Gå til innhold

ihavequestions

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

ihavequestions sine prestasjoner

10

Nettsamfunnsomdømme

  1. Håper det bli noe bedre når det er avslutning. Nest siste etappe starter i Nice og siste etappe avsluttes der, så jeg tror og håper at det ikke blir like skuffende som din opplevelse. Vi skal prøve å komme oss ut i løypen på lørdag, men vurdere å kjøpe inngangsbillett til målområdet søndagen, bare usikker på om det er verdt det, koster 500 EURO...
  2. ihavequestions

    TDF 2024

    Hei! Vi er en vennegjeng som vurdere å reise til Nice for å se avslutningen på TDF i år. Flybilletter og hotell er en ting, men hva trenger vi av billetter egentlig? Vi er ikke interessert i VIP-området, vi ønsker å oppleve stemningen. Går ut i fra at det å stå langs veien ikke koster noe, men er det noe vi absolutt burde få med oss og trenger billetter til? Takk for svar!
  3. Du vil kunne lån opp til 85 % av boligens verdi, gitt du er innenfor 5x regelen. Hvorvidt banken trenger ny verdivurdering kommer litt an på hvor mye det er å gå på og hvor store endringer det har vært i verdien siden sist. Banken innhenter en egen verdi på boligen, denne er basert på snitt kvadratmeterpris på solgte boliger i området, så da vil boligens beliggenhet og antall solgte boliger innen en gitt periode danne grunnlag for hva din bolig kommer ut med i verdi. Dersom banken er fornøyd med den verdien kan de legge den til grunn. Om ikke må det innhentes ny verdi. Dersom ny verdi innhentes kan du muligens få en verdi basert på dagens bolig + fremtidig garasje og legge den til grunn. Om du har mulighet til å låne opp på dagens pant slipper du nytt tinglysningsgebyr. Dette koster ikke mye uansett, men penger spart.
  4. Hva med en Golf 4-motion? Koster ikke mye, billig i drift, billig forsikring, greit 4x4-system og attraktivt for yngre som førstebil dersom du ønsker å bli kvitt den. Ville dog unngått en med rust. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=325647413 https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=274492038 https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=324590424
  5. Nei, men har vært i ansettelsesprosesser mange ganger, fra begge sider. Du kan som sagt nevne tilbakemeldingen muntlig på et intervju, men å legge ved en e-post som ikke var sendt til deg ville jeg unngått.
  6. Ville absolutt lagt ved sluttattest fra tidligere arbeidsgivere som vedlegg til en søknad, det er høyst relevant. Når det gjelder den tilbakemeldingen ville jeg aldri sendt den, heller ikke om den ble etterspurt. Dersom du skulle få spørsmål om å oppgi referanser fra tidligere arbeidsgivere kan du da heller oppgi den personen som skrev tilbakemeldingen. Men presiser da at du ønsker å kontakte personen først for å høre om det er ok. Dere har et profesjonelt forhold, så selv om de kjenner hverandre godt privat skal de ikke snakke om dette.
  7. Etter forrige rentemøte var det forventet en økning på 0,25 i desember, men tallene etter den tid har vist at grepene har begynt å virke. Per nå er det rundt 50/50 sannsynlighet for at det kommer en ny økning. Personlig tipper jeg renten økes. Det vil så være en periode hvor alle økningene de siste årene skal virke og sette seg. Det er ikke forventet at renten settes ned før mot slutten av 2024. Jeg ville derfor ikke inngått noen fastrenteavtale nå når vi forhåpentlig vis er nærme toppen. Det er samtidig viktig å huske at renten ikke skal ned under 2 %, forhåpentlig vis. Et sted mellom 3,5-4 % vil være mer normalt. Dette er bare feil. Ikke bland inn inflasjonen. Banken har mer utlån enn innskudd. Banker låner ikke til samme rente som de låner ut.
