Gå til innhold

Vizla

Medlemmer
  • Innlegg

    4 348
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vizla

  1. On 12/20/2021 at 1:12 PM, BadCat said:

    Det er ikke mange minnesett av hver sort som har kommet inn hos Proshop. 1-4 stk. Hadde jeg ikke bestilt for 2 måneder siden tror jeg ikke det hadde blitt.

    Utsolgt på under ett sekund på den de fikk 4 av. I følge nettleser-historie trykket jeg kjøp og ble sendt til handlekurven 14:00:00, men fikk kun error om at varen ikke var tilgjengelig. Tror samtlige de fikk inn ble utsolgt på under 5 sekunder.

  2. Kjøp nye batterier og bytt ut de gamle. Det er vel tvilsomt at UPS-en er ødelagt fordi den ikke holder på lading lengre. UPS-batterier har gjerne en kort levetid. Maksimalt 5 år, helst kortere. Du må selvsagt lese manual og finne ut hvilke batteri som er riktig til din enhet:

     

    Eksempler:

    https://www.komplett.no/product/893783/datautstyr/pc-tilbehoer/ups-overspenningsvern/ups-og-ups-batteri/bluewalker-pw-pwb12-7

     

    https://www.komplett.no/product/893784/datautstyr/pc-tilbehoer/ups-overspenningsvern/ups-og-ups-batteri/bluewalker-pw-pwb12-9

     

    Ta litt forbehold og berør minst mulig elektriske komponenter inni der. Det kan være helseskadelig. Bruk gummihansker om du er en klodrian som ikke klarer å håndtere ting forsiktig, eller la noen andre gjøre batteribytte for deg. Det er jo ikke gratis med batteribytte heller.

    Tusen takk for et godt svar G!

     

    Har snust på det du foreslår men vegrer meg på grunn av den kan kun dekke workstation+begrenset tilleggsutstyr, og fortsatt ha rimelig oppetid(2-5min). Er heller ikke mulig for den å dekke WS+server, ved utprøving når den var ganske ny var det et par ganger den varslet(og hvis jeg ikke reagerte øyeblikelig, koblet ut) på grunn av oversteget kapasitet. Er heller ikke en stor fan av WinPower(Overvåkings-programmet til UPS), og har ved søk i fortid ikke klart å finne noe alternativ til det.

     

    Uansett trenger jeg da i så tilfelle en ekstra UPS for tårn-server+annet utstyr. Er forresten 2x PWB12-9 jeg eventuelt trenger, så der har du helt rett!

     

     

    Skjønner ikke helt hvorfor alt utstyret ditt må ha oppetidsbeskyttelse. Du har tenkt å arbeide påhengt UPS-levert strøm? UPS er mest ment for å beskytte utstyr og å beskytte mot bråe strømutfall slik at f.eks. noe blir gjort korrupt på utstyret ditt. UPS er ofte dårlig dimensjonerte for å arbeide lenge ved. Det går også an å kjøpe eksterne batteriutvidelser for UPS, men det er ikke direkte billig det heller. Og arbeidstiden øker ikke så enormt mye av det. Dersom strømutfallene er av den langvarige sorten så kommer en vel gjerne ikke rundt det å måtte ha et strømaggregat av en eller annen sort.

     

    Lithium som kunne ha vært en litt mer energirik erstatter er vel fortsatt noe for dyrt til at man vil se dette i UPS-er sånn helt med det første. Mye UPS-utstyr kjører fortsatt på lukkede blybatterier.

     

    Grunnen til at jeg trenger oppetid er lagringsmedie(32 mekaniske + 9 SSD). Ser helst at spindel parkeres så lite som mulig, og at nett-tap ikke er en fremtidig mulig faktor ift. data-korrupsjon hvis strømmen faller ut på 'perfekt' tidspunkt. Har allerede hatt en hodepine som følger av nesten-perfekt øyeblikk, NTFS MFT + hvertfall noe fil-korrupsjon, lastet heller ned det som var pågående på nytt, men det resulterte uansett i flere timers ekstra arbeid.

