Gå til innhold

jcberg

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jcberg

  1. 1 hour ago, Yngreveien said:

    Tror CDON valgte å selge flere disc-konsoller enn det de hadde på lager dagen de gikk ut med forhåndssalg, da de vet at de vil få inn flere konsoller innen 30 mai. Altså noen vil få sin ps5 nå om ikke lenge mens andre som bestilte samme dag må vente noen ekstra uker. CDON valgte å sette 30 mai som "forventet leveringstid" så ingen kan klage på lang lev. tid. Tanker?, eller er jeg helt ute å kjøre her? :))

    Sikkert ikke helt ute å kjøre, men tipper virkeligheten ikke er så komplisert. Jeg ville ikke blitt overrasket om jeg hadde forhåndsbestilt og ikke fikk tilsendt noen konsoll denne uken. Klage på leveringstid kan man gjøre uansett, men med en vare som denne får man uansett ikke noe kompensasjon for sen levering. Dette uavhengig av at du også har avtalt bort alle rettigheter som kan avtales bort når du godtok salgsbetingelsene.  

  2. 1 minute ago, Drunkenvalley said:

    Kan innrømme at eg var ein av dei kundene...

    ...men det var jo ikkje lite irriterende at postkontoret som mottok varer klokka 2-3 sendte melding klokka 4:51 om at pakke var klar til henting, når dei stenger klokka 5! Då kan eg heller irritere dei som jobber på posten litt kjenner eg.

    Skjønner det, men kl 3-4 er jo rushet, og de må nok prioritere å ekspedere de lange køene fremfor å scanne inn nye.

  3. 1 hour ago, ekeleee said:

    Du har nok rett i det. Ifølge denne artikkelen opererer de med kvalitetsgrad på 99%. Det ville vært interessant å se driftsregnskapet til PostNord og hvor store summer som faktisk går til erstatninger.

    Problemer med 1 av 100 pakker høres høyt ut spør du meg. Hva gjelder summer som går til erstatninger er det nok ca det som kommer inn i forsikringspremie. F.eks. koster det  53 kr å forsikre en pakke verdt 1kr - 7499kr,  så etter å ha solgt 100 slike forsikringer har de dekt inn en pakke verdt 5300kr.

    • Liker 1
  4. 3 minutes ago, Kanelbollemannen said:

    Hei folkens!

     

    Har bare noen spørsmål angående garantier og reklamasjon. Tenker å få kjøpt meg PS5 med supportavtale på 3 år hos Power, men da må jeg vinne en loddtrekning, og vi vet jo alle hvordan sjansene er der😛 Etter å ha søkt litt på nett forstår jeg det slik at det er 1 år garanti på PS5 (alt for kort i mine øyne). Forstår det slik at det også er 5 år reklamasjonsrett på PS5. Hvor gunstig er reklamasjonsretten? Hvis for eksempel masse støv har kommet seg inn i maskinen slik at den slutter å virke, er det da reklamasjonsrett? Har noen erfaringer med at det går bra i reklamasjonsaker?

     

    Kan jo legge til at jeg spør om dette fordi jeg føler at det er mye rart rundt produksjonen til PS5, og det kan jo føre til produksjonsfeil. Kanskje det tar 1 år og 6 måneder, kanskje det tar 5 år, men vil helst være sikker på at konsollen virker i minst 3 år. Er jo derfor fint med en supportavtale som sikrer at den skal virke i 3 år.

     

    Takker for svar på forhånd😁

    Ja det vil dekkes av reklamasjonsretten med mindre du har maskinen stående i et utrolig støvete miljø. Ved normal bruk skal den holde i fem år. Søler du øl på den eller mister den ned trappa må du evt ha forsikring for å få dekket reparasjon. Det har du ofte inkludert i innboforsikringen. 

    • Liker 1
  5. 34 minutes ago, Maniac said:

    Uff ja... prøv gjerne. Men for at maling/spraylakk skal feste seg til plastikk må du først slipe bort beskyttelseslaget som er på stort sett all plastikk fra fabrikk, før du legger på plast-primer,  maling, klarlakk. Det virker ekstra vanskelig på disse ps5 platene da de er mønstret ganske heftig.

