Jump to content

Spartan83

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)
 1. Ja, slik som mullah Krekar som nå soner i Italia etter en heller tvilsom dom. Som OJ Simpson som fikk en uforholdsmessig straff tilsvarende straffen han ville fått for drap. Det grunnet en svært tvilsom ranssak som gjaldt hans egne personlige gjenstander. Eller al Capone, som man gav en uforholdsmessig høy straff for skatteunndragelse når man ikke klarte å få bevis for alt det andre han drev med. En kan kalle det karma, eller at folk skjønner inderlig vel at det handler om drittfolk intuitivt der påtalemakt eller dommere søker rettferdighet fremfor rendyrket jus.
 2. Det at strengere straffer ikke har noen effekt på kriminalitet er en myte som har vært forfektet i Norge uten veldig klar empiri.
 3. Altfor lave straffer for unge overgripere i dette landet!
 4. Tror du oppsummerte det bra der. At «best case» scenarioet er svekket pga at det ikke er sikkert DNA fra to personer, samt mobil som støtter alibi, gjør at det nok i mine øyne er rimelig tvil til stede nå. (Andersen er heller ikke pålitelig som vitne) Tror dog fortsatt det er sannsynlighetsovervekt mot skyldig...hvorfor skulle Andersen riske to fremfor en? Og gjennomføre det ved å klare å holde begge fast og voldta vaginalt/analt begge etter tur før han drepte dem? Virker mer plausibelt med to gjerningsmenn. Det er uansett svært høy sannsynlighet for «medium scenarioet» Han har vært diagnostisert med en personlighetsforstyrrelse, kjent overgriper, pervers, kikker etc og har ikke vært noen god gutt i fengsel akkurat. Ingen empati med de etterlatte å spore heller, kan tydelig ses i eldre intervjuer og uttalelser før advokatene nå skal «sminke ham» opp for det naive folket. Virkelig trist om worst case scenario er tilfelle. Da kunne han jo bare sonet noen år for det andre overgrepet og vært en samfunnsstøtte videre i livet. Der ingen foreldre gikk bekymret fra barna sine der han vanket. Tror dog sannsynligheten for det er under 10%....og med slike odds dømmer faktisk norsk rett mennesker til livsstid.
 5. Mobilbeviset var vel heller noe som talte til hans fordel...men det skulle sannsynligvis talt enda mer slik jeg forstår det tekniske. Det som nok felte ham var forklaringen til Andersen, at han ellers virket som en perfekt moduskandidat (drapstrusler med kniv, allerede en overgriper på barn under 10, impulsiv/ustabil), og at han og Andersen hang sammen til stadighet. Dessuten så man vel vanskelig for seg at en gjerningsmann skulle se seg ut to jenter som offer fremfor en. Samt at man mente det var DNA fra to personer på åstedet, som jo støttet Andersens versjon. (Som nå ikke viser seg å være riktig) Hadde Kristiansen vært en «normal» person (og klart å fremstå slik i retten) uten å ha utført tidligere overgrep mot barn etc, og de ikke hadde sitt spesielle tette forhold, ville nok Andersens troverdighet vært mer svekket. Hadde dommerne trodd Kristiansen fremfor Andersen ville han blitt frikjent. Det var mange grunner til at Kristiansen ikke ble trodd, deriblant det som var kjent om hans tidligere atferd og karakter.
 6. En dårlig venn og maks uflaks...nei. En skal også være; En ustabil fyr som plager nærmiljøet, truer sin egen familie med kniv, fortelle en far at han skal drepe den lille sønnen hans. Flirer av tanken på å ta et barn opp i skogen for å voldta... En som sniker seg rundt for å se kvinnelige naboer nakne. Truer med å drepe naboers kjæledyr.... og grovt forgriper seg på en liten jente over 2 år. (Samt blir etterforsket for å ha forgrepet seg på en 5 år gammel gutt, dog er forholdet forelder) Du skal være en som mange blir redd for at kan ha gjort noe slikt basert på hvordan de har fremstått over tid. I tillegg skal en ha en jævlig dårlig forklaring som endres gjentatte ganger, samt 0 følelsesmessig innsikt i hva de etterlatte gjennomgår....og vise det i retten. Da kan en «gisp» risikere å bli dømt for mord og overgrep om den eneste nære vennen du har nailer deg til et nytt overgrep med påfølgende drap. Jeg tror de aller fleste vil være ganske trygge. Forøvrig. Slik rettssystemet er skal vi jo dømme en uskyldig per 10. rettsak. At Viggo kanskje var den 10. mann får en leve med.