    På tidligere bosted var ikke dette et problem(i snitt nett-tap en gang i året) så tårn-server hadde kun ekstra overspenningsvern. På nytt bosted har det vært lokalt nett-tap 4 ganger på 3 måneder med ca. 10 minutter maks varighet og ingen forvarsel. Fikk tatt en kort prat med en av reperatørene fra Hafslund den siste gangen, og han mente det var ganske sannsynlig at mønsteret fortsatte i fremtiden - Kabelhenget på stolpene i området er ganske slitt.

     

    Helst ser jeg etter et oppsett som klarer rundt 10 minutter(eventuelt med ekstra eksterne batterier), men om det betyr et enormt hopp i pris er 5 minutter helt OK. Arbeid utført ved bortfall vil være å fullføre eventuelle pågående oppgaver, så la UPS-automatikken overta derfra og gradvis stenge av tjenester/VM's som trenger litt tid på seg.

  3. dersom du skal benytte den mot utstyr som har innebygget likeretter ?

    Så du antar at den utelukkende skal brukes mot datamaskiner?

    Mens jeg stoler på at produsenter av strømforsyninger rettet mot datamaskiner ikke kutter kostnad ift. likerettere, har jeg ikke den samme tilliten til en kinesisk-produsert ekstern strømforsyning til modem/router/switch eller diverse annet elektronisk utstyr.

  4. PS: Feil bruk av VA i tittel. Kjapp googling peker mot 1VA≈0.7W, så 1800-2000VA er nærmere hva jeg søker.

     

    Hei

     

    Min gamle UPS trengs å byttes ut(Powerwalker VI2200). Batteriene holder ikke på landning lenger, og oppetid selv når batteriene var OK krevde øyeblikkelig avstengning ved nettbrudd.

    Flyttet til nytt sted hvor strøm litt for ofte kan forsvinne i noen minutter. Leter derfor etter en erstatning som klarer seg hvertfall 5 minutter ved ca. 800W-1kW belastning, lengre oppetid er en fin bonus.

     

    Andre krav:

    Ren sinusbølge.

    Klare kort tids belastning opp mot 1.4kW.

    Støtte automatisk avstengning enten direkte eller gjennom tredjepart, Windows(7+10) og Debian(Proxmox).

    Pris: Taket er rundt ca. 10,000. Villig til å strekke meg hvis det betyr kvalitets-garanti og økt minimum oppetid. 

     

    All hjelp mottas med stor takk!

  5.  

    Hvis du har Android så har Google sporet deg i årevis, har du iOS har Apple sporet deg i årevis.

     

    Fordi jeg stoler på at Google er ansvarlig angående disse dataene og at de ikke grovt missbrukes. Så fort Larry/Sergey/Sundar er ute av bildet må det revurderes.

     

    I tillegg så finnes dine egne private bilder på kasserte PC-er og mobiler (man må formatere en harddisk ca 40 ganger før den er helt uopprettbar).

    Å skrive over en gang er mest sansynlig nok, 2 ganger og du er sikret med mindre noen ønsker sitte med elektronmikroskop og manuelt sjekke hver sektor.

     

    Ikke nok med dette, men Windows ME, Windows XP og Windows 7 har sporet trafikken din i de siste 15 årene. Så hvorfor i alle dager er det et problem at Windows 10 ringer hjem av og til? Det er få data som kan knyttes mot deg, og ingen noensinne i hele verden har eller vil få et behov for å sitte og kikke på dataene som samles av deg.

    Minimalt sammenlignet.

     

     

    Hvis ingen samlet inn data ville ikke teknologien har kommet så langt som den har. Innsamling av data har et godt formål til alles interesse, men noen skjønner det bare ikke enda fordi noen skal absolutt være så sinnsykt private og spesielle.

    Som med DLD og lignende tiltak for "alles beste" er det ikke den første intensjon som dømmes, men potensiale i det og hvilken makt det potensielt kan gi innehavere av informasjonen.