    Jeg er en stor tilhenger av DIY prosjekter, men disse PS5 platene holder jeg meg unna :D tok the easy way out

    Normalt bruker man vel gummilakk for å kunne rive den av uten å ødelegge originalfinishen. Litt dårlig heft er ønskelig. 

  6. 5 minutes ago, KryssN said:

    Om du trenger den nå, bare kjøp og best fra stor butikk som har stasjonær butikk i ditt området, du har 2 års reklamasjonsrett og dette er også en påvist feil som Sony har skjulte mot forbrukere, så du får den reparert eller byttet om de skjer noe.

    I hvert fall om det skjer noe med din egen kontroller som kom med PS5, så vil du ha en tilstede allerede om du kjøper den 2. stk.

    Er det riktig at det bare er to års reklamasjonsrett? Jeg reklamerer fremdeles på mine Joy-Con fra 2017 med jevne mellomrom uten at det har vært noe problem. Sist i Januar. 

  7. 3 minutes ago, Maniac said:

    Er selv ute etter digital versjon, har disk (uåpnet). Har ingen cd baserte spill på PS4 :D , alt er digitalt. Du gjør vel det samme på PC? Når det gjelder film og serier så er det streaming som gjelder tenker jeg. Men vet ikke, kanskje jeg beholder den, det er litt styr dette :D

    Store fordelen med disk er at man kan kjøpe spill på salg eller kjøpe og selge brukte spill. PC blir litt annerledes for det er helt andre priser og rabatter  i det markedet

  8. 17 hours ago, gondron said:

    Har alle i gruppa kjøpt på finn eller?🙈

    Neida, men hvis flere er som meg så har innsatsen blitt jekket noen hakk ned siden jeg uansett ikke ville få før jul. Og noobrushet på Demon's Souls har vel uansett avtatt en del og da begynner det å bli mindre viktig å skaffe konsoll fort.

    Har også sett flere maskiner til salgs på facebook til innkjøpspris, men det sjekker jeg så sjeldent at jeg aldri er førstemann til mølla.

  9. 1 minute ago, DeviantFractal said:

    Jeg bruker distill med oppdatering av Coop hvert 10. minutt via sky når jeg er borte fra PC-en og med hvert 5. sekund på PC’en. Har lastet ned distill appen til telefonen og kjører 7 dagers gratis prøveperiode. Da kan man få pushmeldinger på telefonen. Jeg var ute å trillet minstemann når det nå tikket inn et varsel på Coop fra distill, og fikk gått rett inn og bestilt. Ganske behagelig ordning.

    jeg har fått melding en deeeeel ganger om at IP-adressen min er blitt blokkert når jeg har brukt skytjenesten, men hadde null problem med å få gjennom en ordre nå. 

    Da tror jeg du har hatt utrolig flaks, jeg sitter altså på PC med Distill som sjekker hver 30 sek og begynte utsjekk umiddelbart når jeg fikk varsel, men det holdt ikke.

  10.  

    1 minute ago, samco said:

    13k for en C9 55 betalte under 10k for min .

    Da har du fått en utrolig god pris. Billigste jeg har sett var 12k etter lanseringssalget i vinter/våres.

    1 minute ago, ITtraktor said:

    Morsomt at 55" nå regnes som en liten TV! Men du har jo for så vidt rett. 

    Ja, det er litt artig. TV'en er jo slett ikke liten, men 55" er jo den minste av de vanlige størrelsene nå (dvs. størrelser man får tak i og som har et bredt modellutvalg å velge i). Jeg må bygge om hele kjellerstua mi for å få plass til noe større enn 130cm bred TV, så blir nok 55" på meg i overskuelig fremtid.

  11. 8 minutes ago, barezell said:

    Om ingen kjøper går de fort ned i pris. Så lenge noen er dumme nok til å betale så mye over så skjønner jeg godt folk selger. Hadde lett gjort det samme om jeg kunne få 2-3 gangen av hva jeg betalte selv.

    Hadde også gjort det samme. De som sitter med konsoll i hendene nå er egentlig lotterivinnere som har fått kjøpe et produkt til langt under nåværende markedspris. Hadde ihvertfall vært vanskelig for meg å eie en konsoll med markedspris på 10 - 12 tusen.

