Gå til innhold

henbruas

Medlemmer
  • Innlegg

    5 040
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av henbruas

  1. Den eneste eksamenen jeg har dette semesteret er ett K-emne, men til gjengjeld er det ganske mye arbeid med de andre emnene i løpet av semesteret. Tenkte jeg skulle prøve å få gjennomført begge K-emnene dette semesteret, men da bør det være noen der jeg kan gjøre mesteparten av arbeidet i selve eksamensperioden. Masse øvinger og gruppearbeid og sånt er med andre ord ikke noe særlig. Ut fra det jeg har hørt er Finans da et greit valg, stemmer det? Noen som har et annet å anbefale i tillegg? Dette er de jeg får opp på studieplanen:

     

    • TIØ4146 - Finans for teknisk-naturvitenskapelige studenter
    • TIØ4230 - Entreprenørskap og markedsorientert produktutvikling
    • TIØ5200 - Prosjektorganisasjoner
    • TMM4220 - Innovasjon ved Design Thinking
    • TMM4225 - Ingeniørrettet samhandling i distribuerte team: Ledelse og smart bruk
    • TPD4142 - Design Thinking
    • TTM4165 - Digital økonomi
    • TIØ4120 - Operasjonsanalyse, grunnkurs

    Ser forresten her at det ikke nødvendigvis er de samme K-emnene man kan velge i 9. semesteret som i 7. Noen som aner om det gjelder for Datateknologi?

  2. 2(x+1) = 2x+2

     

    Jeg tenkte det kunne være rett svar, men om jeg ganger nevnerene, blir det ikke 2*x+1? Hvordan blir det 2(x+1)?

     

    Du må gange hele første nevneren med hele andre nevneren. Den første nevneren er 2, og den andre er x+1, så det blir (2)*(x+1), som bare er 2(x+1). 

     

    Kanskje litt lettere å se med tall? La oss si at den andre telleren var 3+1, altså 4. Da ville svaret selvfølgelig vært 2*4, men dette er likt 2*(3+1), ikke 2*3+1.

  3. Henger ikke 100% med i resonnementet, men får en litt bedre forståelse av oppgaven nå. Takker. 

     

    Resonnementet er samme som jeg prøvde å få fram med spørsmålene mine. Arealet av hele sirkelen er pi*r^2. Hele sirkelen består av 2pi grader. Sirkelsektoren sitt areal er en andel av hele arealet, og denne andelen er gitt av forholdet mellom vinkelen til sirkelsektoren og hele sirkelen. F.eks. hvis sirkelsektoren har en vinkel på pi/2 grader så blir det (pi/2)/2pi = 1/4 av hele arealet.

  4. Vedlagt bilde er fra en 10. klasse mattebok. For meg blir dette helt feil - det må være et plusstegn mellom 2 og 1/3 for at det skal bli 7/3. Sånn som det står blir det jo 2/3. Er det en grunn til at de lærer det på denne måten?

     

    Det er et såkalt blandet tall. Kanskje ikke brukt så mye i matematikk, men det brukes gjerne for å uttrykke brøker i det daglige, f.eks. i oppskrifter og slikt.

  5. Sliter litt med en sannsynlighetsoppgave, og hadde satt stor pris på litt hjelp.

     

    Her er oppgaven: http://imgur.com/tmc9nKb

     

    Skjønner at man skal multiplisere sannsynligheten for å få fisk (0,1) med sannsynligheten for å ikke få fisk (0,9) to ganger. Men hvorfor multipliserer man med 3 etterpå?

     

    Har sett lignende oppgaver hvor man ikke multipliserer med antall utfall, men bare ganger sammen de forskjellige uavhengige sannsynlighetene. Er det noen som har en forklaring på hvorfor man i dette tilfellet skal gange med 3, og i andre tilfeller ikke?

     

    Grunnen er at det er 3 ulike måter å få én fisk på, nemlig fisk på bare første kast, bare andre kast eller bare tredje kast. Litt mer åpenbart hvis du ser på utregningen som 0.1*0.9*0.9+0.9*0.1*0.9+0.9*0.9*0.1. Hvis spørsmålet var sannsynligheten for f.eks. å få fisk på første kast og ikke på de andre så hadde du ikke ganget med 3, siden det bare kan skje på én måte.

    • Liker 1
  6. Det er en grunn til at jeg spør her. 99 prosent av oppgavene finner jeg ut av selv ved å bruke fasit og løsningsforslag, men denne oppgaven klarte jeg ikke.

     

    lna = lnb => a = b

     

    Hva er annerledes her?

     

    ln a = ln b -> a = b fordi e^(ln a) = e^(ln b) -> a = b. Men e^(ln a + ln b) er ikke a+b, det er a*b (se på reglene for å regne med potenser for å finne ut hvorfor)

  7. TDT4280:

    Dette er vel lagt ned?

     

     

    Ja, det har du rett i, la ikke merke til det.

     

    Takk for svar. La dessverre merke til nå at forelesningen i maskinlæring kræsjer med noe annet. 

     

    I IT3708 står TDT4171 som krav, og ikke bare anbefalt. Noen som vet om de pleier å være veldig strenge på sånt, eller om jeg kan ta det hvis jeg spør pent?

  8. TDT4173 Maskinlæring og case-basert resonnering har TDT4171 Metoder i kunstig intelligens (aka. AI2) som anbefalte forkunnskaper. Noen som vet om det er overkommelig å ta dem samtidig?

     

    Edit: Lurer for så vidt på det samme angående IT3708 Bio-inspirert kunstig intelligens.

     

    Noen som har tatt TDT4280 Multiagent-systemer og spillteori og kan fortelle litt om hva de synes om faget?

  9. Når jeg først er i gang; er det noen som har erfaring med TDT4145 Datamodellering og databasesystemer? Kunne tenke meg å ta dette parallelt med objektorientert, men jeg ser at Java er anbefalt forkunnskapskrav og implementasjonsspråket i emnet. Er det lov å skrive i C++ på øvingene?

     

     

     

     

    Jeg hadde emnet i vår. Det var ingen programmering på øvingene (bare SQL), men det var et prosjekt hvor man måtte skrive Java. Det krevde ikke noe særlig avansert kode, og hvis du er på gruppe med noen andre som kan Java vil det være fullstendig uproblematisk.

     

    Er det tilfeldigvis noen som vet hvilke emner som gir tilgang til Tulipan i IT-bygget, bortsett fra TDT4195?

×
×
  • Opprett ny...