Jump to content

Geir T

Medlemmer
 • Content Count

  618
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geir T last won the day on May 28 2018

Geir T had the most liked content!

Community Reputation

876 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sant det. Testet med å overklokke mitt Suprim X til 3000mhz+, men den lille forskjellen på en allerede høy fps er ikke merkbar i realiteten. Bedre å heller sette power limit på rundt 75-80%, og man får nesten den samme fps ytelse, men betraktelig mindre strømbruk. For min Suprim X så gikk grensen på 75%, på 70% så ble fps-tapet doblet så stort vs. 75%. Men dette varierer fra kort til kort, og hva slags modell man har kjøpt.
 2. Dette er det politisk korrekte narrativet fra NRK og co, men realiteten er at kvoteflyktninger og ufaglært immigrasjon fra den 3.verden fortsetter å flomme inn i Norge (og Vest-Europa), selv om mainstream media har nærmest mørklagt hele emnet. Det betyr i realiteten at disse problemene vil fortsette å utvikle seg til det verre. Hva du påstår kunne ha vært mulig, hvis vi stoppet den ufaglærte immigrasjonen i dag, og integrerte dem vi allerede har i landet. Det vil ikke skje. Dessuten se til Danmark, der viser statistikken at 3.generasjon er dårligere integrert enn 2. generasjon. Dette venstre-aktivistiske narrativet er bygd på politisk korrekte usannheter og myter om et grenseløst multikulturelt utopia, som er like usannsynlig som deres tidligere tro på et kommunistisk utopia. De som peker på at keiseren er uten klær blir kansellert og stilnet, og "de gode" kan fortsette å leve i sitt naive ekkokammer. Ta en titt på de enorme økende sosiale utgiftene for staten, og den kontinuerlige svekkelsen av middelklassen især i andre europeiske land de siste årene (England, Frankrike, Italia osv.). Den ikke-bærekraftige innvandringen av ufaglærte og analfabeter fra den tredje verden med høye fødselstall, er en viktig del av dette bildet (kombinert med en korttenkt og naiv CO2- og energipolitikk, imens resten av verden gjør akkurat hva de vil). NRK og co kan skrive hva de vil, men det forandrer ikke hvordan den virkelige verden fungerer, med sine begrensede økonomiske ressurser.
 3. Nei, her tar nok *du* feil. Gå tilbake å se hva som ble hevdet av NRK og co. Du fremviser typisk apologetisme på vegne av de "statlige" nyhetsorganene, som i etterkant har heller ikke dekket sentrale fakta rundt forskningen på korona-virus på laben i Wuhan (jevnfør utgitte forskningsrapporter i årene rett før m.m). Hvis vaksinen ikke kunne fungere på de nye variantene, hvorfor ble vi da truet av NRK og co til å ta disse vaksinene - ellers så var vi "høyreekstreme", "anti-vitenskapelig", "en livsfare for andre", "uansvarlige" etc..etc. Hvis du tenker igjennom hva du påstår, så henger det ikke på grep. Jeg vet utmerket godt hvordan en vaksine skal fungere, og koronavaksinene fungerer dårlig (kan være forbundet med at dette er en helt ny teknologi, og ikke vanlige vaksiner i tradisjonell forstand, men basert på mRNA-teknologi). Du blir muligens noe mindre syk, men det er det. Du får fremdeles symptomer, og kan smitte andre - uansett hvilken korona-variant du får - litt av en vaksine. I tillegg kan man få permanente menstrasjonsblødninger og annet dritt. Og hva med de nye oppgraderte boosterne? Ikke glem 3x flere døde av korona i Norge i fjor vs. 2021. Litt av en suksess, eller hva? Hmm...
 4. Kvaliteten til Ubisoft-spill har vært fallende de siste årene. Har ikke spilt AC Valhalla, men anmeldelsene sier sitt. FC6 måtte jeg gi opp etter 15-20 timer, det var rett og slett inkompetent mht. historie, skyte- og rpg-mekanismene, og var ikke gøy å spille (i motsetning til FC5). FC6 så pent ut, men er akk så generisk og sjelløst, og historien og karakterene var lavmål.
 5. Smart valg av Komplett. Det er slik man skaper returnerende kunder. Ja, de tapte litt penger akkurat der og da, men får gjerne en ny bestilling fra samme person ved neste anledning, i stedet for at man går til en av konkurrentene.