  8. 1. Ville ikke ha lagt ved tilbakemelding uten at det er etterspurt. Du kan heller skrive i søknaden at du har fått gode tilbakemeldinger fra tidligere arbeidsgivere. Dersom de etterspør referanser kan du bruke den personen som skrev de tilbakemeldingene, og samtidig si at referent at du ønsker anonymitet ovenfor nåværende arbeidsgiver. Husk å spør personen før du oppgir hen som referanse. 2. Jeg ville absolutt tatt med at du fikk "meget" på fagprøven. Det kan du skrive ved siden av.
  9. Flott. Takk for svar. Da ser jeg egentlig ingen grunn til å ikke ta 400V 3-fase når jeg har mulighet til det
  10. Mange takk for svar! Så lenge hybriden har mulighet til å lade er jeg happy. Er det slik at elbiler som kun tar 1-fase ikke lader, eller er det slik at de bare mottar lavere KW? Må bare beklage, men på dette er jeg grønn!
  11. Hei! Skal installere ny elbillader. Har mulighet til å installere 400v 3-fase, og siden jeg har Tesla ønsker jeg det. Per i dag har jeg også en Audi A3 etron hybrid også, men usikker på om jeg kan lade den? Ser litt på å bytte ut A3en med en liten elbil. Sett på i3 og e-golf, men kan de lade på 3-fase?
  12. Hadde Danske Bank tidligere, kun på grunn av ECONA-samarbeid. Elendig app og nettbank. Små irriterende ting som at man ikke kan/kunne godkjenne e-faktura i appen ødela alt for min del. Nå har vel de uansett solgt sine privatkunder til Nordea. DNB var ubrukelig, men hadde kun en studentkonto der. Hadde Skandiabanken, nå Sbanken, og var veldig fornøyd med det, men da kun som dagligbank, hadde ikke lån der. Personlig hadde jeg vurdert Nordea. De er store og har nok kommet langt på de fleste områder med teknologien. I tillegg har de Apple Pay, noe som er avgjørende for min del.
  13. Måtte tenke litt nå og rette litt på meg selv da jeg glemte å trekke fra 50% av økt lån. Ser at slik jeg gjør det her blir likt som å dele differansen på to slik som du sier, men jeg måtte prøve å forså hvorfor det blir riktig Dagens verdi 4.400.000 - Dagens lån 3.400.000 = Fri EK 1.000.000 Gitt scenario at det skulle kjøpes en ny felles bolig til 4.400.000 trengs det 660.000 i EK for 85 % finansiering og samboers/trådstarters andel av denne EKen er 330.000. Ved en fiktiv 85%-finansiering ville det nye lånet være 3.740.000, altså en økning på 340.000, hvor hver ville vært ansvarlig for 50%, eller 170.000. Trådstarter skal da ha Fri EK 1.000.000 - Andel EK 330.000 - Andel økning lån 170.000 = 500.000 og lånet på 3.400.000 eies nå 50/50
  14. Dagens verdi 4.400.000 - Dagens lån 3.400.000 - Meglerkostnad ved salg 150.000 = Fri egenkapital 850.000 Det vil si at ved et eventuelt salg av leiligheten ville du mottatt 850.000 kroner etter meglerkostnad. I et tenkt scenario ville dere da gått ut og sett på en leilighet til samme verdi som din leilighet, 4.400.000. Dersom dette skulle blitt likt fordelt ville dere da trenge 85% av kjøpesum i EK, med andre ord 660.000. Dersom din leilighet er selveier belastes du dokumentavgift på 2,5% av kjøpesum. Så totalt ville dere trengt 715.000, din halvdel av dette blir da 357.500. Dersom din samboer skal kjøpe seg inn og dette skal bli rettferdig, prisstigning og avgifter tatt i betraktning, skal hun da betale deg din frie egenkapital etter et fiktivt salg i markedet fratrukket din halvdel av EK ved et fiktivt kjøp av leiligheten, altså (850.000-357.500) 492.500.
×
×
  • Opprett ny...