Gå til innhold

Betula

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Betula

  1. Da jeg var barn husker jeg at storesøsteren min terpet veldig på det at gutter ikke skulle ha lange negler, så langt som at hun kunne få sinneutbrudd hvis jeg hadde det. Når det er sagt så synes jeg du skal få gjøre som du vil, og neglene dine ser faktisk bedre ut enn mange de løsneglene som er ute å går i vårt samfunn. 

    • Liker 1
  2. Biologisk sett er det kun to kjønn, så enkelt er det. Kjønnet er jo definert fordi en skal forholde seg til de biologiske rytmer og ritualer forbundet med parring. Altså overføring av kjønn og overlevelse av egen rase. - Dette vet vi alle, og alle forholder seg til det som fakta.

    Når det kommer til identitet tror jeg at det ofte knyttes opp mot kjønn fordi det, for gjeldende mennesker, forbindes med forventningene og livsforløpet forbundet med gitt kjønn. Jeg har flere venner som identifiserer seg utenfor det en kan kalle ''tradisjonelle'' kjønnsroller, seksuelle legninger og livsførsel. Sånn som jeg forstår dem, uten å ha drevet noe utspørring i og med at de vil møtes som alle andre, handler det mer om å få identifisert seg og personifisert sitt ytre i tråd med hva de føler og oppfatter på innsiden.

    Det jeg mener om det er at folk skal få gjøre som de vil, en får lov til å blåse opp alt av kroppsdeler og skjæres i på tross av at dette er risikable inngrep som utføres kun på basis av forfengelighet. Når det kommer til forventningene til min kunnskap ang. temaet så kan man ikke forvente at folk skal være bevisst på å ikke tråkke over grenser. Vi har alle nok med oss selv, og vi prøver alle etter beste evne og møte folk med respekt og forståelse; men til syvende og sist så handler livene til oss alle om forskjellige ting. En kan ikke forvente at folk skal møte seg med helt samme tankesett og forutsetninger, derfor er det mer relevant for vedkommende det gjelder og heller opplyse om deres tankesett, hvis det er noe mottageren evt. skulle være interessert for.

    En må på begge sider se an forutsetningene, ikke forvent for mye og ikke aksepter for lite. Ingen på noen side av saken skal dømmes eller diskrimineres, det handler om menneskets rett til å leve men en må også forstå at det er ulike prosesser som vil ta tid og en kan rett og slett ikke kreve at alle sammen skal lære seg de 50 forskjellige kjønnsidentitetene på lik linje med biologien.

  3. Lyncs skrev (På 18.1.2021 den 0.17):

    Tydeligvis har du ikke lest nok tråder der til å få et fullstendig overblikk. Du kan jo taste inn Valium i søkefeltet og se hva som kommer opp. F.eks er det en som spør: Hvilken stoffer er det gøy å ruse seg på?, og mange foreslår valium.

    Jeg er en etablet bruker av det forumet, med daglige bidrag og oppdateringer. Så et fullstendig overblikk har jeg, med innsikt. Har du?

    • Liker 2
  4. Jeg har selv opplevd en par ting som får meg til å klø meg i hodet og å spekulere litt på hva som faktisk finnes mellom himmel og jord. Èn ting er hundre prosent sikkert; vi har ikke alle svarene vi skulle ønske, helt siden menneskehetens soloppgang har vi stilt oss selv komplekse spørsmål om vår eksistens og hva som skjer når alt lys slukkes.

    Det er et tema jeg vipper en del på, jeg vet ikke. Har en del historier, men det er helt ærlig noe jeg ikke klarer å dele på nettet og forholde meg seriøst til. 

  5. Gjest 99ffb...636 skrev (På 17.1.2021 den 23.36):

    Så skal heller være mer åpen til menn om at jeg liker dem. Jeg synes det er urettferdig at menn kan andre kvinner kan drive med dem mens jeg bør holde meg unna. 

    Anonymous poster hash: 99ffb...636

    Jeg kan jo ikke si meg enig i at det er OK for menn å ha noen på si, men ikke for deg. Samfunnet snevert sett er enige om at utroskap er en uting, de fleste av oss hadde ikke vært komfortabel med å finne seg i at partneren din har sjelebånd men noen andre. Spesielt da når det foregår i skjul, det vet jeg jo at du har forståelse for.

    Du kan bare kontrollere deg selv, hva andre gjelder er det ikke min og din business. Vi er nødt til å forholde oss til våre handlinger, våre tankesett og vår holdning til de tingene i livet som krever ett eller flere standpunkt.

