Gå til innhold

Complexity

Medlemmer
  • Innlegg

    21 296
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Complexity

  1. Nei de er stuck på en gammel version nå. Nyere software krever ny hardware som bare de nyeste bilene har. Den nye softwaren har blandt annet forvaming av batteri som jo en en stor fordel når man skal lade. Ganske mange eiere av de eldre bilene er frustrert over det.
  2. Regelmessig kostnad? Strøkne orginale bremser på min 10 år gamle leaf og samme med min snart 5 år gamle Tesla. Men om trådstarter bor i oslo og ikke har tilgang på høytrykkspyler kan det fort bli en jevnlig kostnad.. Ellers er vel ID.4 greie biler ja. Samme med Skoda Enyaq. Men man må huske at VW er "ferdig" med disse bilene så det man ser av software er det man får.. (Det gjelder vel i stor grad KIA og da)
  3. Kia er det trygge kjedelige valget og MG4 er det mere usikre men mere spennende valget. Begge bilene har veldig dyr service dog. KIA har jo en kjempedyr batteriveske som skal byttes innimellom f.eks. På MG kan man kanske spare litt ved å ta service hos andre da jeg ikke tror den har sånne rariteter på servicene sine. Den har mere "sjekk av innvendige lys" og slikt som jeg nok tror man fint kan klare seg uten.. Men jeg vil tro Kian vil kreve mindre reperasjoner over tid.. I den prisklassen din så er det jo mye fint å velge mellom på finn.no
  4. Har ikke synology noe software som fikser dette? Mener jeg så det i storen deres. Hvor du setter opp en automatisk backup oppgave fra enheten du plugger i den. Du må jo dog ha fysisk tilgang til NAS'en for å plugge disken i den da.
  5. På den lokale NAF får man 1ner feil på varseltrekant om den ikke ligger åpenbart synlig i bilen. Ligger den bak ett deksel eller under ett sete så blir det feil for de orker ikke lete. Blir litt som samleband hele greia. Spare litt tid her og litt tid der.
  6. Har sett litt mere på youtube nå av BZ4X og du har nok litt rett i det. Den gjør det ganske bra men krever at man spinne litt før den finner ut hvor kraften skal. Er det noe Auto modus i den så man slipper å styre med alle modusene manuelt? Fint de iallefall har en knapp for å bytte mellom så man slipper å grave seg gjennom menyer på skjermen som på visse andre biler. De skryter jo av å ha firehjulstrekksystem utviklet av Subaru - men der sier ikke meg så veldig mye for har kjørt Subaru med både god og elendig firehjulstrekk 😅
  7. Er jo bare å nullstille triptelleren ved vær fylling så ser du jo hvor langt du har kjørt og om du vet sånn ca forbruk og tar litt i så berges du fint. Min Ford Scorpio hadde tankmåler med bare 3 posisjoner. Full, halvfull og tom. Vet ikke greia men kun disse tre den klarte å indikere. Så jeg brukte kilometermetoden for stolte ikke noe på det dær. Måtte dog få liv i triptelleren først for den hadde og stått stille noen år. Bare flytta litt manuelt før hver EU kontroll. Tipper de som tok kontrollen sjønte tegninga men det er vel ikke ulovelig å bare kjøre noen kilometer i året så..
  8. Noen verdsetter vel kansje mange valg, men ble ikke så imponert når Teslabjørn prøvde å komme seg opp en bakke hjemme hos segselv og trykket å styrte på flere kjøreprogrammer men ble bare stående å spinne på ett forhjul. Han fant tilslutt en modus hvor motoren bak hjalp til og han kom seg opp bakken, men her ville jo en del andre biler skjønt tegninga og aktivert motor bak automatisk om man sto å spant.. Ellers virker det jo som Toyta fikk ganske bra skikk på bilene med oppdateringer. I starten var de temmelig elendig. Edit: Smart Brabus som han gjorde samme test på kom seg ikke opp bakken.. måtte slå av antispinn tilsutt og spinne seg opp.
  9. NRK valgte jo å fjerne kanalene sine på TuneIn også. Så da mistet de nok en stor del lyttere fra Tesla eiere da TuneIn er det man bruker til radio i bilene deres.. Nå må man strømme fra mobilen eller slå over på DAB som har dårligere dekning og elendig lydkvalitet.. Jeg slutta helt å høre på NRK etter det iallefall.
  10. Er det den helt unødvendige grillen som fenger deg? Den er "tettet" på nyeste polestar 2 da men fortsatt grillete.
  11. Selvfølgelig en sjanse å ta men de fleste har den bare stående i tvbenken og hdmi porten har det trygt å godt. Jeg har handlet mange brukte konsoller og alle har vært i topp stand. Unntaket er en nesten gratis PS4 jeg kjøpte som var defekt (sto i annonsen) og jeg fikset. HDMI porten var god på den og forøvrig men den var stappet med støv så den overopphetet. På brukte konsoller er det ofte en del å prute på og.
  12. Er vistnok en beta til Android ifølge google. Morro med gamle pc spill ja. Quake 3, carmageddon og return to castle wolfenstein funker flott på en billig kinakonsoll iallefall. 60fps låst.