 7. Shopper rundt etter en naiv privat psykolog som mangler erfaringen med denne typen forbrytere ja.
 8. Skulle nok svare BethB der ja. Vel, om man skal kalle ham for pedofil eller ikke...blir litt semantikk og kvasidebatt. Han seksuelt misbrukte en jente fra hun var 7 år. Uhyrlig, uansett hvordan man vender på det. Ellers helt enig i at han aldri ville fått 21 år for det han gjorde, ville nok fått langt mindre. Dog fortjente han klart å sone noen år, og burde vært samarbeidsvillig i fengselet og deltatt i terapi der forbeholdt seksualforbrytere.
 9. Han ville ikke delta i terapien via fengselet, dermed har man også vurdert gjentakelsesfaren som høyere.
 10. Merk at jeg skrev pedofile trekk, slik det er gjengitt i rapportene. Jeg skjønner dermed ikke at du har gått hardt ut og sagt at det jeg skriver er vås. For å utføre gjentatte seksuelle handlinger mot et barn (fingring, oraksex etc) må du vel også ha en seksuell tiltrekning mot barn. Strafferammen for sex med barn under 10 år er forøvrig opp mot 21 år. (Han ville nok dog fått rabatt for ung alder) Som sagt, i dette tilfellet kan det kanskje ha skjedd et justismord, men det kan samtidig ha gitt en form for rettferdighet og trygging av samfunnet når en slik mann har måttet sone lenge.
 11. Øygard ble vel dømt for sex med en jente som var over 14? Annen strafferamme. Vi straffer dem som holder på med barn under 10 og ned mot barnehagealder hardere. (Dog kunne den vært høyere i mine øyne generelt og i Øygards tilfelle) Kommer sikkert en del som engasjerer seg for Øygard fremover. Må bare gå litt tid, så «glemmer man». Synes ellers rundt 15 år for slike ting Viggo Kristiansen gjorde mot den lille jenten over år er helt ok.
 12. Karma is a bitch. Og VK er langt fra uskyldig. Mord eller ei, han er et udyr som har fortjent fengsel. Det eneste man kan diskutere er hvor lenge han bør sitte.
 13. Det er ikke vås, her er link; https://www.nrk.no/sorlandet/ny-vurdering-i-baneheia-saken_-mener-viggo-kristiansen-ma-sitte-lenger-i-fengsel-1.15354575 « I den sakkyndige vurderingen blir det henvist til en psykolograpport som ble lagt fram under rettssaken, der det sto at Kristiansen var emosjonelt ustabil med pedofile tendenser. I den nye vurderingen som er skrevet 20 år seinere står det at Kristiansen aldri har hatt mulighet til å etablere et forhold til voksne kvinner, og at det derfor er usikkert hvordan han vil reagere i møte med små jenter.» Forøvrig; det er jo ikke et diskusjon en gang at VK har pedofile trekk. Han er jo dømt, og har tilstått, overgrep mot en jente på 7 år som pågikk i 2 år.
 14. Om dette er et justismord har vi vært svært heldig med hvem det traff. Hva synes du forøvrig er en passende straff for å forgripe seg grovt på en et barn gjentatte ganger mens det var 7-9 år?
 15. Det jeg sier er; fell ingen tårer. Spar dem for slike som Fritz Moen. Verre liv og behandling må man lete etter. Viggo kan være uskyldig når det gjelder mord, men han forblir en ustabil pedofil mann som de fleste ville følt seg utrygg med i nabolaget. Det er ikke fryktelig trist om han fikk en heftig straff, i mine øyne fortjent for forholdene han har tilstått. Samfunnet og barna våre spesielt har vært tryggere med ham bak lås og slå. Ikke minst når han ikke har ønsket å delta i behandling for hans pedofile tilbøyeligheter.
×
×
 • Create New...