  6. Gjest 99ffb...636 skrev (Akkurat nå):

    Fordi jeg selv har irritert meg over folk som alltid skal sette seg selv først. Ville jeg ikke være slik selv, men jeg skjønner ikke. Når jeg gikk på videregående så var ei bekjent sint på ei venninne fordi denne venninnen hadde prøvd seg på typen hennes mens de var sammen. Men denne bekjente har også prøvd seg på andre opptatte menn. Så var det en Ex av ei som prøvde seg på meg uten at jeg ble interessert så var det jeg som var den fæle. Jeg var fæl mot andre damer fordi jeg fikk oppmerksomhet og de skulle la meg være i fred så lenge jeg ikke så på eksene eller datene deres. Det var såklart umulig når jeg var den som ble kontaktet.

    Anonymous poster hash: 99ffb...636

    Takk for at du deler historier fra VGS, men jeg skipper dem helt ærlig. Svaret mitt blir det samme, du har beskrevet hva du foretar deg og spørsmålet ditt er hva du kan gjøre. Legg fra deg tankesettet ditt, gjør noe med atferden din og til slutt kan du slutte å se på menn som ett objekt av eie. Du sier at du blir sint av egoistisk atferd, men du sier en ting og gjør en annen.

    Den eneste grunnen til at du kan like menn som er opptatt må være fordi du ser på opptatte menn på samme måte, da vil jeg si at du skal slutte å se på disse mannfolka som objekter av eie. Det eller så får du omformulere deg, for det er dette inntrykket du gir.

    • Innsiktsfullt 1
  7. Lyncs skrev (På 6.6.2020 den 8.14):

    Dersom en person går inn på dette forumet og forteller at han/hun lider av angst, søvnløshet, depresjoner eller rastløshet, så er rådene nesten enstemmig fra andre brukere av forumet dvs. at de råder vedkommende å starte med medisiner som Valium, Rohypnol, antidepressiva, Ritalin osv. osv. Det er til og med leger som skriver på dette forumet og ønsker at folk skal begynne som pilleknaskere istedenfor å først prøve andre alternativ.

    Dersom noen prøver å fortelle dem at sunn mat og fysisk aktivitet også hjelper for psykiske lidelser, så blir de møtt med hån og forrakt og en beskjed fra enkelte leger om at de burde klappe igjen til de vet hva de snakker om. Crewet i forumet kommer også med advarsler om at denslags råd kan sette liv og helse i fare og dersom man fortsetter med å henvise til dokumenterte raporter fra andre nettsider som underbygger påstanden man kommer med, så blir man raskt utestengt.

    Med andre ord så må man raskt skifte mening på dette forumet dersom Crewet mener noe annet og dersom man ikke vil innrette seg etter det så blir man utestengt. Det er forbudt å prøve å konvertere andre brukere på forumet fra å være pilleknaskere til å bli sunne og friske mennesker på en naturlig måte.

    Er dette et helsefarlig forum som burde stenges av almennpreventive hensyn?

     

    Det her er bullshit. Rådene er ikke å begynne med medisiner og narkotika, nå får du gi deg. Alt av medisinske råd + spørsmål med emner relatert til medisinske tilstander blir låst. Der inne veiledes og opplyses det om hva narkotika og medisiner gjør samt. hvordan de fungerer.

    Har du noen gang vært en bruker av freak og tatt i bruk forumene og PM-funksjonene? Det er mye mer enn du ser på overflaten som gjest, og det å spre ett såpass feilaktig narrativ synes jeg dette forumet blir for godt for. En kan stille spørsmål, men skal du være bombastisk kan du jo legge ved eksempler du referer til sånn at en kan gjøre seg opp en egen mening.

    • Liker 4
  8. Gjest 99ffb...636 skrev (2 minutter siden):

    Jeg skulle være fornuftig og ligge unna mens han var singel. Jeg har alltid vært veldig negativ av natur og tenkt at jeg bare ender med kjærlighetssorg, han vil være utro eller bare ligge med meg. Bedre å ikke gi han noe tenkte jeg. Jeg møter noe bedre, men det har gått 4 år og jeg har enda ikke møtt noe bedre. Nå ser det ut til han har møtt ei. Jeg er ikke lei meg på en måte, det er kanskje en lettelse. Da kan jeg legge han fra meg. Men jeg føler jeg lot noe veldig fint gå. Jeg nektet meg å føle på kjærlighet. Å kunne gi. Jeg stod ikke opp for egne følelser og ønsker, og har endt opp uten personlighet. På en annen side er det et lite håp om at det ikke skal funke mellom de. Da kan kanskje jeg ta kontakt likevel. 
     