  13. Nei men noen ryker oftere enn andre.. BMW 1 serie har vel og noen motorer som knapt går 120 tusen km uten å havarere. Audi har noen motorer hvor registerkjedet blir slakt og må byttes, noe som koster rundt 50 tusen å gjøre siden motor må ut. Når det kommet til denne bilen så tror jeg at jeg blandet med 1liter eco boost motoren og at det var den som havarerte hele tiden. Men om denne 1.6 Liters diesel motoren er samme som Ford har brukt i mange andre biler - og som Volvo har brukt mye av så er det en PSA motor som heller ikke er noe god. Må bytte olje så ofte man klarer for at ikke oljesila til turboen skal gå tett. Går den tett havarerer turbo og man må kløyve motoren for å rengjøre/bytte silen. Og en masse annet som kan skje med disse. Kjenner mange med Toyota og hører aldri om slikt der. Men det er definitivt kjedelige biler å kjøre. Dog er ikke det så viktig for alle.
  14. Har gjort min over til en eksterndisk. Kjøpte en billig sak på aliexpress til å ha den i. Får bare ca 1000mb\s som er litt lite mot de 3300 eller så den klarer men er alikevell ganske greit. Har vurdert å putte den i den ene laptoppen min men den er ganske rask fra før av til tross for mye tregere disk så ikke kommet så langt enda.
  15. Bare for å kjøpe bil er jo litt hvordan man ser det da.. Om du kan spare masse penger på å kjøpe en i Nordnorge som ikke er rustet sund så kan det være lurt i det lange løp.. Er vel en 11 tusen eller så å sende bil med hurtigruten. kansje 2 tusen om du finner noen som vil kjøre den til deg. Har og sett flere på facebook som f.eks skal fra Tromsø til Oslo som fint kan kjøre en bil dit gratis mot å slippe flybiletten. Servicehefte er fint, men ingen garanti på at motor ryker hvert øyeblikk og da er bilen verdt kansje 10 tusen..
  16. Usikker på om Fiesta bruker samme 1.6 som focus? Men isåfall så havarerer de bare man ser litt hardt på dem. Og det er ikke så lett å få tak i ny brukt motor heller for alle havarerer jo.. Om driftsikkerhet er viktigst så gå for Toyota ja. Hent en i Nordnorge så slipper du rust.
  17. Driver å spiller Half Life på min RGB30 og kommet ett stykke nå. Turte ikke spille det når jeg var ung, men nå i voksen alder turte jeg det endelig. Så spilte gjennom Half life 2 og alle episodene på Allyen og samtidig half-life 1 på RGB30. Men det har gått litt trutt med Half-life 1 da det er sinnsykt vanskelig 😅 Spesielt med ganske dårlige stikker på ett spill som egentlig kun var laget for mus og tastatur.. Uansett så byttet jeg fra JelOS til arkOS på enheten for en stund siden JelOS ble nedlagt. Overførte bare alt og Half-life funker fint MEN nå kan jeg ikke klatre i stiger. Vet ikke om det har noe sammenheng med bytte av OS eller er tilfeldig men det er iallefall sykt irriterende. Når jeg kommer nært en stige så blir jeg bare sittende fast i den. Eneste jeg kan gjøre er å snu meg rundt eller å hoppe og da hopper jeg bort fra stigen.. Noen som kansje var borti denne buggen for 20 år siden og husker en løsning?.. Prøvde å google og fant folk som har hatt samme bug men ingen som kom med noe løsning..
  18. Xbox har vel alltid vært billigere enn Playstation så de har vel mindre marginer å gå på. Men vil du ha rabatt på den så er det jo 20% hos Power innimellom via DNB sitt supertilbud. Brukt konsoll ville jeg ikke vært skeptisk til. Er mange der ute som knapt har vært brukt og er i topp stand. VIlle vært skeptisk om konsollen har vært åpnet eneste.
  19. Støtter den. Mye fint å kjøpe der. Kjøpte for noen år siden nesten helt nye dekk på felg til gi bort pris da bilen var kondemnert og selger ville ha dem ut av garagen sin. Var ganske dyre dekk og så jeg var meget fornøyd.
  20. De er veldig gode da! Er på min andre robot fra dem og den håndholdte har fungert utmerket i mange år. Generelt veldig god erfaring med produkter fra Xiaomi. Det har alltid vært høy kvalitet i motsetning til annet man kjøper fra Kina. Så skulle jeg kjøpt en kinesisk bil så ville jeg nok valgt Xiaomi over ett annet kinesisk merke med ukjent merkelig navn.
  21. Ja BeamNG er fantastisk. Har spilt det siden det kom i "tech-demo" i 2013 eller så. Men det er for spesielt interesserte. Er mange missions og en kampanjedel i tidlig beta men jeg bare freeroamer å leker med mods å diverse. Fysikken og realismen er helt ekstrem og det er det som fenger meg.
  22. Tok en rask test på fluid motion nå. Gikk fra ca 60 fps til 80 fps i BeamNG så lover godt. Må teste mere når man har fått ungene i seng. Var litt knot å installere da, siden man må "lure" inn driveren til en annen gpu - som egentlig er samme gpu bare annet navn.
  23. Complexity

    Tesla - kaféen

    EU har vel noe regler om max 30W pære eller så om bilen ikke har lyktespyler. Så eldre Tesla som ikke hadde LED hadde vel såvidt langlys da de ikke har lyktespylere og derfor måtte ha svakere pærer her. Veldig merkelige greier hele regelverket.. Men med LED er det ikke samme problem da 30W LED er ganske kraftig. Er alikevell natt og dag med en skikkelig ledbar. Er sinnsykt mye elg der jeg kjører så vil ha skikkelig lys.
×
×
  • Opprett ny...