Gå til innhold

StorMåsa

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

StorMåsa sine prestasjoner

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har lest noen nevne det i kommentarfeltet her i en tidligere artikkel. Men hvordan har det seg slik at det private næringslivet skal tynes til å risikovurdere hver minste beslutning som skal tas, iht. utallige standarder og sertifiseringer, og man skal være transparent og måles på i hvilken grad man har oppfylt de predefinerte målene man har satt seg. Mens det virker som i politikken så kan man gjøre hva man vil, det inkluderer tåkeprat og 3 månedersferie, snylte på alle fordeler og sette egen lønn Skal ærlig innrømme at jeg ikke vet stort mye om bakgrunnen til noen politikere. Men har inntrykk av at mange ungdomspolitikere kommer fra «politikerfamilier» og liksom har pratet om det rundt middagsbordet hele livet. Mener nesten at man burde ha dokumentert arbeidserfaring fra det private næringsliv på minimum 5 år for å kunne være på stortinget. Personlig er jeg ikke for demokratietslik det slik det fungerer i dag. Man burde gjennomgå et sertifisert upartisk kurs for å få stemmerett. Det å bytte mellom parti A og B hvert fjerde år gjør ikke annet enn at aktuell beslutningstager blir «ansvarsløs» og det glemmes av befolkningen. Landet Singapore som er et av verdens mest fremragende land sitt styringssystem burde vurderes å integreres i en grad. Tenker bare høyt nå!
  2. Okay takk. Er ikke det snakk om omtrent like mye som utenlandsforbindelsene da? Hvorfor blir ikke det nevnt i debatten?
  3. Hei. Vet noen, eller finner man noe tall for NÅR oljeplatformer har blitt elektrifisert og trekker strøm fra land, og hvor mange TWH det er??
  4. Vet ikke hvor lang tid det ville tatt å bygge ut linjekapasiteten mellom nord-sør, regner med det fort kan ta 4-6 år. Men Nord Norge har kraftunderskudd i 2026 så vet ikke om det vil være til så mye hjelp for strømprisen sørpå. Og ifølge Statnett har hele Norge kraftunderskudd i 2026, så må nok sterkere lut til for å løse dette. https://www.tu.no/artikler/statnett-norsk-kraftoverskudd-borte-om-fem-ar/517412 Vi vil trolig på sikt over flere tiår ha felles lover og regler i hele EU/EØS, og kraftpriser. Og sett i sammenheng med at plattformer kan automatiseres, og industri fjernstyres samt at utslipp av CO2 ønskes til et minimum, er det rimelig å anta at sentraliseringen av befolkningen i storbyene kun vil øke.
  5. Det stemmer! Troms kraft rapporterer at Nord Norge vil ha kraft underskudd i år 2026, uten at linjekapasiteten sørover utvides for å fjerne flaskehalsen. Og i Alta får ikke ny industri lov å etablere seg fordi all tilgjengelig kapasitet på den nye 420 kV Balsfjord - Skaidi (+Hammerfest) er lovt bort til å elektrifisere Melkeøya, Goliat og Wistingfeltet. https://www.altaposten.no/nyheter/i/8QeEgG/norkalott-listetopp-elektrifiseringen-av-melkoeya-er-helt-sinnssykt edit: https://www.altaposten.no/nyheter/i/wOw6JP/en-absurd-situasjon-flyter-over-av-kraft-men-maa-avvise-alle-kraftkrevende-etableringer
×
×
  • Opprett ny...