  6. Takk for tipset om SM961(og drivere), godt fornøyd!

    Stock 6850k/Rampage 5E10, regner med jeg vil se økning på 4k når jeg setter i gang med overklokking.

    post-56612-0-34310000-1485827779_thumb.jpg

     

    Finnes det noen firmware oppdatering(er på CXA7300Q), evt hvor kan det finnes i fremtiden?

    Og hva er akseptabel temperatur? Ligger på 40-45 idle som er langt over hva jeg er vandt med å se på vanlige disker.

  7. Var jeg deg Vizla, så ville jeg gått for singel 1080Ti kort når det kommer i Januar (ikke offesielt bekreftet av nVidia enda.) Så heller kjøpe nytt når det ikke holder mer, istedenfor SLI.

    Point taken. Å vente ift. 1080TI er intet problem.

     

    6k bør holde. Alt kommer egentlig an på hvor fint du vil ha det.

    I min loop har jeg kompression fittings, 45, 60 og 90 gradere for over 3 lapper bare det.

    Så kommer pumpe, tank, viftestyring, 2 rads, 3 blokker, en drøss vifter, slange osv.

    Skriv opp hva du vil ha så kan folk sette sammen en pakke til deg. 

    Hvor bor du forresten? Digital Impuls er gode å spørre på vann, mye kunnskap. Også veldig greit å handle i en fysisk butikk og få god service, samtidig støtte opp om lokalt næringsliv.

    Men er også mange som vet mye her inne og kan hjelpe deg.

    Planen er CPU, GFX og foretrukket MB i tillegg. Antageligvis overklokking etterhvert, men definitivt ikke i begynnelsen. Spørsmålet er hvor mye jeg har å gå på ift. plass til radiator(er) og W kjøling nødvendig da de nederste plassene i kabinett er tatt opp av "litt" for mange disker(Kan kanskje klemme inn 240mm i bunn). Eneste ledige er i topp på 480mm og evt 140mm ved CPU. Er dette rett plass, eller er det en mer egnet underdel av forumet?

     

     

    https://www.techpowerup.com/reviews/Noctua/NH-D15S/5.html

     

     

     

    Den er asymmetrisk, i motsetning til NH-D15.

     

    Takk for rettelse.

  8. SIden du skal ha deg 6850K, så er det en fordel å kjøpe et hovedkort som støtter den ut av esken. De "gamle" X99 korta må ha BIOS for det, og jeg er usikker på om Rampage V har det. Asus X99-Deluxe II har det.

    Takk for forslaget. Sett gjennom specs og manual, virker defintivt som et bedre valg. Eneste negative jeg ser er at det er ATX, men hvis jeg går for vannkjøling er det irrelevant uansett.

     

    Som flere har sagt, dropp SLI. Så sinnsykt mye problemer at det ikke er verdt det. Jeg selger snart mine 2 kort og kjøper ett nytt, bra et.

    Dropper du SLI har du eliminert 90 % av problemene med din nye maskin.

    Bruk heller pengene på custom vannkjøling, mye mer verdt det i daglig bruk og er noe som man har lenge.

    Lykke til med bygget :)

    Det frister. Er usikker på først og fremst om EK er passende sted for kjøp av en full custom? Så hvorvidt en 360 radiator er nok for kjøling av det jeg ønsker? Så videre om det fortsatt er et lite mareritt å sette sammen alt korrekt ift. fittings, metall-typer mm. eller om majoriteten av det nå er standarisert?

    Egentlig, første spørsmål burde vel være hva prislappen på noe slikt ser ut? Som nevnt litt høyere opp er 25k en kostnad jeg kan akseptere og hvis jeg går for hovedkortet foreslått over har jeg ca 6,000 til overs. 

  9. Det finnes hovedkort som er kompatible med NH-D15 slik at du får brukt den øverste PCI-E slotten.

     

    NH-D15 har greie passive egenskaper, noe veskekjøling ikke har.

    Har du noen forslag? Havnet på Rampage V pga. oppsettet for lanes og deling med USB/M.2.

     

    Hva med NH-D15S? Den er vel forskøvet litt opp.

    Den blir desverre for bred. Problemet er øverste PCIe-spor som blokkeres. Hvis jeg skal ha SLI så trengs alle.
     