    Han andre har jeg aldri følt kjærlighet for. Bare tenner på han. Men drømmer ikke om å bli noe med han. Han er notorisk utro, veldig ustabilt forhold. Skiller seg og gifter seg. Om han ikke er utro med meg er han det med noen andre, men han har aldri vært det med meg da, for jeg liker han uten at han vet. Konen hans er også utro. 
     

    Jeg sitter liksom med en følelse av at alle andre kvinner har rett før meg. 

    Anonymous poster hash: 99ffb...636

    Når jeg leser det her innlegget så ser jeg jo at første og andre avsnitt er to motpoler. Har du tenkt over at du faktisk får akkurat det du gir ut selv? Sier ikke at du fortjener det og at det ikke er trist, men problemet her er jo at du ber om noe bedre men at handlingene dine fører deg dit det fører deg.

    Du føler også at alle andre kvinner har rett før deg, problemet med det er jo at du skylder på alle andre før deg selv. Det er jo du som er problemet her, det er du som må jobbe for din rett, fortsetter du å skylde på at alle andre kvinner har rett før deg vil du aldri ta til handling og det narrativet blir automatisk en sannhet, i ditt hode. 

    Den dagen du ser på dette innlegget i nytt perspektiv kommer du, sammen med meg, til å le og stusse litt over hvor komplekse vi er sammensatt. Så fastlåst i vårt eget hode at vi ikke ser det som er så åpenbart og tydelig for andre!

    Det betyr ikke at du er dum, det her betyr at du er et menneske. Vi alle har et eller annet med oss selv vi ikke ser, et eller annet vi bare ikke skjønner; men som andre ville kunne pekt rett på hvis du hadde spurt. - Det har jo du gjort nå, så kudos! Jeg kommer sikkert aldri til å spørre folk om såpass, så det skal du virkelig ha.

    Det er iallefall det inntrykket jeg får av saken, mulig jeg tar feil men når det gjelder den tanken om at alle andre har rett før deg så mener jeg det er en ren sannhet. Det stemmer 100% at du må slette den tanken og følelsen fra ditt operativsystem. 

  9. En liten pris å betale når en setter andre menneskers liv i fare.

    Her trenger en ikke å løfte frem de svake, barn eller syke. Finnes det ett menneskeliv som er av mer verdi enn ett annet? Det mener ikke jeg. 5000 kroner it is, doble gjerne den prisen sånn at folk slutter helt.

    Sett satsene så høyt at selv ikke de mest hardtarbeidende av oss får rå til den smellen. - For å være dramatisk her, denne smellen er langt mye mindre betydelig enn det den eventuelle fysiske smellen ville blitt.

    • Liker 1
  10. Larzen_91 skrev (4 timer siden):

    Så langt vi kan konkludere med: ja.

     

    Det er greit nok at vi alle ikke er helt like, heldigvis er vi ikke det. Men når det kommer til vitenskapelige spørsmål så er ikke det er subjektivt standpunkt, det er objektive (u)sannheter. Eksistens er et vitenskapelig spørsmål, altså "eksisterer X (sjelen) i vår virkelighet?"

    Når det kommer til det hypotetiske og religiøse fenomenet som er en sjel så kan du ikke påstå at det backes av noen som som helst vitenskap. 

    • Liker 1
  11. Thorny skrev (3 timer siden):

    Universet er ikke under noen som helst obligasjon til å tilfredsstille menneskets søken etter adekvate filosofiske svar.

    Helt enig, men jeg synes virkelig det er engasjerende å diskutere det her med andre. Det at man kan tenke å spekulere i det, med sine personlige begrunnelser å dele det på nett via ett forum er jævla gøy. 😁

    Larzen_91 skrev (2 timer siden):

    At et svar ikke tilfredstiller deg gjør ikke svaret ugyldig eller ufullstendig. Forskjellen mellom et levende dyr/menneske og et dødt et er livsprosessene, disse har vi ganske god kontroll på. Er du hjernedød er du ikke mer enn et tomt skall, en haug med kjøtt.