 6. Komplett nonsens spør du meg. Vi bør heller ikke boikotte russiske dataspill. Skal vi straffe hele det russiske folket, for avgjørelsene til noen få politiske ledere? Hvis et russisk spillselskap går ut og aktivt støtter Putin og krigen mot Ukraina - da kan jeg bedre forstå en boikott (men er fremdeles uenig pga. ytringsfrihetsprinsippet), men i hvert fall ikke kun fordi at spillselskapet er russisk. Dette er bare mer misforstått og hyklerisk dydssignalisering fra "tolerante" venstreaktivister. La oss heller ikke glemme våre egne svin på skogen. Ingen er uten skyld. NATO-angrepet på Libya er et godt eksempel på det. Invasjonen var basert på falsk etterretning og løgn, og man bombet det rikeste afrikanske landet mht. BNP per innbygger sønder og sammen, og skapte et totalt kaos uten noen oppfølging i etterkant. Gadaffi ville innføre en gullbasert valuta som konkurrent til petrodollaren - for handel i MØNA-regionen og mer, noe som ble omtalt og kritisert i wikileaks-epostene til Hillary Clinton. Hvor mye spilte dette inn i avgjørelsen til å ødelegge et helt land, slik at ISIS etterpå kunne valse inn og ta over? I tillegg bidro dette til immgrasjonskrisen i Europa de etterfølgende årene (slik som også USAs destabilisering av Syria). Hvor var "de gode" venstreaktivistene her? Hvor var NRK og co? Neida, Obama og demokratene styrte USA, så da holdt man munnen lukket.
 7. Ja, forskjellen er enorm. Med 4090 Suprim X kjører jeg kabinettviftene på så lav hastighet under spilling, at jeg kan fremdeles høre vannpumpa til min Corsair AIO CPU-kjøler. 😅 Har aldri vært så fornøyd med et grafikkort før, som med 4090. Man kan spille alt av spill med grafikken på maks, og kortet holder seg kjølig og stillegående med konstant høy bilderate. Dog ikke akkurat billig, men...
 8. Min erfaring med et 3090 Suprim X vs. 3080 ti Suprim X, var at 3090-modellen var betraktelig varmere og krevde mye luftgjennomstrøm. Vet ikke om det bare var mitt kort, men det var en klar forskjell her. 3090 er nok generelt sett et varmt kort.
 9. Jeg har en vanlig Suprim X 4090. Det var litt irriterende coil whine første dagen, men så roet det seg. Nå er det minimalt med coil whine. Har du oppdatert bios på hovedkortet, eller sjekket PSU? Coil whine-type ulyd kan komme fra flere kilder. Er du sikker på at det GPUen? Ellers så kutter jeg alltid bildeoppdateringen noen fps under skjermens oppdateringsrate. Har 160hz skjern, og bruker framerate cap på 156. Jo høyere framerate, jo mer coil whine, men det er du sikkert klar over.
 10. Samma her ser ikke noe forskjell i det hele tatt. Da bør du sjekke igjen. Ikke glem at W3 kom ut i 2015, og du blir kanskje lurt av minnet ditt. Det er forbedrede teksturer, større radius på objekter, teksturer (vs. low-res meshes), skygge og vegetasjon, og mye bedre lyssetting (ray tracing). Spillet ser fantastisk ut nå, selv for meg som tidligere hadde 50+ mods i W3. I tillegg er det mange små forbedringer her og der. Når det er sagt, så er spillet veldig krevende med alt av grafikk på maks. Selv med 4090, så trengs det DLSS 3 og frame generation for en stabil høy framerate. Det er noen visuelle bugs her og der, som forhåpentligvis blir fikset av CDPR.
 11. DerBauer påstod at undervolting var bortkastet tid med 4090, og han bruker å gi gode perspektiver. Er vant til å fikle med undervolting, så skal ta en nærmere titt! NB: Grafen i denne youtube videoen blir litt misvisende, fordi den undervoltede benchmark er den eneste med overklokket minne, som definitivt har en effekt på fps.
 12. Har sett argumenter for begge deler, men med tanke på at å kjøre lavere power limit er svært enkelt, og hvis resultatene er nesten identiske, så hadde jeg ikke giddet å styre med undervolting (noe jeg alltid gjorde på mine tidligere kort).
 13. Det sies at måten 40X0-serien er laget på, så er volt-kurven langt mer finjustert enn de tidligere generasjonene, og det fungerer bedre å kun redusere power limit (f.eks. 70-80%). Her vil silikonkvaliteten delvis avgjøre hvor mye kortet klokker ned. Det er nå hva jeg gjør med min Suprim X, og det fungerer veldig greit. Kortet bruker betraktelig mindre strøm, og reduksjonen i framerate er veldig liten (sammenliknet frameraten når gpu-bruken var på nesten 100%).
×
×
 • Create New...