     

    Dette kommer vel langt over 20k tho? :)

    Blir nærmere 25k med vannkjøling, men villig til å ta den ekstra kostnaden.
  10. Beklager, det er mulig jeg som har blingset. Er nok ikke mulig uten CPU. Jeg ser ikke helt at det er mulig, jeg heller.

    Da ville jeg nok valgt, som du sier, CPU+GPU på en 360 og så en 280 senere.

     

    Tipper du er glad for at du har et stort kabinett akkurat nå. :)

     

    Hehe ja, det var planen når jeg kjøpte kabinettet å ha vannkjøling i det. Pluss, trengte plass til en del harddisker :)

    Skal sende en mail til EK og høre om det er en mulighet, evt. hva de anbefaler som alternativ. 

     

    Takk for hjelpen til dere begge! Unngått en stygg overraskelse og lært en del.

  11.  

    ...så custom loop(evt AiO til to GFX om det finnes?) når jeg kjøper inn kort nummer to.

    EK har AiO til skjermkort. :)

    Tittet litt rundt på siden, og er mektig imponert over hvor langt Plug-and-play har kommet for vannkjøling. Så ingen mulighet for valg av kun skjermkort med XLC Predator(dvs uten CPU), men mulig jeg er blind? I første omgang blir det da CPU+GPU på en 360, så evt 280 senere. Tror det blir for lite å gå på med CPU+2 skjermkort(500W uklokket) på en 360?

  12.  

    På EK sin side kan du få AiO til både GPU og CPU. Ikke dumt med vannkjølt GPU når du skal kjøre SLI.

    https://www.ekwb.com/shop/aio-configurator/predator

     

     

    Når det kommer til minne, så ville jeg handlet inn ett sett med fire brikker med en gang.

    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?57038-Don%92t-combine-memory-kits!-The-meat-and-potatoes-overview

     

    Regner med EK fortsatt er like fokusert på kvalitet. Stiv pris sammenlignet med andre forslag, men antar jeg får hva jeg betaler for?

    Er klar over problemet med miks av minne, og en risiko er selvfølgelig at settet jeg kjøper nå ikke vil være tilgjengelig om et halvt år. Velger derfor anbefalingen til Betroz og går for 4x8GB, så får jeg se om settet fortsatt er tilgjengelig ved senere dato.

     

    Siden du skal ha deg et X99 system, som har quad channel minne, så trenger du et sett med 4 like brikker. Så da 4x8GB hvis du skal ha 32GB RAM.

     

    Heller en 1TB 850 EVO enn en 500GB 960 EVO for å si det sånn, men om penger ikke er noe problem, så er 1TB 960 EVO raskere så klart.

     

    Corsair H115i og NZXT Kraken X62 er gode AIO. Greia er jo at pumpa kan dø på dem i løpet av den tida du har dem, det har skjedd for noen. Sånn sett er ren luftkjøling sikrere. Om Noctua D15 tar for mye plass, så kan du vurdere Noctua U14S da. Eller sette skjermkortet i en slot lenger ned som jeg har gjort i min X99 maskin. Men så har jeg slutta med SLI for godt. Orker ikke det at nye spill krever x-antall patcher og nye drivere for å funke skikkelig med SLI, samt extra varme og støy da. Opp til deg :)

    Hadde ikke tenkt på den. Da blir det 4x8GB, takk for tipset :)

     

    Det jeg undres er hvor stor ytelsesøkning jeg kan forvente. Om det er prat om la oss si 10% raskere loading, så klarer jeg ikke rettferdigjøre investeringen.

    Angående vannkjøling har jeg forstått vannkjøling er tilnærmet et must i SLI. Heldigvis har jeg god plass til hvertfall to loops, så i første omgang blir det da antageligvis AiO til CPU, så custom loop(evt AiO til to GFX om det finnes?) når jeg kjøper inn kort nummer to.

     

    SLI kompatibilitet i spill er et problem jeg ikke har tatt så seriøst. Kan det lett ordnes med en restart å deaktivere ett kort og derfor omgå problemet, eller vil det skape komplikasjoner?

     

    Takk for svar!

