Gå til innhold

pekka

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pekka

  1. Hei! Jeg har noen spørsmål angående Raid.

     

    Jeg har bygget ny pc med Asus P7P55D hovedkort.

    Jeg har en 160GB ssd disk fra Intel som system disk og til noen spill.

    Så har jeg 2x 750GB WD disker jeg vil ha i Raid 0 som jeg har hatt tidligere.

    Men siden kontrolleren på hovedkortet naturlig nok bare støtter en mode av gangen. Så kan jeg enten velge IDE, RAID eller AHCI. Jeg har lest på forumet at det er best og velge ACHI for SSD disken. Men da får jeg ikke brukt RAID på Western diskene mine.

     

    Spørsmålet er da hvilken raid kontroller trenger jeg. Jeg vil stripe WD diskene for maks ytelse, slik at de ikke "henger" etter SSD disken. Skjønner at jeg bare kan glemme lik ytelse, men ønsker best mulig ytelse. Jeg har ikke løst å bruke mer enn 2000kr på ett slikt kontroller kort. Helst 1500kr. Men kan strekkes lengre om nødvendig. Har ikke planer om flere disker enn 2. Men hadde vel vært artig å prøvd med Raid 0+1.

     

    Håper dere har svar på dette.

  2. Denne antennen tåler det meste. Har hatt to stk av denne hengende på vegg i over 2 år uten problemer. Så lenge du teiper, eller sikrer "kontakten" mellom antennen og kabelen godt med noe som tåler vann. Så er det bare lekkert. Bor på toppen av Finnmark der været skifter 4 ganger om dagen om ikke mer. Så både snøstorm og regn er ikke noe problem.

  3. Du kan jo prøve å trykke F8 når du starter laptopen, og så velge "Siste kjente konfigurasjon som virket" tror jeg det heter.

     

    Har du XP CDen kan du reparere Windows på forksjellige måter, enten ved re-installasjon eller ved hjelp av Recovery Console hvis ikke det første hjelper.

     

    For å bruke recovery console, setter du inn XP CDen når laptopen starter, trykk hvilken som helst tast for å starte fra CDen. Når du kommer til setup menyen, trykker du R for å komme til recovery console.

    Velg det operativ systemet du vil reparere, i ditt tilfelle har du kun ett, velg det. Du vil bli spurt om adminstrator passord, normalt har ikke XP Home passord på administrator konto, så bare trykk enter.

    Skriv deretter: expand d:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32 og trykk enter, svar ja til å overskrive den eksiterende filen. Restart laptopen og den skadete filen skulle være reparert.

     

    Dette hadde vel vært en god løsning på en vanlig bærbar. Men Aspire One har ikke cd-rom, om han da ikke har en ekstern cd-rom tilknyttet gjennom usb.

    Ikke at jeg har noe bedre ide på løsning av problemet. Men det er da mulig og boote fra USB-penn og ta det derfra.

  4. Kontakten er nok der, men den henger kansje fast i en annen kontakt, slik at det ser ut som det er en hel kontakt. Se på kontaktene dine på nytt og sjekk om det er noen du kan løsne på. Jeg opplevde det samme på en MIST psu, der var det en slik kontakt som var festet i en annen.

  5. Har du prøvd og oppdatere BIOS?

    Vet at HP har problemer med DV 6000 og 9000 Serien, gjelder selveste hovedkortet som er problemet. Om det ikke hjelpe med oppdatering av bios så er det nok best og få den sendt inn til reprasjon. Om du ikke har garanti enda så har HP utvidet garanti fordi dette er ett kjent problem med denne serien.

     

    Lykke til :)

  6. Jeg har brukt Hipercomm Aluminium i lengre tid og vil ikke anbefale det. Har seg sånn at når jeg skal starte maskinen på nytt så må jeg ta tastaturet ut av usb porten og starte opp, så sette tastaturet inn igjen.

    Ikke nok med det, men det har ødelagt 2 hovedkort da det var blitt defekt og jeg prøvde det på to forskjellige maskiner. Nå starte ikke disse maskinene opp lengere :/

     

    Men Logitech sitt UltraX Media Keyboard vil jeg anbefale.

×
×
  • Opprett ny...