stedet svekkes gjerne innlevelsen, pga. ulogiske valg som strider imot settingen/mytologien. "Pussig" hvordan disse omskrivingene da kun går i en retning. Når man først blir bevisst denne selvutslettende tendensen, så er det vanskelig å overse den. (Gjør et bildesøk av "American inventors" på Google.) Jeg håper at Witcher-serien blir bra, men blir overrasket om Netflix gjengir bøkene på en måte som bevarer det autentiske slaviske universet (inkludert musikk, stemning osv.), ettersom Netflix er gjennomsyret av bedrevitende SJW-mentalitet. Alltid synd å se lovende filmer og serier ende opp som generiske middelmådigheter, fordi "wokeness" prioriteres over kvalitet og historiefortelling. Det skal vel uansett mye til for å overgå Witcher 3.
 15. Hei! Jeg har et spørsmål om minne-hastighet og spillytelse. Min PC: Acer x34p@120hz, 9900k, 2080ti, Asus z390-F Jeg har følgende minne installert - HyperX Fury 3200mhz 18-21-21. https://www.komplett.no/product/1003692/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/hyperx-fury-ddr4-3200mhz-32gb#productinfo Hvis jeg oppgraderer til følgende minne, G.Skill Trident Z 3200mhz 14-14-14, vil jeg få merkbar forbedring i spillytelse (høyere fps, jevnere bildeflyt)? https://www.komplett.no/product/1018339/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/gskill-trident-z-ddr4-rgb-32gb-3200mhz Eller hva med denne - G.Skill Trident Z 4000mhz 19-19-19? https://www.proshop.no/RAM/GSkill-TridentZ-DDR4-4000-C18-DC-BK-32GB/2649838?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite Fordelen med HyperX Fury er at minnet kjører på 3200mhz, uten å måtte aktivere XMP (som øker CPU temperaturen merkbart). Setter pris på innspill og gode tips!
×
×
 • Create New...