  13. Er ganske utdatert på siste innen stasjonær PC, søker derfor hjelp fra guru'er her inne for å unngå unødig sløsing eller ubehagelige overraskelser nå eller senere.

     

    Først ting som må inkluderes -

    40-lane CPU. Skal oppgraderes til SLI senere og RAID(x8) samt 10gbit SFP+(separat fra 1gbit LAN).

    Har G-Sync display, så 144fps er et mål når SLI er satt opp.

     

    Så til hva jeg har funnet så langt -

    HK - ROG Rampage V Edition 10      *Tittet opprinnelig på MSI X99A Godlike, men har funnet mange klager på høy RMA-rate og dårlig kundebehandling.

     

    CPU - i7 6850K

     

    Minne - Corsair Vengeance LPX 3200mhz 2x16gb (CMK32GX4M2B3200C16)     *Vil handle inn ekstra sett ved senere dato.

     

    GFX - Gigabyte GeForce GTX 1080 G1     *Tittet opprinnelig på EVGA GeForce GTX 1080 FTW, der driver visst ting å eksploderer for tiden.

     

    Jeg har kabinett (900D), PSU(HX1000) og SSD.

     

     

    Ser dette bra ut?

     

    Et spørsmål angående lagring er hvor stor ytelsesøkning det er fra 850 EVO til f.eks. M.2 960 EVO ved normal bruk/gaming? Rester fra gammel PC skal brukes til en dedikert spill/plex-server, så blir enten til at jeg kjøper inn en ekstra SSD, eller M.2 til ny PC.

     

    Så til kjøling. Snuste på NH-D15 men da må dremel frem hvis jeg skal få klemt inn et kort i øverste PCIe. Hvordan er ferdigbygget vannkjøling som f.eks. H100i(vedlikehold/holdbarhet over tid)? Henger fortsatt igjen i "gamledager" hvor custom vannkjøling var eneste vei med mindre man ønsket en grusom overraskelse en vakker dag.

     

    All input mottas med stor takk!

  14. Så hvis detter er ikke forklarende nok, så er tilstedeværelsen av liv der borte mildt sagt spekulativ, og egentlig clickbait. Ingen vet hva som er der, og ingen kommer til å finne ut i all overskuelig fremtid.

    Spørs hva du legger i begrepet overskuelig fremtid og hva som er der. JWST skytes opp i oktober 2018 og vil kunne observe sammensetningen i atmosfæren til en del av de lokalt oppdagede planetene. Hubble har til en viss grad denne mulighet i dag og har blitt brukt ved et par anledninger.

     

    Forøvrig ingen etablerte som sier "det er liv her", men heller "her er det potensiale for liv".

     

    edit: ugh.. Får la det stå :)

  15. De som troller opp slike summer har ikke rot i virkeligheten. Det er snakk om å grave et par sylindere på  en kubikkmeter hver ned i bakken. Om det kostet 7 milliarder kroner per kubikkmeter avfall hadde land som Frankrike allerede brukt opp alle pengene i verden på sitt avfall. En helt typisk 1000MW reaktor produserer rundt 3 kubikkmeter prosessert avfall per år. Det er vel ingen som tror at Frankrike som har rundt 60 slike reaktorer betaler 1260 milliarder kroner i året på deponering av atomavfall.

     

    Det er rett og slett bare dårlig skjult propaganda.

     

    Litt mer komplisert enn som så siden da skal sikres mot alt tenkelig(og helst utenkelig) i hvertfall tusen år frem i tid. Tar du med i beregningen at dette avfallet mest sannsynlig er urent/kontaminert og ikke lagret tilfredstillende en del år allerede, stiger prisen raskt.

     

     

     

    Atomkraft er en dyr og dårlig løsning for energiproduksjon. Bare se på det planlagte atomkraftverket i UK og hvordan det har blitt utsatt og økt i pris.

    Pga. politikken krever backup av backuppen til backuppen til backuppen(og gjerne et par ekstra). Pluss at alt dette skal evalueres av x antall eksperter som igjen må evalueres av x antall til, alt på grunn av offentlighetens frykt for atomkraft. Ser for meg alt dette ble gjentatt etter Fukushima Daiichi i tillegg.