    Backer den 100% - her er vi for å kunne uttrykke oss og for å dele synspunkter,. Alle bidrag er av like stor verdi. En må kunne være uenige (liker ikke det ordet i den her konteksten, for så ille er det ikke) uten at det skal prege det bildet eller oppfatningen man har av hverandre. OBSOBS: irriterende lærer-setning på vei - tEnK oM vI aLlE sKuLlE vÆrT hElT lIkE?!

    • Liker 2
  12. Det mener jeg er forsvarlig å gjøre. Nå er vi ett land med stort fokus på miljøfremmende tiltak, så at det er en akseptert greie at man skal sende opp raketter i atmosfæren skurrer litt med tankesettet vi i utgangspunktet står for. Med det sagt så er det nyttårsaften, så det er nostalgi og tradisjon for de aller fleste. Det ønsker jeg å respektere, og en skal ikke ta ifra dette fra folk. Lenge leve Kongeriket Norge. 😄

    • Liker 1
  13. Larzen_91 skrev (33 minutter siden):

    For å si det annerledes da: det som gjør meg til meg (og deg til deg) er den aktiviteten som utspiller seg i sentralnervesystemet, nærmere bestemt hjernen. I hvert fall etter alt å dømme. Er man hjernedød kan man fint holde kroppen ellers kunstig i live en god stund, men det er ikke noe mer å hente ellers hva gjelder personlighet og "sjel".

    Indeed. Å være hjernedød innebærer at resperasjonssystemet, blod- og karsystemet og lymfesystemet er i bevegelse. Annet enn det er man klinisk død, personen vil ikke kunne respondere eller oppfatte noen ting rundt seg. Hjernen styres heller ikke av energi eller elektronikk alene i seg selv, som mange tror. Vi har kjemiske substanser, blant annet hormoner og nevrotransmittere som er ansvarlige for det meste som skjer i kroppen vår.

    En kan sammenligne det med planter som har flere ulike stoffer og kjemiske substanser i seg for å fremme: 

    • Vekst
    • Bekjempelse av infeksjoner og parasitter
    • Signalstoffer som virker innbydende på f.eks bier

    Jeg kan godt bli med på den ideen om at vi har elektriske impulser i omløp i hjernen, men stort sett foregår det kjemiske prosesser som er ansvarlige for det som skjer.

  14. Romeren skrev (Akkurat nå):

    Greit, nedbrytingen av kroppen går sin gang og en gang i tidens fylde vil alle molekyler og atomer kroppen besto av ha gått tilbake til kretsløpet. Men før det - du sa det selv:

    Jeg har sett det samme, også sett mennesker dø. Det var forskjellen like før og like etter dødsøyeblikket jeg tenkte på - hva er det som ble borte? Hva er dette "noe" som utgjør forskjellen mellom en haug med atomer og et menneske?

    En kan jo snu spørsmålet på deg, hva tror du?

  15. Romeren skrev (5 timer siden):

    Men om vi legger helvete til side i denne omgang - hva er da forskjellen mellom et levende og et nylig avdødt menneske? "Alt" er fortsatt der, bortsett fra elektriske strømmer i cellene? Er det hele forskjellen?

    Blodet koagulerer og tyngdekraften dra det ned mot hva det nå enn er av kroppsdeler som ligger ned på bakken. Alle celler slutter å få oksygen, noe som fører til misfarging - såkalt marmorisering - når alle de gassene som kommer av celledød bygger seg opp eser man opp og i mange tilfeller sprekker. En død kjøttbit, mangelfull for komplekse impulser eller operative funksjoner. Vannet tørker veldig fort, så innsunkede øyne og generelt innsunket ansikt treffer rimelig fort. Alle muskler slapper av, så du vil se att ansiktet i de fleste tilfeller kan oppfattes som nært skremmende fordi det som egentlig skal være ett menneske får ett morbid dukke-aktig preg.

    Velger å ikke inkludere noen bilder her inne, det blir for drøyt spør du meg. Lenker vil jeg heller ikke legge inn fordi det kan være mer støtende enn det folk forventer. Google marmorisering, google de fem stadier i forråtnelse, google bilder av ekte lik. <- Gjør deg ett ekte inntrykk, og vær sikker på at det aldri vil sammenligne seg med å se ett dødt menneske på ekte. 

    De aller verste likene jeg har sett er overdose-lik, skum som har frådet fra kjeften og en stygg død som har markert individet som nå er dødt kjøtt er tydelig til stede.