  12. Sitter i samme båten selv. 2x 980. Avventer nå hva som skjer om det kommer noe GP100/GP102 etter hvert. Klarer meg forsåvidt med ett 980 og, da sli er deaktivert pga varme...

     

    Dårlig ventilert loft ftl... skulle tenkt litt på det da jeg innredet det...

     

    Vannkjøling med laaange slanger så du kan henge radiatoren på utsiden?

    • Liker 1
  13.  

    No må dåkk faen meg slutte å gneldre. Jobber i det private og har etter 5 år like mye som begynnerlønna i kommune. I det private har vi de siste årene hatt premitteringer og oppsigelser i tillegg, mens i det offentlige sitter dere trygt. Det eneste kravet i stat og kommune er vel knapt at man møter opp på jobben. Klapp igjen brødskuffa til respekt for de som sliter med å få seg jobb i det heletatt i disse tider.

     

    Den eneste som gneldrer og er respektløs her er deg. Etter 3 år som overingeniør i staten tjener jeg ca 50 tusen mindre enn begynnerlønna i kommune. Det er ikke lett å få seg en bedre betalt jobb heller, du har sikkert prøvd du også.

     

    Det er også viktig å huske på at snittlønna dras kraftig opp av enkelte som jobber noe helt vanvittig mye og har svært god grunnlønn i tillegg. 

     

    Du har rett i en ting, en offentlig tjenestemann kan i praksis kun sies opp ved grov tjenesteforsømmelse. Møter man opp på jobben og såvidt gjør noe får man nok ikke sparken, men jeg vil tippe at forholdet til sjefen og kollegene blir meget anstrengt. Vi har imidlertid hatt en mann som virkelig ikke gjorde noenting, han fikk valget mellom å slutte eller å bli sagt opp. Så det er faktisk grenser for hvor lite du kan produsere her også, men jeg vil tro den er mye lavere enn i privat sektor. Jeg skjønner heller ikke alle disse latsabbene, jo mer man produserer jo morsommere er det jo å jobbe.

     

    For ordens skyld: Jeg har en batchjobb med utskrift av ca. 40 stk 2-3 meter lange tegninger i gang nå, så da har jeg tid til å sitte litt på TU :)

    • Liker 1
  14.  

    Må heller ikke glemme at statsansatte har bedre pensjonsordninger.

    Alt som har med Statens Pensjonskasse å gjøre har blitt rasert etter at H/FrP tok over. Det er høyere utlånsrente enn i hvilken som helst bank. Så det argumentet holder ikke lengre. Blir fort streik i år.

     

    Normrenten, som er den minste renten du kan få av arbeidsgiver uten å betale fordelsbeskatning, fastsettes av skattedirektoratet og ikke regjeringen. Dette gjelder f.eks. også bankansatte, men for dem er det selvfølgelig endel lettere å bare bytte til et normalt kundelån gebyrfritt (SPK er utrolig tungrodd).

     

    Levealdersjustering, øvrige tilbud og fordeler samt reduksjon i pensjonssatsen i SPK ble vel påbegynt for over 10 år siden. Det tar selvfølgelig tid da stortinget som vedtar endringene selv får ytelser fra SPK. Vedder på at den nye ordningen også blir ganske god dersom det ikke lages nye særordninger for stortingsrepresentanter. 

  15. Hadde vært greit å se den skrapetesten sammenlignet med S6 og iPhone 6.

    Så mye som jeg liker S6 så virker det som skjermen er laget av myk plastikk og plukker opp riper bare du ser på den. Der jeg har hatt min iphone 6 i lomma i 6 måneder uten en ripe, så fikk min S6 riper den første dagen ved likedan bruk.

     

    Det tror jeg ikke noe på.

    Min iPhone 6 har jeg hatt i snart et år og den er full av skjemmende småriper på skjermen.

     

    Jeg hadde min iPhone 5 i 2 år, før høyttaleren konket etter hyttetur med mye fall på ski og høyt inntak av brennevin. Litt bøyd ble den og, så tydelig at den fikk juling. Likevel var skjermen ripefri.

×
×
  • Opprett ny...