  16.  

     

    Pris kommer med etterspørsel. 99% av alle privatpersoner trenger ikke dette, de siste 1% har vel strengt tatt heller ikke behov for det.

    For å kjøre backup av 30TB over 1gbit er meget praktisk.. Tar 3 døgn å gjennomføre, kontra 6 timer ved 10gbit. Desverre svindyrt, så har kun direkte 10gbit mellom filservere.

    Hilsen 1% som har behov for det.

     

    Kjører du faktisk 30TB backup gjevnlig? Hva med diff/incrementel backup? Hvis det er nødvendig, så bør du ta deg råd til det også.

    Ser ikke problemet.

     

    Har 120TB RAW i JBOD, det er incremental/ekstremtilfelle med fersk backup av en av HW-RAID6'ene :)

    Og nå var ikke dette hvorfor jeg opprinnelig kommenterte, du hevdet "de siste 1% har vel strengt tatt heller ikke behov for det". Jo, det er de av oss som faktisk har det behovet. Intet mer, intet mindre.

  17.  

    At du får masse spam på din online.no konto er ene og alene at du selv har vært for slepphendt med hvor du har offentliggjort epostadressa di.

     

    Tja. Aldri brukt ene addressen min til noe annet enn offentlig/offisielt, dvs. aldri til signups eller lignende. Likevel har den funnet sin vei til en offentliggjort spam-liste hvor host(shopify) nekter ta den ned. Nå er den på x antall andre sider, så slaget er tapt.

  18.  

    Ikke et lys, ikke en vifte, nada, zilch, ingenting skjer. Ganske trist :p

    Da er desverre eneste forslag jeg har hvis den uansett er på vei til gjennvinning, å forsøke koble fra alt som kan kobles fra. HDD, RAM, skjermkort, skjerm og evt. annet som ikke er hovedkort eller power on. Et alternativ er innkjøp av encoder til ny BIOS-brikke, men har selv ingen kjennskap til det og ikke garantert at det vil fungere.

  19. HDMI klarer kun 60 hz.

    HDMI v1.4(2009) eller høyere klarer 1080p 120hz. Usikker på om 1440p støttes ved 120hz.

     

     

     

     

    Klarer en mini displayport kabel med hdmi ende 144hz eller blir den da 60Hz?

    HDMI blir fortsatt begrensende faktor. Kan hjelpe hvis HDMI-port på skjermkort er >v1.4, men det tviler jeg sterkt på ift. GTX1060(Sjekket, har v2.0).

     

    Har du sett om 120hz er tilgjengelig ved lavere oppløsning, da 1920x1080?

  20. Tja. Eg veit ikkje kor mange år (tiår?) eg har høyrt at jau, no er det ein revolusjonerande ny batteriteknologi rett rundt hjørnet som skal gjere alt så mykje betre. Likevel så sit me der den dag i dag med "det same gamle", med nokre små forbetringar.

     

    Å nei, eg ventar til noko revolusjonerande faktisk er i produksjon og mogeleg å få tak i for oss vanlege folk før eg jublar så alt for høgt...  :grin2:

    Forskjellen er at det eksisterer prototyper, at disse prototypene ble produsert med allerede eksisterende utstyr, og beviselig med akseptable produksjonskostnader. Tidligere utsagn er oppdagelser som viser seg å kreve totalt ny infrastruktur, materiel som er mangelvare/for dyrt, som ikke skalerer godt nok eller på andre måter upraktisk for privat marked(f.eks. krav til spesifikk temperatur).

  21. Pris kommer med etterspørsel. 99% av alle privatpersoner trenger ikke dette, de siste 1% har vel strengt tatt heller ikke behov for det.

    For å kjøre backup av 30TB over 1gbit er meget praktisk.. Tar 3 døgn å gjennomføre, kontra 6 timer ved 10gbit. Desverre svindyrt, så har kun direkte 10gbit mellom filservere.

    Hilsen 1% som har behov for det.

×
×
  • Opprett ny...