    • Liker 5
  16. Empress skrev (1 time siden):

    Bare tenker, idag så er det veldig populært å tenke at vi er bare hjerner og at vi er elektristet, men tenk på det, når vi dør så ser vi jo sjelen fortsatt i øynene, hvis vi bare var elektrisitet, ville ikke øynene bare vært fraværende av sjelen da? Nettopp, så sjelen er en slags masse istedet som forblir i kroppen, dermed er det ingen mulighet for liv etter døden heller siden denne massen er fortsatt værende i kroppen

    Jeg har jobbet i begravelsesbyrå og kan underskrive på at man ikke ser noe liv i de øynene når noen har dødd. Kanskje en times tid før tårekanalene har tørket ut og øynene med tiden vil synke inn. Sjelen er ett religiøst konsept, ingenting i kroppen tilsier at det er ett realistisk konsept men for å kunne dømme noen til evig tortur i helvette i etterlivet krever det jo at man har ett eller annet som kan føres dit.

    • Liker 9
  17. Gjest ee828...f55 skrev (2 minutter siden):

    Om skoen passer er det bare å ta den på. Trenger ikke gjelde for alle.

    Du understrekte det motsatte av hva du sier nå. Du sa bokstavelig talt dere menn, og om du tror at skoen passet så kan du slå deg til med ro at den ikke gjorde det. Du ble motsagt, håndter det. 

    Men for all del, lev ett liv i bitterhet uten refleksjon over egen atferd og utgangspunkt i bedring.

    • Liker 2
  18. Gjest ee828...f55 skrev (1 minutt siden):

    Hadde dere menn brukt like mye energi på å verdsette dama deres som dere bruker på dette flisespikkeriet her, så hadde dere vært flotte menn alle sammen. 

    Anonymous poster hash: ee828...f55

    Generaliserende, og din oppfattelse av det her emnet kan være preget av dette narrativet. Kan være verdt en tanke å se innover, hvorfor har du denne oppfattelsen? Kan det ha noe med at du møter menn med den holdningen og dermed får en bekreftelse på ett allerede etablert narrativ? 

    For hva det er verdt; hvis det her opptar deg såpass burde du revurdere dette tankesettet. Det finnes ingen som vil lese det her innlegget å se sitt bedringspotensiale. Fordi du generaliserer halve befolkningen og det blir så tynt at ingen tar det seriøst. 

    • Liker 5
  19. Hårek skrev (20 timer siden):

    Meny for profil innstillinger (oppe til høyre). Se på venstre side en knapp for Profilbilde.
    Forumet har ikke signaturer.

    Denne knappen er ikke tilstedeværende, vil tro det er pga. følgende svar. Takk likevel! 

    GiaMahan skrev (20 timer siden):

    Hei, og velkommen til oss!

    Mener å huske at det er tidsperre på å sende PM og bytte bilde helt i starten, men det skal i alle fall gå i orden ganske snart! 

    Ellers er det bare å send oss moderatorer en melding om du lurer på hvor du skal poste innlegg du er usikker på hvor passer, vi bistår gjerne!  Evt kan du også benytte kategorien "tilbakemeldinger til forumet" for å spørre om ting, vi sjekker den relativt regelmessig :)

    Hei og takk for det! 
    Det var noe sånt jeg spekulerte i, hadde håpt at noen visste litt om hvor lenge. Kan vel anta at det ligger på noe sånt som 1 uke? 

    Igjen takk for det, det var også dessverre slik at det er en slags tidssperre for å sende PM også, så jeg tydde til å poste dette emnet.

    Takk til dere begge for svar. 😄

  20. unicorndeath skrev (På 29.12.2020 den 17.09):

    Er det noen av dere som egentlig kjenner trådstarter personlig ?
    Jeg reagerer på at mange av dere går i full incel alarm modus og anklager han å være en potensiell massemorder, snakk om mistenkeligjøring !

    Om det er slike holdninger menn som sliter med ensomhet blir møtt med i 2020 så er det ikke rart at så mange velger å ta livet sitt.

    Nei det gjør vi ikke. Her kommenterer vi på hans egne ytringer, svarer på hans egne spørsmål og reagerer på hva som helst annet vedkommende kaster ifra seg. Det at folk anklager for a, b og c tar ikke bort fra resten av de gode, konstruktive og behjelpelige argumentene og bidragene resten kommer med.

    ''Mange av dere'' er ikke flesteparten i dette emnet engang. Jeg kommer ikke til å kommentere den selvmordskommentaren din engang, så lite konstruktivt og så ignorant som den var.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...