Gå til innhold

mohamfjq

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mohamfjq

  1. On 7/29/2022 at 9:29 AM, Salvesen. said:

    Den letteste måten å tjene godt som elektriker er å ta en annen stilling. Det har jeg gjort og tjener langt mer enn det jeg ville gjort om jeg fortsatte som fagarbeider(i mitt tilfelle automasjon)

    Annen stilling? Mener du å jobbe som energi montør eller automasjon? Hva gjorde du i ditt tilfelle. 

  2. Om litt må jeg søke vg2, det blir helst innen elektrofag siden det er det jeg finner interessant. Jeg liker fagene på skolen, men Energi og automasjon fagene har vært de mest gøye for meg. Valget er mellom automasjon eller El energi og det er her jeg sitter fast mellom ett valg. Jeg vet ikke hvem av dem jeg skal velge. Vi har akuratt koblet pls, og vi har også koblet flere brytere osv styring for motor. Føler at jeg ikke har fått ett stort nok innblikk i de to fagene. Jeg har snakket med rådgiver og hun sa at elektrikere kan jobbe med automasjon, men automatikere kan ikke drive med det elektrikere gjør. Men automatikere har et mer variert yrke. Rådgiveren sa også at elektriker sin lønn er lavere enn automatikere fordi elektrikere sin gjennomsnitt alder er 24 år. Har også hørt at det er mye enklere for elektrikeren å få fagbrev nr 2 i automasjon. Mens det er vanskeligere for automatikeren å få elektriker fagbrev. Hvordan funker det å ta fagprøve? Er det en eksamen, som å ta fagbrev? Må jeg ut i praksis i 1 og et halvt år for å få automatiker fagbrev? Læreren min har vært elektriker, han har fortalt mye om yrkeslivet hans, og det virker veldig variert, mens en automatiker kan kun jobbe i industrien, men har veldig variert yrker. Det er 50/50 valg mellom de to.

  3. Om litt må jeg søke vg2, det blir helst innen elektrofag siden det er det jeg finner interessant. Jeg liker fagene på skolen, men Energi og automasjon fagene har vært de mest gøye for meg. Valget er mellom automasjon eller El energi og det er her jeg sitter fast mellom ett valg. Jeg vet ikke hvem av dem jeg skal velge. Vi har akuratt koblet pls, og vi har også koblet flere brytere osv styring for motor. Føler at jeg ikke har fått ett stort nok innblikk i de to fagene. Jeg har snakket med rådgiver og hun sa at elektrikere kan jobbe med automasjon, men automatikere kan ikke drive med det elektrikere gjør. Men automatikere har et mer variert yrke. Rådgiveren sa også at elektriker sin lønn er lavere enn automatikere fordi elektrikere sin gjennomsnitt alder er 24 år. Har også hørt at det er mye enklere for elektrikeren å få fagbrev nr 2 i automasjon. Mens det er vanskeligere for automatikeren å få elektriker fagbrev. Hvordan funker det å ta fagprøve? Er det en eksamen, som å ta fagbrev? Må jeg ut i praksis i 1 og et halvt år for å få automatiker fagbrev? Læreren min har vært elektriker, han har fortalt mye om yrkeslivet hans, og det virker veldig variert, mens en automatiker kan kun jobbe i industrien, men har veldig variert yrker. Det er 50/50 valg mellom de to.

  4. Jeg er helt ok i elektro, men jeg sliter veldig med å skjønne skjemaer og hvor jeg skal sette inn ledningen i Elenergi. Jeg er ikke god på å finne ut av noe og finne en kreativ løsning til det. Oppgaven var å koble lampe, en polet bryter og dobbel stikk kontakt til koblingsboks. Også måtte jeg finne en løsning på hvordan jeg måtte koble alt og lage et skjema for dette. Læreren sier at vi må finne løsning selv og får håpe på at det ikke kort slutter. Hvordan kobler jeg opp et sånt anlegg, hvordan lager jeg et skjema for alt dette og faktisk skjønne hva som egentlig skjer teoretisk, og hvor kabler skal kobles

  5. Jeg er helt ok i elektro, men jeg sliter veldig med å skjønne skjemaer og hvor jeg skal sette inn ledningen i Elenergi. Jeg er ikke god på å finne ut av noe og finne en kreativ løsning til det. Oppgaven var å koble lampe, en polet bryter og dobbel stikk kontakt til koblingsboks. Også måtte jeg finne en løsning på hvordan jeg måtte koble alt og lage et skjema for dette. Læreren sier at vi må finne løsning selv og får håpe på at det ikke kort slutter. Hvordan kobler jeg opp et sånt anlegg, hvordan lager jeg et skjema for alt dette og faktisk skjønne hva som egentlig skjer teoretisk, og hvor kabler skal kobles. 

  6. 7 hours ago, ali q said:

    Finn deg en elektrikerjobb hvor de trenger folk på vakt døgnet rundt, året rundt. Forsvaret, lufthavner, kontrollsentraler, e-tjenesten, datacentre etc. Det vil normalt kreve en del tillegg fra deg (sikkerhetsklarering & autorisasjon, tilleggsutdanninger av diverse sorter) og det kan bety en del dødtid på jobb og ubekvem arbeidstid som går utover privatlivet, men du belønnes veldig godt for alt dette.

    Hvilken av de stedene betaler best? 

  7. 1 hour ago, nirolo said:

    Alle AS betaler 22% på overskudd og eier av AS må betale 31,68% av det gjenstående hvis han skal ha det ut som utbytte. Totalt må man da skatte 46,7% av overskuddet.

    AS'et kan selvsagt lønne deg og gitt at du tjener lite utenom, så kan det være gunstig. I hvert fall opp til et visst nivå. Men du havner fort på 46,7% skatt av overskuddet ja.

    Så hvist jeg registerer i aksjeselskap så betaler jeg 22% istede for 46.7% selv om jeg har flere enn 4 boliger? 

  8. jeg lurte hvor mange boliger du kan eie for å leie ut. Boliger som du ikke bor i altså som du leier ut til folk. Det med skatt også da, hvor mye skatt må du betale for en eller flere boliger for utleie? Også lurte jeg på om hva en aksjeselskap er? Har hørt at du burde registrere aksjeselskap for å leie ut boliger, ikke privat, men hva er det egentlig? er det en bra investering? Også lurte jeg på hvordan jeg burde investere i boliger. Det er mange forskjellige måter, men hva er en rask, bra måte? Har hørt at du burde ta en lån, og de som leier huset betaler for lånet og da har jeg igjen litt penger, for å eks investere i aksjer.
×
×
  • Opprett ny...